Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
olbaidhun
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
+1 hm én is.
-
Findzs
addikt
inkább half lifot csinálnának mint ilyen hülyeségeket

-
Ateszzero
őstag
válasz
WayneGace
üzenetére
Igen, ezzel is egyetértek, csak hogy fog ez a gyakorlatban működni? Nem hiszem hogy itt magyar országon elterjed majd ez a valve konzol. Nem hogy elterjedni nem fog, de szerintem kipróbálni sem tudjuk majd mindenféle tesco-ban

A mai gazdasági helyzetben nem hiszem hogy valaki is fölöslegesen dupla árat fizetne valamiért amit fél áron is megkaphat. -
WayneGace
őstag
válasz
Ateszzero
üzenetére
Nem feltétlenül kel "exkluzív cím", mert lehet ezt egy ajánlott pc-ként is felfogni. Tehát X megveszi és garantálva van egy szép emblémával, hogy minden steamen kapható játék fut rajta. Ugye azt szokták mondani jobban tudnak optimalizálni konzolra, mert fix a hardvere. Viszont így egy nagy pc-s tábornak is lehetne fix hardvere. Idővel, ha lehetne benne alkatrészt cserélni, akkor a megfelelő helyeken kicserélnék azt, így lényegében egy játékra optimalizált pc lenne ez a Valve konzol. Ami áteshetne 2-3 upgrade-en is. Egyébként sok amerikai pc-s mai így csinálja, azaz fogalma sincs, hogy milyen vga kártya vagy processzor van a gépében. Egyszerűen bemegy a boltba és azt mondja, hogy akadozik a játék, ott pedig szépen kicserélik, amit kell. Ő fizet és örül, mert végre simán fut a játék.
-
Ilsyde
őstag
-
zsigus
őstag
válasz
Ateszzero
üzenetére
Ha tényleg saját konzolt fejlesztenek akkor szted a Valve játékai más platformokra is jönni fognak? Sztem nem.
Az MS is ugyanezt csinálta a Microsoft Games játékokkal (Halo, Midtown Madness stb.).
Ha a Half-Life széria önmagában képes eladni egy konzolt (márpedig így van) akkor miért adnák ki más platformra a sajátjukon kívül? Hogy ne legyen érdemes megvenni az ő gépüket mert ugyanazok a játékok kijönnek más platformra is?Egyelőre minden csak találgatás, de ha tényleg kijönnek egy konzollal, akkor a PC búcsúzhat a Portal-HL-CS triótól.
-
Ateszzero
őstag
válasz
WayneGace
üzenetére
Nem, de mindkét játék konzol exkluzív. Mi értelme venni egy drága pc-t ha te magad is összerakod olcsóbban? Xboxot vagy PS-t nem hiszem össze tudsz rakni olcsóbban mint ahogy megveszed.Most ne menjünk bele a kókányolásos módszerekbe.
Ha ez konzol lesz, akkor legyenek rajta exkluzív címek is amit pc-n vagy xboxon vagy ps-en és nintendón nem tudsz futtatni. -
{Zodiac}
senior tag
ha valaha konzolozásra adnám a fejem, akkor erre beneveznék. olyan lenne, mint a mostani gépem?

-
Youri
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Az AMD64 is x86, csak egy kiegészítése annak... hivatalosan a neve x86-64. De ettől még az architektúrája x86, mert pl nem ARM, vagy IBM Power...
-
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Kiemelted a lényeget. Olcsóbb ha összerakom magamnak mint megvenni Steam márkanév alatt felárral.
-
speed3456
aktív tag
Nekem elég lenne egy olyan pc "konzol" amin az összes eddig megjelent és megjelenő játék ingyen van
kiperkálom én a 300 kilót ha ez a feltétel teljesül 
-
törölt tag
Mivel x86 architektúrára épülne, inkább összerakok egy saját PC-t.
-
Youri
veterán
Inkább a HL3-ra, meg az EP3-ra feküdnének végre rá

-
-
Konzolon én a dedikált, játékra tervezett hardvert értettem a cikkben, mely elsődlegesen TV-re csatlakozik és kontrollerrel lehet irányítani.
-
-
Ilsyde
őstag
A PS3 meg az Xbox360 is PC alaktrészekbol van.
...Mehet tovább a fight!

-
Polllen
félisten
"A leendő "Steam Box" képzeletbeli adatlapján Intel Core i7 CPU, NVIDIA GPU és 8GB RAM áll, ami kísértetiesen hasonlít a nemrég megjelent Alienware X51 specifikációjával, mely a PC platform konzolosításának egyik első szereplője."
A kis masina egy PC, ami igyekszik standardizálni. Ettől még nem lesz konzol.
Figy, zsigus kolléga ugyanezt írta le valahol az elején, szerintem szórakoztasd őt...

-
Löncsi
őstag
Ha egy windows OS-n futtatott felturbózott klienst meg egy drága pc-t árulnak, attól az még nem lesz saját platform/konzol...
A cikkben az X51 "konzol"-nak van nevezve, pedig Intel proci + nV GPU hajtja, Windows 7 OS-en.
Valve gépe akkor mégis micsoda?
Azért kérdem mert nekem sem egyértelmű, de látom Te vágod a témát. 
-
Polllen
félisten
Teccik tudni mi a konzol és a PC között a különbség? Hm?

Ha egy windows OS-n futtatott felturbózott klienst meg egy drága pc-t árulnak, attól az még nem lesz saját platform/konzol...

Bár ugye ennek látom én is reális esélyét, nem annak, amivel a cikk kezdődik. Nem tudom ezen mit nem lehet érteni/miért kell kötözködni
és a hülyét adni.
-
Polllen
félisten
Ahhoz, hogy saját és egyedi konzoljuk legyen, kellenek azon futtatható játékok is. Jelenleg 90%-ban PC-s játékokat árusítanak, így nehezen tudom elképzelni, hogy ettől el tudnának szakadni.
Max valóban egy komplett gépet árulnak valami speckó steam klienssel...
-
Angel1981
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ok, ez igaz, valóban sok ráncfelvarráson ment át az elmúlt években, de ettől még grafikailag nagyon elavult.
-
1080p-s felbontáshoz 60fps-el legalább egy GTX 560 Ti kell saját tapasztalat alapján, a Crysis 2 még így se megy mindig folyamatosan DX11 alatt.
-
Archer
őstag
Inkább a HL3-ra gyúrnának rá. Igaz már náluk is az megy régóta, hogy a rajongók le vannak sz@rva, fő a $.
-
jocek91
aktív tag
Tegyük fel hogy X51 lesz az alapja,
1Y Parts Only Warranty 1 $ 0.00 + ÁFA
1GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 555 1 $ 59.00 + ÁFA
English Genuine Windows 7 SP1 Home Premium (64 BIT) 1 $ 0.00 + ÁFA
Integrated 802.11 a/b/g/n Wi-Fi Wireless LAN 1 $ 0.00 + ÁFA
8GB (2x4GB) 1333MHz Dual Channel Memory 1 $ 36.00 + ÁFA
Intel Core i7-2600 (3.40GHz, 8MB L3 Cache, 4C) 1 $ 193.00 + ÁFA
1TB Serial ATA (7,200 rpm) 1 $ 0.00 + ÁFA
Alienware X51 : Matte Stealth Black Chassis 1 $ 965.00 + ÁFA
Internal High-Definition 7.1 Performance Audio 1 $ 0.00 + ÁFA
Integrated 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet NIC 1 $ 0.00 + ÁFA
BluRay Combo (Blu-ray read only, DVD, CD read & write) 1 $ 69.00 + ÁFA
összesen USD: $ 1454.20 + ÁFA
összesen HUF (becslés): + ÁFA 315750 Ft
Árfolyam: 217.13000000Ez csak a kő gazdagoknak éri meg és a hülyéknek, ebből a pénzből sokkal többet kilehet hozni.
-
törölt tag
És szegény gépet lendületből megalázzák egy középszerűnek is csak jóindulattal nevezhető GPU-val...
-
Puma K
nagyúr
Inkább építek magamnak egyet aztán maradok a jó öreg egér+bill kombónál annál úgy sincs jobb, ha meg autóversenyzős játék akkor meg előkapom a kormányt.
-
Apika
addikt
"a Valve már jó ideje azon dolgozik, hogy belépjen a konzolgyártók szűk körébe."
Most akkor már itt az ideje, hogy letegyenek valamit az asztalra. Mindenesetre elég erősnek tűnik az említett hardver...
-
Blizz
őstag
Könyörgöm a HL-t fejlesszék inkább!

-
joey04
titán
Ha ezek ilyesmiben gondolkodnak, akkor még mindig nem várható belátható időn belül, hogy a pc és konzol gaminget leváltsa végre valami OnLive-féle megoldás?!
Pedig reméltem, hogy ha még 2 évet kihúzok a mostani gépemmel, akkor utána már nem kell se PC-re se konzolra költenem játékok miatt.
-
-
Ryder62
őstag
Kezd már idegesíteni a valve.
Ezek már mindent csinálnak csak HL EP3-at/HL3-at nem.

-
törölt tag
Tul sok ertelmet nem latnam annak, ha cserelheto alkatreszekkel jonne. De igazabol a fixnek se. Nyilvan nem a pc-ket terveznek vele megvaltani, mert senki nem fogja lecserelni a gamer pc-jet egy ugyanolyan teljesitmenyu dobozra, csak, hogy konnyebb legyen a tv ala rakni, ha meg a konzoloknak akarna konkuralni, szeles koru exkluziv felhozatal kellene, hogy a nep hajlando legyen cserelni. Ami szinten elkepzelhetetlen azutan, hogy nagy erofeszitesek aran, tavaly sikerult integralni ps3-ra a steamet.
-
Mr.Csizmás
titán
az a nyolc éves source állandóan update alatt van, csak ők egy v2.03 -> 2.04 updatet nem jelentenek be olyan nagy hanggal, mintha ők ****ták volna a spanyolviaszt.
Unusually for a game engine, Source has been designed to receive constant incremental updates and does not have a meaningful version numbering scheme.[1]
érdemes megnézni, hogy mit támogat, mac, ps3, x360 stb. [link]
-
Angel1981
veterán
Nagyon ködös számomra ez az egész hír...
Szkeptikus vagyok.
Pont a Valve akarna annyira modern, folyamatosan megújuló konzolt, amikor még mindig a 8 éves Source motorra épülnek a játékaik?
(Amik egyénként a játékmenetüknek köszönhetően lebilincselőek, azt elismerem!) -
Ilsyde
őstag
Abból a szempontból orulok a hírnek hogy talán ezzel is erosodik majd a PC-s piac.
Visznt soha nem értettem hogy miért vesz valaki Alienware gépet ha fele annyiért is megvásárolható ugyanaz a konfig

-
zsigus
őstag
Nem tudom te hogy vagy vele, de én mondjuk egy TV-re kötött "konzolnál" (legyen akár az egy PC alapú gép is), nem nagyon szeretném látni bekapcsoláskor mondjuk az asztalt, és utána töltődjön be a Steam felület.

És azt, hogy ilyen szinten belenyúljanak a boot folyamatba (elrejtsék az egész rendszert ami fut a háttérben, és csak a Steam látsszon) azt nem hiszem, hogy hagyná az MS. Főleg úgy, hogy konkurenciát teremtene magának (Xbox) egy újabb konzollal.
Ezért mondtam azt, hogy valószínűleg saját OS lesz rajta. De persze ez csak találgatás.
Viszont ha valóban kijönnek egy konzollal akkor valószínű, hogy a Valve játékok nem igazán lesznek más gépekre, vagy PC-re sem.
-
Mr.Csizmás
titán
hümm....meg is venném

-
-
RyanGiggs
őstag
Bármi történjen is... én maradok a jó öreg PC-nél!!!

-
myckie2
őstag
Ezt most nem igazán értem. Ez a gép CSAK játékgépnek túl drága lenne, de ha lehet rajta mást is csinálni, akkor már az ember miért ne vegyen egy gépet Windows-al.

-
zsigus
őstag
Ez érdekes lesz...
Ezt az olvasottak alapján én inkább egy PC platformnak képzelem el, olyannak ami a játékfejlesztőknek egy fix alapot nyújthat a GPU-k és CPU-k tengerében.
Viszont az OS gondolom egyedi, saját fejlesztésű lesz, mert nem hiszem, hogy az MS engedné, hogy a Win-t haxolgassák a saját igényeikhez mérten. Sajnálom, hogy az OS-t nem adják ki majd valószínűleg, mert fix lesz a platform (egy ideig).
Egyébként ezzel a konfiggal nem hiszem, hogy sikeresek lennének, túl drága. De lehet, hogy végigjárják az MS útját ők is a konzolokkal kapcsolatban.
-
Löncsi
őstag
Már csak egy kérdés van hátra, Te melyiket választanád?
Alienware X51
De le sem merem írni itthon mennyibe kerül. Amúgy jó kütyü.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Alienware 17r4 olvass
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

én már lemondtam a HL szériáról