Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
Szerintem csak üzleti okok vannak a hosszabb kihagyásnak, amit meg is értek, de nyilván nem fogják kommunikálni, illetve azt se, hogy mi a crunch-al, amit szinte lehetetlen kivezetne ezen a szinteken több okból is. De szerintem a ctunch elnézhető, ha a másik oldal korrekt ellenjuttatást kap.
-
negyven2
veterán
válasz
Bad Pritt #75 üzenetére
És erre rájön a másik oldal, aki tiltakozik a crunch, vagy az ellen, hogy bárkinek is túlórázni kéne, de azt azért elvárja, hogy vasárnap hajnali 3-kor is el tudjon menni a
Walmart, Aldi-ba, mert kifogyott otthon a pilótakeksz. És ha zárva van akkor fel van háborodva, hogy miért nem lehet nyitva. Jó tudom ez nagyon szélsőséges példa, de ezt a játékiparra nézve hoztam fel, hogy egyszerre twitter harcosként küzd a crunch ellen, és mellette telesírja azt, hogy a lusta fejlesztők miért nem képesek időben elkészülni egy játékkal. Nem beszélve azokról, akik simán azt vallják, hogy a fejlesztők csakis a vásárlókért vannak, és kötelességük azokat kiszolgálni (fényesre nyalni a feneküket).Ebben az esetben is megmutatkozik ez a mentalitás, amire azért szépen reagált az ipar. Mármint, arra a kritikára, hogy ennyi év fejlesztés után hogy nézhet ki ilyen rondán egy pre-alpha játék, elég sokan raktak ki az elmúlt napokban megjelent játékaikból pre-alpha videókat.
-
negyven2
veterán
válasz
cyberkind #72 üzenetére
Pont, hogy amiatt "késik" ennyit a GTA VI, és mellette lőttek le (félhivatalosan csak ideiglenesen) az összes párhuzamosan futó más projecteket (GTA IV/RDR remaster/"remake"), függesztették fel az RDO támogatását, mert bár hiába dolgoznak 2000-en a Rockstar Games-nél, egyszerűen mindenkit erre irányítanak át. Mármint, hogy számottevő crunch nélkül összehozzák azt, hogy talán a tervezett 24-es megjelenésére kész is legyen. Elviekben ha a RDR2 fejlesztési kultúrája megmaradt volna, akkor már kint lenne a hatodik rész.
Magát a játék már 2012 óta tervezik, de a tényleges munka csak a RDR2 megjelenése után indult be. Én is hallottam azt az urban legndet, hogy azért nem készül mert ömlik a pénz a GTA V/GTAO-ból, ami annyiból igaz, hogy a megjelenése óta több mint 6.5 milliárd dollár forgalmat generált (2021-es adatt ez nem a tényleges bevétel nyereség, mert az ennél valamivel kisebb). Viszont a 2000+ emberből azok száma akik kvázi a GTAO support részen vannak azok maximális számát olyan számát 50-100 fő-re teszik (ők felelősek a tartalmi frissítésekért). Ez a szám persze csak a "core team" akiknek ez a fő területük, de természetesen ezen felül azért mások is besegítenek (pl. a New York-i mocap team) .De alapvetően az content update-ek ben (legyen szó GTAO/RDO-ról) azért olyan sok átvezető nincs. Vagyis ezen elmélet szerint (a brutálisan sok GTAO bevétel miatt nem csinálnak semmit), nagyon jó lehet a Rockstar Games-nél dolgozni, mert ott igazából nem kell semmit se csinálni, és kapod a fizetést
.
Úgyhogy nem, nem igazán ültek ott és melegedtek (vagy hűsöltek) az elmúlt 9 évben (és eleve volt egy RDR2 is aminek a fejlesztése meg 2010 után kezdődött, és ott a tényleges munka 2014 után indult be), hanem komoly érdemi munka is folyt.
A crunch meg igazából egyidős a játékiparral, és mindig is nagyon jól megfizették azt. Csak ugye hiába kapsz annyi pénzt, hogy ha szeretnél akkor akár nyugdíjba is mehetnél már 30-40 évesen, ha a heti 60-80-100+ órányi munka, több hónapon vagy rosszabb esetben, éveken keresztül kvázi minden szociális dolgot kinyír az életében (rengeget párkapcsolat, házasság ment tönkre ezeknél a fejlesztőknél). És ezért van az, hogy a legtöbben ezen időszak után ha nem is nyugdíjba más területre, de pár évre szabadságra megy.
De ahogy a cikkben is olt a Rockstar is beállt (mert megteheti) arra a rendszerre, hogy akkor inkább csússzon a megjelenés, hogy legyen normális munkakörülménye a dolgozóknak. És ez nem csak náluk van és nem csak a munkaórákra vonatkozik.
-
Kylesa
aktív tag
válasz
#12732928 #55 üzenetére
Szerintem amúgy pont a R* az, aki nem a woke miatt rak be egy latina csaj főszereplőt a játékába, csak simán rájöttek, hogy egyrészt egy csini protagonistával nagyobb eladásokat produkálhatnak, másrészt ez a boniésklájd stílusban nyomulás kifejezetten jól állna egy GTA játéknak. Tökéletesen felesleges lett volna megint kizárólag férfi főszereplőkkel próbálkozni.
-
melega
őstag
A gamestart hallgattam a kiszivárgott videó alapján két főhős lesz egy nő és egy koma, és tényleg Floridában fog játszódni.
Szerintem nemcsak Vice City hanem Maimi is benne lesz és a játékidő nem 60 óra lesz csak a fősztori videókkal hanem a duplája hamár a térkép jóval nagyobb mint a GTA 5 ben.
-
negyven2
veterán
Ez a 4chan-es dolog, valószínűleg még egy korai desing dokumentum alapján íródott. Azokban általában rengeteg olyan dolog is van, ami végül nem kerül bele a végleges játékba. Pl. itt van a GTA Series Videos által készített 108 perces videó, amiben a GTA III eredeti desing dokumentumát mutatják be, és azt, hogy ebből végül mi került bele a végső játékba.
Vagyis lehet, hogy a fejlesztés későbbi szakaszába már eleve elvettették az "összes város egy map-on" ötletet. Igazából nem kellet volna ténylegesen egy térképen lenniük, megoldható úgy is mint most a Cayo Perico sziget GTA Online-ban, hogy ott is van meg nem is. Ott van a térképen, de csak akkor tölti be, ha az adott küldetésre mész oda. Sima free roam-ban csak a nyílt óceán van ott, a hesit alatt meg ott a sziget és a GTA V térképe nincs ott.
DLC alatt meg azok kerülnének vissza amiket most jegelnek, mert nem szeretnének még +4-5 évet fejleszteni. Ráérnek majd a játék megjelenése után (de simán lehet, hogy Online-ba fognak jönni majd ingyen).
cyberkind: Rockstar esetén, az RDR2 megjelenése azért náluk is megváltozott a belsős "vállalati kultúra", erről is voltak cikkek:
18 Months After Red Dead Redemption 2, Rockstar Has Made Big Cultural Changes
-
DLC..
Az a korábbi játékaiknál is milyen jól bejött. (Jó a négyhez még voltak, de térképet ha jól tudom soha nem bővítettek)
Engem nem is izgatna ha kigyanák a 4 és 5 pályákat, egyrészt az 5 hova illene bele, a 4 meg messze van. Ráadásul ezeket már túl jól ismerjük, egyedül vice city maradt ki az új generációból. Az üdvözölendő hogy nagyobb terület lesz. -
negyven2
veterán
Biztos lehetsz benne, hogy nagy lesz a térkép. Azok akik agyonelemezték a leak-ben lévő dolgokat (és a vasárnapi leak által megerősített korábbi szivárgásokat), a térkép sokkal nagyobb lesz mint amit a GTA V-ben és az RDR2-ben látunk.
És ezt erősíti meg az is, hogy az alábbi helyszíneket már beazonosították (vagy legalábbis szerintük ezek lehetnek a játékbéli nevük alapján:
Miami városa, az Everglades mocsárvidéke, Fort Launderdale és/vagy Fort Myers katonai támaszpont(ok), Lake Okeechobee, a Florida Keys szigetcsoport (vagy csak Key West). Pluszban temérdek apróbb település ezekről a területekről.
Bár egy évekkel ezelőtti 4chan-es leak alapján, (aminek egy részét most már hellyel-közzel hitelesnek minötsítettek), az eredeti elképzelés ennél sokkal grandiózusabb lett volna. Konkrétan a másik kettő RAGE alapú Grand Theft Auto (GTA IV/V) teljes térképei is benne lettek volna (bővítettebb formában). Ezt azonmban később leredukálták a kvázi a most látott szintre (Miami és Florida déli része).
Viszont elviekben ha igaz amit a pár hónappal ezelőtti Bloomberg cikkben írtak, akkor lehet, hogy ezeket kapjuk majd vissza később, DLC-k formájában. Ugye abban annyi volt a lényeg ez ügyben, hogy mivel túl grandiózus volt az eredti elképzelés, és emiatt nem akarnak crunch-ot, így visszavettek az eredeti elképzelésükből, és egy sokkal kompaktabb játékot kapunk, amit később majd fokozatosan bővíteni szeretnének a megjelenés után. Így talán 2024-ben meg is jelenhet.
-
Volt egy vice city metro az egyik videóban, tehát biztosan benne lesz. Kérdés hogy hogyan tervezik megoldani a pályát. Nem hiszem hogy megint három kis sziget lenne, de a vc jellemző hídjait fel lehetett fedezni itt is.
-
melega
őstag
Gta a kategóriája királya sem a watch dogs, sem a Mafia 2,3 nem ütötték meg azt a szintet.
Amúgy lehet tényleg a Vice cityre épül, habár abba nehezen gyűjtöttem össze a pénzt épületekre.
A IV ben meg az összes pénzem elment fegyverekre és lőszerekre meg golyóálló mellényre. Lwgnehezebb Gta szerintem.
-
A Vice City óta az összeset imádom (csak a fő részekkel játszottam), a IV is nagy kedvencem volt. Igaz, hogy eléggé eltér a többitől, de nekem bejött a komolyabb hangvétel. Jöhetne belőle valamilyen modernebb konzolon futó változat.
Nem szoktam trailereket sem nézni, de belenéztem ezekbe a videókba. Amikor feltűnt Ocean Beach, azért elkapott a nosztalgia.
-
melega
őstag
válasz
SwaZy1337 #50 üzenetére
Engem mindig érdekelt a GTA bár soha nem tartozott kedvenc játékaim közé.
A 6. részt nagyon várom.Kedvencem az 5. rész volt eladtam a főküldetések mellett az összes ttriatlont megnyertem, bmxes és ejtőernyős és repülős küldetést megcsináltam.
A GTA a 3 tól kezdve szeretem.
A 3, Vice City defenetzive Editiont végignyomtam.
Most a San Andreas defenetive editiont nyomomA 4. rész kicsit kilóg a sorból.
Úgy a a legnehezebb küldetései 40.42- próbálkozásra sikerültek, elég volt belőle egy életre, és a karakterrel se lehetett teljesen azonosulni, és szerintem a legnehezebb GTA volt.
Annyi bajom volt meghaltam egy 20 perces küldetésbe kezdhettem előről nagyon idegörlő volt, az öt meg folyamatosan mentett mint a Max Payne 3.
-
negyven2
veterán
Jelenleg az a nemhivatalos információ, hogy megtalálták az elkövetőt. Állítólag a társai dobták fel, és még a valós nevét, lakcímét és telefonszámát is kitették. Ezeket az infókat aztán azonnal törölni kezdték, mivel az illető még nem töltötte be a 18-at. Elviekben ha tényleg ő követte el, akkor neki már volt dolga a hatóságokkal korábban, illetve ő felelős az Uber elleni. Mindekét esetben a Slack-en keresztül jutottak be. A Rockstar-nál (meg gondolom szinte minden más cégnél is) most tiltják is le mindenhol a használatát.
Halasztás valószínűleg nem lesz (a hivatalos Rockstar üzenet és a Take-Two által, a befektetőknek küldött üzenet alapján legalábbis), mivel állítólag semmi olyan nem jutott ki ami árthat a fejlesztésnek. Maximum annyit, amennyit most állni kényszerűnek, a támadás és annak következményei miatt.
-
nanocry
tag
Ezt a onepotteahackert vagy mi a f@szom volt a neve remélem leültetik pár évre ez miatt, aki ellopta az anyagot, mert megérdemli. Nagyon, nagyon nem kellett volna, de hát az 5 perc hírnév....
-
kurta9999
tag
https://videocardz.com/newz/rockstar-games-confirm-gta6-leak-work-will-continue-as-planned
-
.LnB
titán
válasz
#12732928 #55 üzenetére
Én még mindig nem tudom pontosan, hogy mi is ez a woke. Hallok sírásokat még a saját körömben is miatta, de én elfogadóbb embernek tartom magam, ezért nem értem ezt az egészet.
Viszont annyit még én is le tudok szűrni, hogy nagyon nehéz helyzetben van egy GTA játék, az ilyen támadások előtt. Mert lételeme ezeknek a dolgoknak a szerepeltetése, kifigurázása. És reménykedem, hogy nem valami soft GTA élményt fogunk kapni emiatt.
-
törölt tag
értem.
am nagyon hangulatosnak néz ki már most is, pedig ki tudja mikori a build.
a nagyseggű latina csajjal meg elegánsan elintézték a woke kérdést. így attól már nem kell tartani. kua jó lesz ez. Bonnie és Clyde szerű dologra számítok. (így lenne a legegyszerűbb beépíteni egy női karaktert, hogy hiteles is legyen)
-
.LnB
titán
válasz
#12732928 #53 üzenetére
Teljesen kizárt. A GTA VI-nak egyébként se lenne semmi szüksége nagy marketing kampányra. Mert ha holnap megjelenne, akkor is milliók vennék. De ha nem, az sem baj, mert a GTA V-is több pénzt termelt a harmadik évében, mint az elsőben.
És az RDR2 is úgy jelent meg, hogy megjelent két trailer róla, majd jött is a game. Minimális volt a belefektetett pénz a marketingbe.
-
törölt tag
lehetett-e ez pr fogás? van rá esély?
-
Kylesa
aktív tag
válasz
SwaZy1337 #50 üzenetére
Én egyébként a legelső rész óta imádom a sorozatot, de bevallom, számomra jelentős fegyvertény, hogy végre meghúzták a női főszereplőt (akit ráadásul nem átallottak normálisan kinézőre megalkotni, nem valami transzszexuális meleg NDK-s úszónőt csináltak, mert az PC). Vásárláskor azért nálam ez sokat nyomna a latban (már persze ha a gépem egyáltalán meg fogja mozdítani a játékot).
-
CptAdamica
veterán
Az biztos, hogy aki ezekből a videókból alkot véleményt, az nem komplett. Korai build-ek, teszt verziók, próbálkozások, abban biztos vagyok, hogy a GTA6 is kiemelkedő lesz, mint az 5. része annak idején, vagy a RDR2, ami brutál játék.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
kurta9999 #47 üzenetére
Nagyjából ennyi a lényeg. Külön csapat foglalkozik vele, folyamatos fejlesztés alatt áll, minden modern feature-t belepakolnak, hiába ugyanaz a neve másfél évtizede, ez nem ugyanaz a motor.
Arról ne is beszéljünk, hogy így legalább a saját játékaikhoz tudják fejleszteni a motort, mindenki ismeri, nem úgy, mint az EA-nél, ahol a Frostbite szenvedés mindenhez BF-en kívül, vagy a Ubisoftnál, ahol a Snowdrop motort akarták használni mindenhez, de kiderült, hogy a Massive-on kívül senki nem ért hozzá és nem is akarják megtanulni.Ha lecserélnék mondjuk az Unrealre, akkor hiába van mögötte egy kiterjedt Epic support, mégiscsak külső függés lenne annak minden hátrányával.
-
kurta9999
tag
-
Kylesa
aktív tag
Igazából csak a női főszereplő (Lucia) miatt érdekelne a játék. Remélem, sikerül olyan badass-re összehozni őt, mint amilyen Sadie volt (a külsejére már most sem lehet panasz
).
-
oriic
HÁZIGAZDA
Minket is elért a videók törlése.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
cyberkind #31 üzenetére
A RDR2 alatt futó RAGE engine-nek már nem sok köze van a GTA 4 motorjához, csak a nevet megtartották a kontinuitás miatt. Külön divíziót húztak fel a folyamatos fejlesztéséhez cégen belül és elég látványosan fejlesztik generációról generációra, szóval nem is nagyon kell váltani. Ha akarják, majd átnevezik.
-
Ne mondj ilyet, mindenki tudja hogy a világ legjobb open-world játéka a Cyberpunk 2077. Kész, punktum.
-
johnyblaze
aktív tag
annyira erdekel ez a gta VI jatek mint a gta V.semennyire.. kb megjeleneskor(2013) toltam bele egy ket orat azota semmi.de nem is erdekel.pedig imadom a gta sorozatot 2 tol fogva.
viszont gta 3,vc,liberty city stories,chinatown wars mai napig. -
melega
őstag
Srácok ha ps 5 generációra is megjelenik ez a játék GTA 6 akkor tuti vétel lesz, bár az még 4-5 év fejlesztés szerintem.
-
GTA 2019
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Adiking
tag
Kizárt, hogy ez számozott epizód lesz. Ez egy szépen kikent GTA V motor.
-
Sirandrish
legenda
válasz
BoneDragon #23 üzenetére
Ezen a videón elég jól látszik hogy mennyit változik egy játék a fejlesztés során. Ha elég korai verzió a videókon látható játék, akkor durván jó lehet a végleges..
-
nanocry
tag
Elvileg a forráskódokat is meglovasították, ez nekem nagyon gyanús, hogy valódi.
-
.LnB
titán
Azt mondják egy konkrét korai verzió a VI-ból, és a GTA V és GTA VI forráskódja is kiszivárgott.
"Its possible i could leak more data soon, GTA 5 and 6 source code and assets, GTA 6 testing build."
-
BoneDragon
veterán
Persze korai meg minden, de nekem semmivel sem tűnik igy elsőre többnek, mint az V. Animáció, grafikai megoldások kb maradtak ugyan azok.
-
balazs025
senior tag
És ahogy sejteni lehetett, valóban nem kamu. [link]
-
Lord_Sordi
csendes tag
Még ilyen korai fázisban is szebb mint az új Saint Row Game..
-
myckey
veterán
Igen -igen, van benne pár egész pofás rész, értékelhető, már most is...
-
.LnB
titán
Jónak tűnik. És kamunak elég komoly lenne.
-
Gergo28
tag
Szerintem az lehet hogy kifejlesztik az alapokat azon az enginen ami épp kéznél van aztán motort cserélnek vagy fel turbózzák csinált ilyet már több fejlesztő is főleg ha hosszúra csúszik a fejlesztési idő és esetleg van egy generáció váltás hardver téren.
Mondjuk ha visszaemlékezünk akkor női karakteres pletyka volt a GTA 4 idején is, még egy képet is kreáltak hozzá aztán nagyon nem az lett (sőt ott kiderült hogy valami másik játékból van a kép)
-
30z.Samu
félisten
válasz
Sirandrish #15 üzenetére
Természetesen.
-
Gergo28
tag
Simán eltudom képzelni, hogy az. Valahol olvastam hogy egy évvel ezelőtti a build amiről a felvétel készült.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Sirandrish #9 üzenetére
Ámen!
-
30z.Samu
félisten
válasz
Sirandrish #7 üzenetére
Részemről oké, de akkor tegyék bele a büfögést meg a fingást is.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Sirandrish #2 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe. Akár valós is lehet, de még messze van kész státusztól.
-
Tocso1706
csendes tag
Szomorú, hogy itt járunk már az információ éhségben, hogy ilyen buildeket néznek emberek, ne adj isten minősítik is. Esküszöm, mintha zero játék készülne a gta 6-ig és várnánk, mint a messiást
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Sirandrish #2 üzenetére
Egyre inkább úgy tűnik, hogy valós a cucc, szóval ha Rockstarnál felkelnek, valaki naaaagy bajban lesz
-
Sirandrish
legenda
Akármi is ez, lesz még meló vele
Új hozzászólás Aktív témák
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!