Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ
aktív tag
válasz antikomcsi #73 üzenetére
nagyon kell neki a szellőzés, az én házamban pl csak nyitott ajtónál tudok vele játszani mert annyira szigetelt, hogy nem kap elég levegőt és bizony volt alkalom mikor freeze. gondolom egy kellően szellőztetett házikóban jobban viseli. egyébként nekem játék közben simán felkúszott akár 85-90 fokig is a maghőmérséklet.
mod: ki ne találja valaki hogy farigcsáljak meg egy 45k-s házat mert azt megnyúzom
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #91 üzenetére
Az X2 a stratégia része. A HD 4870 nem csúcskategóriás termék. Az új generációban is lesz X2 ... sőt még ennél is több.
Az RV770 előállítása negyedannyi pénzbe kerül, mint amennyi az 55 nm-es GT200 átlagos költsége. Ehhez képest a GT200 méretben 40%-kal nagyobb. Egyértelmű, hogy még egy két GPU-s kártyán is többet keres most az AMD, mint az NVIDIA az egy GPU-s modelleken (mondjuk itt már erős túlzás a nyereség szót alkalmazni). Pont azért választották ezt a formát, mert olcsó és gyors. Az architektúrát is így építették fel.
Az FX5600-hoz képest egy Radeon 9600 is nagy dobásnak tűnt.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #73 üzenetére
Az AMD is profitorientált cég. Pénzt kér a termékért amiből persze el akarja rakni a hasznot.
A GeForce GTX 280-ra gondoltam. Az kezdett volna 500 dollár körül. Az AMD RAdeon HD 4800 viszont két hét alatt betörte a termék árát. Ebből látszik, hogy mennyire nem jó ez az ár az NV-nek.Az AMD-t nem érdekli a királykategória. Van HD 4870 X2, de többet nem akarnak az eladások a HD 4770 és a HD 4890 árszintjén vannak. Azt teljesen uralják, ez már elég nekik. Most nyáron nem hiszem, hogy többet akarnak.
Egyelőre az NV szenved, a részvényár pedig rohamosan zuhan. Én nekik drukkolnék. Az AMD most nem szorul rá.
Apropó az X1950 az nem volt nagy dobás. Eleve gáznak tartom, ha egy kártya nem támogatja a kor legnagyobb újítását. Az x1950-nek nem volt Vertex Texture Fetch támogatása.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #61 üzenetére
Azért volt a GeForce GTX 200 szériás termékek ára 500 dollár fölé tervezve, mert ennyibe kerül a gyártás. Csak az AMD az olcsó Radeon HD 4000-rel beleköpött a levesbe. Ez a kártya nem készül volna el, ha nincs feltétlen szükség rá.
Ez a realitás, az NVIDIA nem tudja olcsóbban gyártani. A legyártott GT200 chipek 60%-a használható fel. Nyilván ebből szelektálják ki a GTX 295-re való lapkákat, amik képesek alacsony feszültség mellett is a referencia órajelre.
-
Zájec
veterán
válasz antikomcsi #61 üzenetére
nekem is ez a meglátásom... persze, majd minden másodikat kidobank..
annyira jól megy a termelés.... ezt még a szocializmusban elhittem volna, de manapság lehetetlen hogy 50%-s selejtel dolgozzanak.... ezt ne akarja senki elhitetni és elhinni sem.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #59 üzenetére
Mert nagyon sok megy a kukába. A GTX 295-nek pedig nem mindegyik hibátlannak minősített chip jó, mert kisebb feszültségen üzemel, mint a normál GT200 lapkákkal gyártott karik.
Nem véletlenül lett abbahagyva az eredeti GTX 295 gyártása. Veszteséges volt. Ez most úgy néz ki nullszaldós lesz, de imádkozni kell, hogy az AMD ne csökkentsen árat, mert akkor ennek a gyártását is be kell fejezni. Bár nem kötelező az AMD árcsökkentését követni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- További aktív témák...