- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Plazma TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Miközben mindenki isteníti a telefonokat, mert jobb képet készít mint egy dslr, jobban szól mint egy hifi, és mellette még számítógép sem kell, mert mindent meg lehet csinálni..."
Hát izé, az első kettővel még vitatkozni sem érdemes, mert aki ezt hangoztatja az meg is érdemli a drága "csúcs" telefonokat magának minden évben. Köze nincsen a telefonoknak egy DSLR-hez vagy egy normálisabb hangcucchoz. A harmadik pedig embere válogatja, de én a munkám kb. 90%-át nem tudnám elvégezni vele, pedig van Continuum-om.
-
proci985
MODERÁTOR
hu, en iden crystal castlest lattam eloben szigeten [kb igy kell elkepzelni, csak a szigetesnel kb befujtak fustgeppel az elso 20-30 sort egy 10ezres teljesen lesotetitett satorban (kijelzoket meg ugy altalaban mindent lesotetitettek), aztan annyi stroboszkopot hasznaltak amennyit en osszesen nem lattam 2000 ota. ja igen, a hangminoseg pontosan ilyen volt eloben is, pedig az A38 hangzasa iden mar rendben volt. a szigetest meg se probalom belinkelni, mert kb semmi nem latszik belole (pont, mint eloben). es ennel mar csak az volt durvabb, hogy ejjel fel1kor az utolso este (amikor az atlag fesztivalozo mar hulla faradt) televolt a sator, pedig tenyleg kb noiseot toltak. ha valaki nekem 10-15 eve azt mondja, hogy valaki noise/synth pop keverekkel megtolt egy 10k fos satrat (amikor egy f*cktothemusicos bulin voltunk kb 100-200an Budapesten anno), akkor kb kirohogom.
eszmeletlen elmeny volt, de nem tudom, hogy kinek mernem ajanlani.
Kopi31415: boiler room, ott senki nem tancol ez alapszabaly. szoval vicces modon a panaceason volt ott az egyik legjobb a kozonseg.
-
kolopele
nagyúr
Elsők között vettem annak idején hi-fi videót, de nagy szám volt (nem csak az ára, hanem hozzájutni)
240 perces szalag LP - ben, 8 órányi rögzített anyag, mekkora élmény volt már az, amikor az utolsó lemezt akartam meghallgatni rajtaNekem az egyik Anthrax CD - m szólt mocsok sz...ul, tompa volt az egész, megvettem bakeliten, és minden oké volt. Utána kezembe került más nyomásban szintén CD - n, azzal már nem volt gond. Ki lehet fogni olykor rossz minőséget is valóban.
-
Van pár szakosodott stúdió, de nem túl sok. És sok drága meló ilyen felvételt jól elkészíteni. Az analóg lánc önmagában még kevés, ha nem öntik nyakon egy valag lóvéval a projektet. Szóval ez csak akkor lehet gazdaságos, ha átkozott drágán adják a végeredményt. Egyébként a digitális felvétel után csak egy (kellemes) effekt marad a vinilhangzás.
-
kolopele
nagyúr
Közel jársz. Az erősítőm és a lemezjátszóm mellé még a hangfalakat kell belevenni, na meg a CD lejátszót. Egyébként én nem haragszom azokra, akik csak úgy "szólatják" a zenéket bármilyen formátumban, nem mindenki rajongó, gyűjtő. Az igazi gyűjtőszenvedély pedig nem is járhat együtt azzal, hogy minden lemezt kivesézzen az ember, ez régebben volt lehetséges, amikor nem tucatszámra jöttek ki jó anyagok. Emlékszem, amikor megvettem életem első bakelit lemezét úgy 25 éve (Rainbow - Long Live Rock'n'Roll), akkor szerettem bele a keményebb műfajba, és ez a lemez mindent megváltoztatott. Egyébként jól mondod, 10 ezer körül mozognak a bakelit árak.
-
kolopele
nagyúr
Ebben maximálisan igazad van. Már egy másik bakelit cikknél is vitatkoztam a hangzásról, oda is belinkeltem, hogy jelenleg milyen lemezjátszót használok, de ennél tovább már nem merészkedtem, pedig önmagában a lemezjátszó még csak egy darabkája a tökéletes hangzásnak: [link]
-
törölt tag
No azért azt tegyük hozzá a lemezek védelmében, hogy sok olyan eset van, amikor CD-re egyszerűen trágya minőségben kerül a hang. Nem a CD technikai korlátai miatt, hanem figyelmetlenség vagy trendi hangzás (loudness) elérése miatt. Míg eközben LP-n esetleg jól szól. Pl. a Metallica Death Magnetic lemeze ilyen.
-
kolopele
nagyúr
Tévedésben vagy. Én hosszú évek óta gyűjtöm mind a bakelit, mind a cd lemezeket, egy igazi rajongó ezzel nem akar menőzni, ne keverjük már ide a tizenéves gyerek többségét. Így 50 fele is veszek legalább 10-15 lemezt havonta (régebben még többet, de sajna felhígult mára a műfaj), de igazad van, vihetném mondjuk kocsmába is..............A hangrendszerre meg valóban nem kell sajnálni pár százezret, de inkább milliókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged