Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- TCL LCD és LED TV-k
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
shiftac
aktív tag
Tetszik ez a 660. Nekem most 625 van, ami eléggé visszalépés volt a 808-hoz képest, legalábbis teljesítményben. Fogyasztásban viszont brutál ez a 14nm.
-
TeeJay
félisten
válasz
solyomferi #42 üzenetére
még AC router sincs és úgy mire nem elég a 2sávos AC wifi 80MHz-en?
866mbit linket tud már az is ha meg jól néztem ez már tud 160MHz AC-t is úgy meg duplázódik ez -
-
pengwin
addikt
Fixfunkciós blokk az összes olyan egység, ami valamilyen kódolás, tömörítés, formátum hardveres támogatását biztosítja.
A kamerák jelfeldolozója (ami szintén tartalmaz feladatra optimalizált részegységeket), az integrált DAC, a HEVC kodek és az IGP egyéb videó kódoló egységei, stb..
Nézz csak meg egy asztali Pascal GPU-t, milyen fixfunkciós elmei vannak, miket támogat hardveresen az alacsony fogyasztás érdekében: az Adreno IGP-k is hasonló multimédiás képességekkel bírnak, nem sokkal vannak elmaradva, és amit asztalon fixfunkciós elemmel oldanak meg, azt mobilon is igyekeznek a fogyasztás érdekében nem az IGP általános számolóegységeivel elvégeztetni.
Attól, hogy valamit kiemelnek a gyártók és nem hangsúlyozzák az összes hardveres képességet még ott vannak a fix funkciós egységek, sokszor már évek óta alaptartozékként. Nézz vissza, hogy milyen multimédiás hardveres támogatást emeltek ki egyes Snapdragon generációknál: az mind ilyen égység és még most is ott van a többségük az rendszercsipekben. -
-
pengwin
addikt
válasz
MrPetya19 #32 üzenetére
A HDR-t, fotózást, zenelejátszást, videó- lejátszást és felvételt nehogy már a CPU magok csinálják...
Generációról-generációra egyre több a fixfunkciós blokk a rendszercsipekben, hogy a lehető legtöbb felhasználási területen érjenek el minél alacsonyabb fogyasztást.
Mire olyan formátumokat és kódolásokat kéne kezelni, amilyet egy Snapdragon 835 vagy 660 nem támogat fixfunkciós részegységekkel, addigra az ezekkel az SoC-kkel szerelt telefonok régen a kukában lesznek.Félre ne értsetek: nem a fejlődés létjogosultságát kérdőjeleztem meg, csak a piaci stratégiát nem igazán értem, már 2.-3. generáció óta "túl jó" a Qualcomm felső-közép kategóriás SoC felhozatala az aktuális csúcs csiphez viszonyítva..
-
TeeJay
félisten
hát én elfogadnám azt a Snapdragon 660-at a 808 helyett ha tényleg ennyivel jobb
GPU-t én nem használok annyira a DLNA lejátszáshoz fullHD felbontásban meg kétlem hogy akkora erőmű kellene -
bteebi
veterán
válasz
MrPetya19 #32 üzenetére
Szerintem a HDR ma már semmilyen legalább középkategóriás SoC-t nem dolgoztat meg túl sokáig, szóval nem hinném, hogy ez érdemi előny lenne (de persze lehet, hogy neked van igazad). A csíkszélesség meg nyilván javít a fogyasztáson, de az az előny egyre inkább eltűnőben van, és most már inkább a költséghatékonyság miatt éri meg (adott teljesítményű/tranzisztorszámú SoC-ből több fér el egy waferen) a jobb gyártástechnológia.
-
-
TeeJay
félisten
az a 660 tényleg király lenne
megnéztem a 808-hoz képest és vannak hasznos újdonságok660 vs 808
x12 vs. x10 LTE modem (600/150 vs. 450/50)160MHz AC vs. 80MHz AC wifi
Bluetooth 5.0 vs. 4.1
660 már tud csatlakozni Galileo műholdakhoz is 808 csak GPS és Glonass
USB3.1 vs. USB3.0
komolyabb kamera kezelés 660-nak
prociban 8x Kryo 260 2,2Ghz vs. 2x A57 + 4x A53
14nm vs. 20nm
Adreno 512 vs. 418 na itt van egyedül hogy nem tudom az 512 jobb-e vagy rosszabb mint a 418
QC 4 vs. QC 2 gyorstöltés
1866MHz LPDDR4 vs. 933MHz LPDDR3 RAM
ha a 808-on vígan elvagyok LG G4 mellett QHD kijelzővel akkor szívesen elfogadnék egy 660-al szerelt fullHD-s 5,4-5,8"-os telefont
-
pengwin
addikt
válasz
Juhaszatti #27 üzenetére
Te gyártástechnológiáról, csíkszélességről beszélsz, ami tényleg különbözik.
Én meg CPU architektúráról, ami mindkettőben azonos, mert Kryo magok vannak bennük. -
pengwin
addikt
válasz
Dare2Live #19 üzenetére
Már leírtam másnak is, de leírom neked is, ha már a leereszkedő arcoskodás megy:
Architektúra ugyanaz, innentől az erőviszony csak órajel és magszám függvénye.(#20) gusthy
A 835 10 nanométeres, a 660 14.
A csíkszélesség már évek óta marketingrizsa nagy részben, megtanították az embereknek a nanométert mint a gyártás mértékegységét, azóta ezt mindig csökkenteni kell, és az emberek megértik, hogy fejlődés van. Közben meg a gyártók magyarázkodnak a szakmai kérdésekre, hogy szerintük még mindig leírható egy-egy chip generáció egyetlen mérőszámmal, ami nagy részben jellemezheti a gyártott csipeket...A 835 kétszer annyi memóriát tud párhuzamosan címezni.
Amikor az android még a 4-6GB RAM-ot sem tud normálisan hasznosítani, akkor ez úgy gondolom lényegtelen. És mire hasznosítasz 8GB RAM-ot? 30 app háttérben futtatására? Erősen agyament igény.Erősebb benne a GPU.
Rendben, ezt aláírom, mondjuk én is írtam másik hsz-ben.Mind a 8 mag 2.45 GHz-en tud menni, a 660-ban csak a fele tud 2.2-vel, a többi kevesebbel.
És milyen program tud nem 8, de akár csak 4 magot kihasználni a jelenlegi mobilos palettáról?
És mégis mi az a felhasználási terület, ahol 8 db 2,45 GHz-es Kryo magot ki tudsz használni (értsd: melyik program skálázódik 8 magig úgy, hogy ki is futnak a magok)?A 835 második klasztere tudtommal csak 1,9GHz-en járhat.
-
-
g@bo
nagyúr
ilyeneket miért nem rittyentenek bele tabletekbe?
-
bteebi
veterán
A 660-as eléggé szimpatikus, racionális kereteken belül kb. mindenre elég lesz szerintem. Persze a 630-as se rossz
.
-
rootkiller
őstag
válasz
takacsbotond #13 üzenetére
Legnagyobb!
-
pengwin
addikt
Átlag felhasználásra már a 435 is bőven elég erős szerintem, bár nekem nincsenek nagy igényeim (BKK Futár, MS Office, OneDrive, HERE WeGo, Box, Outlook, Gmail, böngészés és YT Firefox-szal).
A legnagyobb problémám az, hogy a kamerát sokat használnám (Office lens, panoráma és sima fotók), az meg annyira nem acélos a Snapdragon 435-ös telefonokban, pedig nekem már a Snapdragon 625 is teljesen felesleges hardveres erő tekintetében. -
-
Tamarel
senior tag
Úgy néz ki a gépi tanulást részben lehozzák a középkategóriába.
820: Smart Protect
660:
Qualcomm® Mobile Security:
- Hardware Token
- Smart Camera
- App Protect
- Qualcomm® Processor Security -
takacsbotond
őstag
Snapdragon 666 mikorra várható?
-
TeeJay
félisten
Ha picit gyorsabb mint a 808 de kevesebbet fogyaszt akkor elfogadnám egy közép kategóriás telefonban
-
pengwin
addikt
Mivel mindkét CPU Kryo magokból épül fel így azért elég jól lehet következtetni az erőviszonyokra.
Előző generációváltásnál is ez volt, a SD 808-at is pl. beérte a 653 CPU erőben.
Viszont a csúcs SoC-k általában IGP-ben őrzik meg az előnyüket a következő generáció felső-közép kategóriás SoC-jeivel szemben is. -
Matada2.3
veterán
626 és 630 között azért nem nagy különbség van. Sem mhz-ben sem pedig architektúrában. A 660 viszont ígéretesnek tűnik
-
Straw
senior tag
válasz
Petykemano #3 üzenetére
-
pengwin
addikt
válasz
Petykemano #3 üzenetére
A Snapdragon 660-ban kétszer annyi mag van, mint a 821-ben, így első ránézésre CPU-ban kb. kétszer erősebbnek kell lennie a 660-asnak.
A Snapdragon 835 létjogosultságát nem látom a 660 mellett... bár ez fordítva is igaz lehet.
SD 653-as készülékből is jóval kevesebb volt, 820/821-esből, gondolom a gyártók azért csinálták ezt így, mert egy 820/821-gyel szerelt készüléken nagyobb volt a profit %. -
aelod
veterán
válasz
Petykemano #3 üzenetére
Előbbi S630 Cortex magokat használ utóbbi kryo-t.
Most nézem, hogy a 660 is kryo magos. Sorry.De egy hozzáértő többet tud majd mondani.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
Petykemano #3 üzenetére
Úgy kb 160/161 egység
#4: ebéd után ennyire telik, de nekem jól esett
-
Petykemano
veterán
Mi a különbség a SD660 és az SD820/SD821 között?
-
Wesder
titán
Akkor megvárom a 660-as Xiaomit. Remèlem a Redmi 5-5X-ben már benne lesz
-
rootkiller
őstag
A számok jól hangzanak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Snapdragon 630 és 660 jelzésű SoC-k több területen is újítanak.
- Tesla topik
- Iqos cigaretta
- SörcsaPH!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Videós, mozgóképes topik
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Honda topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest