Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• polika

senior tag

válasz SaGaIn #55 üzenetére

Az a baj hogy 2-300W-al te nem fogsz 2-3x annyi teljesítményt kihozni. Az hogy egy I5 lenyomja vagy sem az kérdéses, ha gdr5 memóriával ill MS részéről egy brutál gyors speci cachével megspékelt megoldásról beszélünk, de ha le is nyomja az grafika szempontjából lényegtelen, a 4k felbontás amiről álmodozol, de egyébként is a magas felbontás + minden extra bekapcsolva játék opciók nem CPU hanem GPU limitáltak.

Egyébként meg szerintem ezzel az architektúrával mindkét cégnek iszonyú egyszerű lesz a köv generációs konzolját összedobni, 3 év múlva egyszerűen fogják az akkori csíkszélességnél létező APU dizájnt, beletolják a közben kiokoskodott extrákat (a mostani konzolok tesztelése során kiderülnek a szűk keresztmetszetek/igények), felturbózzák hogy a PR is elmondhassa a tuttit, és megvan a visszafelé full kompatibilis, de ütősebb cucc ami 3 év múlva tudja esetleg már a 4k-t is ha épp az a piac annyira kifutja magát hogy mainstream lesz, nem csak technológiai lehetőség.

• pakriksz

őstag

Nem igazán értesz hozzá úgy látom. A fogyasztás nem egyenesen arányos a teljesítménnyel, hanem egy bizonyos szint fölött a fogyasztás elhúz, a teljesítmény pedig alig nől...

"a 8 Jaguár magot bármelyik mostani i5 kiröhögi akkor mire számítotok 4-5 év múlva? nem beszélve 8-10 évről mikor már avégét fogja járni az idejének"

Értsd már meg hogy itt nem kell 10 éves beragadt dolgokhoz, és kompatibilitáshoz ragaszkodni. Itt a munkát nem a cpu fogja végezni hanem a GPU, ugyanis sokszor jobb teljesítmény/watt aránnyal rendelkezik, mint a kedvenc i5-öd... itt a cpu gyakorlatilag csak háttérfeladatokra, és a gpu magok ütemezésére lesz használva, meg gyors portolású indie játékokhoz. Valószínűleg nem véletlen hogy az ultra alacsony fogasztású jaguart válaszották, holott az amd-nek házon belül is van erősebb. Valószínűleg ők jobban értenek hozzá mint te, aki az elavult kompatibilitáshoz, láncolt borzasztó hatásfokú pc-ből indul ki, hanem tudják hogy még ez is bőven sok lesz. Csak a pc van leragadva a cpu-n számolgatásnál, a kompatibilitás miatt.

"Az a programozási hókuszpókusz" amire pc-nél szükség van, itt meg nincs olyan 90%-al kisebb cpu igényt jelent, és azt hogy a gpu-t sem fogja visszafogni semmi, és annak képességei is 100%-ban kihasználhatóak lesznek. Mint mondtam a PC az olyan mint egy bugatti veyron egy trabant váltóval, papíron erős, de gyakorlatban nagyon gyenge ;)

• ukornel

aktív tag

"Ne gondold hogy a 300-400w os teljesítménnyel nem lehett volna 3-4szer gyorsabb hardvert kihozni."
    Ha APUban gondolkodunk, akkor a 300-400 W-os fogyasztás döntő része egy csipre hárul, ami nonszensz.
    A 3-4szeres sebességet egy csipből kihozni szerintem ma reménytelen vállalkozás.
    Az új konzolok fő erejét a GCN adja; a PS4 IGP-jének számítási teljesítménye 1,8 TFLOPS. Az R9 290x nyers teljesítménye ennek kb épp a 3x-osa lesz (5,6 TFLOPS) - de ehhez egy 424 mm2-es Hawaii csip kell! Abban még nincs benne a CPU, nosza, dobjunk mellé 8 Steamroller modult, máris 600-650 mm2-es csipméretnél járunk, ami irgalmatlan drága lenne. :Y Vélhetően a kihozatala sem lenne olyan jó, így az ára simán belekóstolna a 300+ ezer forintos tartományba. Így esélye sem lenne a tömeges elterjedésre - ami a gyártóknak elemi érdeke lenne.
    Amúgy meg öt év múlva nyers teljesítményben ugyanúgy lehagynák a csúcs PC-k.

"A xbox Graf teljesítmény szintjén sics egy 7950 szintjén mit fog az érni 5-7 év múlva?"
    Az XB1 nyers grafikus teljesítményben kb a HD7770 szintje, a PS4 pedig kb a HD7790-HD7850 szintje - ez az erős középkategória.
    Tudomásul kell venni, hogy a konzol tömegtermék, ez a lényege. Egy tömegtermékbe pedig nem építhetik a legdrágább csúcskategóriás megoldásokat. Nem fér bele a keretbe.

"a 8 Jaguár magot bármelyik mostani i5 kiröhögi"
    Ezért segít be a GCN a magoknak. Az pedig lebegőpontos teljesítményben kiröhögi az i5-öt. Nem kizárt, hogy ez még több év múlva is így lesz!

• lenox

veterán

Szerintem ez nem igy van, egy mai egy gpus gep jon ki max 3-400 wattbol, az meg ha nagyon belehuzol akkor lesz max dupla olyan eros. 10 ev mulva nyilvan elavult lesz, viszont annyi elonye van, hogy ez jol skalazodik, tehat ha akarnak tudnak 3 ev mulva dupla ilyen eroset csinalni, ami teljesen kompatibilis.

• Peter13

senior tag

Az a baj hogy a teljesítmény nem minden. 2005-ben ilyentájt konkrétan egy X800GT-t nyúztam, és messze nem volt csúcs. X800XT, 16 pipe, 250 bites busz, minden lenne most csak lassú nem. Tudod mi lenne a legnagyobb limitáló tényező? Az API. Egyszerűen túlhaladott a tudása, meg nem lelnál rá drivert...a nyers erővel nem lenne akkora gond. És szerintem egy konzol nem 8-10 év, hanem 6-7, ami azért nem mindegy (és 2006-ban pl már volt GTX8800, ami ma sem használhatatlan, távolról sem).
    Egy konzol esetén nem lesz gond a driverekkel (merthogy ugye mi az), nem lesz gond az API-val (mert állandó), maximum az optimalizáűció fog javulni éveken át amíg al nem erik a kifacsarási pontot (Ezt én találtam ki, azt jelzi hogy mindent kihasználnak amit a vas tud). Ha a hardver tudja most az 1080p folyamatos 30 (+áfa) FPS-t, akkor azt tudni fogja 5 év múlva is (csak max könnyebben, mert addigra ismernek majd minen trükköt), ez pedig bőven elég. Ha pedig ez a grafikai szint teljesül akkor az bőven elég lesz arra hogy ne fogja vissza a játékélményt, hangulatot meg háromszor annyi FPS 4k full AA akármivel sem lehet teremteni.

Én speciel örülök hogy nem egy radiátort akartak beleerőszakolni a next gen konzolokba...és bár PC-s kocka vagyok, erősen gondolkozom hogy karácsonyra veszek egyet... :K

• Dilikutya

félisten

Szerintem ma senki nem akar 400W-os szörnyetegeket a nappalijába, mikor minden a fogyasztáscsökkentésről szól. 200-250W-ból pedig már most is szépen eléldegél egy éhesebb felsős PC is, ide pedig még annyi se kell, hisz APU-król van eleve szó.

Új hozzászólás Aktív témák