Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
A marketingesek a legjobb hozzáértők, mert nekik az a feladatuk, hogy a piac egyes részeinek igényeit megismerjék, befolyásolják. Például szokásos módzser a piackutatás során, hogy az egyes jellemzőknek határozzák meg a fontosságát, az elvárt minimumszintet, a jelenlegi szinttel való elégedettséget, stb. A japánok ezen belül a tényleges értékesítési adatoknak hisznek leginkább. A fényképezés a legtöbb ember számára nem munka, hanem érzés, hangulat, játék, kísérletezés, emlékek, szerep, stb. Vagyis a piackutatás alapján a vevők jelentős csoportja magasról tesz a képminőségre. Point and shoot-nak már ott van a mobil, de a "gigazúm" "kúl és trendi". Mesterséges édesítőszerrel, aromával és színezékkel készült szénsavas üdítőt (egy nap alatt lemerülő lapátmobilt, tűsarkút, műkörmöt, szemfestéket, belvárosba terepjárót) miért vesznek? Mi az ajánlott ezek közül?
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
.mf
veterán
"Az "ajánlott vétel" a célcsoportra vonatkozik, amibe ebben az esetben se a profi se a "komoly" amatőr fotósok nem tartoznak bele. Az eladási pontok ebben az esetben: a márka, a nagy zoom, a nagy kijelző, lehet mutogatni az ismerősöknek. Olcsóbban nem adhatják, mert az a márkát értékelné le."
Eddig úgy gondoltam, hogy az "ajánlott vétel" az a dolgokhoz valamennyit konyítók által a nem-hozzáértők számára vételre javasolt jobb ár-érték-funkció arányú darabok, nem pedig a gyártók által ajánlottak. A gyártók bármelyik szarukat megpróbálnák elsütni.
Attól, hogy valami ceteris paribus optikai, képminőségben jobb vagy rosszabb, az szerinted meghatározza, hogy profi vagy laikus kezébe való? Mert szerintem a normál esetben kihasználhatatlan gigazúmot leszámítva ilyen képminőséget hasonló, azaz mélyebb fotós tudást nem igénylő point-and-shoot kategóriában sokkal olcsóbban is kapni. Vagy ezért az árért sokkal jobb tudású, képminőségű gépet.
Szóval akkor miért is lenne ez ajánlott? Max. a messzire elkerülését tudnám ajánlani.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Kotomicuki
senior tag
De legyen az a marketingesek "feladata", hogy az idáig, pont általuk félrevezetett felhasználók (az értelmetlen megapixel-háború áldozatai, ugye) visszatérjenek/visszatérhessenek a jó irányba/-hoz, hogy bemutassák a képminőség felsőbbrendűségét a szoftveresen mosott pixel-tömegek fölött - nem is beszélve a tárhely-megtakarításról (és az ezzel együtt járó sebességnövekedésről sem)!
A másik: ultra-zoom-ot, féltenyérnyi méretben eleve ökörség csinálni, mert a használatához (f6-on és 24 MP-en is) mindenképpen állvány szükségeltetik - azaz: eleve bukik a kis méretben nagy lehetőség ábrándja!Mindenki jobban járna a kisebb zoom + nagyobb fényerejű objektív párosával (amihez méretes szenzor társul, bőven 10 MPixel felbontás alatt), ami talán még használható is lenne, ilyen méretben (és árban)...
[ Szerkesztve ]
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
bteebi
veterán
válasz Kotomicuki #9 üzenetére
"Úgy látszik, még mindig nagyon megterhelő volna a sokkal nagyobb szenzor + max. 6 MP + f2.8-as fényerő vegyítése!"
Igen, mert sokkal drágább lenne, és az átlagjúzer nem a nagy fényerőre (és a ténylegesen jó képminőségre), hanem a nagy felbontásra bukik. Hogy indokolnák meg a marketingesek, hogy ez a 6 MP sokkal jobb, mint máshol a 12-20? Sehogy. Csak annyit látna ebből Átlag Józsi és Józsiné, hogy "de sz.r, hisz már a kínai telefonom is tud 16 megapixelt"...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Az "ajánlott vétel" a célcsoportra vonatkozik, amibe ebben az esetben se a profi se a "komoly" amatőr fotósok nem tartoznak bele. Az eladási pontok ebben az esetben: a márka, a nagy zoom, a nagy kijelző, lehet mutogatni az ismerősöknek. Olcsóbban nem adhatják, mert az a márkát értékelné le. A képminőség itt nem a legfontosabb, valószínűleg a szenzor sem a legjobb. Ezért az árért nem is lehet az, akkor a drágább modelleket ki venné meg? Mobiltelefonon vagy Full HD képernyőn nézve a képek tűrhetőek, erre azért figyelnek. Nyilván a gyártók is tudják, amit a fényerőről és szenzor méretéről írtál, de nem hagyhatnak lefedetlenül egy olyan szegmenst, ami a vevők körében népszerű, ezzel támadási felületet hagynának a versenytársaknak.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
MaUser
addikt
Azért Canon csak ért a fényképezéshez. Képek alapján teljesen mininek néz ki, aztán az adataikra ránézve, kiderül, hogy gyakorlatilag olyan mélyek, mint magasak. Azért egy 7x7x7cm-es kockát nem kellemes zsebre rakni.
Egyébként tényleg nagyon picik.
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
vond
MODERÁTOR
Én mondjuk alapból kikapcsolom / minimumra állítom a zajszűrést a gépeimben, vagy RAW-ban fotózok. Nekem ne taknyoljon el mindenáron minden részletet a belső motor.
Visszatérve a hírben szereplő masinákra és az XZ-10-esre: f/1.8 vs f/3.4 - Ez majdnem 2 fé. Ennél tovább nem is érdemes menni. Szóval hasonlíts inkább össze nyers képeket Oly ISO100-on és Canon ISO400-on.
Az Oly ráadásul még olcsóbb is (valószínűleg az is lesz még egy darabig).
Jahhh, és nem nyáladzok az XZ-10-re, csak egyszerűen az első vállalható gép, amit érdemes megvenni újonnan, mivel tudásához képest nagyon jó áron adják.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Rayyy
senior tag
Azért az Olympus-szal vitatkoznék, ebben a legolcsóbb kategóriában szerintem verhetetlen a Canon. Az Olympus-oknak is tipikus nagy vadállat zajolásuk van, a Canon-nál ez sokkal diszkrétebb. Itt nem a valódi fotós tulajdonságokat kell nézni, hanem, hogy Szívecskére állítva a kisunokák is értékelhető képet tudjanak lőni (kicsit sarkítva).
Szerk.:
Most utánanéztem konkrétan az xz-10-nek (sample képeknek) és azt csinálja, amit gondoltam: nagy mintában mossa el a zajt és olyan minden képe, mintha blur lenne rajta. Ezzel szemben a Canon-ok zajolása kicsit olyan, mint a gif dither, és ez nekem sokkal jobban tetszik, ráadásul szerintem utómunkára is alkalmasabbá teszi a képeket... persze ebben a kategóriában nem igazán jön szóba profi utómunka... de akkor is.[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
Rayyy
senior tag
Én az SX 150 IS-t vettem 25-ért akciósan. Az megérte. 30-40 ezer Ft körül majd ezek is jó vétellé válnak szerintem, de addig nem. Maximum, ha valaki tényleg speciálisan kicsi, eccerű zoomot keres. Bár állvány nélkül csak verőfényes napsütésben lehet használni satukéz fícsör megléte mellett. Én Joby gorillapod hibriddel használom és tökéletes párosítás ebben a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
Kotomicuki
senior tag
Hát, ezek tervezésére is fölöslegesen ment el a mérnöki munkaidő, ill. a gyártásuk is csak az eleve ipari hulladékok mennyiségét növeli...
Úgy látszik, még mindig nagyon megterhelő volna a sokkal nagyobb szenzor + max. 6 MP + f2.8-as fényerő vegyítése!A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
.mf
veterán
"A kisebb modell szerintem ajánlott vétel"
Igen, az ellenségeimnek nagyon jó lesz
Ajánlott, viccelsz? Akkor inkább csak ne ajánlgassál. A 10x feletti szuperzúm förmedvényeknek legfeljebb akkor van értelme, ha a szenzor nagyobb és/vagy az obi fényerős. Ez viszont egyik se: 1/2.3" és f3.4 kezdő. Itt csak annyit érnek vele, hogy nagy számokat lehet ráírni, aztán a szerencsétlen júzer, aki ezt megveszi, legalább dicsekedhet a nagy zúmátfogással, ha már a képekkel nem tud.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Kompakt légvédelmi ágyúk szúnyogirtásra?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Patice
nagyúr
Elődöket kifutó modellként 40 körül meg lehetett venni.
"Persze az nem tud méteres gyútávot.
S ez utóbbival szépen el is lehet majd adni ezeket a Canon-okat is."
Így van! (Olympus-t csak azért nem vettem akkor, mert nem SD kártyát használt, hanem xD-t )
Feles pálesz nem árt majd fotózás előtt, ha a Zoom-ot is akarják használni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
vond
MODERÁTOR
Néztem. De most őszintén, f/3.4-es kezdő fényerő, ráadásul 1/2,3-as szenzorral?!?
Még ha le is megy 200 dollárra, az is inkább 55-60 lesz itthon, mint 40-45. 50-55 körül meg már kapni Olympus XZ-10-et, ami azért csúnyán odaver ezeknek. Persze az nem tud méteres gyútávot.
S ez utóbbival szépen el is lehet majd adni ezeket a Canon-okat is.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
OMG, why? (facepalm) ...ráadásul nem is olcsók.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Patice
nagyúr
Azért nézted a méretüket?
Nekem az elődjük egy SX100 IS van és a mai napig szépen teszi a dolgát. 2008-ban vettem és akkor annyiba került új gépként, mint most ez a drágábbik.
A kisebb modell szerintem ajánlott vétel, ha 200$-hoz közelebb kerül majd az ára később. Aki ebben az ársávban nézelődik, annak szoktam ajánlani a Canon gépeit.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
vond
MODERÁTOR
Ezek aztán hiánypótló gépek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.