Kompakt SilverStone megoldás arra az esetre, ha elfogynának a SATA csatlakozók

A tajvani illetőségű vállalat most PCI Express sín helyett egy parlagon heverő, 22 x 80 mm-es M.2 aljzatot áldozna fel a bővítéshez.

Hirdetés

Az M.2 slot térnyerésével egyre több opció közül tudunk választani, ha az alaplapunkon nincs elég efféle csatoló, mégis kompakt SSD-kkel szeretnénk növelni a rendelkezésünkre álló tárkapacitást. De mi van akkor, ha a helyzet fordított, azaz fejlesztenénk, és akad még szabadon ácsorgó M.2 2280-as aljzatunk is, ellenben a SATA portjaink, netán a kihasználatlan PCI Express sínjeink fogytak el a 2,5 vagy 3,5 hüvelykes lemezek számára? Erre a kérdésre ad választ a SilverStone ECS07 típusjelű, 23 grammot nyomó adaptere, ami x2-es PCI Express 3.0-s interfész segítségével egyetlen M.2 foglalatból öt darab 6 Gbps-os SATA konnektort csinál.


[+]

A 24,8 mm széles, 10,3 mm magas és 80,5 mm mély, JMicron JMB585 kontrollerrel szerelt csöppséget vaskos hővezető paddal megspékelt, alumíniumötvözetből készült bordázat borítja, és a rákötött meghajtókat különálló egységenként kezeli, tehát a RAID képességek ezúttal hiányoznak a műsorról. Az adattár alvó állapotba merülését támogató, SATA 3.2-es specifikációknak eleget tevő újdonság vételárát egyelőre nem közölték.


[+]

Előzmények

Hirdetés