Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
Ha az lenne rajta ddr2 helyett akkor am2+-os procit nem használhatnál benne .
Ha viszont mindkettő lenne rajta akkor nem A$U$ lenne hanem asrock .[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
JanR
addikt
Azert en a DDR3-as foglalatot hianyolom
-
Cadal
őstag
No, van aki már be is szerzett egy ilyen lapot, egy jófajta Phenom II 940-el együtt, és nem volt rest lemenni a sarki folyékony nitrogén árushoz venni egy keveset!
M4A79-T Deluxe + Ph II 940 + LN2 = 6231Mhz.
Ez a jelenlegi WR!
igaz, csak két mag aktív -
Oliverda
félisten
válasz antikomcsi #82 üzenetére
Igen, pontosan. Minden bizonnyal a Bulldozer magos procik menni fognak az AM3-as lapokban mint ahogy a Phenom is ment/megy AM2-ben.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
antikomcsi
veterán
Na, pont ezért mondtam, hogy gondolnak a jövőre is. Aki most megveszi a lapot, nem ezt az asust, hanem ha lesz igazi AM3-as foglalattal, annak legalább nem kell majd lapot cserélnie megint.
Ez nekem szimpibb, mint az intel féle megoldások!
Az inteles megjegyzés saját érzésem, kéretik nem harcot indítani belőlle!
-
band1103
őstag
De akkor fizikailag tényleg nincs külön am2 és am2+-os foglalat, úgy ahogy pl.: AM3-as viszont van! Ami alaplapi szinten mégis megkülönbözteti az am2-t a +-ostól az az alaplaphoz való kapcsolódása (a foglalat saját lábkiosztása) és bios.
"...de elektronikai specifikáció szerint meg van különböztetve AM2 és AM2+: ..." De mivel magában a foglalatban nincs elektronika (csak alatta) ezért nem a foglalatokat különböztetjük meg hanem az alaplapokat.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Oliverda
félisten
válasz antikomcsi #76 üzenetére
Annak pont annyi értelme lesz hogy majd valamikor jövőre lesznek olyan procik amikben már nem lesz csak DDR3 vezérlő és akkor azokon a procikon lesz ott (is) egy plusz láb aminek a segítésgével majd a júzer már fizikailag sem fogja tudni belenyomni AM2be.
X@b3e: Igen. Lesz nyáron 45W-os Athlon X4. Azok pont erre a célra is jók lesznek.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
X@b3e
addikt
GA-MA78GM-S2H lapra gondolok, ez ül a HTPCmben, nem is a PhenomII 4 magosai miatt érdekel, hanem inkább az lenne a jó, he a mostani BE szériától gyorsabb de kisebb csíkszélességű és fogyasztású AM3 cpu jönne ki, és tudnám a lapban használni, továbbra is full passzív üzemben.
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
dezz
nagyúr
Sok lapnál már tudják, voltak erről hírek itt a ph!-n is.
Igen, mert az AM2-es prociknál egyforma feszültséget kell kapnia a magoknak és az integrált NB-nek, AM2+-nál meg adott esetben mást. Ezen kívül az AM2-es procik Parallel VIDs-et használnak, az AM2+-osok meg Serial VIDs-et.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Fizikailag igen csak a BIOS-nak is tudnia kellene!
dezz: Akkor a Bios mondja meg egy AM2+-os alaplapnak hogy AM2 vagy ha AM2+ teszek bele akkor milyen lábkiosztást vegyen figyelembe?
[ Szerkesztve ]
-
X@b3e
addikt
Azért derék dolog, hogy van némi átjárhatóság a foglalatok közt, mégha ez a ram szabványoknál megkötésekkel is jár.
Elvileg a mostani 780G lapokba is belemehetnek így DDR2 mellett az újabb, AM3 cpu-k?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
dezz
nagyúr
válasz antikomcsi #72 üzenetére
Olyan foglalat AMx vonalon nem létezik, ahol 3 lyuk van lezárva egy sorban.
-
Oliverda
félisten
válasz antikomcsi #72 üzenetére
Az a legjobb támpont ha a foglalat sarkait megnézed. Az AM2-nél nincs lecsapva az egyik mert ott nincs lyuk, az AM3-nál már van.
-
antikomcsi
veterán
Nade ahol az M3A-n 2 láb helye van lezárva, addig az M4A-n 3 láb helye van lezárva, tehát AM2-es procit nem lehet belegyűrni. Én legalábbis így látom a képeken. Bár lehet rosszúl, mert nagyítva kicsit elmosódik.
Mindenesetre, az igaz, hogy nem lehet AM3-as, ha belemennek a régebbi procik is, hiába látom úgy. Vagy az is lehet, hogy hülyeségeket írnak. Keresek valami nagyobb felbontású képet, mert kicsit vaksi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz antikomcsi #70 üzenetére
Nem. Biztos más gyártó foglalaltát rakták rá és lehet hogy néhány ponton eltér de a lyukak száma és elrendezése alapján ez AM2.
-
dezz
nagyúr
Mechanikailag ugyanaz a műanyag+fém részeket tekintve , de elektronikai specifikáció szerint meg van különböztetve AM2 és AM2+: utóbbival jött be a split power planes, így kicsit más a lábkiosztás, foglalat és tokozás szinten is.
(Ehhez jön még pluszban a chipsettől elvárt HT3.0 támogatás, de az nem változtatott a lábkiosztáson. Ja, és még az eddigi Parallel melletti Serial VIDs, de nem tudom, az járt-e lábkiosztásbeli változással.)
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Van olyan "külön" foglalat hogy AM2+? Azt hittem hogy konkrét foglalat csak az AM2 létezik amibe bele lehet tenni az AM2+-os cpu-kat és az alaplap más felszereltsége dönti el hogy a lap AM2-es vagy AM2+-os de külön AM2+-os foglalat nincs. De lehet rosszul tudom.
-
dezz
nagyúr
válasz WonderCSabo #66 üzenetére
Nocsak.
-
dezz
nagyúr
válasz WonderCSabo #63 üzenetére
Mondjuk inkább úgy, hogy AM2+ foglalatba, mert AM2 lapokhoz nem nagyon lesz már új BIOS (már az AM2+ procikhoz is korlátozottan volt). Tudom, az AM2 és AM2+ fizikailag (de nem elektronikailag) egyforma, de azért így tisztább.
-
Oliverda
félisten
válasz WonderCSabo #60 üzenetére
csongi: Ennek a két lapnak most még én sem látom sok értelmét. Főleg az elnevezés ami elég nagy marhaság. Ha már képtelenek voltak megvárni az AM3 foglalatos lapokat az M3Axxx elnevezéssel akkor legalább az M4A-t nem kellett volna még pluszba bekevarni az AM2-be.
-
csongi
veterán
A lényeg az szerintem , hogy ha az áruk jól lesznek beállítva akkor lesz lételeme. Kíváncsi leszek más gyártók követik ezt?HA mondjuk egy pár ezressel lesz drágább Pl egy Giga 790-es lapnál akkor miért ne lenne jobb vétel? Az ára fogja meghatározni a létjogosultságát ennek a lapnak.
-
WonderCSabo
félisten
Nagy nehezen leesett, h. AM2-be be lehet rakni AM3 procit, fordítva nem...
-
okay
aktív tag
Tehát Am2 foglalatnak kell lenni a lapon,az egyik topikban már kitárgyaltátok .Ezért ennek az alaplapnak semmi jövöbe mutato fejlesztése nincs ,ja de az EPU.Nem ugy mint a másik két gyártonak.Nem nagyon olvasgattam utánna de ez mégis csak egy Am2+ os alaplap!
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
Oliverda
félisten
Ugyanmá'! Az ASUS a márhá mert az oldalán sehol sem ejt egy qrva szót sem arról hogy milyen foglalat van az alaplapon. [link]
"Brand New Design Optimized for AM3 CPU"
"AMD AM3 CPU support"
Viszont a lap az AM2+ szekcióban van.
-
band1103
őstag
Hát én k@vára leszarom hogy jó e a hír szövege vagy sem! Ez az egész annyira annyira felháborító. Az emberek 70%-a inkább hisz a boltosnak aki azt mondja nekik hogy ezt vegye mert ez már AM3-as. A jó K@..a anyukáját a sok pénzéhes félrevezető ASUS marketingesnek akik direkt szponzorálják az ilyen félrevezető híreket. A PH azért próbált kicsit tompítani de mivel ők is kapnak az átverési pénzből egy keveset ezért nem tehetik meg hogy ne hozzanak le félrevezetős cikket. Hogy ez miért félrevezetős? A cikk első sora:
"...Az ECS és az ASRock után az Asus új AM2 foglalattal szerelt alaplapjairól is bukkantak fel képek, információk. ..." Ahogy már lentebb is írták ezek az asus lapok tényleg csak AM2+-osak de mi a faszt keres az a két link az elején az ECS -ről meg az ASRock -ról? Azok teljesen AM3-as lapok és nem fogadnak semmilyen "régi" procit. Bocs az offenzív hsz-ért de a tököm tele van az ilyen manipulatív rablóbanda által kreált átverős marketinges hírek miatt. És mondom hogy a PH! még jobb is mert az IPON teljesen átveri a cikkével az embereket[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
dezz
nagyúr
Csak azt csodálom, hogy mindenhol úgy szerepel a hír (kiv. ph! ), hogy ezek AM3-as lapok, mármint kritikátlanul és teljesen alulinformálva átveszik és leközlik, pedig teljesen egyértelmű, hogy nem AM3-asok (AM2+ foglalat a bevágó sarokkal, arról nem beszélve, hogy az AM3 az per. def. DDR3, és AM3-as procit fogad csak). De még a kommentek között sem szerepelt, ahol néztem, hogy hohó, tévedés van. (Én meg lusta vagyok reggelni mindenféle hülye oldalakra, csak hogy beírjam. )
[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
válasz Mr.Gettoman #38 üzenetére
Sztem nyugodtan megveheted... A csúcs prociknak mindíg irreális használtcikk piaci ára lesz, szal nem buksz rajta nagyot!
-
azbest
félisten
szóval ezek után az a legbiztosabb, ha a memória foglalat alapján választjuk bele a procit:
- csak ddr3-as ramot fogadó lap: s938 - AM3 CPU
- ddr2-t (is) fogadó lap: s940 - AM2 *, AM2+, AM3 CPU (*:a bios-tól is függ)
A többi csak marketing bullshit
Szal az van amit Oliverda írt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor hát 3 óra alatt számomra is rendeződött, hogy milyen lapok is ezek.
Köszönöm mindenkinek az ebbéli segítségét.
-
twollah
nagyúr
Remelem idovel az nVidia is kijon a chipsetjeivel.
-
törölt tag
És ha az AM3 topicot tovább böngészted volna, akkor láttad volna, hogy rájött Jamie mi is a különbség a két foglalat között, ami megakadályozza a fizikai kompatibilitást.
EarL 007: Amit Te látsz, az csak képfeldolgozási hiba. A legkönnyebben felismerhető eltérés, azaz a sarokban levő furat egyik lapon levő foglalaton sincs!
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Gettoman
tag
amúgy itt van Asrockban is már lap
http://www.hasznaltauto.hu/3261862_opel_omega_1992
-
törölt tag
Akkor a két lap AM3-as foglalatú, ugye? Mert látni látom a kétféle foglalat közötti különbséget.
Akkor ezekszerint így épül fel a AM2+ vs AM3?foglalat __________ proci ___________ memória
AM2+ ------------------- AM2+ és AM3 ------ DDR2
AM3 --------------------- csak AM3 ------------ DDR3 (esetleg DDR2)Akkor az M3A-s Asus lapok AM2+-osak, DDR2-vel, M4A-sok meg AM3-asok, DDR2-vel, ugye? Ha fizikailag eltér az AM3 az AM2+-tól akkor AM2+ procit nem lehet betenni a lapba, akkor az Asus M4A-as lapokban hogy lehet? Kicsit megkavart a cikk.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Na inkább az új procik jönnének már, belerakni már bele lehet őket sokmindenbe.
-
dezz
nagyúr
Mármint ha tényleg AM3-ként aposztrofálja őket az ASUS, mint ahogy egy Fudzillás hírben szerepelt. De szerintem az inkább csak az utóbbi sületlensége volt. Valójában egy AM2+ lap, ami elviszi az AM3-as procikat is (mint ahogy a többi AM3 proci kompatibilissé tett AM2+-os lap is).
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Gettoman
tag
Szevasztok kollégák!
Bakker most akartam venni egy x2 6400BE-t most akkor sztetek várjak vmig elérhető árban lesz az AM3is...vagy mi jót tegyek?:S thx for all
http://www.hasznaltauto.hu/3261862_opel_omega_1992
-
dezz
nagyúr
Ez a DDR2 ram-foglalattal szerelt AM3 lap nem igazán egyezik az AMD platform-specifikációjával, ami így néz ki:
AM2+ platform -> AM2+ foglalat + DDR2 memó van az alaplapon
AM3 platform -> AM3 foglalat + DDR3 memó van az alaplaponAM2+ tokozású proci -> DDR2 támogatás (így AM2 és AM2+ platformokkal kompatibilis)
AM3 tokozású proci -> DDR2+DDR3 támogatás (így AM2, AM2+ és AM3 platfomokkal is kompatibilis)Mindez képen (a vége asszem ki fog lógni, ezért külön is linkelem: [link]):
(Cikk hozzá: [link]) -
HERR Z
veterán
már ecs cikk kapcsán és am3 topikba is volt hogy az újabb am3 foglalatba belemegy fizikailag a régebbi am2-es procc is -de mivel nem kezel csak ddr2-t, ezért max am3+ddr2 lapba lehet használni mint amilyenek elvileg ezek is(mert külföldi oldalak am3-masnak irják nem am2+ -osnak)
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz #72042496 #25 üzenetére
Az ASUS szerint belemegy az összes AM2 és AM2+ CPU is, márpedig az AM3 foglalatba nem fog belemenni egyik sem.
Amúgy azt én sem értem hogy mi szükség volt ezekre. Talán az M4A79-T Deluxe-ot olcsóbb előállítani, mert úgy látom hogy a Marvell eSATA vezérlő kapásból lekerült róla és helyette az SB750 egyik csatornáját vezették ki illetve nekem a borda is kisebbnek hat mint az M3A79-T esetében.
-
törölt tag
Akkor viszont a Google mégsem barátom? Mert azt írja, hogy az első az AM3-as lap. A másodikra nem adott találatot.
Illetve ha AM2-esek, akkor miért volt szükség kihozni ezeket?
-
törölt tag
válasz hackeeeee #15 üzenetére
Talán javítani kellene a cikk szövegét. Így ugyanis félrevezető. Helyesen úgy szólna, hogy [...]AM3 tokozással készített[...].
Egyébként ezeknek a lapoknak sok értelme nincs, gyakorlatilag megfelelnek a mai AM2+ lapoknak. Csak a jelek szerint azokban valamiért nem bízik az Asus...
-
TomBoy1986
veterán
Na ez az EPU aztán nagyon hiányzott...
Olyan hatékony intelnél is, hogy csuda. Akár 1W-ot meg lehet spórolni a bekapcsolásával
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Geffry
aktív tag
Nagyon szépek lettek! Én a kissebbiket veszem célba míg nem jönnek az új zászlóshajók
Elsősorban ez tetszik (harmadik sor) :Franc nem hinné hogy az integrál 3200as radeon ilyen erős... de mi jeleníti ezt meg?
Asusék is csak emberek... 3ik lapjukat fogyasztom, soha semmi bajom nem volt.
Amúgy szerintem ez az AM2 ill + megoldás nagyon ötletes volt és még a dicső öreg Socket A-t is túltették élettartamban... All hail AMD!
[ Szerkesztve ]
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
sNORh
addikt
A Deluxe szépre sikerült
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Puma K
nagyúr
Még a végén P5Q-E+E8x00 helyett M3A79-T Deluxe+AM3 proci lesz
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Thrawn
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor kérnék egy kis szövegértési segítséget
"az AMD 780G, illetve az AMD 790FX chipsetre épülnek, és az AM3 foglalattal készített processzorok mellett az összes régebbi AM2 és AM2+ típust is támogatják."
Ezzel kapcsolatban
Mert én ezt úgy értelmeztem, mint amit leírtam
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Oliverda
félisten
válasz hackeeeee #12 üzenetére
AM3 fogalatba csak AM3 CPU megy majd bele (fizikailag is). AM2 és AM2+ lapokba DDR2 modulok mellett mehet AM2, AM2+ és AM3 CPU is attól függően hogy a BIOS és a lap képes-e kezelni őket.
Amúgy ezeken a lapokon még AM2 fogalat található. Akit érdekel itt a látható különbség az AM2(+) és AM3 foglalatok között. [link]
[ Szerkesztve ]
-
xardas
tag
én nekem azt mondja el vki h mivel jobb nekünk egy am3-s lap/proci ddr2-vel mint am2+?
illetve mi teszi ezt a lapot am3 ha ddr2?
sajnos kénytelen vagyok nagyon kezdő kérdést feltenni de bő fél éve márcsak felületesen követem a történéseket.vki magyarázza el nekem is ! hülye vagyok
[ Szerkesztve ]
Helyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Erre gondoltam konkrétan. De most akkor az AM3-as foglalatba (amin DDR2-es ramhely van) belerakhatod majd az AM2-AM2+os procit is igaz? 780-790es chipeset. Mert a hír szerint ugye:
"az AMD 780G, illetve az AMD 790FX chipsetre épülnek, és az AM3 foglalattal készített processzorok mellett az összes régebbi AM2 és AM2+ típust is támogatják."Az AM3 supportos lapokba (amik AM2-AM2+osak) azokba pedig az AM3as procikat. Mert régebben olvastam valamit, hogy a lábak száma miatt nem lesz visszafelé kompatibilis, vagy valami ilyesmi. De akkor mégis. Helyes.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
Magyarul AM3 lapba csak AM3 CPU kerülhet, mindössze annyi a könnyebbség, hogy nem kell DDR3-mat venni az új gépbe. Jól értem-e?
hackeeeee:
Úgy vettem ki, hogy éppen nem lesz visszafelé kompatibilis, mert a régebbi CPU-kon kettővel több láb van, ezért nem mennek bele az új foglalatba.
[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
Nah ecsém! Itt a megvilágosodás.
AM2+ viszi az AM2-őt és az AM3-at is!
6xxchipset = AM2
7xxchipset = AM2, AM2+
780,790chipset = AM2, AM2+, AM3AM3-as foglalattal szerelt 790chipsetes alaplapok ismerik majd a DDR3-at és a proci legújabb vívmányait, de nem fogadja majd be az AM2-es tesókat. Ergo, aki olcsó gépet akar majd összepakolni amiben lesz még tartalék az vesz egy 790X chipsetes AM2+-os alaplapot amin már megvan a PCI-E 2.0 és DDR2-es. Tehát a RAM-ok olcsók lesznek bele, belemegy a jobb processzor is, de sokkal olcsóbban megvesz egy régi AM2-es jó procit és ha majd elavul, beledob egy 2 gennel újjabbat...
A tévedés jogát fenttartom mert már belezavarodok ebbe a sok sz@rba... Ha az Nvidia GPU átnevezgetéseit is követném akkor megkattannék asszem...
-
.mf
veterán
Wiki:
"AMD has confirmed that AM3 processors will work on some AM2 motherboards. However, AM2/2+ processors will not work on AM3 motherboards because AM2 processors lack the DDR3 memory controller. Also, two extra pins (940 for AM2 vs 938 for AM3) makes the older chips mechanically incompatible with the new socket, preventing users from attempting to install an old chip in a new board."
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Ste
addikt
Ha jól látom m3a és m4a között a proci feszellátása az egyik különbség. Előbbi 4, utóbbi 5 fázisú?
Mindkét lap szimpatikus, csak ne legyen az áruk elszállvaAz Epu mivel tud többet a jelenlegi CnQ-nál?
-
.mf
veterán
Nem. Gondolj csak bele, vannak AM3 lapok csak DDR3-mal, az AM2-ben pedig csak DDR2 IMC van.
Akik jobban benne vannak az AMD-ben, majd felhomályosítanak, hogy melyik melyiket fogadja.szerk - na, ez a felhomályosítás gyorsabb lett, mint amire számítottam
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
HERR Z
veterán
am3-ba be lehet tenni am2-t, de csak ddr2-t tud(a proci csak ezt tuggya, lásd ez a lap)
am2-be be lehet tenni am3-mat, de csak ddr2-d lesz(a lap csak ezt tudja)
ez a lap teknikailag annyiban más mint a mostani am2+ -os lapok, hogy tudja az új energiaellátós cuccokatmivel am3 tud ddr2-t, ddr3-mat, tuti lesz combo lap
[ Szerkesztve ]
-
DuplaZso
aktív tag
Júj, az az M3A78-as nekem nagyon gyerebe... !
-
hackeeeee
Jómunkásember
Teljes mértékben oda-vissza kompatibilis lesz az AM2-AM2+ és az AM3? Ez nagyon jó húzás !!!
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest