Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsiga
csendes tag
"Egyetértek az informatikával kapcsolatos óraszámok csökkentésével"
Ahogy olvastam, a cikk és az alapjául szolgáló felhívás azért született, mert NAT (ami kötelező gimnáziumban és szakközépiskolában) bizonyos dolgokat előír, ennek megvalósítását megpróbálja a kerettanterv, de erősen redukált óraszámban.
Ki az, aki azt hiszi, hogy szakközépiskolában 6 óra alatt el lehet juttatni arra szintre problémamegoldás, algoritmizálás, programozás területen, hogy
---
Adott feladat megoldásához tartozó algoritmus megfogalmazása, megvalósítása számítógépen. Algoritmusok, algoritmuselemek tervezése, végrehajtása. Algoritmusok elemzése
Matematikai, nyelvi problémák megoldási algoritmusának tanulmányozása.
Összetett algoritmusok, az alulról felfelé építés és a lépésenkénti finomítás elve alapján.
A programtesztelés eszközeinek ismerete.
---
résznek értelme legyen, ami a 6 órából kb. 1 órányi anyag. Ha nagyon gagyi szinten nézzük, akkor nincs értelme, ha komolyan vesszük, akkor meg semmit nem ér 1 óra erre.Szóval a probléma az, hogy van egy előírt tartalom, amelyet kötelező megtanítani, de nem ezzel arányos az óraszám. 36 órát meg lehet tölteni értelmesen tartalommal, amelyet a diák el is tud sajátítani, de ha olyan tempóban haladunk végig az anyagon, mint a fenti példában szerepel, akkor más anyagrészből sem fog tudni semmit. Ez az, aminek semmi értelme nincs! Így lényegében még az egy 1 óra s felesleges, ami szakközépben erre jut.
-
Beri
addikt
Nagyon sokan elfelejtik, hogy miről is szól az oktatás.
Arról szól, hogy minél tovább iskolában tartsa a gyereket anélkül, hogy bármi gyakorlatit, bármi használhatót tanítanának nekik. Igazából az egész a feltétel nélküli engedelmességről szólna, de mivel már tisztességesen fegyelmezni sem szabad, ez sem valósul meg.Senki sem fog úgy tanulni, hogy elvégzi az iskolát és máris teljes értékű munkaerőként dolgozik, ezt nem is lehet elvárni.
Egyetemen el lehetne várni, hogy munkába állás után ne legyen MINDEN új. Az első évben a kedves agyoniskolázott alkalmazott többet tanul, mint az egyetemen öt év alatt. -
somogyib
őstag
"Főiskolán és egyetemen alig láttam olyan hallgatói előadást, ami nem, hogy jó lett volna, de legalább egy rossz előadás szintjét elérte volna"
Ehhez szerintem tehetség is kell. Én például kicsit megilletődnék ha 100 ember előtt kellene beszélnem, lehet dadognék vagy elkeverednék a témában.
(Viszont Teller Edének nem hogy PowerPoint-ra, még táblára se volt szüksége, hogy érdekes előadást tartson) -
DOS-t mondjuk attól, hogy tudják, mi az, nem kéne a gyakorlatban oktatni. Már nincs. Mondjuk olyan szinten érdemes megemlíteni, hogy van parancssor (windózban is!), ami hasznos, és kell néha használni, de slussz.
Programozást, szerintem szintén nem kell erőltetni.
Jó, ha lát a gyerek ilyet, de először csak olyan szinten, hogy tudjon róla, és ha érdekli, akkor induljon el, pl. fakton.
Én azzal értek egyet, hogy gyakorlati ismereteket kellene oktatni, mert jelenleg a felhasználók körében alapvető dolgokkal kapcsolatban van sötétség.
(Pl. hogy laptopot nem teszünk le a pékdre... Nem hagyjuk a napon...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest