Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
A gyártók már rég elterjeszthették volna az energia takarékos megoldásokat, de csak most lett "marketing értéke" (illetve kezd lenni)
Pár példa: nvidia hybrid power: csak egy intel (9400 talán) meg egy amd (8200) chipkészlettel megy, és csak a 9800gt, gtx, meg még talán egy kártya. Az újabb sorozatúak már megint nem támogatják. Aki nem ismerné: a nagy videókártyára kötöd a monitort, de 2d-ben, meg windows aero-ban az alaplapi videókártya megy, a nagynak még a ventije se forog, ha meg jön a 3d, akkor beindul a nagy kártya.
Az én nvidia 8800gts 320mb-os kártyámnak semmilyen energiatakarékos funkciója nincs, annyi hogy ha nincs terhelve az egész rendszer nem 260W-ot eszik, hanem "csak" 180-at. De rivatunerrel betöltetek egy profilt a windows indulásakor, az overclock részben a csúszkákat a minimumra húztam, így 10-15W-ot lehet nyerni kb. (viszont ha játszik az ember kézzel át kell állítani másik profilra)
Proci meg megint olyan hogy a gigabyte lapom tud fsb-t állítani menet közben progiból, de 100mhz-nél ha többet veszek vissza (és ehhez a progijában 100-at kell kattintani) akkor kifagy
Ha minden igaz (én és pár ismerősöm tapasztalata) a windows visszaveszi a szorzót ugyan, de feszt nem állít. Így a Rightmark cpu clock progijával be lehet állítani a kisebb szorzóhoz kisebb feszültséget, ami szintén 2-3 de akár 5-10W-ot is jelenthet idle-ben.
De nagyon kis energia befeketetéssel a gyártók ezt megcsinálhatták volna úgy is, hogy az egész rendszer idle-ben nem eszik többet 40W-nál.
szerk: azt kifelejtettem, hogy az AMD nem is akarta a saját notis "hyprid power" megoldását asztalira átültetni (pedig akkor már rég amd-s rendszerem lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest