Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyunyu
félisten
#3-as hozzászólásomra állt neki leoltani, hogy hülye vagyok a matekhez, mert a hozzászólásomba utólag belinkelt alternatív billzet nem feleannyi, mint ez.
-
Ispy
veterán
Majd megkérdezzük buvartacskot 11 nap múlva
-
nyunyu
félisten
Miért nem jó az neked
Mert tavaly december környékén kiszivárgott pár kép a leendő ISO billzet szériájukról, ami végre nem azzal a ronda fonttal volt rajzolva, mint a korábban náluk bérgyártató tajvani cég billzeteiről "koppintott" szériáik.
("véletlenül" sokszor annyit gyártottak, mint amennyit a tajvaniak rendeltek, aztán a gyártósorról leeső felesleget feketén eladták Kínában... Ezen berágó tajvaniak azóta nem náluk gyártatnak, de a gyártó gründolt egy új céget, aminek a logója alatt gyártja a korábbi tajvani tervek alapján továbbgondolt billzeteiket. Ennyit a kínai iparjog védelemről.)Január elején írtam nekik, hogy kéne nekem pár custom magyar kupakszett, lerajzoltam nekik a magyar kiosztást (asszem ez volt az első verzióm), meg megírtam, hogy ezzel a német prototípus fontjával+betűméretével kérem, nem a "saját" billzeteiken lévő vékony+ronda betűkkel.
Levelezgettünk pár kört, írták, hogy sokféle európai kiosztást terveznek, akár magyart is.
Engem faggattak, hogy milyen legyen, korrektúrázhattam a terveiket, miértnemjó az AltGr-5/6/7/8-on lévő ékezet, satöbbi.Január vége felé kikerült a netre ez a francia prototípus, ami megint a "saját" dizájnjukkal volt megverve.
Ekkor nehezményeztem a dizájnt, ők meg az én kívánságlistámban szereplő "extra" elemeket akarták kigyomlálni, mondván nem akarnak kétféle magyar szériát csinálni, miért nem jó nekem az Enter tetején lévő nyíl, meg a numpad 2/4/6/8 bal oldalán lévő kurzorok, meg miért van francia lakat a Caps Lock felirat helyén, miért nincs kiírva a Shift, stb.
(Mert mondjuk az európai kiosztású Cherry billzetek dizájnja tetszik? Német MX 1000-emet már gondolom unjátok.
Amerikai kiosztáson lévő ikon+szöveges mod gombok nem annyira jön be...)Erre küldtem nekik egy erősen leegyszerűsített, Cherryre kevésbé, ő szériáikra jobban hajazó dizájnt, hogy akkor ILYET kérek, még mindig a német prototípus betűivel.
Hetekig se kép, se hang, le kellett vágni a majmot, vagy mit.
Aztán újév után (=február közepe) kitették a netre a különböző kiosztású végleges dizájnjaikat, meg nekiálltak sorozatgyártani a billzeteket, mostanában szállítják ki őket az első megrendelőknek.
Kiváncsi leszek, hányan esnek majd pofára a dizájnváltástól, hiszen pl. a végleges német verzió köszönő viszonyban sincs a webshop képein látható korai prototípussal.
Mindenesetre ekkor írtam megint nekik, hogy miért nem a német prototípus dizájjával jöttek ki a végleges billzetek, erre hablatyoltak valamit a minták nyomására használt szitáról, hogy az nem úgy működik, hogy beírok pár karaktert egy programba, és kijön a kész szita, hanem ezt a dizájnerüknek kellett kézzel kifaragnia az eredeti amerikai formák alapján.
Így mekkora szívás volt a sokféle ékezetes karakter, meg egyesével összerakni a különböző mod gombok feliratait. (mienk ugyanaz, mint az angol, de pl. német, olasz, spanyol, franciákon az adott nyelven vannak a feliratok, nem angolul.)Nem értem, XXI. században a doubleshot kupak gyártók valahogy meg bírják oldani, hogy AutoCADben lemodellezik a kupak feliratának/mintájának az öntőformáját, majd CNC géppel kifaragják fémből, majd azt használják fröccsöntéshez formának.
Nehogy már egy szita lézerrel/vízzel/akármivel kiszabása bármilyen vektoros modellező program alapján bonyolultabb legyen ennél.
Kérdeztem, milyen vektoros formátumban küldjem el a terveimet, de arra már nem válaszoltak.
-
nyunyu
félisten
válasz
#72042496 #86 üzenetére
Fehér billzet éjszaka is olvasható, nem kell hozzá háttérvilágítás.
Projektem eléggé akadozik, mert egyrészt nem találtam megfelelő kupakgyártót, aki képes lenne a meglévő billzeteimhez egyedi kupakokat gyártani (MXB2 ANSI kiosztású, meg extra a Caps Lockja, MX 1000 viszont régi szabványú, Winkeyless alsó sorral bír, de legalább ISO, ja meg ennek másképp egyedi a Caps Lockja
)
Másrészt meg a projektbe beleborítható $$$ mennyiség is erősen limitált volt az utóbbi fél-egy évben, mostanában inkább csak ötletelésre futotta.Mondjuk az MX 1000 -> 3000 ház+USB+kapcsoló moddingot már meg tudtam volna építeni, mivel az alkatrészek zöme megvan hozzá.
Egyedül a magyar kupak hiányzik a teljes öröm és boldogsághoz, de mivel ez még mindig kérdéses, addig nem akartam pár hétvégét elbaltázni a bizonytalan végkimenetelű projektre, aminek az eredménye egy félkész billzet lenne a polcon.Anyámnak gyártandó másik fehér billzethez viszont kéne egy rakat extra alkatrész (pl. új MX 3000 házba szabott backplate, Arduino+külső ICknek PCB), meg ugye ahhoz sincs kupak.
Remélem jövő hónaptól az új munkahely megoldja a $$$ jellegű problémáimat, aztán idén végre befejeződhet a projekt.
(Ja, oda is kéne egy fehér magyar billzet, az már három kupakszett, darabja jelen állás szerint ~80$
Feltéve ha a hülye kínaiak nem ragaszkodnának ehhez a dizájnhoz, hanem rendesen megrajzolnák amilyenre kértem.) -
-
törölt tag
Ízlések és pofonok, szerintem ez rettentő csúf. Vagyis ha most jönnének ki ilyennel, akkor azt mondanám rá, de ez inkább csak régi, ma már röhejes méretekkel. A hírben levő G Pro viszont nagyon tetszik, persze nem azzal a karácsonyfa-világítással, hanem egyszínűre állítva/világítást kikapcsolva.
-
nyunyu
félisten
Esztétikailag sem megnyerő - még ha tud is gépelni az ember -, hogy német karakterek csúfítják a klaviatúrát.
Nem tudom, mi a bajod ezzel a dizájnnal:
Messze jobban néz ki, mint bármelyik mostani billzet.
('szameg, sürgősen kéne egy JÓ irodai billzet.
Itthoni MXB2-nek éppen a megtört kábelével küzdök, MX 1000-et meg át kéne építeni kevésbé tömegoszlatóra, de leginkább USBsre.) -
törölt tag
Gyakorolni kell
Nálam egy hét volt kb amikor kb napi szinten fél órát "tanultam" és utána fórumok meg ez az lassan de kényszerítve vakon. Utána már egészen vállalható sebességet értem el, és az csak javult.
Amikor már megy nem arra emlékszel melyik betű hol van, hanem az adott szó milyen mozgással gépelhető le kb.
-
tecsu
addikt
válasz
#56573440 #80 üzenetére
Tudom, próbáltam már, de nem a billentyűk helyzetének memorizálása okozza a fő gondot, hanem eltalálásuk. Vagyis melléütök és lenyomok vagy hármat egyszerre. Ezen semmilyen szoftver nem segít. :-)
Memorizálást illetően a kettőspont még csak-csak, de százalék- vagy a fokjel... vicces lenne. -
törölt tag
Akkor tessék nekiesni, napjainkban gyakorlatilag annyira lényeges skill, hogy csak akkor jössz rá mennyire rossz hogy nem volt amikor megérzed hogy mekkora királyság
-
tecsu
addikt
válasz
Johnnyxy27 #75 üzenetére
Sajnos nem tudok vakon gépelni, bár ez lehet rá a megoldás.
-
nyunyu
félisten
Melyik Onet hasonlítod melyik One TKLlel?
Monokróm háttérvilágítású "sima" Oneokat már 130€-ért osztogatják, mert már nem az a csúcsmodell.
Tavaly még 170€ körül volt az áruk, ha jól emlékszem, viszont a sima TKL ára nem nagyon rémlik.Most az One TKL RGBt tolják 150€-ért, teljes méretű RGBt egyszer mintha láttam volna 180-190€ környékén, de most csak az aluházas Year of the Monkey Edition kapható belőle 230€-ért.
-
Ispy
veterán
-
bencze
senior tag
Mindig örülök egy tkl-nek de az ára és a ledek nagyon nem hiányoztak... fele ennyiért led nélkül, az már szóba jöhetne.
-
vgergo
aktív tag
"A Logitech G Pro mechanikus gamer billentyűzet háromféle kiosztással (magyar nincs közte) már megrendelhető a gyártó webshopjában bruttó 47 990 forintos kiskereskedelmi áron."
Melyik az a három féle kiosztás? Azért kérdezem, mert a webshop-ban csak "Amerikai nemzetközi/US International" kiosztásút találtam.
-
zozoz1
aktív tag
Jó cucc, jó cucc ez, de nekem eddig egy billentyűzet sem jött be úgy, mint a RAZER Orbweaver Chroma...
-
Formaster
addikt
válasz
FireKeeper #63 üzenetére
Sajnos itt tart a világ. Szerintem sos szükség lenne egy minőség "rendőrségre" és tudom h ez baromi viccesen hangzik, de ez nem állapot ami a mai világban megy. Minden téren, nem csak a technikai cuccok terén, hanem ruházat, élelmiszer, ingatlan stb. Vagy árazzák be ezeket ennek megfelelően, vagy mijobb lenne, ha be is tiltanák. De ez kb a 110 éves villanykörte esete, ami 110 éve nem aludt ki. Sok fejnek kellett amiatt repülnie, hogy felpörgessék a gazdaságot.
-
FireKeeper
nagyúr
géjmer = mecha, géjmer = drága
azóta drágult be nagyon hogy a marketinges hiénák rájöttek, mindenből több pénzt lehet kiszedni ha rásütik, hogy játékosoknak készült. ami önmagában nem lenne annyira nagy baj, csak hogy emellé árukapcsolással kapod az ergébét meg minden felesleges lósz*rt. amitől meg csak még drágább lesz. a fő baj meg az amikor a gémer felárat megfizeted, meg megkapod az összes gimmicky-feature-t de ami fontos lenne az szar (lásd gamer egér szar szenzorral, gémer bill legalja membránnal, persze vicsorgó farkas/medve/cápa/skorpió/sárkány meg tököm van rajta, meg persze világít minden színben).
-
ViZion
félisten
Minden frankó, TKL, satöbbi... erre többe kerül, mint egy kis afrikai ország éves GDP-je
-
atenza
senior tag
Ha már kompakt akkor felülre minek az a vastag káva? Ja hogy elférjen rajta a bazinagy G logo meg két gomb...
Akkor már tehettek volna felülre több gombot is mert helye lenne, pl media gombok, hangerőállító, gyorsgombok egyéni felhasználásra. -
nyunyu
félisten
Jobban megnézve a Ducky One TKL RGB-nek is ugyanott gyártják a kupakjait.
Viszont akkor valaki hazudik, mert a Duckyn doubleshot ABS van, míg az iKBC F87-re PBTt írnak. (utóbbi érdesebb, meg kevésbé kopik simára a felülete, mint az ABSnek.)
Mondjuk a kettő nem zárja ki egymást, hiszen pl. a Tai-Hao ugyanazokkal az öntőformával gyártja az ABS és PBT kupakjait is.
-
nyunyu
félisten
Miért nincs olyan billentyűzet, ahol a világítás csak az aktuális funkciókat mutatja? Ez nem nagy ördöngősség, nem kell hozzá gombonként LCD kijelző, hanem csak két LED.
Egy kapcsolóba csak egy dióda vagy LED fér, mert az átellenes oldalon a kapcsoló érintkezői vannak.
(Világítós billzeteken általában fejjel lefele van beépítve a kapcsoló, hogy a gomb felső felét világítsa.)
Undorító, hogy nulla fejlesztéssel ugyanazt árulják nekünk már legalább húsz éve, menjenek a p...! Ráadásul úgy, hogy a régi termék jobb és megbízhatóbb volt.
Cherry MX 1000-eket 110 márkáért osztogatták 90 körül, az 27 évnyi német inflációval felszorozva ma 90€ körüli összegre jönne ki.
Ma annyiból mit kapsz?
Én szívrohamot, ha ránézek egy mai MX 3000-re.
(Két éve még 60€-ért mentek Amazonon az MX 3000-ek, most már 100€)
-
tecsu
addikt
Miért nincs olyan billentyűzet, ahol a világítás csak az aktuális funkciókat mutatja? Ez nem nagy ördöngősség, nem kell hozzá gombonként LCD kijelző, hanem csak két LED.
(Például a számbillentyűk alapesetben csak számokat mutatnak, ha lenyomom a shiftet, mutatják a második funkciót.)
Undorító, hogy nulla fejlesztéssel ugyanazt árulják nekünk már legalább húsz éve, menjenek a p...! Ráadásul úgy, hogy a régi termék jobb és megbízhatóbb volt. -
Formaster
addikt
Ez aztán a logitech féle lehúzás
-
nyunyu
félisten
válasz
GoldhandRent #52 üzenetére
Cherry MX RGB kapcsolókkal ~75$ lenne legyártani ezt a kínai 100% billzetet. (~30 $cent/db vs 10 $centes Outemu)
Hülyének is megéri a 150$-ért adni egy 80%-os billzetet.
a kék hangja engem őrületbe kerget
Hajaj, nemrég túrtam piacon minden kék billzet öreganyját, de én is hülyét kapok a hangjától.
Pedig ebben még az eredeti, finoman ketyegős MX Blue van, nem a most kapható, merevebb műanyagból öntött változat.Már nekiálltam moddolni, de a magyar kupak projekt nagyon elakadt, plusz keríteni kéne belé nem clicky, de erősen taktilis stemeket. (MX Clear vagy Tactile Gray, esetleg Gateron Brown (utóbbit egyszerűbb venni.))
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
GoldhandRent #52 üzenetére
a kék hangja engem őrületbe kerget
-
GoldhandRent
őstag
GearBest kínai raktár. Kicsit drágább, mint a kék, de full megérte
-
nyunyu
félisten
válasz
GoldhandRent #49 üzenetére
Hol találtad Red kapcsolóval azt a Motospeed Inflictort?
Mindenhol kékkel látom ~17k HUFért.
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
GoldhandRent #49 üzenetére
patent kis téma
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Johnnyxy27 #46 üzenetére
-
nyunyu
félisten
Hmm:
Kínai RGB TKL 150$-ért???
Elsőre azt hittem, hogy ez valami vicc, hiszen ennyibe kerülnek a feljebb fikázott gamer márkák is.
Aztán jobban megnéztem, hogy ennek CNCzett alu háza van, meg doubleshot PBT kupakjai, míg a többieknek full műanyag+mártogatós ABS kupakok...
-
troviko
senior tag
Tehát leszedhető az USB kábel, de nem wireless.
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
GoldhandRent #45 üzenetére
patent kis billentyű, de milyen kapcsolós?
-
nyunyu
félisten
válasz
Johnnyxy27 #42 üzenetére
a BADASS-szek vakon gépelnek vazze kemény német billentyűzeten
Így használtam kb. 2 hónapig a billzetemet:
Aztán 9 hónapja áldozatul esett némi kék festékes balesetnek, meg matricáztam rá magyar kiosztást:
Azóta a sakktáblának köszönhetően éjszaka is megtalálom a WASDot a billzeten.
(Pláne mióta kölcsönvettem pár német kupakot az openoffice gyilkos billzetemről.)
a DAS KEYBOARD AZ TOP MINŐSÉGŰ billentyűket csinál
Ezt azért bőven lehetne vitatni, elég visszaolvasni a billzet topikban.
Címszavakban:
- harmatgyenge minőségű kupakok
- modellről modellre változó, legtöbbször nagyon elszabott kiosztású alsó sor
- újabban noname kapcsolók. (Cherry csak a Das II/III/4/S-ben volt.) -
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
GoldhandRent #41 üzenetére
a DAS KEYBOARD AZ TOP MINŐSÉGŰ billentyűket csinál, cherry kapcsolókat használva, de nem vagyok igazán fan a cherrynek, DE A KINÉZETE AZ ODAB-SZ
-
GoldhandRent
őstag
Én most vettem mechanikus RGB bill.-t újonnan, bőven 100$ alatt. Nem cherry, de ugyan azt tudja (igen, próbáltam azt is, plusz közeli ismerősnek 2 éve van Tesoro Durandal, kipróbálta ezt is, és szerinte sincs különbség)...
(#39) Johnnyxy27
miért jó ez a DasKey ? Mert nincs rajta karakter ?
22$-ért te is vehetsz bármilyen mechanikus billre. (kép lent)
plusz: Ez sokkal menőbb(8-as gomb - ugrás 9:37-re)
-
nyunyu
félisten
válasz
Johnnyxy27 #39 üzenetére
Sötétben nem találnám rajta a gombokat.
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #33 üzenetére
Igen, magyar feliratok nem lesznek, de a kiosztás legalább megegyezik a magyarral. Nekem pl. ez elég is lenne, ha lenne ezekből vezeték nélküli.
-
nyunyu
félisten
válasz
FireKeeper #33 üzenetére
Közben nagyon elszállt az USD meg EUR árfolyam, Tesco Durandal Ultimate már 40k környékén van a maradék Roccat Ryos MK Prokkal együtt, míg 1 éve alig 30k-ba kerültek.
Ozone Strike Battle 20-25k-s ára is felkúszott 30k-ra.
Ezt vesd össze a cikkben szereplő G Pro árral. (vagy az előzőekben emlegetett konkurenciáival+G410-zel)Másfélszeres szorzó a gombonként programozható színű világításért???
-
nyunyu
félisten
válasz
Johnnyxy27 #32 üzenetére
Ha nem ragaszkodnának Varmiloék görcsösen a Leopoldtól/Filcotól "örökölt" ("kölcsönvett?") dyesub sablonjukhoz, hanem letisztultabb kinézettel csinálták volna meg a magyar prototípust, akkor szemrebbenés nélkül rendeltem volna egy hófehér magyar VA109M-et ~50k HUF-ért, de így nem kell nekik a pénzem.
-
EyElEs?!
tag
válasz
Johnnyxy27 #12 üzenetére
Tökre egyetértek. Én black Fridayes akcióban vettem amazonról G910-et és féltem, hogy kapok egy világítós batman billentyűzetet, de nagyon pozitívan csalódtam.
Megfelelő beállításokkal nagyon jól néz ki, eddig bárki aki meglátta pozitívan nyilatkozott róla... Képen teljesen más, nyilván környezettől is függ szerintem, hogy mennyire vállalható.
Persze ennyi pénzért szerintem is túl van árazva, de akció alatt szerintem meg lehet venni annak, aki sokat használja (német kiosztás meg engem nem zavar, minden a helyén van) -
FireKeeper
nagyúr
válasz
#72042496 #29 üzenetére
ISO angollal vagy más nem-magyar ISO-val se vagy nagyon előrébb, mert romer-g-re tuti nem kapsz keycap-et. még cherry-re is csak horror áron van ha világítóshoz szeretnél. persze csak ha a kiosztás mellett a magyar felirat is kritérium. de ha meg nem szempont az ISO akkor bármilyen csájna mecha jó, csak ugye ők nagyon erőltetik a kék switchet.
nyunyu: jah, 30k a strike battle, bár szerintem még az is túlzás, tekintve hogy mondjuk a
tescotesoro olcsóbban megcsinálja ugyanúgy cherry mx-el a teljes kiosztású durandalt. igaz, az nem blacklit, de annak nem nagy az extra anyagköltsége (már ha nem RGB, bár valszeg annak se, csak a nyák picit bonyolultabb). -
nyunyu
félisten
válasz
Johnnyxy27 #28 üzenetére
Karácsonyi akcióban tényleg megérte a G410, de a hivatalos árát biztosan nem.
-
törölt tag
"[...] még csak nem is DE (magyarral megegyező) a kiosztása. A fentebb említett nagy ENTER hiánya nálam perdöntő."
A Logitech billentyűzetek elérhetőek szoktak lenni ISO angol kiosztással, vagyis nagy Enterrel, és külön "í" gombbal.
Értem amit mondasz, de az idézett rész nem áll meg a lábán.
-
nyunyu
félisten
válasz
buvartacsko #15 üzenetére
Hosszú lesz.
Párszor már kifejtettem, hogy nem értem, miért kerül egy 60-80% billzet a méretével fordítottan arányos árba.
Egy max 20-25k-t érő TKL (=80%) billzetre rájön a háttérvilágítás hóbort +10k felára, majd újabb +10k a legújabb featurere, a gombonként programozható színű egyszarvú hányásra.Így jön ki egy legújabb divat szerinti gamer termék árcímkéje 45-50k-ra, de ebben nem csak a Logitech a hunyó, hanem a többi "gamer" márka is.
(Pár példa TKL RGBre: Razor BlackWidow Tournament Chroma, Ducky One TKL RGB, CM MK Pro S, stb...)Egyre jobban becsülöm a kínai billzetgyártókat, mert azok kiszámítható minőséget produkálnak tűrhető áron, gamer árszorzó nélkül.
Jó, náluk is van pár extrém dizájn, meg statikus szivárvány zászlós világítás, de azért akad pár őszinte termékük is, ami nem akar többnek látszani, mint ami.
Mittudomén Tomoko 87 vagy a német kiosztású tesója kiváló ár/értékű billzet lenne, ha nem csak tömegoszlatós clicky kapcsolóval lehetne kapni.
Ehhez képest egyik unikornis sem ér meg 4x árat.Cherry kapcsoló, meg a háttérvilágítás talán indokol 2x árat, de többet nem.
(Mennyibe is került egy monokróm háttérvilágítású TKL Ozone Strike Battle? 25-30k?) -
totron
addikt
Nem jó, sRGB kell. Az alatt semmit.
-
Pete55555
addikt
Szerintem arra gondolt nyunyu, hogy feleennyit megér a Logi - ugyanis ennyi pénzért már meg lehet venni a CM-et, ami sokkal jobb ennél. Azt, hogy sokkal jobb, gondolom onnan veszi, hogy van némi tapasztalata az eddigi Logi billekkel, és feltehetően ez sem jobb azoknál.
De csak találgatok - ettől függetlenül rossz nézni mennyire egymásnak tud esni pár ember...
-
mepet
addikt
Pont 16799999 színnel van több, mint ami kell.
-
Dominó85
addikt
Ezerszer inkább a Logitech G105-öm, mint a cikkben szereplő vagy a kommentes CM. Ez legalább magyar kiosztású, nagy ENTER-es és érdekes módon hiába nyüstölöm, nem megy tönkre. Hja és a G11-em a dobozban figyel hibátlan állapotban tettre készen, ha mégis lenne valami. Nem akarok Mechanikus vs membrános vitát. A lényeg, hogy a fenti klavi hiába RGB, meg gaming, mechanikus... Nagyon drága és még csak nem is DE (magyarral megegyező) a kiosztása. A fentebb említett nagy ENTER hiánya nálam perdöntő. Makró gombok sehol... Ez max egy kompakt desktop billentyűzet. De csak a világítás és a mechanikus billentyűzet még nem teszi gamerré...Logitechnél is egyre hülyébbek dolgoznak.
-
Ispy
veterán
válasz
buvartacsko #17 üzenetére
Nem, de mondjuk nem ez az első logi mecha, ami megjelent. De gondolom ez sokkal jobb lesz...
-
buvartacsko
addikt
Te már tesztelted a Logitech még meg sem jelent billentyűzetét? Hát ez tök jó. Ügyes vagy.
vagy csak én nem látok összehasonlító tesztet a cikkben említett billentyűzetről meg a kommentek között említettről? gyk: Logitech G Pro vs CM Masterkeys Pro S
-
Ispy
veterán
válasz
buvartacsko #15 üzenetére
Mondjuk azért, mert az kenterbe veri a loginak az arany áron adott billjét?
-
Kami11
őstag
Majd ha lesz magyar kiosztással akkor esetleg kell!
-
Johnnyxy27
aktív tag
Idiótán? Kib-szott jó billentyűzet a G410, és jobban néz ki élőben, mint képen. Karácsony előtt félárra le volt akciózva, annyiért nagyon megérte, a romer-g kapcsoló nagyon bejön, nem kattog, nem hangos annyira, és gyors, nagyon ajánlom játékra. Igen, a numerikus bill néha hiányzik...
-
5150
aktív tag
Ennyiért már billentyűzetet is kapni.. Logi pár éve erősen ráfeszült az indokolatlanul magas árazásra. Szerintem azt akarják elhitetni, hogy az árfekvéstől premium a brand.
-
Locutus
veterán
Hát én mostmár megvárom amíg ezeket is vezeték nélküliben adják, mint a G900-at. A G910-zel még úgyis elleszek egy darabig.
-
nyunyu
félisten
Na jó, egy pozitívuma van a G Pro-nak, nem néz ki olyan idiótán, mint a G410.
De, hogy ezért fizessen 10k-val többet az ember???
-
RexpecT
addikt
Akinek nem kell RGB, de kell numpad(vagy nem zavarja ha van), annak egy igen jó ajánlat Cherry switch-el: [link]
-
Elmebeteg ár. Úgy árazzák a mechanikus billeket mint ha aranyból lennének.
-
nyunyu
félisten
Feleennyit talán még meg is ér.
(CM Masterkeys Pro S ~140€.)
-
Chaser
legenda
olcsó ( :
leütéshez*leütéséhez
-
Fred23
nagyúr
Nagyon tetszik, de mondjuk én elég gyakran használom a numpad-ot játékok alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A G Pro a cég saját mechanikus kapcsolóit használja, és nincs híján a világításnak sem.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest