- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SONY LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cicaszemű
csendes tag
Tudom Peak, hogy általánosságban szólt a dolog , mert hát nem is tudhatod, hogy hol nyitogattam/nyitogatom.
Amúgy azt hiszem középen, de a baleset oka sajnos az volt hogy a töltést máig nem tudta semmilyen cég megoldani vezeték nélkül
Nah joh hogy ennyi ideig cserélték a zsanértazóta akkora holtjátéka van a fedélnek h ha éppen olyan szögben nézném ő simán továbbnyílik... lol nem voolt túúl ügyes a szervíz és vmi csörög is benne
Assszem szétszerelés lesz a vége
-
Peak
addikt
válasz
Cicaszemű #225 üzenetére
90%-a a usereknek a sarkánál fogva hajtja ki és be a noteobokok LCDjét.
ez gyakorlatilag szarrágyilkolja az ellentétes oldali zsanért, továbbá meghajlik az LCD cover, a belső váz, stb.
eredménye a zsanér cseréje, LCD panel repedése ahol épp a feszültség elpattintja a szerkezetet, stb.nem hülyeségből szokott lenni az LCD retesze KÖZÉPEN, ahol meg is fogja az ember és kinyitja a panelt
nem kifejezetten téged akarlak cicaszemű "okítani", hanem általánosságban ajánlom, tanácsolom minden notebook használónak, hogy KÖZÉPEN megfogva nyissátok az LCDt fel, mert így igen sok bosszúságtól tudjátok magatokat megkímélni később.
-
Cicaszemű
csendes tag
Nekem is 1810tz-m van faja kis cucc viszont az összeszerelés és az anyagminőség hagy némi kivetnivaló maga után. Egy zsanértörésen már túl vagyunk de gariba cserélték szerencsére, s biztos ami biztos mindkettőt kicserélték
Acer szerviz nincs alkatrész ügyben a magaslaton mert jó két hét volt mire visszakaptam , de legalább jól lett.
MIndezek ellenére semmi pénzért nem válnék meg tőle -
atus72
őstag
Szia,
Nekem a kijelzője nem tetszik.
Az egy dolog hogy fényes, sajnos manapság szinte ilyen van, de ami a legjobban zavar az a háttérvilágítás! Ha szemből nézed gyakorlatilag alul felül a fekete az szürkébe megy át de nem kicsit, oldalról meg élnézést de hányás... filmet nézni elég szar rajta...
Nem bántam meg a vételt (főleg nem én használom) mert amúgy kompakt kis gép, jó felbontással, billentyűzettel. Illetve még egy negatív de ez pótolható hogy nincs benne BT, bár megvallom őszintén mostanában nem is használtam BT-t.
-
cigam
titán
Vkinek van tapasztalata az olympic edition-el kapcsolatban?
A kiépítése nagyon szimpi 4GB,RAM, 500GB HDD, van benne bt. Az ára sem vészes (160k).Eddigi tapasztalatok? Esetleges típushibák?
Hoszútávú tapasztalatok?
-
Yaye
őstag
Nem a memóriaeffektus miatt volna jó ha volna az ibm powermanagerhez hasonló szoftver más gépre is, hanem azért, mert a Li-Ion akkunak két "halála" van: a magas hőmérséklet, és az állandó magas töltöttségi szint. Egy állandóan közel teljes szintre töltött Li-ion élettartama lényegesen rövidebb, mintha felébe-kétharmadába van csak töltve. Előguberálhatnám most az ezzel kapcsolatos teszteket, ha valaki nem hinné el csak úgy. A fentieket egyébként nagyon konkrétan tapasztalati úton is alá tudom támasztani: miközben a kollégáim ibm/lenovo akkui másfél-két év után hullanak mint a legyek, az enyém még mindig nagyjából fitt és egészséges, és nem hiszem hogy ez véletlen: egyedül én figyeltem oda rá, hogy csak 40% alatt kezdjen tölteni a T61, és ne is töltse csak 70%-ra.
Másik kérdés, 1810TZ tulajokhoz:
Megsasolná valaki, hogy meddig veszi vissza a cpu frekit üresjáratban? Épp egy új példányon (gyári Win7 64 bit) írom ezt a hsz-t, és azt látom, hogy 1,3 ghz-ről csupán 1,2-re esik vissza, ami nem épp az energiatakarékosság csúcsa...
Egy alármilyen ősöreg Pentium-M is vissza tudja venni magát 800 MHz környékére, az u4100 meg nem?
-
Rosep
senior tag
Él még ez a fórum? Lenne pár kérdésem...
-
ndlx
aktív tag
Sziasztok!
Elég érdekes kérésem lenne felétek, hátha valaki tud segíteni.
Szeretnék egy ilyet, de sajnos sehol nem lehet megnézni, kipróbálni, merthogy egyszerűen nincs készleten sehol, csak hozni tudnak ha rendelem.Meg tudnám nézni valaki kis készülékét a hétvégén? Nagyon jó lenne, mert anélkül nem merek berendelni. A helyszín budapest, de azon belül mobil vagyok.
Ha valaki tudna egy 10 percet erre áldozni, akkor dobjon egy privátot lécci.
előre is köszönöm, hátha... -
Berci77
tag
"Pontosan olyan funkció, mint amit az IBM géppel együtt említettél nincs a windowsban"
aha, akkor talán mégsem lehet beállítani úgy, ahogy szeretném.
"nincs is rá szükség"
mert bizonyára az IBM mérnökei hülyébbek és fölösleges funkciókat pakolnak a gépbe.
"megnézted már az akkudat? kivetted és elolvastad mi van ráirva?"
nem igazán értem, hogy mit kellene nekem azon nézegetnem. ha arra célzol, tudom, hogy litium akksi van bennük évek óta és nem nikkel-kadmium. megint félreértettél, vagy félre akartál érteni
"manapság Lithium akkukat tesznek a gépekbe, aminek édes mindegy milyen ritmusban van töltve"
na azért erre nem vennék mérget
"LiPo/LiIon akkuknál meg nincs memóriaeffektus."
nem emlékszem, hogy írtam volna az ellenkezőjét, de visszaolvasok
"de azthiszem a google a barátod."
tudom és nagyon jóban is vagyunk
ellenben lehet, hogy neked figyelmesebben kellene olvasnod.
nem hiszem, hogy bármilyen litiumos akksival szerelt géphez mellékelt haszálati útmutatásban benne lenne olyan, hogy nyugodtan húzogassa le és dugogassa be a töltőt 5 percenként. de a töltési ciklusok számát általában bele szokták írni.
a töltési algoritmusok meg csak annyira okosak, amennyire programozták őket. én valahogy elhiszem, hogy egy 4-500e Ft-os IBM-hez adott kiegészítő szoftvernek van némi haszna és értelme. és persze megfordul a fejemben a gondolat, hogy esetleg a 150e Ft-os géphez nem azért nem mellékelnek hasonló progit, mert jobb a töltési algoritmusa, hanem mert nem fér bele a költségekbe a megírása. persze szigorúan szvsz.
-
Peak
addikt
Pontosan olyan funkció, mint amit az IBM géppel együtt említettél nincs a windowsban, de nincs is rá szükség. régen valóban lehetséges, hogy kellett és ezért létezett ilyen alkalmazás.
megnézted már az akkudat? kivetted és elolvastad mi van ráirva?
NiCd akkukat az őskorban használtak.manapság Lithium akkukat tesznek a gépekbe, aminek édes mindegy milyen ritmusban van töltve, arra való a töltőelektronika, hogy az majd kezeli az akkut, valószínűleg jobban tudja hogyan töltse az akkut mint a drága kedves felhasználó. LiPo/LiIon akkuknál meg nincs memóriaeffektus.de azthiszem a google a barátod.
-
Berci77
tag
ezek szerint nem voltam teljesen világos.
a "hagyományos" notik töltenek, ha rádugod a töltőre, amíg fel nem töltött, vagy ki nem húzod a zsinórt. tehát pl az akksim 100%-os töltöttségen van. a gépet 5 percre lehúzom a hálózatról, mondjuk lemerül 98%-ra. ha rádugom, ismét tölteni kezd és beletölti azt a hiányzó 2 %-ot. ez nálam kb 5 töltési ciklus NAPONTA.
az IBM progi azt csinálta, hogy be lehetett állítani, hogy milyen töltöttségi szintnél kezdjen el tölteni és meddig töltse fel. az én beállításom jellemzően az volt, hogy csak akkor kezdjen rátölteni, ha lemerült 20% alá és 80-90%-ig töltse fel. ha tehát szintén lehúztam a töltőről 5 percre a 80%-os akksit, akkor mondjuk lemerült 75%-ra, de ha rádugtam újra, akkor NEM kezdett el rátölteni, hanem csak simán átváltott hálózati energiaellátásra, az akksim maradt 75%-on. ez nekem jelentett HAVI 4-5 töltési ciklust. Mielőtt megkérdezed: természetesen ha előre tudtam, hogy huzamosabb ideig akksiról kell mennie a gépnek, akkor előtte feltöltöttem rendesen, függetlenül attól, hány %-on állt. Namost a lítium celláknak jellemzően a korlátozott töltési ciklus az egyik rákfenéjük, szóval ki lehet számolni, melyik "stratégiával" él tovább a telep. ami még állítólag számít, hogy NE merítsük le és NE töltsük fel teljesen. több ciklust bír, ha nincs teljesen kihasználva a kapacitása, szemben a Ni-Cd aksikkal, amit elsősorban a rendszertelen rátöltögetések ölnek meg a memóriaeffektus miatt és nem elsősorban a töltési ciklusok száma.
Mellesleg ha jól emlékszem, pont a gép használati útmutatójában volt benne (de nem csak itt olvastam), hogy ha huzamosabb ideig hálózatról használjuk, akkor célszerű kivenni a telepet. -
Peak
addikt
nem teljesen értelek.
miért kellene akármilyen speckó program bármilyen energiabeálljtáshoz, amikor a mellékelt OSben minden apró részletet is szabályozhatsz.
tovább megyek, minek akarod kivenni az akkumulátort???
a töltőelektronika azért van, hogy szabályozza a töltést, optimalizálva az akku cellákhoz, stb. szerintem jobb lenne rábízni inkább ezt a gépre. -
balkane
csendes tag
Ha valaki esetleg megunta volna a 1810tz-jét akkor nagy örömmel és árkedvezménnyel átvenném
-
Reac^
őstag
ha mindenigaz a héten hozok 1 1820P-t a legkomolyabban felszerelt változatból talán az elsők amik érkeznek az országba...
4GB DDR3, 320GB, stb...
-
Reac^
őstag
én olyat IBM-en kivül a "korszerű" gépek közül már 1en sem látok, egyébként pedig egy korlátolt beviteli eszköz sztem, egyáltalán nem kényelmes és nem is gyors vele dolgozni
ha minden jól megy jövhéten jön a 3g-s aspire one 751h verzióm és ha jól megy akkor megérkezik a 1820P tablet is a nagykerbe akkor viszont hozok képeket!!!
-
Neurotic16
csendes tag
Üdv emberek!
Mostanában kezdtem felfedezni ezt az Acer timeline 1810tz. Olvasgattam itt a fórumot és tényleg jónak tűnik, nekem munkára kéne egy jól hordozható kis gép aminek a teljesítménye sem túl gyenge.
De esetleg az is érdekelne, hogy játékok futnak e rajta, legalább a régebbiek? Gondolom, ha a HD videókkal elboldogul talán pár játék sem okoz neki gondot. Esetleg Photoshop mennyire használható rajta?
Még az Nvidia ion-al ellátott gépek felé nézelődök, illetve nézelődnék, ha lehetne őket itthon kapni -
Berci77
tag
most olvasom a korábbit. bocsánat, nem trackball, hanem trackpoint, vagy pöcökegér, vagy mifene.
-
Berci77
tag
Háj!
én a comtecben vettem: [link]
1 hetes használat után leírok pár tapasztalatot. összehasonlításnak a korábbi ibm t42 gépem szolgált, ami mint tudjuk minden tekintetben más kategória:
- nagyon kényelmes a billentyűzet még ilyen kis méretben is.
- csendes
- engem legnagyobb meglepetésemre nem zavar, hogy nem matt a kijelzője, viszont sokkal szebb képet ad, mint az ibm. az valahogy olyan sárgás színezetűami viszont kissé zavar, mert az ibm-en megszoktam:
- nincs trackball. nekem ez a tapipados megoldás baromira nem jött be soha
- sokkal kevesebb rendszerbeállító progi van hozzá. az ibm ezen a téren szerintem csúcs volt.
- nem találtam olyan progit, amivel lehetne szabályozni, hogy mikor (milyen akkuszintnél) és meddig töltse az akksit. az ibm-.en ezt szerettem nagyon. ha csak 5 percre húztam le a drótról, akkor be tudtam úgy állítani, hogy ne akarjon azonnal rátölteni. itt meg vehetem ki az akksit, ha ezt el akarom kerülni. ha erre tudtok valami megoldást, akkor légyszi szóljatok.minden egyéb tekintetben teljesen elégedett vagyok a masinával. szerintem így 3 év garival nagyon jó vétel annak, aki kis gépet akar megfizethető áron, de nem elég neki az atomos gépek teljesítménye.
-
atus72
őstag
Én a Digitaltrend-nél vettem...
Na most érdekes volt mert a számlán 1év garancia volt és mondtam hogy ezigy nem jó,
az eladó srác hátra ment gondolom az üzletvezetőhöz és "ja igen az már az akciós" felkiáltással a számlán átírták szignózva az 1 évet 3-ra...
Na most azt nem szeretném hogy utólag kiderüljön hogy mégsem annyi volt..
Lehet hogy egy telefon-t megérne ez? -
Reac^
őstag
Akkor jól gondoltam, hogy csak ebbe a nyamvatt országba nem kerül olyan verzió amiben van HSDPA...
itt vannak a GPS Enable tutorial-ok
A 751h-ból 11,6"-osból létezik 3g-s verzió, abba már a GTM 382-es modem kerül, viszont annak jók lettek volna a kábelei mert az már abba a kaszniba lett tervezve.
A lényeg hogy megoldottad. Honnan rendelted kinntről? újan v. használtan? a billentyűn kivül más eltérés nincs gondolom?Jó hogy kiderült hogy létezik és beszerezhető 1810-ből 3g-s de most kezd el jönni a tablet, aminek a funkcióira már régóta vágyom, így majd arra várhatok mire abból sikerül vadászni 3g-s változatot
-
Reac^
őstag
beszéltem a chs-es acer-es managgerrel:
3év gar csak akkor él, ha a beszállító 1000db+ felett rendel és akkor adja neki a gyártó mint kedvezményt...
---
újjabb infó:
JÖN A 1820P TABLET!!!!!!!!!!!!!!
2féle változatban előrendelhető a chs-ben, az árak nettó árak
LX.PL902.024AS1420P-232G25 N11.6" HD WXGA CB TOUCH rotatable / ULV Celeron SU2300 (1.2GHz, 800MHz FSB, 1MB cache,10W) / Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD (UMA) / 1x2GB DDR3 / 1x250GB / NO ODD / Intel WiFi Link 1000 802.11b/g/Draft-N / 6 cell battery / 0.3 CrystalEye / BT (2.1) / HDMI / Dolby / S/PDIF / multi-in-one card reader / multi-gesture touchpad Windows7 Premium (64bit)106.200 Ft
LX.PN302.022AS1820PT-734G32 N11.6" HD WXGA CB TOUCH rotatable / Core 2 Duo ULV SU7300 (1.3GHz, 3M cache, 800MHz FSB, 10W) / Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD (UMA) / 2x2GB DDR3 / 1x320GB / NO ODD / Acer Nplify™802.11a/b/g/Draft-N / 6 cell battery (2.8) / 0.3 CrystalEye / BT (2.1) / HDMI / Dolby / S/PDIF / multi-in-one card reader / multi-gesture touchpad Windows7 Premium (64bit)141.100 Ft
---
Hadd kérdezzem már meg melyik bótból vettétek 3 év garral a timeline-t?
-
duli
tag
Azt én sem értettem hogy , ha van benne sim olvasó meg plusz foglalat a modemnek akkor miért nincs antenna .
Én egy acer one netbookból vettem meg a modemet és a hozzá tartozó antennát , de ezek az antennák nem fértek el a keretben illetve a vezetékek is rövidnek bizonyultak. Hirtelen ötlettől vezérelve , egy bontott régi laptopból kioperáltam a wifi antennákat és azzal próbálkoztam . Ezek pont elfértek a felső keretrésznél a kamerra mellett jobbról illetve balról. Itt vannak egyébként a wifi antennái is a notinak , de nem zavarják egymást a működésben . Nincs összehasonlitási alapom beépitett modemes géppel, de usb modemhez képest a jelerősség kb kétszeres .
Fotókat szerelésnél nem készitettem , de majd pótolom , ha lesz időm. -
duli
tag
Na végre én is találtam egy AS1810T modellt magamnak , igaz külföldről kellett beszereznem ezért billentyűzete más kiosztású , de ez nem olyan nagy probléma .
Ami a lényeg VAN BENNE HSDPA kiépitettség, ja és BT is . Már bele is pattintottam egy Option GTM 380 kártyát és müxik. Mondjuk nem volt benne antenna , de ügyesen megoldottam azt is. Már csak a gps-t kell aktiválnom valahogy benne és teljes lesz a masina.
Első tapasztalataim a géppel nagyon pozitiv. Atomok után ( N270-280 , Z520) igazi paripa ez a gép igaz az enyémben "csak " az SU 3500 van
Formája nem nagyon fogott meg , miután előző gépem ugyanilyen méretű , de sokkal szebb kivitelezésű volt . Mondjuk az egy nagy előny , hogy az akkut teljesen besimitották a házba, de ez pont a touchpad letolásával tudták csak megtenni , mivel a bill adott méretű volt . Összességében nagyon örülök a vasnak mivel ebben mostmár minden benne van amire csak vágytam.
Csak ajánlani tudom mindenkinek -
dbius
veterán
Itt egy eléggé hasznosnak tűnő angol nyelvű topic a 1410/1810 családról: [link]
-
Berci77
tag
látom parázs a vita.
örömmel jelentem, hogy hétfőn már azt a tájékoztatást adta a nagyker, hogy a win7-tel csomagolt összes timeline gép 3 év garival rendelhető. erre felbuzdulva gyorsan igényeltem is egyet.
ezt a postot már erről írom.
egyébként még hétfőn is 1 év garival voltak feltüntetve az ajánlatok, az én kérésemre hívták fel a nagykert, aki viszont megerősítette a dolgot. a garancia kiterjesztésére nekem a boltban még anno valami 23-25e ft-ot mondtak egyébként, szóval érdemes volt várni egy hetet.
ja és kialkudtam magamnak az a fránya 2000 ft-os bt adaptert, csak hogy kerek legyen a kép. ezen nem érdemes hőzöngeni.
off
most látom életemben először ezt a win7-et, vista teljesen kimarad nekem, de eddig szuper. felismert minden vackot, bt adaptert, mobil vinyót, se telefont. minden programom fut, amit használok, pedig van köztük pár régebbi is.
on
-
Peak
addikt
Keress rá googlen ->
"BH.21100.004"
vagy
"MODULE.BLUETOOTH.T60H928.33"Ez való a 1810esbe.
Ja hogy az első keresési találat 29eur?
Ebből ha csak a fele a valódi anyag ára, plusz a szállitási költség plusz áfaköfatufa...
.... mennyi is lesz itt magyarországon?Igen, jól számolsz, kb. 7-8k HUF.
Egyébként tudomásul vettem. Használd egészséggel.
-
atus72
őstag
Kis barátom, egy nagy lóf***t!!!!!!!!! már bocs....
Javasolt keresési kifejezések a Google-ba:
micro usb bluetooth (~2000FT itthon)
ACER OEM bluetooth moduleKifejezetten ACER bluetooth OEM modulok (alaplapra) ebay-n ÚJAK,kb 20$ körül vannak per darab, nem nagytételben ismételten hangsúlyozom!
Ja Bluetoothnál intergrált antenna van, semmit nemkell kábelezni....
Ebből nagyjából kikalkulálhatod hogy a gyártónak nagytételben (márpedig erről beszélünk)
mennyibe kerülhet...
Na mindegy....Nem tudom miért vitatkozom veled... pusztán azt irtam hogy szánalmas hogy ezt kispórolták a gépből... ettől függetlenül teszik a gép és megvettem...
-
Peak
addikt
Nem barátom, nem a garkit, hanem egy BT egység egy ilyen notebookba, antennakábelezéssel, kiegészitő elektronikával.
AZ 7-8k!
Mindeki tudja mennyi egy garkit, csak felhivja bármelyik boltot amelyik acerrel foglalkozik.
A Vodafoneban vagy valamelyik másik rablónál láttam egy babszem nagyságú USB csatlakozós BT vackot 1200-1800ért, télleg akkora volt kb. mint a "kisujjam körme". Inkább az mint sokszoros pénzért a beépített. -
atus72
őstag
Kedves Peak,
Nem értelek, ki sértődött meg? ilyet én nem írtam,egyszerűen azt éreztem hogy az ember rohadtul unja azt hogy megmertem ezt kérdezni tőle... ez jött le....
A 3éves garancia mególdódott mert már lehet kapni ...
De akkor sem értem hogy ő erről 2 napja még nem tudott, biztos bizalmas info volt..."Ott vannak a nagykerek, chs - ramiris - ingram - hrp... átfedéssel igyekeznek minden féle terméket tartani, ezeket tudják a viszonteladók megvenni tőlük és a felhasználóknak továbbadni... de ez koránt sem teljes Acer termékpaletta.. csupán a közép-keleteurópai, azon belül pedig a magyar termék/konfigurációválaszték."
Ez így van, senki nem vitatja, a kérdés arra irányult hogy "várható-e hogy hazánkba kerül ez a típus " .... erre jött a válasz hogy ez nem rajtuk múlik hanem a nagykerek mit rendelnek... ezt Te tudtad?
Egyébiránt MEGASZÁNALOM hogy kihagynak egy ~1500Ft-os alkatrészt egy ilyen gépből (Bluetooth), SÜN-t az összes nagykernek... De tudom sikeres ember nem lehetek ha ezen szarozok, hiszen az emberünk is megmondta hogy 1500FT egy usb-s bluetooth...
And finally ....
1. Amikor a hozzászólást megírtam már volt egy ilyen gépem... és nagyon bejött ezért is lelkesedtem be hogy kellene mégegy de ha LEHET akkor már az "új" szériából...2. Mivel úgy látom nem lesz egyhamar itt ilyen ezért már meg is rendeltem a másikat...
-
Peak
addikt
Tényleg így van, nincs minden típus magyarországon, pl. nézd meg milyen tipusokat lehet kapni kinában vagy taiwanon.
Láttál már itthon pl. Aspire 4535 BluRay meghajtóval?
Nem?
Persze hogy nem mert nincs.Ha Te olyan típust keresel, ami nincs magyarországon, és erről korrekt tárgyilagos tájékoztatást kapsz, amit Te sértődöttségből kioktatásnak jellemzel, az ugyebár nem az Acer hibája.
3 éves garit garanciakiterjesztéssel tudsz hozzátenni, de néha vannak akciók, mint nyáron is volt, és most ismét karácsonyra, évvégére való tekintettel limitált darabszámmal lehet vásárolni 3 év garral ilyen gépeket.
Ott vannak a nagykerek, chs - ramiris - ingram - hrp... átfedéssel igyekeznek minden féle terméket tartani, ezeket tudják a viszonteladók megvenni tőlük és a felhasználóknak továbbadni... de ez koránt sem teljes Acer termékpaletta.. csupán a közép-keleteurópai, azon belül pedig a magyar termék/konfigurációválaszték.
-
ndlx
aktív tag
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=LX.PJ502.026
hajrá.
-
horesz76
csendes tag
Eddig csak az alábbi linken láttam csak három év garanciával, de az előző ilyen akciónál volt olyan üzlet, ahol nem minden típushoz adták a 3 évet, és volt olyan is ahol a webáruházban nem volt feltüntetve.
http://www.c-enter.hu/termekek_arak/akciok/acer_timeline_notebookok_.html
http://www.c-enter.hu/termekek_arak/partnerek_ajanlatai/acer/ujabb_acer_timeline_noteb.html -
dbius
veterán
Hát ezek nem jó hírek, sajnos. Pedig ez a kis gép 3 év garival nagyon fincsi lenne. (ok, így is ki lehet terjeszteni 3 évre, ha akarjuk, de azért a pénzért mást is tudnék még venni pl. a géphez).
Én is nézegettem ezt az új gépet, még pár helyet találtam amazonon kívül is, de azokat nem is néztem meg, mert ismeretlenek voltak számomra.
Kösz a gyors választ!
-
atus72
őstag
Én sem találtam, viszont felhivtam az Acer-t és nem lettem okosabb viszont szomorú igen...
A lényeg, ő nem tud ilyen futó akcióról, a nyáron volt ilyen hogy 3év garancia 1 hónapig tartott, most esetleg valami egyedi bolt adhat ilyet de én nem találtam...
A ember elég kioktató hangnemben beszélt de bunkó nem volt, megkérdeztem tőle hogy mi van azokkal a konfigikkal amiket most lehet már a nagyvilágban kapni (1810T(Z)-ről van szó, Bluetooth-os, 4GB RAM, WIN7, SU7300-as procival!!!!, azt mondta hogy nem ők döntik el hogy milyen konfig kerül itthon forgalamazásra.....!??!??!!?!?!?hanem a 4 nagy disztribútor milyen konfifot rendel 1000db-os tételben.... ha ez igaz akkor megint szopó mert senki nem tudja hogy mikor mi lesz ....
Az más kérdés hogy ezt a konfigot jelenleg csak az Amazon-on láttam de ott is 1-2 hónapos rendelésre és csak az USA/Canada....
Szóval senki nem tud semmit, de gyanítom hogy nem maholnap lesz itt ez a konfig.... -
-
Berci77
tag
Köszi a válaszokat!
a linkelt dolog nem jön be. ettől függetlenül azt gondoltam, hogy a 4100-as proci is tudja a dinamikus frekiállítást, csak a celeronok nem. vagy rosszul gondolom? azt hittem ennek a platformnak pont az a lényege, hogy a spórolást részben azzal érik el, hogy a terheléstől függően állítják az órajelet.
másik. azt tudom, hogy a SIMD kiterjesztések multimédiás utasításkészletek, de igazából az érdekelne, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. alapvetően hülye vagyok hozzá, szóval a linkelt wiki oldal nekem nem mond sokat. lesz-e ezzel valami speciális felhasználás nagyságrenddel gyorsabb? ha igen, akkor mi? vagy alapvetően ne foglalkozzak vele, jó ez a proci úgy, ahogy van?
mindenesetre köszi a válaszokat
-
atus72
őstag
INTEL dynamic FSB Switching
[link]
Dinamikusan tudja állitani az órajelet a terhelés függvényében...SIMD 4.1 kiterjesztés
http://en.wikipedia.org/wiki/Streaming_SIMD_Extensions
Speciális utasítások támogatása, főleg alapvetően multimédiás feladatok optimalizálására, gyorsítására... -
Berci77
tag
köszi a segítséget. találtam is egy táblázatot. ott aszongya, hogy:
a 4100-ban nincs:
- virtuális gép kiterjesztés
- SIMD 4.1 kiterjesztés
- INTEL dynamic FSB Switchingnamost ha esetleg valaki le tudná írni, hogy ezek miért jók nekem, azt köszönném!
a virtuális gép kell a virtualizációhoz, hogy tudjak winxp-t emulálni a win7-en belül? benne van ez egyáltalán a win7 home prof-ban?
nem tudom, ez mennyire gond nekem, hogy nincs a prociban. nem tudom, az általam használt programok mennyire mennek win7 alatt.
bocsi, de ezeket nem követtem mostanság.
-
atus72
őstag
Itt sok info van ezzel a géppel kapcsolatban:
http://forum.notebookreview.com/forumdisplay.php?f=22
Valamelyik hozzászólás pont ezzel foglalkozott hogy a két verzió között mi a különbség.
Egyébként itthon valahol lehet kapni a Core 2 Duo-s (Su7300) változatot a 1810TZ-ből? -
Berci77
tag
Sziasztok!
kedvenc boltomban szerettem volna megrendelni ezt a gépet. Én is rákérdeztem az extra garanciára és a nagyker által adott infó (ACER-től kérdezték le állítólag) az volt, hogy jövő héten/héttől tényleg lesz garancia akció egyes ACER gépekre, de nem mondták meg, hogy a timeline cuccok is beleesnek-e. részemről addig még kibírom, aztán 9-én érdeklődöm.
nagyon rá vagyok mozdulva a masinára.
bocs, ha volt már róla szó, de azt meg tudjátok mondani, hogy a benne található pentium dual core proci sebessége mennyivel marad el a gyakorlati felhasználásban a core 2-es változatokétól (pl az ASUS UL20A-ban lévő SU7300-tól), illetve a másodszintű cache méretén felül milyen különbségek vannak a procik között?
köszönöm
-
atus72
őstag
Megin szembesültem azzal hogy a világ szar felén élek...
600$... ~108000eFT, SU7300-as proci ami virtualization-t is támogat, Bluetooth is van benne..."Amazon offers the Acer Aspire Timeline AS1810T-8679 11.6-inch blue netbook for $599.99. This is the best price for this product in the US market. It ships for free. The Acer Aspire Timeline AS1810T-8679 features the Intel Core 2 Duo SU7300 processor at 1.3GHz, 4GB of DDR2 memory, a 320GB hard drive, the integrated Intel Graphics Media Accelerator 4500M graphics, and Windows 7 Home Premium OS."
-
dbius
veterán
Na erre a garanciára kíváncsi leszek. Jelenleg a honlapon még az 1 év nemzetközi gari van feltüntetve, viszont oprendszernek már a win7.
De ha hivatalos forrásból származik, akkor csak van valami igazságtartalma (remélem, mert ez esetben lehet, hogy megvan mit fogok venni...)
-
kac-kac
csendes tag
Egy jó 2 héttel ezelőtt írt levelemre az alábbi válasz email-t kaptam az ACER-től:
"Az AS1810TZ notebook forgalmazását nem szüntettük be, ez téves információ.
A következő konfiguráció jelenleg is elérhető, mitöbb, jövő héttől ajándék
3 év garanciát adunk hozzá:LX.PJ502.026
AS1810TZ-413G32 N
11.6" HD WXGA CB LED / Pentium DualCore ULV SU4100 (1.3GHz, 2M cache,
800MHz FSB, 10W) / Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD (UMA) /
1x2GB&1x1GB DDR2 / 1x320GB / NO ODD / Intel WiFi Link 1000 802.11
b/g/Draft-N / 6 cell battery (2.8) / 0.3 CrystalEye / HDMI / s/pdif /
multi-in-one card reader / multi-gesture touchpad / fekete + bag / Windows7
Home Premium (64bit)2Mondjuk most kicsit zavarban vagyok mert nagyon tetszik az új ASUS UL20a (a jobbik típus 180 körül lesz) is. Az állítólag nov. 9-e körül várható. Holnap kimegyek a WIN7 napra, hátha legalább a nagyobb testvéréből (UL30a) lesz egy mintadarab.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Akinek szinten Su4100 procival szerelt gépe van, az légyszives nézze meg hogy milyen videokartya van a gépében.
Nekem egy 4810 timelinom van, és abban csak a 4500m van, nem a hd-s változat..
-
kac-kac
csendes tag
Na itt a notim...
Keressetek erre a google-ban: AS1810TZ-413G32NW7 -
kac-kac
csendes tag
Íme a 1810 testvérének "kicsomagolása"
[link]Szép kis noti!
-
Hardboy
tag
No, az új biosszal 3120 sikerült XP alatt is állíthatóvá tenni a kijelző fényerejét.. Hurrá..
-
Hardboy
tag
Sziasztok, mivel hogy annyian annyiszor kérdezgettétek hogy a 1810T vagy TZ ben van-e Bluetooth, vagy HSDPA modem, vagy bővítési lehetőség, így most elsőkézből tisztáznám a dolgokat.
Bluetooth és HSDPA modem a látszat ellenére nincs a készülékben, legalább is az enyémben... Memóriafedél alatt van a WiFi bővítőkártya, és mellette lenne a hely egy másik bővítőkártya számára, de nincsen felforrasztva a slot... tehát ez nincs.
Hátul az aksi mögött van a jel, hogy abba pici nyílásba dugd be a SIMkártyát, a nyílás természetesen el van torlaszolva, de mögötte az alaplapon is egy üres hely van, sehol semmi slot, tehát ott sem bővíthető a masina...Tehát bármiféle bővítésre, csak a 3db USB port áll rendelkezésre, legyen az BT vagy HSDPA
Persze létezik ezekkel gyárilag felszerelt termék is, de fogalmam sincs hogy hol kapható, egyáltalán kapható-e?
-
atus72
őstag
Egyébiránt most hogy megvan a készülék, márcsak egy belső 3G modem hiányzik...
Nem értem miért nem árulják mint hivatalos kiegészítőt.
Csodásan néz ki amikor a 8-10 cm-es HSDPA stick lóg ki belőle... -
kac-kac
csendes tag
Nekem a BT-n kívül, inkább Intel Core 2 Duo SU7300 proci és az alapból 4 giga ram tetszett meg... Az érintőkijelzős modellekkel az a bajom, hogy nagyon "érzékenyek" a monitortámasznál.
Különben akartam kérdezni, hogy a kiszivárgott Asus eee 1201n 1.6Ghz Intel Atom N330 Dual Core procija NVIDIA ION-nal (GeForce 9400M) szerintetek gyorsabb lesz mint a fenti 1810T?
-
kac-kac
csendes tag
Ezt nézzétek!
Mai hír, 22-én jelenik meg az (USA-ban)...
Acer Aspire Timeline AS1810T-8679
* Intel® Core 2 Duo Processor SU7300 (1.3GHz, 3MB L2 cache, 800MHz FSB)
* Windows 7 Home Premium 64-bit
* 11.6-inch HD Widescreen CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD (resolution 1366 x 768, 16:9 aspect ratio)
* Mobile Intel®GS45 Express Chipset
* Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
* 4096MB DDR2 Dual-Channel 667MHz memory
* 320GB(2) 5400RPM SATA hard drive
* Integrated Acer Crystal Eye webcam
* Multi-in-1 digital media card reader
* Dolby Sound Room® Audio Enhancement
* Intel® WiFi Link 1000 802.11b/g/Draft-N WiFi CERTIFIED®
* Bluetooth® 2.1+EDR (Enhanced Data Rate)
* 3 – USB 2.0 ports
* HDMI port
* Multi-Gesture Touchpad pointing device supporting circular-motion scrolling, pinch-action zoom, page flip
* Full –size Acer FineTip keyboard
* Standard 6-cell Li-ion (5600 mAh) Battery
* 3.08 lbs.
* 11.2" (W) x 0.87" to 1.18" (H) x 8.03" (D)
* Energy Star® 5.0 compliant
* MSRP $599.99 -
atus72
őstag
Most a Vista-val szenvedek mert alapbol az van rajte, eddig XP-t használtam, de szerintem azt teszem ujra fel mert a Vistáról semmit sem tudok és kinai minden, fingom sincs hogy mit hova tettek benne... meg alapbol egy csomo ACER szar is feltelepedik...
Ami viszont feltünt és meglepett hogy flash gazdag oldalaknal izzad szegényke rendesen
akér 60-70%ra felmegy a CPU terhelés amit én nem igazán értek mert ugye 2 magos proci van benne... megpróbálom a másik notebookommal összevetni mert az sima celeron 1.6os... -
atus72
őstag
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Megnéztem élőben a gépet, nagyon tetszik.
Egy dolog viszont nem világos, az eladó nem tudott mit mondani hogy van-e Bluetooth
benne vagy sem, papíron az van ráírva hogy nincs benne bluetooth!
Valaki esetleg megerősítené ezt?
Tudom hogy lehet kapni pár ezerért USB mini adaptert, de jobb lenne ha beépítve lenne...
Köszönöm,
AttilaEz a típusszáma:
1810TZ-413G32N (LX.PJ50X.039) -
zoli.22
tag
Ezen az oldalon elég jól össze vannak hasonlítva a cpu-k:
-
Hardboy
tag
Srácok, Visszakaptam végre a gépem a szervizből,és most hétvégén felgurítottam egy XP-t.
Remekül viszi a gép, száduld vele, azonban egyetlen probléma van vele.. Az energiatakarékossági dolgok nincsenek úgy meg, mint vista vagy win7 alatt.. azaz vannak sémák, ugyan, de azok nagyon kevés dolgot állítanak, jobbára csak azt, hogy mikor menjen standbyba gép, ha magárahagyom, de sem a képernyő fényerejét, sem más dolgot nem piszkálnak... Képernő fénerejét, még kézzel sem tudom állítani, ez fixen maximumon viélágít, és kész... Tud valaki valami megoldást, hogy XP alatt hogy lehet egy jobb powermanagemantet elővarázsolni? -
zoli.22
tag
Hú!! Ezer hála a fontos infóért!
Ez nekem viszont egy elsődleges szempont a Windows 7-nél, hogy tudjam használni a beépített XP-t is még.
Persze a világ gyorsan fejlődik, szóval lehet, hogy nem is kellene ezzel foglalkoznom.
Kíváncsi leszek majd mennyire futnak azok a progik Win. 7 alatt, amiket most használok, de ha mennek, akkor nem is kell nekem az a virtualizáció.Ajánlatod még mindig áll, hogy összefussunk jövő héten?
-
Hardboy
tag
Akkor hogy pontosítsunk, most találtam ezt a kis írást, hogy mire is lehetne használni a virtualizációt.
"A Microsoft ezt a Windows 7-ben lévő XP módot, a mai napig legelterjedtebb Windowsra, a Windows XP-re írt alkalmazások virtualizált futtatását lehetővé tévő környezetet elsősorban vállalati ügyfeleknek találta ki, hiszen e felhasználó kör számára kulcskérdés a meglévő alkalmazásokkal való kompatibilitás. Az ingyenesség nagyvonalú ajánlat annak tükrében, hogy a termékkel nemcsak egy Virtual PC alapú virtuális környezetet, hanem egy teljes értékű Windows XP SP3 licencet is kap a felhasználó. Fontos, hogy az XP mód csak a virtualizációt hardveresen támogató processzorokkal használható, és kizárólag Windows 7 Professional, Enterprise vagy Ultimate kiadásokra telepíthető."
Teljes cikk.
-
duli
tag
Én sem vártam tovább és megvettem a 751 Packard Bell megfelelőjét . Igaz ebben sincs 3g de 80 e ft-ért nem tudtam otthagyni az MM kiárúsításában . Nem kell ennek set fsb sem teljesen rendesen megy minden ezzel a kis atom procival. Mondjuk ha 1810 ben lesz olyan kiépítettségű amire vágyom akkor úgyis lecserélem
-
atus72
őstag
Sziasztok,
1810TZ gép vásárlását tervezem de szükségem lenne még néhány infora amit nem sikerült eddig kideryítenem:- Mindenképpen szeretnék 3G modemet, ezt hogy tudom megtenni, milyen típus való bele?
- Van-e szabad pci slot pl 3G modulnak?
- Hogy van a Bluetooth modul benne?
- Néhány képen az látszik hogy az alján van 2 bővítóhely és az egyikben van a wifi, igaz ez?
- Budapesten tudtok olyan üzletet ahol élőben meglehet nézni a gépet?Köszönöm,
Attila -
Hardboy
tag
Jövő héten, ha pesti vagy, összefuthatunk, megmutatom a gépet.
Virtualizációs technika, a legújabb "parasztvakítás"... a Win7 tudja kihasználni, ha XP kompatibilis módban futattod. Ebben a módban képes kezelni az eszközökhöz az XP-s drivereket, ha véletlen nem létezne hozzá Win7-es, vagy Vista-s driver... azthiszem erről van szó. Ileltve ha virtuális gépet futtatsz vmware-rel, vagy pararellel, vagy valamivel, akkor azok sokkal gyorsabban futnak, mint hagyományos rendszeren, ha képesek kihazsnálnia virtualizációs technikát... Nekem és szerintem felhasználók többségének egyik sem sarkalatos pont...
-
zoli.22
tag
Ezer köszönet!
Nem kérdés ezek szerint, hogy hardverben erősebb az 1810TZ, és árban is jobb.
Bár csak ki kéne valahol próbálni, mert eddig még nem láttam sehol.
Már csak azt nem tudom, hogy a virtualizáció támogatása pontosan mit jelent és miben nyilvánul ez meg?Köszönet még egyszer mindenkinek az infókért.
-
Atos23
senior tag
Ha 120-ért adják, sokan viszik
Bár ez nem valószínű...
-
Reac^
őstag
A 3g hiánya mellett engem még nagyon érdekelne, hogy a kétmagos és az egymagos változtok között mekkora a különbség akkuidőben (üresjárat/terhelt).
Ez a downgrade mod is jól hangzik, látni kéne mennyit hoz az akksiban és mennyivel kevesebb a teljesítmény.
A 3g hiánya miatt lehet 751-est fogok venni, aztán SetFSB-vel 1,58-ra húzva ugyanott vok mint az 1,6os normál atom, az meg nekem tökmegfelel.
Azt nem értem, hogy ezzel a szériával üthetne az Acer, de mintha túl nagy lenne a csend. Tolni kéne a marketinget ezerrel hisz nincs konkurencia...
-
Strezi
őstag
Szia, a 1810T-t kis hardver moddal leeht túlhajtani, és egyben alulfeszelni is. 1.75GHz-n megy 0,875 volton. Ha az alkalmazások, amiket használsz nem multithreadesek, akkor evvel is egészen komoly teljesítményt kapsz. A 1810TZ-röl még nem tudok nyilatkozni.
BT-re érdemes egy párezres USB modult belerakni.
Pl. ezek:
[link]
[link]
[link] -
Hardboy
tag
No. Lássuk csak... Szóval Timeline sorozat tagjai: 1810T(Z), 3810T, 4810T, 5810T. A kijelzőméret sorban 11,6"-tól 15,4"-osig.
Az utolsó 3 modell külsőre és belsőre szinte teljesen megegyezik egy két dolgot leszámítva. és persze egyre nagyobb méretben. A legkisebb, a 1810T(Z) azonban külsőre különbözik a nagyobbaktól. A kijelző felbontása mind a négy modellnél ugyanaz... legalább is a két kisebbnél biztosan, tehát ez azt jelenti hogy, Photoshopnál picit apróbban látod ugyanazt a képet a kisebb gép esetében. Döntsd el, mennyire zavar ez téged.
Prociban nem láttam még összehasonlító tesztet sajnos, de a SU4100 két magos volta miatt a számításigényes alkalmazásokban jóval többet hoz, mint az SU3500. Azonban utóbbi proci támogatja a virtualizációt, 100MHz-el gyorsabb, 1 megával több cache van benne és csak fele annyit fogyaszt. Photoshophoz én inkább a SU4100-ast választanám.
De 3810T-t is árulnak egy szuper SU9400-as procival is, bár igaz hogy baromi drágán.
-
zoli.22
tag
Még mindig kíváncsi vagyok a véleményekre, de erősen hajlok az Acer Aspire 1810T felé.
Itt van két teszt, ami segítségemre volt:
http://www.geeks.hu/tesztek/090728_acer_aspire_timeline_4810t_teszt?page=0,1
http://www.geeks.hu/tesztek/090923_acer_aspire_timeline_1810tz_teszt(4810 paraméterei megegyeznek a tesztben a 3810-ével)
Már csak egy a gondom, hogy nem igazán vagyok járatos ezekben a tesztelésekben, így nem tudom mit mutatnak az étékek, csak azt látom, hogy jobbak.
Hiányolom az 1810TZ-ből a BT-ot, viszont az ára azért kedvezőbb(digitaltrend.hu-n 140e). -
zoli.22
tag
Heló mindenkinek!
Eddig asztali-gép párti voltam, de most jól jönne egy hordozható kis masina is az "erőművem"
mellé.
Acer Aspire 1810TZ-re gondoltam, vagy Acer Aspire 3810T-re mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek is. Viszont amit nem tudok az az, hogy vajon mekkora a különbség a két proci teljesítménye között( Intel Pentium Dual Core SU4100, ill. Inte Core 2 Solo SU3500).
Ha tudna valaki tesztet belinkelni esetleg ezekről a procikról azt nagyon megköszönném, és persze a vélemények/tapasztalatok is érdekelnek.Főleg netezésre kellene, de mivel gyakran kell használnom Photoshop-ot és Sketchup-ot(egyszerű 3D-s modellező), ....stb, ezért érdekel a hardver is. Kijelzőben még megüti a mércét a 11,6" de szerintem a 13,3" is azért könnyen hurcolható.
Fontos, hogy általában kevés alkalmazást használok egyszerre.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Hardboy
tag
Szervusz!
Most jelenleg nincs lehetőségem ilyen teszteket végezni a gépen, de majd meg fogom tenni. Azonban több külföldi cikk egybehangzó állítása szerint, mindegyik felbontással akadás mentesen boldogul a gép, bár azt hiszem a nagyobbhoz már muszáj bekapcsolni a DXVA-t, de viszi, ez a lényeg.Majd talán jövőhéten, ha visszajön a gépem, kipróbálom... Addig csak ezt tudom mondani.
Youtubon van több HDvidójátszási teszt is, nézd meg őket. -
nexus6
aktív tag
[link]
ha valaki még nem olvasta volna... -
Piotor
tag
Sziasztok! Akinek 1810tz van közölne egy HD videó lejátszási tesztet? 720p 1080p Előre is köszi!
-
Hardboy
tag
Sovány vigasz, de szerény véleményem szerint létezik, hisz erre utal, hogy az akksi alatt ki van alakítva neki a hely, és még fel is van iratozva, hogy ide dugd be... De valószinű, hogy magyar piacra nem kerül ilyen felszereltségű termék...
Minegy, lényeg, hogy nem lehet hozzájutni.
-
-
Hardboy
tag
-
nexus6
aktív tag
köszi, pont most néztem a váalszt. egy másik magyar tesztben sem írnak melegedést. szóval a tesztek alapján is jó kis gép ez. nekünk is net, email, divx lenne a fő célterület. áfanélküli áron meg főnyeremény.
még a ferrari one tetszett, kíváncsi leszek a 3200 ati-ra, teljesítmény oldalról. és még megvárom az ionos teszteket. bár az atom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Opel topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo IV
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Dell Precision 7560 15.6" FHD IPS i5-11500H RTX A3000 32GB 512GB NVMe gar
- HP ZBook FireFly G10 / i5-1350P!!!!! NEM U!!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest