Új hozzászólás Aktív témák
-
_Oscar
tag
válasz
freemanone #37 üzenetére
Itt [link] azt állítják, hogy raktáron is van.
-
Kaiku
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #43 üzenetére
Mert csak másik Apple cucc között tudsz küldözgetni vele. Az ilyen megosztom, nézegetem mint a PC-nél nincs támogatva.
-
Kaiku
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #31 üzenetére
Az iPad-os verzióból biztosan, hogy nem lesz semmi.
-
freemanone
addikt
válasz
Mindreader #40 üzenetére
Nemtudom, hogy openwrt támogatja-e a Marvell chip-et, de vétek lenne kihagyni egy ilyen erős HW-t a listából. DD-WRT tuti nem támogatja sajna, Broadcom pártiak.
Remélem beveszik a listába, akkor elgondolkozok a cserén. -
Mindreader
tag
válasz
freemanone #39 üzenetére
De a v2-re, ha jól látom, még nem megy fel az OpenWrt!?
-
freemanone
addikt
válasz
Mindreader #38 üzenetére
na majd a hétvégén meglesem mit tud így az E4200! Köszi a tippet. Bár félek, hogy a kevés ram nem lesz túl kedvező. Ugye ebben csak 64MB ram van 16MB flash társaságában egy BCM4718 480MHz-es procival.
Gondolkozok a cserén a v2-re, mert abban van egy 1,2ghz-es Marvell proci meg 128MB/128MB ram és flash
Ideiglenesen oda tudnám telepíteni a webserveremet. -
Mindreader
tag
válasz
freemanone #35 üzenetére
A lassú hdd műveletekkel nekem is volt bajom, de OpenWrt alatt van erre egy trükk:
echo 1024 > /sys/block/sda/device/max_sectors
Így most a nyers írás sebessége a /dev/null-ból (1GB adat, ext3) a dd szerint: 30-32 MB/sec a visszaolvasás 26-27 MB/sec.
A samba olyan 10 MB/sec-et az FTP kb 14 MB/sec -el megy, ezek már használható sebességek szerintem.
-
_Oscar
tag
válasz
freemanone #35 üzenetére
Az EA4500-ról megfeledkeztél. Az tud 450+450 megabitet.
-
freemanone
addikt
drágább tényleg? Jelenlegi cisco soho csúcs: [link]
A dlink majdnem a duplája és csak annyiban erősebb, hogy 2,4GHZ-n is 450mbps-t nyújt. Ez indokolja az árát? De a v2 már 450/450-es dualban az is hasonló árban van, csak itthon nem lehet kapni.(#31) Gadgetfan_: USB-t mint háttértárat használni routeren........ a legújabb netgear meg az e4200v2 már kihasználja az usb2.0-t egész szépen, de a többit meg inkább hagyjuk. Hacsak nem elégedsz meg a jó esetben cirka 5-6MB/s tempóval. Inkább a gépre dugom a külső vinyót, pedig E4200-asom van, de nagyon gyengus ez is.
-
ufocsalad
tag
A Dlinkek tápja valóban hajlamos a halódásra
a linksys fagyogat, felejtget / reszetelget, meghal a WAN kapu
a Tp-link a beállitott WLAN ellenére sem működik időnként.
Ezekből sokat raktam fel.
Most MSI RG300 van, állandóan noszogatni kell méltóztasson felmászni a netre.
A Thome-os HGW-k meg külön állatfajok -
Cobra.
őstag
válasz
Gadgetfan_ #31 üzenetére
Csak ha 2 USB port van rajta. Amelyiken csak 1 van, ott értelemszerűen egyszerre csak 1 eszköz lehet csatlakoztatva.
Egyébként meg aki sokallja a D-Linkek árát, az vesse már össze a hasonló tudású Linksys-szel meg Asus-szal. -
Gadgetfan_
senior tag
Elég láma vagyok ebben a router témában, de nekem valami olyasmi cuccra lenne szükségem, ami 3G-s USB stickkel is működik, USB-s külső HDD-t is lehet csatlakoztatni rá aminek a tartalmát wifin meg lehet osztani otthon, hogy pl. iPad-en vagy notebookon is elérhetőek legyenek a rajta tárolt filmek, fotók stb.. Ha jól olvastam ez tudja ezeket...?
-
freemanone
addikt
válasz
Mindreader #29 üzenetére
Talán az E4200v2-nek van még ilyen brutális HW-e. A CPU órajelben nem vagyok biztos, de a 128mb RAM és 32 vagy 64MB flash megvan neki. Bivaly cucc lett, csak kell hozzá egy másik FW, mert a gyárival érdekes dolgokat produkál.....
-
Mindreader
tag
válasz
freemanone #24 üzenetére
Ez való igaz bár én elsősorban az alapján választottam hogy nyers erő tekintetében mit tud a router, mivel eleve OpenWrt-ben gondolkoztam. Ez a Buffalo, 680 MHz-es MIPS procit, 32MB flash-t, és 128Mb RAM-ot kapott. [link]
Nem találtam másik router-t amelynek ennyire erős lenne a hardvere. Bár a proci még így is lehetne erősebb mert amikor tölt a Transmission (Fiber 25-ös net) akkor a load average bizony 1.5-1.7 re is simán felmegy. De egyébként elégedett vagyok vele.
-
Callisto
őstag
Ennyiért inkább DrayTek, ami félprofesszionális-professzionális routereket gyárt kb. 5x ennyi tudással, 5x megbízhatóbban, 5x jobb supporttal ebben az árkategóriában.
-
_Oscar
tag
Elég régi cikket linkeltél a D-Link garanciáról. 2007-es. Öt éve, amikor megjelentek az N-es D-Link cuccok, akkor akciózták ezzel a routereiket. [Ezen a linken megtalálod a jelenlegi D-Link garanciaidők hosszát.]
Itt pedig TP-Link emulátorokat fedezhetsz fel.
Amúgy D-linket én sem vennék. Netgeart, Belkint, vagy Asust azt viszont igen (Esetleg TP.Linket).
-
törölt tag
"És mennyit fizettél azért a névért, hogy GAMING? Nesze design, és név jó drágán."
Azért megnézném, hogy egy olcsó routerben van-e olyan forgalomirányítási rendszer mint a Gamer routerben. Ráadásnak olyan ami nem pilótavizsgás.
Játékok tucatjait ismeri alapból és ad pioritást a csomagjaiknak a többi forgalommal szemben (beállítás szerint). Nyilván mióta 25 Mbit a féltöltésem meg 50 Mbit letöltésem van ezt a részét nem használom. De az első 2 - 4 évében Mikor volt 10 Mbit le és 1 Mbit fel na akkor már egyáltalán nem volt mind1.
Ennyit a parasztvakításról. Szeretem mikor szakik olyan dolgokról nyilatkoznak amit életükben nem is láttak.
Persze most már egy 1043 ND OpenWrt-el nyilván jobb. Hozzá tenném egy szaki kezében. Ezt meg egy 10 éves gyerek 10 perces képzés után kezeli USER fiókból. Tehát még csak nem is admin részből.
-
freemanone
addikt
válasz
Mindreader #15 üzenetére
az "csak" 2*300N-es, a cikkbeli 2*450N, valamint van a Netgear-nek is. Nem leszólás, mert jó kis router az, de nem a legjobb.
Durvák ezek a 450N-es routerek, USB2.0-s adapter már ki se szolgálja rendesen a max sebességét.
-
Yany
addikt
Meg kell erősítselek: DIR-655 dettó (csak áramszünetekkor indul újra
)
Egyébként CS:S és BF3 szervereken kiemelkedő pingjeim vannak, és le se tojja, ha közben megy mindenféle a háttérben 30-40 up/downastream-mel, stabil, mint Zenga. Jah és az USB-re egy nyomtatót dugtam, ami azóta kvázi hálózati nyomtatóként funkcionál. -
Integra
titán
tök jó ez a 11 év. előkotorva a tp-linkes és a d-linkes tapasztalataimat, mikor harmadszorra vittem vissza mindkét routert (cserélnek, javítanak, csere router nincsen, hetek telnek..), akkor nagyon (kurvára) hamar elegem lett és pont magasról tettem a 11 évre, járjon gariztatni az akinek.... vettem szaros 2 év garival cisco routereket (már előtte is csak linuxos linksys-eim voltak, de gondoltam cigánykodom egyet, mert occsóbbak - meg is szoptam...), azóta helyre állt a nyugalmam..
szóval a gari nem minden. -
D-link? Nem azt mondom hogy bűnrossz, de nem is érnek annyit a cuccaik mint amennyit kérnek értük...
-
osztraksajt
őstag
Ja, csak egy monitor nélküli konfig árával vetekszik....
-
Hoqspok
tag
Minden ujdonságnak meg kérik az Árát, Nálunk a családba 2 darab DIR655 D-Link megy lassan 5 éve, és azt sem tudjuk mi az router , teszi a dolgát hibátlanul, egyébként azért ezt választottam, mert Cisco után otthoni használatra elég sok szolgáltatást nyújt Nem mellesleg 11 Év Garanciát válal a D-Link Ütősnek tűnik ez az uj cucc is
Ja és nagyon tetszik az D-Link DIR 655 Emulátor szolgáltatás a Neten kipróbálhatod a Router menüt és beállításokat sokat segített már -
Ribi
nagyúr
Nem mondom hogy megéri, de ez nem egy sima router. Elég sok funkció van benne, amit egy alap router nem tud, valamint sávszélben is egész jó. Bár gondolom a 450 az a B+G egybeszámolva. Ez nem simán internet megosztásra van. Akinek csak arra kell, annak felesleges, akinek meg kellenek ezek a funkciók, máshogy nem tudja megoldani.
Mindreader ez legalább már hasonlít ehhez, nem az az 5k-s csőbuta cucc mint amit itt egyesek emlegetnek.
-
Mindreader
tag
Nekem egy Buffalo WZR-HP-AG300H-am van OpenWrt-vel, véleményem szerint momentán ebből lehet kihozni a legtöbbet.
-
Zolee11
senior tag
válasz
#13260800 #13 üzenetére
És mennyit fizettél azért a névért, hogy GAMING? Nesze design, és név jó drágán. Semmivel sem jobbak a D-Link routerek mint az átlag, csak épp 2-3x drágábbak. Csak a marketing és a név tolja ezt a márkát.
Mondjuk 6 éve még nem volt ilyen választék nálunk, igaz ennek ellenére én inkább ASUS routert vettem anno, és nem bántam meg.
Na de 60k egy "okos" routerért... azért ez már megmosolyogtat. -
törölt tag
D-LINK DGL-4300 Wireless 108G Gaming Router használok kb vagy 6 éve. Az adapter amit hozzá adtak valóban trágya volt. De kb 2000 forintért tudtam hozzá újat venni. Ezt leszámítva meglehetősen jó eszköznek gondolom. Amit tud az jól tudja és baromi egyszerű beállítani.
-
M107
addikt
Kiadnék érte ennyit, de akkor sem menne rajta a BD- Lejátszóm youtobe és a tv-m youtobe-ja hisz a szolgáltatóm nem engedi
Digi Upc T-com idáig amit néztem de a Pr-telecom ami nálunk egyeduralkodó az leszarja
-
lujó55
addikt
az innovációnak bizony ára van
-
Stifler93
tag
Én is a sokkal barátságosabb árú TP-Linkre szavazok
-
csasaKKP
senior tag
Nekem marad még jó ideig a TP-Linkem...
-
Armagedown
őstag
Elég sok ez egy design routerért
-
Reméljük, nem döglik meg minden második hálózati adaptere.
-
Lenirgo
csendes tag
Komoly darab lesz úgytűnik. Na de az ára nagyon magas! Ennyiért nem kéne.
-
Bopez
tag
Nem rossz nem rossz, de ha olcsó és normális kell akkor még mindig TP-Link...
-
Mustaros
aktív tag
Kiemelkedő?? D-Link?? Erős kijelentés.. mai napig nem bánom , hogy eladtam a széthájpolt D-Link-em.. soha többet , érdekes módon az asus hibátlanul megy.. fele annyiért..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest