Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
Nekem is már csak 4 sata van az LGA1700-as lapon, nagyon is lenne létjogosultsága egy ilyennek.
-
Maelephant
senior tag
válasz
fatpingvin #16 üzenetére
Pl. ez? Szerintem hasznos cuccok az ilyenek.
[link] -
Kansas
addikt
válasz
Ajándékok #18 üzenetére
Lehet, de ez nem az. Ez mindegyik SATA portot egyszerre full(gyakorlati, nem elméleti) sávszélen tudja hajtani, köszönhetően a PCIe v3 x2 sávszélességének(~2GB/s). Hiába tudna a SATA3 ~600MB/s-et portonként, a HDD-k(de az olcsóbb SSD-k is) ritkán mennek 4-500MB/s fölé(pl. WD Black hivatalosan 263MB/s folytonos sebességet tud, NAS vinyók, mint a WD Red, kb 210MB/s-et). Ez még mindig sok a port multipliernek, de ez a kis m.2 kütyü vígan megoldja...
-
Ajándékok
aktív tag
Sata port multiplierek régóta léteznek. 1-ből csinál 5 sata portot. Nem is drágák. A sávszélességet osztják, de egyszerre 1-2 hdd tud teljes sebességgel dolgozni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Cyberboy42 #15 üzenetére
a Delock megoldásai drágák szoktak lenni de van egy olyan érzésem hogy még mindig olcsóbb lesz mint ez... főleg bulkban.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
minnél több gyártótól lesz, annál jobb. csak majd legyenek tesztek is
-
fatpingvin
addikt
ez egy nagyon jó kis kütyü, homokszem a gépezetben hogy a Delock ezt a piacot már régesrégen befoglalta...
-
-
Zotya84
őstag
válasz
Menthirist #10 üzenetére
Ja, az ár kérdés. De csak azért, hogy egyáltalán fel tudja-e venni az ugyanezen vezérlővel szerelt kínai cuccok pár dolláros árával a versenyt. Amik pont ugyanezek, pont ugyanilyen működéssel, csak nincs rajtuk a Silverstone logója...
-
borob
tag
Nagyon hasznos cucc, kb két éve pont hasonlót kerestem, de akkor még csak 1-2 portosak voltak ilyen kis méretben, aztán megjelent a Jmicron JMB585 vezérlő és alin meg is jelentek ezek a kártyák, gyorsan vettem egyet, aztán egy másikat is, annyira bevált.
Az első pl egy DS-380 NAS házba ment; 8x3,5" és 4x2,5" fér bele.
Asrock H370M-ITX-en 6db SATA3 van, az első háromra mentek az SSD-k, maradékbe 3 HDD, ezt a kártyát pedig egy m.2 A/E -> NVME riserbe tettem a wifi helyett (PCIe3 x1 pont elég 5 db 4TB-os WD RED-nek) és így még a x16 portot se kellett beáldozni az ITX deszkán. -
pedig nem hülyeség. Szervert építettem, és kellett egy IT módba nyomott raid kártya hogy JBOD módban le tudjak vele kezelni 12-14 sata-s hdd-t. raid kártya hiányában ennyit rá nem tudtam volna kötni a gépre, pláne úgy hogy a pci-e slotok foglaltak mással. Szóval nem rossz cucc ez, persze az ár kérdés.
-
Aprósólyom
addikt
Nekem az jutott eszembe, hogy a silver stone csak most nyújt segítséget? Ilyesmiket már egy ideje kapni....
Amúgy arra is gondolhatunk, hogy valahol egyáltalán nincs SATA vagy max 1db, de mondjuk van 1db PCIe M.2 .... SBC-k, mini PC-k. Valaki lehet építene ilyenből egy home NAS-t.
Vagy egy M.2 foglalatos ripityomra tört laptop, amiben az alaplap túlélte szintén építhető NAS. -
-
törölt tag
SATA csatlakozó, hmm, erről meséltek valamit a vének a tábortűz mellett.
-
Rozisoft_Bp
tag
Neekeem teccik!
Persze árfüggő, de látom használhatóságát.
Már csak 1 sata helyem van, a slotok meg foglaltak. -
flexxx2
őstag
Annyira nem lesz olcsó, hogy megérje, csak a lustáknak, akik nem akarnak lapot cserélni.
-
Kansas
addikt
Ha sok ember nem is fog rászorulni, azért néhánynak tuti jól jön majd, bár lehet hogy hasznosabb lenne, ha sok HDD-fiókos NAS házakhoz adnának ilyet alkatrészként...
-
Televan74
nagyúr
Már látom lelki szemeim előtt hogy tömegek fognak érte sorban állni a boltokban!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tajvani illetőségű vállalat most PCI Express sín helyett egy parlagon heverő, 22 x 80 mm-es M.2 aljzatot áldozna fel a bővítéshez.
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- AKCIÓS - Újszerű 18TB Western Digital HC550, WD HC 550 szerver grade SATA HDD
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest