Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
#16820480 #100 üzenetére
egy utópisztikus világban nem is kapnál semmilyet, de az élet nem habostorta, kapunk ilyet is olyat is, ez van. :)
Én amúgy hasznos kis kiegészítökre leltem leginkább banggood-on vagy gearbesten, ott még a minőség is elfogadható sokszor. pl SUP deszkához kellett volna vennem kompresszort, mert nem olyan mimt a strandmatrac, és nem is olyan mimt az autoszelep.. Na erre feldobott olyan átalakítószettet ami az autós kompresszorhoz van, és lehet vele deszkát, matracot, labdát stb szóval kb. mindent fújni egy eszközzel.. Jó h jött mert már majdnem lett mégegy kompresszorom amit csak egy dologhoz használnék. Amugy az sokszor van nekem is h a mar megvett dolgot még honapokig nyomja.
-
törölt tag
Nekem ilyen még nem volt, csak olyan, hogy kerestem valamit, mert venni akartam. Pár órás keresés után megtaláltam, megvettem. Ezek után hetekig nézhettem reklámokat hasonló termékekről, amik azon a ponton tök feleslegesek voltak már.
Reklám alapján amúgy kétszer vettem eddig bármit is, az egyik egy kickstarteres társasjáték, amiről nem tudok nyilatkozni, mert nem jött még meg, a másik egy kompakt pénztárca, amit EU raktárnak hirdettek, de 2 és fél hónapig jött kínából, és a minősége sem indokolja az árát. Szóval inkább nem kérek sem releváns, sem irreleváns reklámokat. -
vicze
félisten
Rémhírek és a valóság között van egy csöppnyit különbség. Végül is 6 azaz hat db Android TV-m van és még a SonyTV-n se láttam soha reklámot.
De neked biztos sokkal több tapasztalatod van, random hírekből...
A Google egy opciót adott, amin az eszköz gyártója engedélyezheti, de ez teljesen opcionális és a gyártó vagy használja vagy nem.De jó hogy linkelted...
"Más platformok, mint a Samsung Tizen, az LG webOS és az Amazon Fire TV kezdőképernyőjén vannak reklámok" -
Kroni1
veterán
válasz
#16820480 #85 üzenetére
Ez oké, de ha nincs android TV-s tévéd attól még a gépeden a keresődben, a YT-odon ugyanúgy kapod a reklámokat, max némileg mást, de emiatt több reklámot nem nyomnak le a torkodon szerintem. Innentől kezdve meg tökmindegy a dolog, vagy urambocsá talán jobb is ha releváns tartalmak jönnek az érdektelenek helyett. Nekem már pl. többször volt, hogy kerestem valamilyen terméket amiről nem tudtam hogy létezik-e, és hogy hívják, próbáltam rákeresni, és nemsoká képpel kidobta hogy itt van amit szerinte keresek, ennek többször is tudtam örülni.
-
Kroni1
veterán
"a mindenkori magyar tévé csatorna, amely a Forma1 futam közben adja be a reklámot"
Mondjuk ez az osztott képernyős reklám se túl jó F1 közben, de még mindig jobb mint pl a német RTL volt az elmúlt években, akik konkrétan a reklámblokkok közt néha a futamból is mutattak valamit.
-
törölt tag
Ez részben a YT monopól helyzetéből adódik. Ha lenne bármilyen konkurencia, akkor lehetne valamiféle szolgáltatásbeli verseny, de így nincs. Még ez az üzleti modell is éppen hogy behozza a szolgáltatás költségeit, mások nem is nagyon képesek ilyen mértékű videómegosztót üzemeltetni, akkora tárhely és sávszélesség igénye van.
A tévécsatornák esetében fizetsz és még a reklámokat is nézheted mellé. YT esetében ha fizetsz, legalább nincs reklám, és még a YT music is jár mellé csomagban. -
Piftuka
veterán
válasz
#16820480 #80 üzenetére
Nem kedvelem, de elfogadtam a tényt, hogy a fene nagy kapitalizmus, és a kereskedelmi média világában az ilyen szolgáltatás szerves része a reklám.
Mivel elfogadtam, nem "sírok" amiatt, hogy a videó előtt 5 mp-ig a reklámot kell bámulnom. Sőt akkor sem, ha kettő ilyet, vagy akár hármat is (erre is volt példa) meg kell néznem.
És még akkor sem, amikor 5 mp alatt nem lehet a reklámot továbbléptetni; végig kell nézni a teljes 30-40 másodpercet.
Ám a már lejátszott film közben beadott reklámok miatt a Youtube üzemeltetője éppen annyira elmehet a bús büdös francba, mint a RAIUno, amikor élő labdarúgó közvetítés közben, vagy a mindenkori magyar tévé csatorna, amely a Forma1 futam közben adja be a reklámot.
(Az pedig elég szomorú, hogy az ember napjainkra annyira "birka" lett, annyira elfogadó, hogy zokszó nélkül fizeti inkább a havidíjat egy ilyen szolgáltatónak.)
-
törölt tag
Mondjuk olyan szempontból a Google minden szolgáltatása reklámplatform, hogy a felhasználói szokásokból gyűjtött adatokkal reklámoznak máshol (pl. a keresőben, yt-on és egyéb appjaikban). Egyszerűen ez az üzleti modelljük, szóval azért, mert pont az Android TV kezdőképernyőn nincsenek reklámok, még maga a platform ezt is szolgálja.
-
Cs1csó
titán
A Netfilx-et és a HBO GO-t támogatom. Lineáris tévéadást ritkán nézek pár sport jellegű tartalom egy-két "független" politikai beszélgetés, de nemrég vegy kedenc filmem ment gondoltam egy kicsit ott maradok az első 10 perces reklámblokkot túléltem de amikor fél órán belül jött a második elgurult a cérnám és persze amikor a 4 sarokból háromban van valami: jobb felső logo, jobb alsó karika bal alsó valami reklám stb. és persze nem is volt HD, teljesen elvette a kedvemet.
-
Kroni1
veterán
De azért ugye azt elfogadod, hogy ezzel kb. te vagy így meg még néhányan, és mondjuk a felhasználók maradék 99.9%-a meg nem..?
Nem értem miért lenne reklámplatform, ugy szabod testre ahogy akarod, én egy reklámmal nem találkoztam mióta ezt használom. Te amúgy nem az android rendszert, hanem konkrétan az okostévé rendszert nem használod. Én meg tévéelőfizetést kapcsoltam ki pont azért, mert nem szeretnék azért fizetni, hogy reklámokat nézzek. Az itt megspórolt 3e Ft-ból most családban többedmagammal előfizetek HBO GO és Netflix szolgáltatásra, és így a gyerekek is mesét néznek játékreklámok helyett, meg én is egyben nézek filmeket, nem a reklámok közt nyomokban..
Ha te torrentről szerzed be a tartalmakat akkor nyilván nincs reklám, de számomra ez jóval kényelmesebb, ennyit megér.
-
duke
aktív tag
Szamomra jol mutatja az egesz android rendszer hasznosagat, minoseget, hogy fel evvel ezelott kikapcsoltam a tv-n az internetet, es csak most a cikk kapcsan a menuben nezelodve tunt fel, hogy meg mindig ki van kapcsolva. Fel ev alatt egyetlen egyszer sem jutott eszembe barmi olyanra hasznalni, amihez net eleres kene.
Sajnos a gogle ezt is csak egy reklam platformnak szanta, nem volt cel a kenyelmes gyors hatekony hasznalat. -
törölt tag
Persze, ezt mindenki eldönti magának, hogy kell-e neki, csak mivel ez a szolgáltatás feltétele, felesleges sírni miatta, hogy jajj reklámok. Van választási lehetőség: ingyen nézed reklámokkal, 5€/hónapért nézed reklámok nélkül, vagy nem nézed
Elég egyszerű a képlet, akár bekapja a YT akár nem
-
Piftuka
veterán
"A philips már régen a TCL-é,"
Nem, a Philips televízió készülékek divíziója minden szempontból a TP Vision tulajdonát képezi.
(Amire Te gondolsz, az a Philips audio részlegének felvásárlásának ötlete volt a TCL részéről pár éve, amely egyébként - legjobb tudomásom szerint - csak ötlet maradt.)
-
Piftuka
veterán
"Még szerencse, hogy ez a "csak kütyüzgetős embereknek való" információ nem jutott el édesanyám fülébe, aki kb. müszaki analfabéta. "
Tisztelettel megjegyzem, hogy az általad leírt dolgok alapján ez nem igaz. Édesanyádnak kifejezetten jó érzéke van a műszaki dolgok elsajítátásához, ha képes volt megtanulni mindezt.
Egy "műszaki analfabéta" képtelen volna rá. És ezt nem pejoratív értelemben mondom. Nincsen azzal semmi probléma, ha valaki nem ért a műszaki dolgokhoz.
Yany fórumtársunk pedig tökéletesen összefoglalta a lényeget az Android OS-t illetően.
-
-
Cs1csó
titán
Alig ismerem az androidos tévéket de ezekkel nem csak szoftveres probléma szokott lenni úgy tudom, hanem hulladék hardvert szerelnek bele kicentizik a teljesítményt ami végül nem lesz elég mondjuk pár update után, jól tudom?
-
Sanya
nagyúr
a mi box 3-ad ha egy kicsitpörgősebben nyomkodod sem gondolkodik? Az maga lenne a csoda!
"A youtube gyakorlatilag használhatatlan, 2-5 perces reklámok, néha átugorhatatlanok, ha átugrod, akkor berak egy másik reklámot."
Nem szoktam youtube-ot nézni, legfeljebb cast-tal, de ennek a reklám mennyiségnek semmi köze az androidTV-hez. Ez a youtube csatorna amit nézel."
Tehát, akkor a rendszer mindenkinek jó, mert te nem nézed azt a részét. Oh yeah.Az android Tv egyik előnye, hogy rendgeteg app van rá. Igazából alig, de nem is kell. A legtöbb app angol nyelvű, angol nyelvű műsorokkal.
A főmenüben az van amit én szeretnél. Ha akarod a launcher-t is lecserélheted. Nálam nincs reklám ... nem is volt, nem is lesz.
Mi box 3cNem tudtam megrootolni, mert elég erős védelem volt rajta. Filmnézés (mxplayer, kodi) közben is nyomta a kínai reklémokat. Bár EU-ban hivatalosan nem forgalmazott.
A philips tv-n is sokat kell állítani, míg minden szenny el nem tűnik a kezdőőképről.
Gyárilag BT-s távirányítóval jön. Elég szar lenne ha nem lehetne BT-n vezérelni.
Ezt gyere és állítsd be nálam. Ha megoldod, amit a Philips nem tudott, kapsz egy plecsnit!
Ismert philips hiba, az android 8-as készülékhez android 10-zel nem lehet csatlakozni. Mondhatod a magadét, akkor sem lehet. Csak a cast megy és semmi más. -
Alien!
senior tag
+1
nekem is két Philips tévé + 1 MI Box S van itthon, és nemigazán vágom, hogy miért tolja mindenki, hogy sz*r (nagy eséllyel vmi régi beidegződés). Nálam a 2018-as tévén érezni, hogy kicsit lomhább az oreo, mert gyenge soc, de a másik két eszközön patika a felhasználói élmény Android 9-el. Van Emby/Plex, Kodi, reklámmentes youtube (ingyen!!!), HBO go, Netflix. Kimegy a bitstream hang tökéletesen optikán és arc-on is, van DTS(!!!), 4K 70 gigás ripeket nézek AC wifin.... Ami negatívum, hogy nem minden app kadenciahelyes (mi box-nál lényeges igazán) illetve a tévé menüje picit belemászós, ez lehet valakinél súlyosabb gond. És igen, míg egy saját rendszeren pár év alatt kinyírják a szolgáltatásokat, itt azért erre én sem látok akkora esélyt.
-
törölt tag
válasz
Depression #63 üzenetére
Ez nem 2017 végén történt, amikor a YouTube teljesen HTML5-re állt, a tévégyártók pedig nem adtak ki új appot a régi készülékekre?
A médialejátszó a te döntésed, szerintem érdemes átgondolni, hogy tényleg az aprópénzért elérhetőkkel jársz-e jól. Egy komolyabb típussal nem kell bütykölni, szívni, párévente cserélni sem (pl. Apple TV, Shield TV, de a Mi Boxot is dicsérik).
-
Kroni1
veterán
válasz
Depression #63 üzenetére
Nekem ugyan 5 évig ment a youtube LG-n, de szintén letiltották, nem is frissitéssel, csak egyszerüen kihirdették, és utána nemsokkal már nem érte el a tv a szervert. Milyen jó, hogy megveszek valamit aminek aztán egyszercsak egyoldalúan csökkentik a tudását, hogy vegyek másikat. Android tv rendszerrel azért erre kevesebb esélyt látok.
peti85: Amúgy shieldet nem próbáltam, de a mi box hasonlóan plug and play és az is jó kis cucc, árkategóriájában verhetetlen szerintem. És mint irtam 2 philips szintén gond nélkül megy, így szerintem butaság azt mondani h az android TV rendszer szar ahogy van. Nem tudom ki a felelős a gyenge teljesítményü android tv-s készülékekért, de mivel van példa a stabil működésre is, így gyanitom h a gyártók is nyakig benne vannak..
-
Depression
veterán
A mostani kb. 8-9 éves Samsung okos TV-men 1 évig működött a youtube, utána a samsung egy frissítéssel letiltotta. Azóta nincs se netre kötve, és az okos része is csak idegesítő, amikor véletlenül megnyomjuk a gombját, és sokáig tart kilépni belőle.
Viszont a HD filmeket mai napig szépen lejátsza.
A következő TV-nket viszont garantáltan csak kijelzőként vesszük, és kap egy tv okosítót, amit lehet majd párévente cserélni aprópénzért. -
peti85
senior tag
Én a SHIELD TV-n futó Android TV-ről tudok nyilatkozni. Egyik legjobb vétel volt. Nekem minden flottul és gyorsan működik. Nincsenek reklámok, van lehetőség alkalmazást telepíteni külső forrásból is. A kezelése az egyszerű távirányítóval is kényelmes. Van rajta egy D-pad, Home és vissza valamint egy mikrofon gomb és a hangerő szabályzó. Valahogy a listák görgetése és a virtuális billentyűzeten a kurzor mozgatása mindig ott áll meg ahol szeretném, pedig sokszor folyamatosan nyomom és csak akkor engedem el amikor elértem amit keresek. Vannak mindenféle gomb kombinációk amikkel könnyen elérhetőek a főbb funkciók. Pl. a vissza és home gombok együttes megnyomása standby-ba küldi a lejátszót és kikapcsolja a soundbart, illetve TV-t is. Ha kettőt koppintok a hangerősávon akkor a pause/play utasítás. Ha hosszan nyomom a "le" nyilat, akkor feliratot vált, ha hosszan a "felt" akkor meg hangsávot (Kodiban).
Van hozzá rendes support (2015 óta folyamatosan megkapja a legújabb verziókat és javításokat!).
Egy Samsung vagy LG (vagy akár milyen) TV-be épített okos TV rendszer meddig támogatott? Emlékszem, a Samsung letiltotta a Skype-ot a TV-jén amikor kb. fél évvel korábban ismerősék megvették a "speciális" gyári Samsung kamerát horror áron hogy a külföldön élő gyerekekkel majd azon beszélgetnek. Persze lehet mondani, hogy manapság meddig tart meg valaki egy TV-t de én oda nem adnám a 10 éves Pana plazmát egyik mai LCD tv-ért sem! OK, egy OLED más tészta, de a TV-nek a képe legyen jó elsősorban, -
vicze
félisten
A low level dolgok a SoC gyártójának a Mediateknek a dolga, amit szintén a Sony kell kiverje belőlük.
Még egyszer van egy AndroidTV-s Sony TV-m, ami egy katasztrófa, és van egy AndroidTV-s Shieldem, amit 5éve elég nagy megelégedéssel használok.
Használtam a Tizen TV-s rendszerét és WebOS-t is, de csak a lassú és szenvedés jut eszembe róla. Ja igazad van virtuális egér kell egy TV-hez az tényleg egy jó TV UI... -
Yany
addikt
Nem, a bluetooth párosítás low-level jellegének semmi köze a Sonyhoz, de a volume patch is inkább szoftver-architekturális gondra vezethető vissza semmint a Sony SoC-jára. Vannak jó dolgai az Android TV-nek is, de továbbra is azt mondom, hogy amikor egy LG vagy Samsung TV rendszere elé ülsz, a bizonyos dolgoknál előkerülő sutaságaik ellenére is érezni, hogy arra készült, hogy TV UI-ként szolgáljon és teszi azt hol kielégítően, hogy nagyszerűen. A Sony előtt egy bazi nagy de extrém buta "okos"telefon előtt ülök, ami csúnya, lassú és bugos, még ennyi év foltozgatás után is. Kezelhető, csak nem szerethető... nekem. (és még vagyunk ezzel páran és a hír sem véletlenül boncolgatja épp ezt a kérdést).
-
togvau
senior tag
Jól teszi, az indiai fejlesztőknél rosszabb nem nagyon van.
-
Yany
addikt
Az akkori értelmében az volt és gyakorlatilag hibamentes, de legalábbis semmi hétköznapi gondom nem volt vele. Mint írtam, szinte minden népszerű képességét ki is aknáztam és tökéletesen tette a dolgát évekig. Android TV-n még a stabil hangerőszabályozáshoz is patch kell(ett). Persze, rtáfoghatjuk, hogy semmilyen szoftver nincs kész, de van egy szint, amit átenged a QA, meg van, amit nem. Illetve a UX és ergonómia szavak nem egy-egy bullshit kifejezés, hanem szakma által kezelt és épített dolgok.
-
törölt tag
Biztosan igazatok van, csak valahogy mindig ez jut róla eszembe
-
törölt tag
OLED-en a 6-7-800 nit mellett is durva a HDR, nem egyszer hallottam film/játék közben foguk közt baszdmegelő embereket. Van, aki mondta is, hogy látja ezt a tévét (LG 65C8), de nem hiszi el.
Én meg az LCD-n évődőm majd a HDMI 2.1-es kavar utánra, mert jó a FALD már, bikább a HDR, és beleférhet majd a 80" fölötti, míg OLED-ből valószínűtlen. Viszont tartok tőle, hogy a blooming zavarna, a teljes fekete pedig hiányozna (főleg játéknál 120 Hz-en, amikor lazább a FALD). Úgy is, hogy az OLED feketébe töri a sötét árnyalatokat, és vesznek el részletek.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #49 üzenetére
Ahogy Balika911 írja, az csak peek, úgy képzeld el, hogy pontszerű fények fényereje, de nagyon ritkán egy pillanatra, nagyon látványos tud lenni. Szó sincs szemkisütős fényességről.
Én pont ezért nem tudom eldönteni, hogy váltsak-e OLED-re, mert a látványos HDR-t nagyon szeretem. -
törölt tag
válasz
#16820480 #49 üzenetére
Azok csak a csúcsfények. Látványos az ha magasra megy, főleg mikor a kép másik része jó sötét. Nem fogja kisütni a szemed, nem erről szól a dolog. A Sony ZH8 az egyik, talán a legjobb idei HDR tévé, amihez kell a pontos FALD vezérlés és tone mapping, de a 2100 nites csúcsfény (10%-os ablakban) is vastagon bennvan.
Annál meg a VRR, ALLM és az egynél több HDMI 2.1 nem fért bele a többmilliós árba. Meg elvileg a csúcs SoC-juk se, szerencsére az Android TV-vel így sincs rajta gond.
(#51) aujjobba
Ott szerintem a Thomson/TCL a retek. Shieldet ki is vágtam volna, ha ilyeneket csinál. -
vicze
félisten
Akkor megsúgom, hogy Sony abba az egyik leggyengébb HW-t rakta, és még szartak is rá egy jó nagy rakást. 2-vel efeletti Sony-m van és egy rakás szar a HW alatta.
A 2020-as felső kategóriába volt csak a Sony végre használható HW-t rakni, minden ami ez alatt van csak egy kínszenvedés.
A 46F6500-val csak az a probléma, hogy a mai értelmében az NEM okos tévé rendszer semmilyen formában. Így gyakorlatilag te egy buta TV rendszerre vágysz.
-
aujjobba
addikt
válasz
Depression #5 üzenetére
Peldaul amikor hetente egyszer az tortenik, hogy megnyomod a Home gombot a taviranyiton, hogy majd elinditod a Kodi-t mert a gyerekek meset szeretnenek nezni, de a betoltest jelzo forgo karika lefagy, es csak teljes aramtalanitas utan tudod ujra hasznalni a TV-t.
A kepen a gyerek AndroidTV-t futtato csudalatos Thomson (alias TCL) televizioja lathato. -
törölt tag
Ez jogos kritika. Azt megnézném, hogy tényleg az Android TV-t kell-e elővenni ezekért (a GUI miatt nyilván igen, a többi a kérdés), vagy a Sony-t. Kipróbálnám, hogy a Shield milyen, csak építkezés miatt mindenem dobozokban áll.
Még hozzáteszem, hogy egy szoftver soha nincs kész, gyakorlatilag bármikor találni benne kellemetlenséget és fejlesztenivalót.
-
Kroni1
veterán
Elhiszem hogy ilyen gondod van, csak leirtam a tapasztalatunkat és azt, hogy mi mire használjuk, és arra reagáltam, hogy azért nem annyira kell kockának lenni a kezeléséhez. Az ő tévéje 2016-os philips, ha hiszed ha nem sose volt kihuzva a konnektorból. Elsőre én is féltem megvenni a sok negativ vélemény miatt, lehet ezért is örülök ennyire hogy nála rendben megy a cucc.. A több felhasználóra nem tudok mit mondani, nekem elég egy felhasználó, az LG rendszerén ami a másik régebbi okostévénk ott nincs is lehetőség több felhasználóra, sőt azon már konkrétan le is lett tiltva a Youtube app, de ez a philipseken se hiányzik. Nála láttam, hogy mennyire jól használható az android tévé ha működik, így a nem okos tévékről én is kikukáztam a raspberry+libreelec és az egyéb korábbi kinai box-aimat, mindegyik mi box-al lett felokosítva, és ezek sincsenek soha kikapcsolva, atom stabilak.
-
Yany
addikt
Hosszabb tapasztalatom a Sony XE8505-ösével van, ami elvileg nem alja. Ettől függetlenül vannak gondjaim a bluetooth macerán kívül is, amit továbbra is nonszensznek tartok, hiába írod le, hogy anyukád milyen ügyes. Munkámból kifolyólag UX-ben is teszek-veszek, de az Android minden, csak kész nincs. Minden állítható róla és az ellenkezője is, ezért elfogadom, hogy anyukád gondjait tökéletesen kielégíti TV fronton az Android, de ettől még nem oldódik meg a többi emberé, akinek meg nem tetszik. Az, hogy havonta 1x ki kell húzni a konektorból, hogy bekapcsoljon, hogy a youtube párosítás csak a legutóbbi frissítés óta hajlandó működni 2fa fiókkal, stbstb az mind gáz. Most kiragadtam 1-2 apróságot, amihez hasonlóval sem találkoztam a 46F6500-asommal anno, pedig az is velem volt 4-5 évig és a smart rendszere megélt néhány major verziót, plexezést, screencastet, stb.
-
Kroni1
veterán
Nem gondolom még a cikk alapján sem, hogy feltétlenül így lesz. Philipsnek most is van a hulladék Saphi-val és Androiddal szerelt tévéje is a piacon, megférnek egymás mellett. Szerintem lesznek továbbra is android TV rendszerű tévéik, max más árkategóriában fognak mozogni.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #41 üzenetére
Sasoltam is hetekig a rtings.com teszteket
De eddig úgy néz ki egy Sony lesz a befutó, az tud 100/120Hz frissítést, 14ms input lag-et 4:4:4 módban, wide colour gamutot és nem is PWM-es a vezérlése. Őszintén a HDR tökre nem érdekel, nincs igényem rá, hogy elvakítson a képernyő
-
Kroni1
veterán
Még szerencse, hogy ez a "csak kütyüzgetős embereknek való" információ nem jutott el édesanyám fülébe, aki kb. müszaki analfabéta. Ennek köszönhetően a 60. szülinapjára kapott androidos Philips TV-t beprogramozza, felveszi a sorozatait, nézi a netflixet, hbo go-t, tv adást felváltva és imádja a tévéjét..
Nálunk két középkategóriás philips tv (2017-es 6xxx sorozat, és 2019-es 7xxx) van a családban, valamint több android tv rendszerű mi box, amik rendeltetésszerüen müködnek, plex, kodi, yt, screencast stream, google home hangutasítások mind müködnek rendesen. Sosem értettem a sok panaszt a rendszerre, lehet az alsó kategóriában sokkal gyengébb hardverrel vannak már gondok, nem tudom. Én mindössze annyit tudok talán említeni, hogy kicsit lassabb a reakcióideje pl. csatornaváltásnál mint egy nem okosrendszerü tévének, de nem zavaró, szerintem abszolút rendben van. Nem tudom, hogy csak szerencsénk van, vagy másoknak nagyobbak az igényei, de én ezentúl csak androidos rendszerü TV-t veszek, azon belül is ambilightos Philips-et, durván szép képe van a középkategóriás készülékeiknek, szerintem.
-
strogov
senior tag
válasz
#16820480 #32 üzenetére
A TV csak kijelző legyen
Minden mást külön kell megoldani ha jót akarsz. Annó philips-nél azon ment a belső vita, hogy 1,5 euro, vagy 0,5 euro értékű hangszórókat rakjanak a 3000 euro-s tvbe. Természetesen a 0,5 euro-s nyert. Jobb minőség fel se merült.
Az okos része mindegyiknek ipari hulladékból van. Frissítésről ne is beszéljünk. Össze sem hasonlítható egy shield-del, vagy egy mi box-szal.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #33 üzenetére
A gigabit még inkább indokolt lenne, de a DTS engem t ökre nem érdekel
Most egyelőre jó úgy is a Spotify, hogy egy régi RPi dobozt dugtam be, GUI nélküli Debian fut rajta és raspotify service, simán lehet rá castolni, és a doboz koax kimenetén küldi tovább a jelet a DAC-ra
vicze1: Hát ez szomorú
Reméltem, hogy legalább azonos szintet tud majd hozni, úgyis keveset használom ilyesmire. Az új webOS tévék állítólag egész gyorsak, csak ott meg az a gond, hogy nem tudom rádugott hdd-t hogy tud megosztani hálózaton, illetve az LG minden tévéje PWM-es, kivéve az OLED-eket elvileg, de annyi pénzem meg nincs a témára
-
vicze
félisten
"100.000 forintos SOC-on fut jól, alatta szaggat."
Nagyon el vagy tévedve. Legrosszabb esetben is 50$ a normális HW és ezt spórolják ki a gyártók a 300-500e-s TV-kből...
Amit kapsz az a legolcsóbb 10$-os SoC, ami már senkidnek se kell.Van egy most 5(!)éves HW-m és vígan használom rajta AndroidTV-t, míg a high end idei TV-n akad...
YT mindenképp van reklám bármilyen okostévén nézed, ezt a levezetést még csak nem is értem. A többi rendszeren az értelmes appok számát 1 kezemen meg tudom számolni.
(#32) sheratan:
"tavalyi középkategóriás tévé mennyire váltja ki használhatóságban"
Nagyon pofán fog csapni a valóság.Nem hogy közép de még felső kategóriába se raknak értelmes HW-t... Ha nem akarsz dobozt ott az idei hengeres Shield a TV hátuljába, vagy akárhová. Már csak az új távirányítóért megéri.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #30 üzenetére
Persze, gyorsan összeadódik, de mondjuk arra érdemes előfizetni, amit rendszeresen használ az ember. Ha valaki folyton yt-on lóg, akkor megérheti a reklámmentességért meg pár extra funkcióért cserébe. Netflixet meg a többit lehet simán havi blokkokban előfizetni, és csak arra a hónapra, amikor használja is az ember (mondjuk kijön valami új sorozat, vagy ilyesmi).
Jó hogy nem különleges, egy 5 éves cuccról beszélünk
Az A9 lenne kortársa kb, nem az A10X, de még az is fél évvel később jött ki.
Mondjuk szerintem az sem feltétlen rossz megoldás, hogy külön dobozt vesz az ember a tévéhez, és nem a beépített dolgokat használja, csak hát ha kifizettem egy jelentős összeget, akkor jogosan várnám el, hogy azért legyen benne elég erő
Mondjuk pont most akarom leváltani a Shield TV-t, mert nem akarok még egy plusz dobozt a nappaliban, de kérdés, hogy egy tavalyi középkategóriás tévé mennyire váltja ki használhatóságban. Pl nem tudom lehet-e úgy castolni Spotify-t tévére, hogy nem kapcsolom be a képernyőjét közben, csak a hang megy rajta, és kiküldi toslinken át. Gondolom nem...
-
strogov
senior tag
válasz
#72042496 #28 üzenetére
Mi box 3-am van.
"csak egy 100.000 forintos SOC-on fut jól, alatta szaggat"
A mi box 3-ban egy s905 van ami 4 éve is filléres cucc volt. Az egész box nincs az 1/4-e sem a fenti árnak. Legfeljebb a játékok akadnak rajta, de nem is azért van.
"A youtube gyakorlatilag használhatatlan, 2-5 perces reklámok, néha átugorhatatlanok, ha átugrod, akkor berak egy másik reklámot."
Nem szoktam youtube-ot nézni, legfeljebb cast-tal, de ennek a reklám mennyiségnek semmi köze az androidTV-hez. Ez a youtube csatorna amit nézel.
"Igazából 1-2 app van rá"
Ez egy androidTV. Annyi app van rá amennyi neked kell egy TVre. Nálam főmenüben van ~10, de a lényeg nyilván a Kodi, HBO GO, Netflix. A legfontosabb tulajdonsága meg a cast. Normális esetben telefonon, vagy laptop-on netezek. Ha van valami amit nagy képernyőn akarok látni, vagy a család többi tagjának is meg akarok mutatni akkor cast-olok.
"már a főmenüben is reklámozgat"
A főmenüben az van amit én szeretnél. Ha akarod a launcher-t is lecserélheted. Nálam nincs reklám ... nem is volt, nem is lesz.
"nem kapcsolhatók össze bluetooth-szal, így nem vezérelhetők"
Gyárilag BT-s távirányítóval jön. Elég szar lenne ha nem lehetne BT-n vezérelni.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #29 üzenetére
Az előfizetésekhez jogos komment, hogy több szolgáltatásnál a sok kicsi sokra megy. Én személy szerint havi 8 ezer forint körül költök a Netflix, Spotify, YouTube trióra, ami számomra bőven megéri (több főre osztva főleg), és nem marad hiányérzetem.
A Tegra erős, de ma már nem egy különleges állat az ekkora teljesítményű SoC. Illetve de, a tévés világban az átlátszó spórolás miatt sajnos az. (Közben a konkurenciánál már az A10X erősebb, a következő Apple TV-be pletykált A12X-hez pedig talán hasonlítani se nagyon érdemes már, mert nem egy kategória.
)
Nem szívlelem az Apple-t, de tényleg azt kívánom, hogy bárcsak gyártanának tévét, mert az legalább rendben lenne. A jelenlegi felhozatalhoz képest, ahol a milliós kategóriában is kilóg a lóláb, de néha az egész ló, mindenképpen.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #28 üzenetére
Amúgy ezt én sem szoktam érteni, hogy valaki megveszi a több százezres tévét, és aztán problémát okoz a havi 5€-s YT prémium. Kb mint az SUV-be 3 literenként tankolók.
Az az 5 éves Tegra amúgy egy igen erős SoC, bőven megállja a helyét manapság, csak kevés RAM-ot pakolnak mellé néha, azért tud gyengélkedni.
-
törölt tag
Nem kell hozzá mai szemmel durva SoC, amikor egy öt éves Tegrán is hasít. Te milyen eszközön használod?
Videós appból van rá Plex, Emby, Kodi, a net szerint VLC is. Melyik hiányzik? Amiről tudok, hogy a népszerű appok közül a régióban az HBO GO sokáig nem volt elérhető (HBO korlátozása/bénázása), most már alighanem működik.
YouTube reklám ellen én a Premium csomagot ajánlom. Havi 1700 forint, vagy családi csomag öt fiókhoz havi 2600 forint. Számomra no-brainer, YMMV.
-
mad823
őstag
Nem értem ezt az AndoridTV-s siránkozást. Tény, hogy jelenleg nem ilyet használok, de akármilyen tesztet olvasok az elmúlt két évben leglább felső-középkategóriás TVről, ott semmi gond nem volt vele.
Illetve én személy szerint havont kétszer ha járok a TV "okos" részében, egy sima TVguide-hoz, csatornaváltáshoz, vagy az appok eléréséhez nem igazán kell benne olyan szinten turkálni, hogy problémát okozzon, bármilyen is.
Vas nélkül meg bármelyik OS lassú. (Sőt, jelentkezzen, aki látott már nem AndroidTV esetén op.rendszer főverzió frissítést. Naugye.)
Amúgy pedig nem úgy tűnik, mintha el akarná engedni a google az AndroidTV-t, sőt. -
peti85
senior tag
Abszolút reklámmentes Youtube hasznos plusz lehetőségekkel: [link]
Telefonommal simán tudom vezérelni, semmi problémám nem volt párosítással. Úgy érzem nem a rendszer szar, hanem a TV gyártók slendriánsága ami a problémát okozza. Hozzá kéne kicsit illeszteni a rendszert a beszerelt hardverhez.Szerk.: Ja, nekem főmenüben semmilyen reklám sincs, csak azoknak az appoknak az ajánlásai jelennek meg, amiket én engedélyeztem. Pl. Youtube-ról az új videók a feliratkozott csatornákról. De ha akarom azt is kikapcsolhatom.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Depression #5 üzenetére
nem annyira rossz, de a jó nem itt kezdődik. A probléma vele ugyanaz, mint az okostelefonokkal, hogy csak egy 100.000 forintos SOC-on fut jól, alatta szaggat.
A másik problémája, hogy már a főmenüben is reklámozgat. A youtube gyakorlatilag használhatatlan, 2-5 perces reklámok, néha átugorhatatlanok, ha átugrod, akkor berak egy másik reklámot. Ennyi reklám még a hagyományos tévében sincs.
A lassúsága szembetűnő. Igazából 1-2 app van rá, nem 100. Az az 1-2 kimerül számomra a ds video, mx playerben. A többieknek még jól jöhetnek a netflix és társai.
Ha véletlenül használod, érdemes újraindítani egyszer-egyszer, amit csak az egyik menü almenüjében lehet.
Android 10-zel a korábbi verziók (8 és lefele, android tv 1 évvel mindig el van maradva!) nem kapcsolhatók össze bluetooth-szal, így nem vezérelhetők. -
peti85
senior tag
Nekem nVidia SHIELD TV van, elégedett vagyok az AndroidTV-vel. Jó lenne ha minden androidos alkalmazást lehetne futtatni rajta, de ez egyik "okosTV-s" rendszerre sem igaz, hogy minden elérhető. AndroidTV-re viszont tudok akár külső forrásból (apk) telepíteni nem hivatalos megoldásokat. Pl. reklámmentes Youtube. Nagyon ritkán kellett eddig újraindítani. Kodi, Smart Youtube és Spotify amire elsődlegesen használom. De volt már HBO GO és Netflix is rajta, egyikkel sem volt gondom. Ráadásul Shield TV-n megoldható a kadenciahelyes lejátszás is. A 2019-es verzió meg állítólag tényleg nagyon hatásos 4K felskálázást is tud. Nem olcsó, de rendes hardverrel életképes ez a platform. Az nVidia meg valós supportot nyújt. Nekem a 2015-ös verzió van, ami a mai napig megkap minden frissítést, egyedül a 4K felskálázás hiányzik belőle, ami hardveres korlát miatt van.
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #22 üzenetére
A telefonokon Android fut, a tévéken pedig Android TV, ez két különböző rendszer. Utóbbi egyébként a külső boxokon és jobb tévéken is pörög szépen. A belépő-közép szintű tévékkel se lenne sebességbeli probléma, ha nem a legolcsóbb hardvert tennék alájuk, és ez OS-től függetlenül igaz.
Normális hardveren számomra éppen az Android TV a legjobb tévés platform, hozzátéve, hogy a tvOS-t nem próbáltam.
(#16) kenwood
Az OS és a tévé csatlakozói külön dolgok. Külső boxokon pl. van gigabit, futtatják a tévés appokat (az X86-tal ellentétben), mert ez a céljuk. Ha PC funkcionalitás kell, akkor köthetsz PC-t a tévére. -
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom ha tennenek ala rendes vasat, akkor ez is mas lenne. Telefonok eseten kenytelenek rendes hardvert parositani hozza, mert nagyon hamar kiderulne hogy szar a telefon es nem venne senki. TV eseten viszont a smart funkcio meg masodlagos, nehez tesztelni a boltban, mert ott se NAS nincs, se Internet, igy kesobb derul ki, hogy elrontja az elmenyt, a hasznalatot.
Abban igazad van, hogy ez nem csak az Androidos tevekre jellemzo. A Web OS stabil, de ugyanugy gyenge a vas alatta.
-
Yany
addikt
válasz
Depression #5 üzenetére
Amikor egy hétköznapi problémát, mint pl. egy bluetooth fejhallgató csatlakoztatása egy totálisan fejlesztői minőségű menürendszerből kibányászva lehet csak megoldani, akkor egy TV UI nem hogy bajos, de kész sincs.
Egyszerűen nem célszoftver az Android TV, mégha első blikkre annak is tűnik. A kütyüzgetős embereknek jó, mert sokmindent lehet vele kezdeni, de a szomszéd Mariska néninek soha nem fogok ilyen tv-t ajánlani.
-
ClioRS
őstag
Nekem is Android tv-m van, tavalyi Philips modell, és eddig semmi gond nem volt vele, nem is lassú. Akinek van, annak mi a gond? Mondjuk én tv-zésre használom, Serviio-n keresztül filmezésre, meg youtube vagy a tv-ről vagy a telóról.
-
AnonyX
tag
Sokan nyavajognak, én személyszerint elégedett vagyok az Android TV 9.0-t futtató Xiaomi Mi Box 3 és S eszközeimmel. Évek óta szépen dolgoznak. Hamarosan pedig érkezik az új Google féle megoldás.
-
kenwood
veterán
Szerintem evek ota van Rokus TCL tv.
Hitvany az osszes tv-s OS.
Az ARM hasznos, ha valami akksirol megy, vagy olyan kicsi, hogy nem lehet lehuteni.
Az LCD tvnel ezek egyik sem all fenn, total zsakutca az egesz.
Tobb millio forintos tvken 100 megabites ethernet port, akadozo weblapok a gyari bongeszoben, nem tamogatott appok/szolgaltasok.Nem lehet szinte semmit usbe dugni, mert nincs hozza driver, pcie,nvme csati pedig esetleg almodban. Botrany.Az igazan jo megoldas az lenne,ha a gyari szoftver csak az offline funckiokat kezelne, a smart reszt pedig normalis x86 rendszerre biznak. Mondjuk egy i3-8145u, vagy egy ryzen 5 4500u 2x4 giga DDR4 rammal azert eleg szepen muzsikal,es mar egy 43-as tvben is boven elfer. Felsobb kategoriaba mehet 2x8, vagy 2x16 is,esetleg erosebb Soc (9750H, vagy akar 9900T is)
Azt majd felhasznalo eldonti, hogy linuxot,windows10-et, vagy valami kodi-feleseget telepit,de ez a tv alapveto mukodesere ne legyen hatassal.
-
joey04
titán
Nem gyakran hallani róla pozitív véleményt.
-
Csaber
senior tag
Szerintem előbb utóbb amelyik kínai cég megteheti dobják az androidod ,mert tudják bármikor úgy járhatnak mint a Huawei ...
-
Az Androidot ismerem egy nagy rakás sz..... viszont a Rokut nem, kíváncsi vagyok , hogy mit tud .
-
vicze
félisten
"Szerintünk az is benne van a pakliban, hogy a kínai gyártónak is kezd már kicsit elege lenni abból, hogy az Android TV még mindig problémás, hogy a Google csak toldozgat-foldozgat, és hogy emiatt rengeteg kritika éri ezt a rendszert."
A kínai gyártó spórolni akar és AndroidTV esetében elég sokat kell fejleszteni, hogy a TV funkció megfelelően működjenek. Nyilván ezt a fejlesztési költségek nem óhajtják kifizetni. A Roku kész terméket kínál, és szolgáltatást hozzá, így nincs extra költségük rajta. Összességében valószínű olcsóbb. És kb. ennyi a lényeg. -
Zoltn
senior tag
válasz
Depression #5 üzenetére
A sátán szoftvere! Én még nem láttam belőle normálisan működő példányt.
Mondom én ezt egy droidos TCL előtt ülve.
-
Mustaros
aktív tag
válasz
Depression #5 üzenetére
Csak annyi, hogy létezik
-
Depression
veterán
Mi a baj az android tv-vel?
-
Piftuka
veterán
"Kezd elege lenni az Android TV-ből a TCL-nek?"
Nekem is.
"A TCL bejelentette, hogy Roku TV-re épülő televíziókat dob piacra Európában és Dél-Amerikában is."
" 75R635-öt szeretnék, 75R635-öt szeretnék...."
(Aztán jöhet a Q825 is!
)
-
sBc
aktív tag
Tényleg gáz az AndroidTV, de mit tud a Roku?
Alkalmazások? -
Tigerclaw
nagyúr
Remelhetoleg a TCL berakja a Roku altal a rendszerukhoz javasolt hardvert is a tevebe es nem az lesz a merce, hogy "ezen epp elindul".
-
johnywalker
őstag
Biztos nem ok nélkül...
első
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az eddig érinthetetlennek tartott régiókban is elkezdik árulni a Roku okostévérendszerrel ellátott televíziókat.
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest