Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Látod, megfogalmaztad a lényeget, csak nem akarod elfogadni.": vagy te nem érted, hogy mit írtam.
te ezt írtad:
"De hadd kérdezzem meg, részt vettél már szoftvergyártási folyamatban akár beszállítói, akár megrendelői oldalon? Mert a hozzászólásodból az süt, hogy nem, csak lököd itt a saját feltételezéseidet meg fantáziáidat arról, hogy mi hogy kéne legyen."ebből két feltételezést lehet kiolvasni:
1. szerinted fogalmam sincs arról, hogy megy a megrendelés és a szoftverfejlesztés az üzleti életben
2. szerinted irreális az, és nekem nincs vele kapcsolatban tapasztalatom, hogy a fejlesztő feleljen a szoftverért.1. van fogalmam. egy csomó projektet végighajtottam eddigi karrierem során, megrendelői és teljesítői oldalról is.
1a. most is teljesítői oldalon dolgozom.
2. az ms megteheti, hogy ráírja a szoftverre, hogy as-is. így az ms-t soha nem meszelik el, ha pocsék kódot ad ki. én nem tehetem meg, engem seggbe rúgnak, ha azért rohad meg a szolgáltatás, mert a szoftverem hibázik. tehát én pont az ellentéte vagyok az ms-nek ebben a kérdésben (meg minden másban is), mert nekem van anyagi felelősségem a kezemből kiadott kódért. ráadásul mivel nem programra szerződök, hanem szolgáltatásra, így folyamatosan felelek a dolgaimért, nem csak garis időben."De azt elvárni, hogy a megrendelő komplett funkcionális speckót tesz le az asztalra, meg kifizeti, hogy te matematikailag igazolod a kód helyességét, ez teljesen a fantázia birodalmában van.": nálam ez úgy megy, hogy addig zaklatom a megrendelőt, amíg nincs rendes speckó. ugyanis ha nincs rendes speckó, akkor én sem tudom eldönteni, hogy mit írjak az editorba. az a modern programozói felfogás, hogy ha a megrendelő nem tudja, hogy mit akar, akkor majd írunk valami szemetet a programba, és átadjuk, és meglátjuk, mit szólnak hozzá, engem nem érdekel. a szervezési munkákat is el kell végezni. ha a megrendelő végzi el, szuper, ha én, akkor én, de a végén komplett speckó van, mielőtt elindítom az editort. ha a megrendelő nem tudja, hogy mit akar, akkor beülök a leendő júzer székébe, és kiderítem. ha interjúztatni kell a júzert, akkor interjúztatom. ha döntésre kell kényszeríteni, akkor rákényszerítem.
a matematikai bizonyítás meg úgy működik, hogy tudom, hogy hogyan kellene bebizonyítani, és úgy írom meg a kódot, ahogy a programhelyesség bizonyításhoz kellene, és akkor tudom, hogy ha akarnám, bebizonyíthatnám, illetve nem formálisan be is bizonyítom. akár megfizetik, akár nem. ehhez kell az egyetemi oktatás, hogy tudd, hogy mi az, hogy programhelyesség bizonyítás, és tudd, hogy adott kódon meg tudnád csinálni, ha kellene. már ettől a tudattól jobb lesz a kód akkor is, ha nem végzed el papíron a bizonyítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest