- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Nem írtam sehol, hogy a második rész hozza az Origins hangulatát. Ezért is szeretem, mikor elkezdek valakivel írogatni, és jönnek hatan, akik visszaolvasás nélkül kezdenek el kötekedni. Kb harmadjára írom, hogy a Dragon Age 2-ben a dialóg és harcrendszer tetszett és ha utóbbi belekerült volna a W2-be, akkor nem nyavalyogtam volna a rossz irányításra. Alapvetően már az Assassin's Creed-ben se tetszett ez a harcrendszer, de ott legalább minőségien meg lett valósítva.
NEKEM ez a véleményem és itt magam részéről pontot teszek.
A Mass Effect-es véleményedhez meg annyit tudok hozzáfűzni, hogy a Star Wars filmekben sokkal több a logikai buktató. Ettől még kultuszfilmek. Amiről meg beszélsz, az nem lázadás. Függetlenül attól, hogy mennyire tartom értelmetlennek én is.
-
leviske
veterán
Ugyanannyira lehetett taktikázni, mint az első részben. Nyilván nem easy-n kell tolni.
Ha meg a párbeszédrendszerból ennyi jött át, akkor tényleg nem értem minek szóltál ebbe most bele, mert egyértelmű, hogy talán egyszer ha játszottál a demoval... Hawk személyiségét lehet alakítani azzal, hogy milyen típusú válaszokat választasz, mivel idővel a játékostól független jelenetekben is úgy nyilvánul meg. Ilyesmi a ME2-ben is kezdett kibontakozni, de a DA2-ben helyezett már erre több hangsúlyt az edmontoni csapat. A montreáli banda ezzel nem foglalkozott, ezért kaptunk a 3-ban egy egysíkú, fekete-fehér (kék-piros) dialóg rendszert.
A ME3 kapcsán viszont nem tudom milyen teremtmény fellázadásról beszélsz a geth-eken kívül, akikkel kapcsolatban sírhatnál már az első rész óta. A reaper-ök nem fellázadtak.
-
leviske
veterán
válasz
GypsFulvus2 #17 üzenetére
Nem nyomom le mások torkán csak érvelek azzal szemben, amit korábban írtak, miszerint "a witcher 2 harcrendszere tökéletes, a játékosok hülyék".
A lenyilazós rész akkor jön elő, mikor Henselt-el mész beszélni a sátrában. Ha nem állsz meg percekre egy bokor mellett, ami ott van közvetlen az út mellett, hanem rögtön elkezdesz osonni a sátrak mögött, akkor kivág a nyílt terepre és lejátssza az animációt és kezdheted előröl.
Ha a boss-fight közbeni időhúzás zavarna, akkor a Kayrant hoztam volna fel, meg Saskiat. Meg azt, amikor fél órát azzal cseszünk el, hogy várjuk az embereket, hogy másszanak fel a létrán Vergen-ben. DE nem ezeket hoztam fel.
Engem az zavar, mikor indokolatlanul, unfair módon van benne a játékban.
A Mass Effect meg véleményem szerint a jól kidolgozott harcrendszer miatt tűnik könnyűnek. Nyilván a BW a sztorira összpontosító játékosoknak kedvez, de azért azt mondani akár a ME3, akár a ME2 legnehezebb fokára, hogy pl a fedezék rendszer/képesség kombók nélkül sétagalopp volna, az nemigen játszott még a játékkal.A DA2 kapcsán az, hogy csak a demo alapján ítélsz, akkor is hiba. Mondom ezt úgy, hogy az első sztori DLC-t követően gyakorlatilag megutáltam a játékot és azóta se játszottam vele (és már az előtt is zavart a sok ismétlődő helyszín). A harc- és dialógrendszer egyszerűen előrelépés az elődhöz képest, a maga kiforratlanságaival együtt is. SZERINTEM.
"dlc-t is tartalmazott"
Mind1, nem akarok ezen vitatkozni, remek munkát végzett a csapat, de a harcrendszer SZERINTEM messze nem volt annyira jó, mint a sztori és csak emiatt nem játszottam többször végig a játékot. És mivel többször említetted, azért jöttem a topikjába, mert ettől még érdekel a 3. rész, a sztori miatt és tudnék örülni, ha legalább egy fokozaton végig lehetne játszani úgy a játékot, hogy a sztorira tudok koncentrálni és nem menne el két beszélgetés közt több nap. Azért lett kitalálva a több nehézségi fok, hogy neked és nekem is megtudjanak felelni.
-
leviske
veterán
válasz
GypsFulvus2 #15 üzenetére
Jó, akkor nem bugos, hanem rengeteg béna megoldás van benne. A lopakodás egy deus ex: hr után egész egyszerűen nevetséges, mégis lenyomja az ember torkán a játék több küldetés alatt is. Ráadásul, ha itt meglátnak, még menekülési esélyed sincs, mert instant halál videó vagy szimplán bukod a küldetést.
Ezen túl van, hogy szimplán csak hamar indulsz el a táborban és instant lenyilaznak.. Ezek szar megoldások, ezért nevezem bugnak. Nyilván van, aki szerint ez feature. Ilyen marhaságok az egész DA sorozatban nincsenek.
Ha meg akció RPG, akkor ott a Mass Effect. Semmivel nem áll jobban ahhoz viszonyítva. Sőt, attól még messzebb áll minőséget tekintve, mint a Dragon Age első részétől."A DA2-t pedig bármiféle szempontból összehasonlítani a W2-vel... muhaha."
Nagyon nagy divat szidni a játékot, főleg azok körében, akik meg se vették. Ettől függetlenül engedtessék meg, hogy a harcrendszert összevessem, ha már az akció RPG irányba indult és sokkal elegánsabban van megoldva, mint a W2-ben. Ellenére annak, hogy mennyi hülye mozdulat van benne.
"a DAO is jóval nehezebb volt."
Nem játszottam vele konzolon és elég nyilvánvalónak tűnik, hogy ott lehetett gáz a rosszabb irányítás végett. Emellett én nem a nehézségére panaszkodok a játéknak, hanem a harcrendszerre. Random ellenfelet vált, belső tér esetén elkezdi a fáklyát fel-le oltogatni harc helyett, egyebek. Ezek aranyos módon nevetségesek, míg nem kell miatta teszem azt 3x nekifutni egy egyszerű közkatona kiiktatásának.
A bugmentességről meg annyit, hogy nekem anno a kitudja hanyadik több GB-os patch után is sikerült abba belebotlanom, hogy az egyik rab elcsendesítése közben úgy ragad Geralt és csak egy korábbi mentés betöltése segít.
-
leviske
veterán
Felesleges a játékot védeni. Egész egyszerűen nem lett eltalálva a harcrendszer. Emellett tele van bugokkal és logikátlan scriptelt jelenetekkel, de ez már csak az én véleményem. A Dragon Age: Origins, mint klasszikus RPG-khez közel álló játék, sokkal élvezhetőbb rendszert mutatott fel és még szerintem a folytatása is sokkal élvezhetőbb volt ilyen téren, mint a W2.
Elismerem a játék sztori szempontjából elképesztően feltette a mércét a jövő játékai számára, de ettől még nem hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Chrome
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Nintendo Switch 2
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i7-14700KF - RTX 5070 - 32GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- XPRO Wood fa laptop állvány
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest