- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
már nem drága a 7200 rpm vinyó
Wd 250-est vettem 14+áfáért (áfa vissza...) igaz pont utána zuhant meg a forint -
proof88
addikt
Ezekben az SSD-kben sok minden jó. Laptopokba amúgy is drágák a 7200-as winyók és jobban melegednek is nyilván, oda nagyon jók lesznek az SSD-k. Már néhány modellbe amúgyis alapból ilyet raknak. Jó hűsek is.
Asztali gépekbe is tökéletes, mert gyors és néma. Én már csak az árakra várok, meg még 1-2 évig maradnék a hagyományos merevlemezeknél, biztos ami biztos alapon, elvégre SSD-t még nem sokan használtak mondjuk 5 évig, hogy azt mondják, nem volt gondjuk vele (nem szeretnék gariztatni emiatt).
Addig maradok a 2 Raptornál RAID0-ban. Kíváncsi vagyok, hogy vajon sikerül-e valami über winyót összehoznia a WD-nek, amit olcsóbban is adna, mint a mostani Raptorok, és felvenné a versenyt az SSD-kkel... elvileg készül ilyen, kérdés sikerül-e. Lehet, hogy majd a WD is SSD-t fog gyártani? -
L3zl13
nagyúr
válasz
WonderCSabo #39 üzenetére
Mert a sziliícium nem kocka formában nő?
-
WonderCSabo
félisten
Azt megmondaná vki, hogy miért kör alakba gyártják a csipeket? Így veszteségesnek tűnhet de biztos meg van az oka. Elég sok hülyeséget hallottam már erről.
-
rootkiller
őstag
válasz
OkosTibiKing #30 üzenetére
Így is veszik 2,5" változatban elég sokan PC-be rendszernek. Amúgy nálam a 64es Intel Extreme Series SSD-k a nyerők Raid0-ban
Adattárolásra meg Barracuda 1,5TB Raid0-ban.
-
shadeofme
tag
Megjelenes 2009 2. negyedev... Ezek szerint csak akkor fogjak (remelhetoleg) lenyomni a kisebbek arait. Pedig mar honapok ota csorgatom a nyalam egy 16-os vagy 32-es rendszerwinyora...
-
kariad
senior tag
No ez szép teljesítmény
De hányszor írhatom-Törölhetem bíztonságosan!!!??
Mert élettartalomban még a winyó a nyerő!! És ha SSD-nél ha baj van 100%-os adatvesztés!! -
Devid_81
félisten
Nem rossz!
-
macikos
addikt
Ez olyan, mint amikor megjelentek az első memóriakártyák, majd pedig pendriveok. Kicsik voltak és drágák, 4MB, 32MB, akkor mindez jó drágán, most meg...
Az élettartammal mi a helyzet, sikerült feljebb tornászni? Meddig használható egy ilyen?
-
OkosTibiKing
tag
válasz
Depression #29 üzenetére
föleg ha vki kiadna normál asztali pc-be 3,5" változatott akkor lenne aztán jó már mivel az minden irányban nagyobb és gondolom simán lehetne akár 1-2 TB is és akkor hdd helxet már sokan azt vennék meg ugy gyorsabban mennének lejebb az árak
-
Depression
veterán
Hát ha ilyen rohamosan növekednek a tárhelyek, akkor jövőre simán lesznek 1 ill. 2 TB-os változatok. Eddig az volt a legnagyobb kifogás ellenük, hogy túl kicsik (persze az áruk mellett), most már utolérik a HDD-ket.
-
P00By
nagyúr
Most már a mérettel sem lesz problémája egyeseknek
(nem tudok írni) -
deicide
veterán
válasz
Hedgehanter #21 üzenetére
Hogy még gyorsabb legyen mint egymagában. Egy tömörített file-t harmadannyi idő alatt csomagol ki önmagára, mint egy 500as WD...
-
Márton
nagyúr
hajjaj, ez sztem megint olyan beetető ár, ami pix-éknél szokásos.
Meg aztán nézd meg a dátumot: 12/26, vagyis most nincs nekik.
Lefogadom, hogy 12.26-án már 2009-es dátum szerepel ott.
Velem eljátszották ezt egy projival 5 héten keresztül!
Mindig csak tologatták a rendelkezésre állás dátumát.
Addig a pénzem meg kamatozik nekik...De ne legyen igazam, és jelenjenek meg ezek a cuccok itthon is 25e körül
-
Márton
nagyúr
válasz
Hedgehanter #21 üzenetére
Talán mert végre valóban duplázódik a sebesség?
Miért elégednél meg a 200 MB-os sebességgel, ha dupla áron lehet 400 is? -
^Clown
addikt
Majd ha egy 128Gb-osat megkapok 20K-ért, szóljatok
Addig szép álom az SSD.
-
Ijk
nagyúr
Még várni kell ezekkel az ssd-kel. Egyenlőre sokkal jobban megéri ezeknek az árán egy nagyobb kapacitású vinyó, sebességben sincsenek azért annyira lemaradva (tényleges érezhető sebesség). 2 év múlva gyorsabbak, olcsóbbak, megbízhatóbbak lesznek az ssd-k, archiválásra pedig lesznek olcsó 2,5" nagykapacitású hdd-k.
-
Zolexx
aktív tag
[Ez] már nem is olyan drága szerintem.
-
orbano
félisten
-rendszervinyónak ideális lenne
-raidbe kötve milyen durva lehet
-túl drága, elég lenne kisebb olcsóbban
-nem elég megbízhatókihagytam valamit?
-
Mazsika
őstag
egy rendszerwinyónak el tudnám képzelni én is... de az iszonyatos árai miatt ez még benne lesz pár évbe nekem!
-
Ijk
nagyúr
Inkább lennének már olcsók a 80 GB körüliek. Szerintem ekkora ssd most teljesen felesleges, rendszernek kell a gyorsaság, adattárolásra pedig még sokáig lesz olcsóbb és biztonságos a hdd.
-
deicide
veterán
válasz
philoxenia #8 üzenetére
Az "Az Toshiba..." kezdetű mondatra gondolok...
-
Peter13
senior tag
A nyitott verzió elgondolkodtatott...kicsi, nem melegszi szét magát: mi lenne ha ebből is lenne alaplapi verzió? Egyelőre értelmetlül drága lenne, de a ha emlékszünk még a Creative 2.0 illetve Pro kártyákra, és megnézzük a mai integrált hangchipeket...
Irodákba pl amúgy sem kell nagy tár, oda egy addigra olcsó 32-es vagy 64-es is bőven elég lenne. Dual core atom, normális (!) chipset, integrált kép és hang, integrált tárhely, no mozgó alkatrész, venti vagy zörgés: milyen tuti office konfig lenne már...
Kíváncsi leszek hogy csinálnak-e ilyesmit 2-3 év múlva -
Egy ilyennel nyakonvághatnának.
-
deicide
veterán
Én 2x30-at kötöttem raidbe, de 2x512gb jobban hangzik...
De rögtön az első mondat megint a középkori magyar nyelvre emlékeztet...
-
spirit007
senior tag
Na alakul ez .
Drága lesz az tuti , de legalább a kisebbek olcsóbbak lesznek -
oPalRx7
aktív tag
Az ára miatt én is aggódok, de az élettartam miatt nem feltétlenül.. SSD-k nagyon gyors ütembe fejlődnek
Aminek örülök, mert ha lesz ócsóér egy rendszerwinyó méretű, akkor arra benevezek
Így tovább!
-
hemaka
nagyúr
az ára meg olyan lesz, hogy padlót fogok
-
mephi666
nagyúr
ejj... egy 256gb-os nem lenne rossz... vagy 2 raidben
csak a gari mennyi lehet? 1-2év? ha többet adnak rá és nem lesz horribilis ára, komolyan elgondolkozok egy ilyenen...
-
luw2win
őstag
Azta én már nem is merek ideirni a 32GB-os SSD-mel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Toshiba új termékcsaládja 43 nm-es MLC NAND flash technológiára épül.
- Autós topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Tesla topik
- E-roller topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Háztartási gépek
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest