Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
hoffman_ #316 üzenetére
Ezt írta: "Aki nem tud osszerakni egy epkezlab prezentaciot, annak valoszinuleg gondjai lesznek a technikai dokumentaciok irasaval is." ez szó szerinti értelmezésben igaz. A gond az, hogy van benne egy hátsó gondolat, miszerint mindenki technikai dokumentációkat fog írni.
Szerintem hagyni kellene már a pokolba ezeket az általánosításokat, az emberek elsöprő többsége nemhogy nem fog írni technikai dokumentációkat, olvasni sem fogja azokat, megérteni meg pláne nem. Dettó c programozás.
A valós életben várhatóan reálisan felmerülő igényekre kellene felkészíteni a közoktatásban a gyerekeket. Ennek lehet része valamiféle lightos prezentációs képesség, de hogy technikai doksi írás és c programozás nem, az biztos.
"Egy prezentáció megírása és a tej visszarakása közötti párhuzam konvergál a zéróhoz": igaz, és ennek az az oka, hogy tejet rakni (=árufeltöltő, meg segíthetekjános@mekkdönci) sokkal nagyobb valószínűséggel lesz a diákból, mint techwriter meg programozó. Tehát azért irreleváns, amit én írtam, mert én az élet valós igényeit fogalmaztam meg, míg itt többen egy idealizált, elképzelt oktatás dolgairól beszélnek. Elég szörnyű, hogy a két dolog irreleváns.
-
tzsiga
csendes tag
válasz
hoffman_ #296 üzenetére
" Meg van határozva keményen, 5 dia, világos háttér, olvasható betűméret és szín, képek, de nem túl sok, szöveg több, de nem túl sok, végén forrásmegjelölés. Ennyi. Még a cím formája is gyakorlatilag ki van adva.
Ehhez képest az elmúlt két évből mutatott diák 80%-a nem teljesítette ezt, és ennek a 80%-nak több mint a fele egy igénytelen trágya volt."
(A korábban általam megfogalmazott arányok gimnázium 9. évfolyamára vonatkoztak.)
Sajnos ez mást is jelez. (Amellett, hogy lehet, hogy tesz az egészre.)
1. szabálykövetésre alkalmatlan. Ilyenen simán bukhat egy állást vagy a cég egy pályázatot. (Láttam már, hogy egy +50 milliós tendert bukott valaki, mert az összesítő lapon nem végzett el egy szorzást.)
2.
(nem verték a fejébe a készítés folyamatát, mert a forrást még az anyaggyűjtéskor keressük és rögzítjük, így nem marad el a végén)
(nem mutatták meg, hogy mitől működik egy prezentáció, és az elkövetett hibák mit eredményeznek)
Nem várták el középiskolában - informatika órán kívül - az alkalmazást, mert az infóóra az előbbiek megtárgyalásán túl azért elsősorban bizonyos technikai műveletek elsajátítására van néhány órában.Ha ezek korábban beléívódtak volna, akkor rutinból jól csinálja a többség.
Az 1) kapcsán előjön az algoritmizálás - középiskolás szinten.
A 2) kapcsán pedig az, hogy elegendő-e - kis túlzással - csak történelem órán tanítani ezt a folyamatot. -
tzsiga
csendes tag
válasz
hoffman_ #293 üzenetére
"Egy ppt-t a hülye is el tud készíteni..."
Olyan is lesz.
Úgy látszik eddig kevés hülyével találkoztam, mert évi 60 diákból 60 mondja, hogy tud ppt-t készíteni, mégis 3-4 csupán aki nem olvashatatlan eredményt állít elő. (méret vagy színproblémák miatt) A források megadásáról ne is beszéljünk, ami a felhasznált kép- és tényanyag szempontjából nem mindegy. Ez is hozzátartozik a ppt-hez, pontosabban előadás/bemutató készítéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xbox Classic / Xbox 360
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged