Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa147
tag
válasz
#95561216 #46 üzenetére
Nem és nem is fogok, mert nem pazarlom erre az időmet csak gondoltam megosztom veletek szomorú tapasztalataimat.Különben is 20 becsmérlő hozzászólás elfér az oldalon akkor a 21 is.Te meg csak olvasd lelkesen!
Amúgy se értem miért foglalkozol vele ha nincs is ilyen géped. Nekünk sajnos van.Ennyi.
-
alfa147
tag
válasz
#95561216 #41 üzenetére
Ó nem tudtam, hogy itt ekkora fos-siemens rajongók vannak! Tehát neked is fáj az igazság, hogy ilyen jó minőségűek. Én legalább tapasztalatból írom, hogy tönkrementen a notebookban az alaplap, memória, pixelhibás a kijelző, az akkut gariban cserélték, mert robbanásveszélyes volt a széria, ja ráadás a burkolat is elrepedt. Érdekes mióta dell, toshiba, asus -t használunk nincs semmi gond a gépekkel.Hogy van ez? Böfögjél rá valamit!
-
Dr. Akula
félisten
Az ilyen listáknak azért nincs értelme, mert márkát vizsgál és nem sorozatot. Nyilván a nagy gyártók (Lenovo, Dell, HP, FuSi) arányát lehúzzák a hulladék szériák (Lenovo 3000, Dell Inspiron, HP 500, FuSi Amilo), amiből nemcsak a hibaarány, hanem az eladott mennyiség is nagyobb mint ugyanezen gyártók üzleti notijaiból (Lenovo ThinkPad, Dell Latitude, FuSi Lifebook - a HP-nál a számozás megvariálása óta nemtom miből derül ki hogy melyik üzleti). Gyanítom az előbbieket lehúzva egész más statisztika jönne ki.
-
Jégkokó
veterán
Érdekes, annó 1 éve rosszat irtam a fujitsu siemensről egy fórumon amit az állásom bánt.Aztán nem sokkal kivált a siemens a buliból , biztos azért mert olyan csúcsminőségű volt.
-
brabus
csendes tag
Találtam egy cikket, ami a notik megbízhatósági rangsoráról szól. A cikk angliai eredményeket taglal, de szerintem itt sem változhat nagyot a kép. Sajnos 2008. augusztusi, de így is érdekes lehet: http://itcafe.hu/hir/a_sony_es_a_toshiba_laptopjai_a_legmegbizhatobbak.html A Which? oldalán nem találtam meg a legújabb listát, esetleg ha valaki rátalál belinkelhetné ide.
-
d4d
aktív tag
Szeretném, ha a következő gépem is ilyen szar lenne mint ez a csóró amilo amd procival amit most használok, hiba nélkül megy 2,5-3 éve, napi 15-16 óra használat mellett. Igénytelen recsegős műanyag az egész, és a hűtése is elég gyenge, főleg, hogy olyan programokat használok amik folyamatosan terhelik a processzort, így ki kellett találnom valami extra hűtést.
-
alfa147
tag
Tehát most drágán árulják a sz@rt.
-
orbano
félisten
azért elég szomorú, hogy sikerült ennyire ledegradálniuk fusiéknak a saját jóhírüket. régen mindenkinek a világverő, méregdrága csúcsminőségű notik jutottak az eszükbe róluk, most meg? persze lehet ez csak nálunk van így, mert az áruk miatt nem voltak olyan elterjedtek, de mindenképpen minősíti a szarjaikat, és alátámasztja a döntésüket is, hogy kivonulnak erről a piacról.
-
L3zl13
nagyúr
Használtam mindkettőt, meg Lifebookot is, de nem voltam elájulva. Nem mondom, hogy nem feleltek meg irodai használatra,
Amilo Pro V3505-nél az extra gombok (nem tudom a Fuji hogy nevezi őket pl WiFi ki-be kapcsolás stb) nem működtek. Valószínűleg szoftver kellett volna, de az oldalukon nem volt ilyen.
Esprimo V5555: Egyszerű, olcsó modell. Nem volt vele semmi gondom, de pozitívan sem nyújtott semmit az Acer vagy hasoló márkák olcsó modelljeihez képest.
Lifebook E8420: Elvileg csúcsmodell volt, de mindenképpen felső kategóriás. A hozzáadott driver hibája miatt nem lehetett egyszerre használni az ujjlenyomat olvasót azonosításra, és görgetésre. (Egy HP noti driverével sikerült megoldani a dolgot.) A mellékelt lemezek, amivel downgradelni lehetett volna Vistáról XP-re gyárilag nem működtek, manuálisan kellett telepíteni. A billentyűzet hullámos volt, és nem volt kellőképp alátámasztva (nem egy darabnál, hanem mind az 50-nél amit a cég vásárolt).A gyári szoftverek szinte kivétel nélkül gyenge minőségűek voltak, időnként nem is működtek.
Megbízhatósággal egyébként nem volt különösebb gond. (Több mint 200 FSC noti volt a cégnél, ahol annó dolgoztam.) Viszonylag kevés meghibásodás volt.
-
taltos
senior tag
válasz
Dr. Akula #22 üzenetére
Azért ne igyunk előre a medve bőrére. Mármint nem hiszem, hogy a Fujitsu nem azt a sokak számára antipatikus utat követi majd, amit mostanság a Dell és a Lenovo követ. Persze örvendetes, hogy most gondolom "bizonyítani" akarnak, vagy legalábbis arculatot váltani, és jó úton haladnak.
A Fujitsunak egyébként milyen itthon a szervízhálózata? Mennyire vannak jelen, és mennyire tökölnek a javításoknál?
-
beef
őstag
Nekem a gagyi kivitelből van 2 + 2 a kicsit erősebb pa2510-ből.
Lassan két éve üzemelnek hibátlanul, pedig kapnak port, hőséget rendesen. -
outsiders
aktív tag
Na igen, az a baj, hogy sokan általánosítanak, holott típusonként eltérhet egy márka minősége, nem minden Fujitsu laptop rossz.... Az Amilo pi3560 szerintem például egy igen jól eltalált darab, sokan használnak ilyet a fórumozók közül, nagyon jó áron adták/adják és jó minőségű notebook, én 3 évre bővítettem a garit hozzá és így volt bruttó 150k..... Holott gt240m-es vga van benne, jól rakták össze és nagyon jó hűtési rendszere van, és ez is made in Germany az akksi meg az adapter kivételével...... Konzumer gépek közt is vannak jó laptopjai a Fujitsunak mostanában, nem csak a Lifebook széria a jó.
-
brabus
csendes tag
Azt én is nagyon szeretem amikor egyesek általánosítanak. Nekem pl. már több mint fél éve van egy FSC Amilo Pi3525 és minden gond nélkül használom. Oké, tudom, fél évből ne nagyon következtessek. Ismerősöknél is több FSC van (az egyiktől nem régen lopták el és újra FSC-t vett
). Minden nap megy, hétvégén szinte egész nap. Azért döntöttem az FSC mellett, mert ahol dolgozom nagyon sok Lifebook és Esprimo van (több PC és szerver is) és tökéletesen működik mindegyik. A német anyacégnél szintén, ott az infosok Lifebook-okkal rohangálnak. Érdekes mi? Pedig ők aztán megtehetnék, hogy vesznek valami divatmárkát...Szóval nem olyan rossz a Fujitsu.
Még valami: kb. egy éve jöttek hozzánk Acer notik, amiből már kettőt kellett cserélni, mert tönkre mentek....Még sem fogom azt mondani, hogy hülye aki Acert vesz. -
Dr. Akula
félisten
Végre egy gyártó aki nem a ma divatos gagyizást követi. Csak így tovább!
pepperhaj:
Sajnos minden gyártó ezt csinálja, a Lenovo már a ThinkPad márkanevet is elkezdte leépíteni, FuSi Amilo szintű, oda nem illő gagyimodellek TP néven futtatásával. -
chipland
csendes tag
...be se kellett volna lépnie ezzel a sok sz@rral...
-
Taky
senior tag
Úgyis csak a Lifebook-ok hírnevét rontotta...
-
^Clown
addikt
Én drukkolok nekik, a FÉSZEK programjuk és a 3-5 éves gari szimpatikus húzás. Minél több minőségi szereplő, annál nagyobb árverseny, ezt ne feledjétek!
-
pepperhaj
tag
Már nem azért de akik ennyire szidják a FS-t megnézem, hogy közülük hánynak van egyáltalán tapasztalata vele. Igen, az biztos, hogy az olcsóbb gépeik nem képviselik azt a minőséget mint a többi gyártó. Sajnos maguknak köszönhetik, hogy ezek miatt az olcsó gépeik miatt az a nézet alakult ki róluk, hogy a FS sz@r. Ezekre az új gépekre azért kíváncsi leszek.
-
kovy79
őstag
Ja. Én nem istenítem a FuSi-t, de az általánosítást elutasítom. Volt pl. több MSI notim mindegyik "ventizúgós" lett pár hónapon belül, mégsem mondom soha azt, hogy hülye, aki MSI notit vesz. Én nem veszek többet, az biztos, de burkoltan nem hülyézem le, aki vesz. Most egy kis FuSi notim van (nem volt szívem +120-150K-t kiadni egy uilyen tudású Thinkpad-ért) kb 1 éve és teljesen meg vagyok vele. Biztos bennem van a hiba...
-
-
nebali
tag
A fujitsu siemens élenjáró volt és talán az is a mai napig a komoly gépek és tablet-ek terén. héló
az alaplapomhoz a mai nap van upgrade amit fs gyártott tyan-nel, ráadásul ez a darab németországban készült.
tény hogy szar az alsó kat. de az is, hogy a legolcsóbb, amire emlékszem teljes noti! az egy fusi volt 72br-ért egy hiperabc-ben anno válság előtt. és fujtunk rá. most tömegével fogyna.ez a cikk megerősít abban, hogy jó irányt vettek.
álmom egy eredeti fusi wacom tablet gumirozva medical felszerelésben wannal stb
megvalósult álmom egy 2710p. off jaj
pl
ebay -
Alchemist
addikt
Ez a tükrözős Lifebook komoly gép??? kinézetre nem gondolnám.
-
CHIPman
nagyúr
Miért írjátok FS-nek? Már régen enm FS, csak simán Fujitsu. Ugyebár.
más: hiba: ...további ütésálló....
megint más: "továbbá ütésálló, gumírozottak a sarkai és ellenáll a folyadékoknak, így igazi terepeszköz" Will it blend? -
.mf
veterán
Okos ember meg tudja különböztetni egy gyártó olcsó-gagyi és jó minőségű, különleges tulajdonságokkal ellátott notijait. Na ennyit rólad
Fujitsu (nem FSC) Lifebook tablet-notim Wacom digitizerrel, IPS-panelos monitorral, és normál C2D procija ellenére akkori notikhoz képest elég jó akkus üzemidővel rendelkezett, amit az ODD-t kivéve még bay akkuval is bővíteni lehetett. Gondolom nem sok más gyártó által készített notit tudnál mutatni, ami mindezeket tudja...
---
Én a helyükben a középkategóriát azért még megtartottam volna, ott nagyobb a forgalom, mint a high-endnél.
-
Solten
őstag
-
Picturemaker
őstag
FS cuccokat már a support és cég vásárlókhoz való hozzáállása miatt sem vennék soha!
-
Mania
senior tag
válasz
CsendesMark #3 üzenetére
Akkor még nem használtál Amilo Pro-t vagy Esprimo-t.
Bár azok nem csilivili konzumer gyöngyszemek... -
CsendesMark
aktív tag
Úgy vettem észre, csak "olcsó" notikat gyártanak
Tehát a hír így szól, a FSC kivonul a notebook piacról -
Himym
senior tag
Okos ember alapból nem vesz Fujitsut na ennyit erről.
-
adamka16
őstag
Hála Isten! Úgyis csak kaki notikat adtak...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A cég a sajtótájékoztatóján bemutatta az új Lifebook sorozatot, valamint a notebookokat érintő stratégiai átalakításról is szó esett.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Politika
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest