Új hozzászólás Aktív témák

• HThomas

őstag

válasz MongolZ #450 üzenetére

Én egyetemen (VIK infó) azt vettem észre, hogy van egy réteg, akik motiváltak, okosak, érdekli őket, szívesen csinálják. Nekik nincs semmi bajuk, kihasználják az egyetem adta lehetőségeket, miközben magukban anyáznak a szívatásokon és a hülyeségeken. Van egy másik réteg, akiket annyira nem érdekel az egész, vagy rosszabb képességűek, esetleg a gyengébb középsuli miatt hátrányból indulnak, és ezt nem tudják ledolgozni. Általában ők a hangosabbak, és mindenért az egyetemet és a tanárokat szidják (sokszor jogosan). Sokuk egyáltalán nem is odavaló, csak valahogy bekerült és bennragadt a rendszerben. De persze ez a két véglet.

A másik oldalon a legnagyobb baj a kétlépcsős képzés miatti káosz, az adminisztratív bénázások, a sokszor idejétmúlt tananyag, a néha túl hangsúlyos elméleti matek (amikor a mérnököket összekeverik a matematikusokkal), az előadni képtelen előadók (monoton diafelolvasás a sötétben), irreális követelmények és így tovább. De nyilván egy csomó minden meg tök jól működik, csak sokszor nehéz ezeket észrevenni.

Új hozzászólás Aktív témák