Kiemelkedő router lesz a D-Link DIR-857

A D-Link bemutatta legújabb csúcstechnológiával felvértezett vezeték nélküli routerét, mely a DIR-857 jelzést viseli. Az IEEE 802.11n-es Wi-Fi szabvány támogató kétsávos termék egyidejűleg mindkét – 2,4 és 5 GHz-es – frekvencián külön-külön 450 Mbps sebességre képes, így elegendő sávszélességet biztosít a legnagyobb igényű alkalmazások számára is. Ráadásul a router antennái a készüléken belül helyezkednek el, így dizájn szempontjából is megfelelő az újdonság. Természetesen a két sávon egyidejűleg zajló adatátvitelből elsősorban a nagy sávszélesség-igényű alkalmazások profitálnak. Emellett az 5 GHz-es frekvencia ott is zavartalan adatforgalmat biztosít, ahol a vezeték nélküli egerekkel és headsetekkel zsúfolt 2,4 GHz miatt korábban csökkent a hálózaton elérhető sebesség.

Hirdetés

A DLNA kompatibilis termék nemcsak egy nagysebességű adattovábbító eszköz, hanem egyben a továbbított adat jellegétől függően képes annak osztályozására, és az ahhoz szükséges sávszélesség biztosítására. A QoS vezérlő felismeri a legkritikusabb adatok, így például a HD videókat vagy a hangfolyamokat, és előnyben részesíti azt más alkalmazások forgalmához képest. Ezenkívül a router képes a csatlakoztatott USB meghajtókat és SD szabványú memóriakártyákat is DLNA képessé tenni, illetve ezek akár önálló hálózati meghajtóként is elérhetők a vezeték nélküli eszközök számára. Sőt, bármilyen csatlakoztatott adattároló tartalma megosztható az Interneten keresztül, így a Web File Access megoldással távolról is elérhetők az otthon vagy az irodában tárolt adatok – mindezt persze biztonságosan, jelszóval védetten.

A DIR-857 a Wi-PnP funkcióval képes kimenteni a vezeték nélküli beállításokat egy pendrive-ra, melyről valamennyi csatlakoztatni kívánt gépre gyorsan feltölthetők a szükséges adatok. Ezzel a D-Link az egyszerűséget helyezi előtérbe, de a biztonság is fontos szerephez jut a terméken. A gyermekek védelméről az ingyenesen elérhető Family Shield szolgáltatás gondoskodik, mely például automatikusan blokkolja az adathalász weboldalak elérését, és támogatja tiltólisták létrehozását, így egyéni szabályok szerint szűrhetők a webes tartalmak és oldalak. Természetesen az USB 3.0-s interfészen keresztül csatlakoztatható a termékhez 3G-s modem is, melynek megosztható az elérése a SharePort Plus szolgáltatással. A négy gigabites LAN és egy gigabites WAN portot is kínáló router mindemellett támogatja az IPv6-ot, valamint a WPA/WPA2 titkosítást WPS (Wi-Fi Protected Setup) funkcióval.

A D-Link a DIR-857-es HD média router bemutatásával egy új termékcsaládot is indít, mely az amplifi névre hallgat. Ez a sorozat olyan eszközökből – routerekből, PowerLine adapterekből, hálózati adattárolókból (NAS) – áll, melyek a legmagasabb otthoni igényeket is képesek maximálisan kielégíteni, ugyanakkor egy kisebb iroda kiszolgálására is tökéletesen alkalmasak. A DIR-857 lényegében a termékcsalád első új fejlesztésű terméke, melyet hamarosan újabbak követnek.

A D-Link láthatóan magasra tette a lécet, és a DIR-857 router a hazai boltokban is elérhető lesz. Az első példányok május közepén futhatnak be, az ajánlott fogyasztói áruk pedig 59 000 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés