- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
anderledani
őstag
válasz
XIII Ramses #66 üzenetére
Oszt miért? A 380 (nem X) már van akkora teljesítményű és 80W-al kevesebbet fogyaszt.
-
Franklin
addikt
válasz
FragMaster #64 üzenetére
Pedig van, oldschool-nak hála kiderült, hogy ez csak egy újabb átnevezés
-
FragMaster
addikt
Láttam a sok új hozzászólást, azt hittem van friss, érdemleges információ...hát tévedtem
-
Malibutomi
nagyúr
Ha szerinted a full tonga-val erkezo 380x a 380 atnevezese, akkor a 980 is csak egy ujabb atnevezes nvidia oldalon? Az csak egy nagyobb GM204 chip mint a 970.
Atnevezes pl. R7-260 R7-360 ahol semmi nem valtozott csak mas neve lett. A 380x olyan chippel jon amivel nem erkezett eddig kartya, kovetkezeskepp nem lehet ATnevezni, hisz nincs mirol. Atnevezni azt lehet aminek mar van neve.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
oldschool_01 #58 üzenetére
Úúúúúristen!
Fizikálisan van különbség a 380 és a 380x között. Ugyanaz a család, de más-más fizikai paraméterekkel. Nem "csak" átnevezésről/átcimkézésről van szó, teljesítményben is lesz difi köztük (380-380x)! -
törölt tag
válasz
Örülök neki, hogy Te magad indokoltad meg, hogy miért nincs igazad. Respect!
-
Gerr'y
senior tag
válasz
Igen, Neked van igazad!
"Oszoljunk, emberek, nincs itt semmi látnivaló"
-
törölt tag
válasz
oldschool_01 #56 üzenetére
"A sekélyebb (kevesebb fogyasztásra nem tudok mit felhozni"
Természetes, hogy nem tudsz mit mondani rá. Elvégre eddig egyetlen valódi érved sem volt.
-
oldschool_01
csendes tag
válasz
#65675776 #54 üzenetére
Tetszik a türelmed, de mégsem értünk egyet, és nem is győztél meg. S ez így is marad
A folyós példánál maradva, ez a dunai áradás. Ugyanaz a folyó, gyorsabb sodrással, szélesebb ártérrel, de tavasz után, ha lenyugszik visszatér a medrébe. De attól még Duna marad. A sekélyebb (kevesebb fogyasztásra nem tudok mit felhozni
Mindenesetre kíváncsian várom majd az új GPU-t HBM2-vel. -
törölt tag
válasz
oldschool_01 #51 üzenetére
Nem egészen, mert az az egy folyó valójában kettő. Az egyik ugyanis szélesebb (több shader), de sekélyebb (jobb fajlagos fogyasztás).
-
válasz
oldschool_01 #51 üzenetére
Olvasd el még egyszer.
-
-
válasz
oldschool_01 #48 üzenetére
Atnevezes: Ha minden parametere marad, de uj nevet kap.
Itt, PH-n azt hivjak atneveznek.
Azt hiszem peldat is talalsz hozza.
Erteni?? Vagy szellel szemben hugyozni.... Megerveltem. Majdcsak ertheto.
@Tobbieknek: Szerintem hagyjuk rá... Igyis-ugyis van ra mondandoja...
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
oldschool_01 #48 üzenetére
Akkor az átnevezés fogalma nem tiszta ezek szerint.
Épp eléggé kiveséztük a témát, tovább ne folytassuk. -
oldschool_01
csendes tag
válasz
zovifapp111 #46 üzenetére
őőő, fehér ember vagyok. Nem tudom mi egyébre célzol. Nem értem a tinédzser szöveget...
(#47) Retekegér:
A cikkből bővebben idézve:
"Mint ismeretes a Radeon R9 380X lesz az első PC-be szánt VGA, amelyben a Tonga, illetve ennek az újabb steppingjére épülő Antigua kódnevű verziója 2048 aktív shader processzorral dolgozik. Korábban csak az 1792 darab aktív shader feldolgozót használó verzió volt elérhető a PC-piacon, így a teljes értékű lapka az Apple csúcskategóriás iMac termékében volt csak beszerezhető."Szal ez egy Tonga GPU több aktív shader processzorral. A továbbiakban sem értem mit a probléma. Ez egy Tonga GPU több shader procival. Újdonság? NEM! Átnevezés-húzás stb...
Azt írd meg légyszíves, mi ezenkívül az újdonság benne. Az előző bömös példához hasonlítva nem 1.6cm3, 100 lóerő, hanem 110 lóerő ugyanenez cm3-n. De a motor ugyanaz.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
oldschool_01 #45 üzenetére
-
zovifapp111
senior tag
válasz
oldschool_01 #45 üzenetére
Majd a tesztek meggyőznek, vagy nem, ha zöld vagy!?
-
oldschool_01
csendes tag
válasz
zovifapp111 #44 üzenetére
Ne add fel, érvelj, győzz meg, mint laikus vásárlót/érdeklődőt!
-
zovifapp111
senior tag
válasz
oldschool_01 #42 üzenetére
Ne haragudj, de feladtam...
-
válasz
oldschool_01 #42 üzenetére
Jóccakát...
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
oldschool_01 #39 üzenetére
Nem, ez Antigua, ha a kódnév számít.
Ennyi erővel az R9 280 a 280X átnevezése, lol.
-
válasz
oldschool_01 #39 üzenetére
Tehát , ha kiadnak egy új BMW-t, ami nagyobb mint az elődje, és új motorja is van, mondjuk 1,6 helyett 2.0-s, akkor az régi.. ?
ééééértem
-
oldschool_01
csendes tag
válasz
Retekegér #36 üzenetére
Végre! Korábban nem teljes értékű VGA-t dobtak piacra, most ugyanaz, csak más stepping, és megemelt aktív shader. De az alap ugyanaz. Szal milyen GPU van benne? Tonga.
Majd elfelejtettem: ennek cserélhető ventilátora van. Ez is fontos!!!
Szerkesztés:
"#35: és akkor az R9 380 az mi?"Jelen esetben GOOGLE a barátod. Fogalmam sincs, és most nem is érdekel.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
oldschool_01 #35 üzenetére
A 285 tongára épül, de nem teljes értékű mint a 380X.
-
anderledani
őstag
válasz
oldschool_01 #33 üzenetére
Nem átnevezés. A 285/380-nak ugyanannyi shadere van (1792) mint a 280-nak, de más GPU, nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás. A 380X-nek pedig ugyanannyi shadere vam (2048) mint a 280X-nek, de szintén nagyobb teljesítmény, és kisebb fogyasztás. 380 fogyaszt 190W-ot a 280 200W felett. A 380X fog kb 220W max, a 280X 260W felett.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
oldschool_01 #31 üzenetére
Nem láttam még teljes értékű Tonga GPU-ra épülő kártyát ezelőtt, miről is beszélünk?
#35: és akkor az R9 380 az mi?
-
oldschool_01
csendes tag
válasz
zovifapp111 #34 üzenetére
AMD R9 285 Tonga.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
oldschool_01 #33 üzenetére
Ha átnevezés, akkor mi volt az elődje?
-
oldschool_01
csendes tag
válasz
zovifapp111 #32 üzenetére
Hol is? Fejtsd ki légy szíves.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
oldschool_01 #31 üzenetére
Pont most idézted a lényeget a cikkből, vagyis, hogy egy teljesen ÚJ VGA.
Szerintem túl fogja szárnyalni az alap 290-eseket. -
oldschool_01
csendes tag
válasz
Retekegér #28 üzenetére
Mint ismeretes a Radeon R9 380X lesz az első PC-be szánt VGA, amelyben a Tonga, illetve ennek az újabb steppingjére épülő Antigua kódnevű verziója 2048 aktív shader processzorral dolgozik"
Szal miről beszélünk?
szerkesztés:
"Az XFX által tervezett VGA a teljes értékű Antigua kódnevű cGPU mellett tartogat még egy érdekességet, mivel a hűtőventilátorai egyszerűen kiszerelhetők a helyükről."Ja, hogy erre gondoltál! Igaz, ilyet még egy dVGA-nál nem olvastam...
-
zovifapp111
senior tag
válasz
oldschool_01 #27 üzenetére
Ez most pont nem az.Olvasd végig az írást!
-
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
oldschool_01 #27 üzenetére
És éppen mit neveznek át?
-
oldschool_01
csendes tag
Aham, szóval megint egy átnevezés!!
„Oszoljunk, emberek, nincs itt semmi látnivaló”
-
-
törölt tag
Pontosabban a csapágybronz porózus szerkezetű, és ebben van felitatva a kenőanyag. A bronz, mint anyag miatt viszont ásványolajjal kenve csak az élettartamot lehet drasztikusan lecsökkenteni, mert az ásványolajok oldják a rezet.
És de, van konkrét csapágy, maga a bronzpersely az. Alacsony fordulaton nem fog a tengely elemelkedni a perselytől, nem jön létre a kenőanyagfilm. Szóval folyamatosan kopni fog maga a persely. Emiatt van az, hogy sok tápban hamar elhal a ventilátor. Tipikusan a kisebb teljesítményűekben, ahol alacsony fordulatszámon működik.
jerry311: Az XFX-nél akkor sem biztos, hogy jobban jársz ha vállalták a teljes garanciát, esetleg a saját supportjukkal beszélsz. Utóbbi is mindent elkövet, hogy nehogy már véletlenül cserélniük kelljen bármit is. Nagyon messze vannak a felhasználóbarátságtól.
-
korion
senior tag
N4ekem most XFX 290 DD van és rendben van!(80-90C max ) csak az a fránya fogyasztás!
2 év garit ad a gyártó,de itthon sajnos szeretnek egy évet adni rá!de van life time garancia..(eddig mindenki mást mondott rá,hogy az mit is jelent!) -
-
-
Z_A_P
addikt
...így a ventilátorok könnyen tisztíthatók és olajozhatók...
Olajozni kell a ventiket?
Akkor csak beszedi a port idovel, nem? -
-
-
jerry311
nagyúr
...így a ventilátorok könnyen tisztíthatók és olajozhatók...
A fillérbaszás csúcsa, amikor lespórolnak 2 dollárt és ezért a felhasználó szív a zajosodással. Bár túlzottan nem lep meg a dolog ha XFX kártyáról van szó. A jelenlegi kártyám is az, bár mást vettem volna. A nagyon hirdetett 5 éves garancia keretein belül nem cserélték (még a ventit sem), mert szerintük az nem zajos. Úgyhogy buktam a garanciát és az amúgy sem olcsó kártyára szereltem egy rendes és csendes hűtést. Egy dolgot értek el vele, hogy legközelebb nem nekik fizetek.
-
-
Retekegér
MODERÁTOR
Kéne már egy épkézláb alternatíva a 280X helyére.
-
mike710
aktív tag
Régebben nem az XFX kártya volt a leg olcsóbb? Csak mert egész pofásan néz ki de aztán lehet keverem valamivel.
-
dergander
addikt
Jöhetnének már azok a fránya DX12 játékok hogy ténylegesen lássuk már mire is képes a TONGA.
Látszik is az AMD,vagy lassan RADEON már bőven nem a jelenlegi DX11-es APIra gyúrt kártyáival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az XFX terméke kiszedhető ventilátorokat kapott.
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Intel Core i7-13700K Processzor
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest