- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Én mióta bejött ez a "fekete színű legyen minden" mánia (tán a 2000' évek eleje felé) nem értem és hangoztatom, hogy mennyire ésszerűbbek voltak még a kissé sötétebb szürke alapszínű billentyűzetek is.
De ezt kb. minden billentyűzetes hír kapcsán elmondhatom (és ha úgy jön, akkor el is fogom ), mert kb. 99% hogy a billentyűk színe fekete.Kellene valami "billencsahsználó közösségi" Word Wide összefogás, valami online felméréssel, amit a gyártók rövidlátó szemüvegére lehetne a végén akasztani, hogy végre szokjanak le erről a hülyeségről .
-
dqdb
nagyúr
Ez valami perverzió a gyártóknál, hogy a mechanikus billentyűzeteik nem egy színben, hanem a szivárvány minden színében világítanak?
A távol-keleti ízlésvilág teljesen más, mint a miénk, arrafelé szeretik ezt, mi pedig a nem túl szép, de találó unicorn vomit néven szeretünk rá hivatkozniRáadásul azt sem értem, hogy a mechanikus billentyűzetek esetében a billentyűk miért vannak ilyen "szabadon"?
Nem mindegyiknél, csak ahol "rövid szoknyásak" a kupakok. Szintén divat valamiért.Létezik olyan változat, amely csak egy színben világít, és a világítás csak és kizárólag a gombok felirataira koncentrálódik?
Nem igazán van ilyen (és talán csak a Logitech Romer-G kapcsolójával lenne megoldható, ahol a LED teljesen középen van, és a kapcsoló teljesen körbeveszi a fényforrást). A fény egy makacs állatfajta, aki szeret mindenfelé terjedni, és mivel egy Cherry MX/kompatibilis kapcsolónál lefelé nem lehet korlátozni a fény útját, így a kapcsoló típusától függő 3,5-4 mm-es billentyűút ugyanekkora rést jelent alul, ennek hatását legfeljebb fekete plate-tel és nyákkal lehet csökkenteni, hogy legalább a visszaverődés legyen kisebb.A világítási problémára a vakon gépelés és az asztali kislámpa mellett létezik egy rettenetesen egyszerű megoldás, amit a gyártók nagyon nem alkalmaznak, mert mindenki a feketére van rákattanva: világos kupakok fekete felirattal. Egy fehér, halványbézs kupak feliratai simán látszanak egy közepes monitor fényénél is már.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Piftuka
veterán
Ez valami perverzió a gyártóknál, hogy a mechanikus billentyűzeteik nem egy színben, hanem a szivárvány minden színében világítanak?
Ráadásul azt sem értem, hogy a mechanikus billentyűzetek esetében a billentyűk miért vannak ilyen "szabadon"?
Létezik olyan változat, amely csak egy színben világít, és a világítás csak és kizárólag a gombok felirataira koncentrálódik? (Tehát a gombok körül sehol nincsen "fényszivárgás", mint ahogyan az a képen is látható...)
"Aquila non captat muscas."
-
Nekem is komoly hiányérzetem volt, amikor válogattam, és még a kék Outemu tűnt a legjobb választásnak: amiben nem ilyen volt, az tipikusan valami noname kapcsolót kapott (mondjuk Zoro, esetleg Ne-Ve Sin-Csen Industruies), vagy csillámpóni edisün volt.
(#29) daa-raa
én ezzel többnyire úgy szembesültem, hogy regeteg billentyűzetet árulnak soronként fix szivárvány világítással ("RGB"). Ilyen zónásan fix világításúval nem is emlékszem, találkoztam-e... pedig leszálltam az aliexpress bugyraiba.(#30) schawo
Azzal vigyázz, lehet fixen más színe van az F10-nek!
Meg a képen a Í-gomb nincs megvilágítva, és ANSI Entere van, de német nyelvű funkciógombjai... gratulálok, találtál egy amish billentyűzetet
Meg arra kell még vigyázni, hogy valahová le is legyen írva, milyet kértél (ISO német), mert ha jól látom nem lehet nyelvet választani a listing-nél.
Engema hasonlóktól az ocsmány betüstílus riasztott el, bár amit linkeltél azon pont normális van. Ellenben elvileg csak lézerezettek a kupakjai, vagyis kopni fognak.Victsing billentyűzeteket is megnézheted, azt hiszem azok is kék Outemu-val készülnek többnyire, nagyon olcsók és ISO kiosztásúak. Úgy láttam van direkt egy színű világításos verzió is belőlük.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
titán
Most rátaláltam erre is: [link] írtam nekik, hogy tudnak-e adni német, vagy uk angol 105-ös kiosztást kék outemuval. Egy próbát megér.
(#29) daa-raa
Tudom... Egy éve csillámpóni editiont használok (kék out), már kiégett a retinám.De legalább a cikkben jelzett bill tud normális színeket.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Én pl. innen vettem.
Tud fixen egy színben világítani, akár fehéren is. A világítás erőssége 5 lépcsőben szabályozható.
Ennél lehet kapsz olcsóbban is, mondjuk német amazonról.Szerintem nagy hiba a kínai gyártók részéről, hogy minden képen az az ocsmány RGB-szivárvány van éppen bekapcsolva, ha lennének egyszínű világításos képek akkor az európai emberek talán nagyobb bizalommal vennék.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nyunyu
félisten
Ha DIY célra veszel kapcsolókat, akkor nincs olyan nagy difi az egyes klónok és a Cherry árak között.
Sima MX Red/Blue/Brown/Black: ~35$/100db
MX Clear/Green/White/TGray/LGray/Pink/Silver: ~50$/100db
Új Kailhek 25$/120db
Gateronok ~25-30$/120db
Outemu ~22$/100dbMondjuk az tény, hogy az új Kailhek, Outemuk, Gateronok már mind támogatják az SMD LEDes PCBket, belemennek a cserélhető kapcsolós PCBkbe.
Míg a Cherryből csak az oldschool, furatszerelt LED kompatibilis fekete hasú verzió kapható, MX RGBk NEM.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Az árakat ellnézve engem nem fenyegetnek az eredeti Cherry MX kapcsolók... egyenlőre.
Többszörös áron lehet csak hozzájuk jutni az utánzó gyártók termékeihez képest, és ahogy te is mondod, bizonyos szempontból lehet a klónok jobban megfelelnek valakinek.
Meg ahogy láttam a billentyűzetes topikban ajánlasz vagy 3 gyártótól is taktilis kapcsolókat (Gateron, Kailh és Cherry, ha jól emlékszem). Oké, lehet nem ugyanolyan jó a minőségellenőrzés, mint a Cherry-nél, de úgy érzem talán még lehet bevállalható kompromisszumokat találni.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
törölt tag
válasz Walter_White #11 üzenetére
Gyorsabbnak pl pont gyorsabb egy mikrokapcsolós. Főleg ha ráérzel a kapcsolási pontra és nem nyomod mindig tövig a gombokat. Emellett sokkal tartósabb. Membránosokat évente cserélnem kellett, mert a membránok folyamatosan elfáradtak, a gombok össze-vissza magasságban álltak, össze-vissza volt a nyomáspontjuk és nyomóerejük. A kopottabbak ráadásul a maguk életét élték, vagy nem érzékeltek semmit, vagy egy nyomásra akár 2-3x is érzékeltek. 4-5 év alatt elment így billentyűzetre 12-15k. Vettem inkább egy Durandalt 20k-ért, és használom már 2 éve. Hiba nélkül. Membránosból már most venném a harmadikat, és ki tudja, hogy az mennyivel lenne másabb, mint az előző. Mert ugye membránosoknál nem igazán létezik konzisztencia.
14 nap kevés arra, hogy megismerj és megszokj egy mikrokapcsolóst. Főleg ha elsőre nem jól választasz kapcsolót.
-
1. Nekem kell a taktilis visszajelzés, szeretem. Volt billentyűzetes androidos okostelefonom, ott szerettem meg, a méretéhez képest nagyon jó volt. Szóval lineáris kapcsolók kilőve.
2. Barna kapcsolós, ISO kiosztású billentyűzetet nagyítóval kellett volna keresnem az árkategóriában ahol nézelődtem. Kék vagy piros volt a választék nagy része, vissszajelzés miatt maradt a kék.
3. A kék Outemu hangja egyenlőre nekem tetszik (még ennyire jó billentyűzet sem volt a kezeim alatt, de majd megy feljebb az igényszintem, így szokottt ez lenni).
4. De ha mégis megunom a mostani kapcsolókat, akkor megy bele egy adag Gateron (vagy más jobb minőségű) barna (vagy más taktilis) kapcsoló. Mert ezen csak dugdosni kell a kapcsolókat. Ez is belejátszott a választásba, hogy ezzel a billentyűzettel nem kellett magam elkötelezni egy kapcsoló mellett, ami lehet nem tetszik meg.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
törölt tag
válasz Walter_White #15 üzenetére
De pont tökéletes példa volt. Pont azért amit leírsz. Pl vakon gépelve jelentősen pontosabban írok rajtuk, sokkal kényelmesebben, kiszámíthatóbban, mindig minden pont és ugyan és ott érzékel, ma, holnap, és két hét múlva is.
-
dqdb
nagyúr
... "légkalapács kapcsolós" kínai mechanikus billentyűzetemen ... nem püfölöm tövig a billentyűket.
És ha nem clicky kapcsoló lenne benne, akkor a leírásod alapján alkalmazott touchtyping miatt nem gépelnél hangosabban, mint a korábbi membránoson (az is lehet, hogy halkabb lennél).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Az autós is jó példa volt, meg a monitoros is.
Nem mindegy, hogy egy első generációs Suzuki Swifttel mész Horvátországba nyaralni, vagy egy Skoda Superbbel... hiába visz el mindkettő A-ból B-be, a komfortérzet, vezetési élmény teljesen más lesz.
Ugyanígy billentyűzetből se mindegy mit püfölsz.
Ha nem számítana, akkor nem léteznének mechanikus billentyűzetek kismillió variációban, nem lennének ergonómikus modellek, és nem lehetne 10 ezer fölötti áron kapni klaviatúrát. Valamiért mégis van ezekre igény."Sőt egy Razer vagy bármelyik profibb egér, amiben tényleg olyan szenzor is van, hasznos igen."
A razer mióta profi? Sokan rajonganak érte, de rengetegen azért leírják azt is, hogy masszívan túlárazott, gémörségre kigyúrt a cuccaik többsége.van idehaza jó billentyűzetes laptop (TP13), jobb fajta ollós billentyűzet (Cougar 200K), de egyiken sem olyan jó érzés a gépelés, mint a most vásárolt 50$-os "légkalapács kapcsolós" kínai mechanikus billentyűzetemen. Ezen érezni mikor kapcsolnak a gombok, gyorsabban, pontosabban tudok rajta gépelni, és nap végére nem fájnak az ujjaim, mert nem püfölöm tövig a billentyűket. A másik két billentyűzeten (és az ezelőtti kétpálcás Truston is) kénytelen voltam úgy gépelni, mert a touch typing azokon megbízhatatlan volt.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
titán
Panel, válaszidő, technológiák stb...
Márpedig ugyanaz itt is a különbség. Kapcsolók, nyomáspont, technológiák.
-
Walter_White
senior tag
válasz #56573440 #13 üzenetére
Monitor is rossz példa, mert ott nem mind1 a Panel, válaszidő, technológiák stb... procit is fel lehetne hozni, hogy minek nagyobb proci, hiszen a pentium is elég, de az sem jó példa mert aki dolgozik is vele nem mind1, hogy 4 óra alatt csinál meg 1 melót, vagy 4 óra alatt 2-el végez. Fel lehetne hozni akár a hangszereket, ott sem mind1 hogy egy 40-50eFt os hegedűvel játszol, vagy pl egy Stradivarin - ezek mind mind olyan dolgok amik fontosak, pluszt adnak. Sőt egy Razer vagy bármelyik profibb egér, amiben tényleg olyan szenzor is van, hasznos igen.
Tudok vakon gépelni is, WASD-n kívül is használok más billentyűket, makrógombokat... de mind1. Kipróbálok 1-et, mert nagyon kíváncsi lettem.
Hátha szebben kerekednek a betűk, gyorsabban feldolgozza azt amit akarok mint ahogy gépelek.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #56573440 #13 üzenetére
Nekem pl. amiket felsoroltál egy se kéne, hanem egyszerűen csak jobban, kényelmesebben, pontosabban, hibamentesebben és így gyorsabban akarok gépelni. Ha pedig jók az eddigi információim, minderre szintén alkalmasabb egy jó mecha, mint a membrános, mert jobban "érzed" magának a gépelésnek a folyamatát is.
-
törölt tag
Tudsz vakon gépelni?
Kell NKRO vagy 6KRO?
Antighosting?
wasd-n kívül játszol mást is ami bill intenzív?Ha mindegyikre nem a válasz akkor szerintem ne rabold a saját és a bolt idejét / pénzét, mert széttárt karokkal jössz majd vissza, hogy hát ez pont annyit tud mint az enyém...ű
Mondjuk amíg fel nem számoltam nekem ennek a billnek az ellentéte volt sokáig, a DAS ultimate, fekete, feliratmentes, de a jó bill ha tudod is használni, nos rohadt jó. Ha nem, akkor meg tök mindegy.
Ez tipikusan a minek egy rendes montor a TN panel tökéletes mindenre. Jah persze. Nem.
-
titán
Azért kerül ennyibe, mert ez 110 különálló hosszú utas mechanikus kapcsoló. Az gumiharangos egyetlen lemezre felrajzolt csomó érintkező, meg gumilemezre felvitt grafitfoltok. Aztán mindenki döntse el, mi kell neki.
-
Walter_White
senior tag
Persze, el lehet jutni, de ez is egy teljesen rossz pelda. Mert azert az autonal sok a befolyasolo tenyezo. Egy billentyuzetnel akkor elhetnenk ezzel a peldaval ha olyan forradalmian uj dolgokat tartalmazna minthogy pl lenyomsz egy kezdobetut, es kiirja azt a szot amit epp akarnal irni. . De egy billentyuzetnel azokat a csilivili extrakat leszamitva, RGB .. ugyan ugy gepelsz, irsz vagy jatszol, meg gyorsabb se lesz. Na mind1. Veszek 1-et 14 napig hasznalom aztan vagy visszaviszem vagy megtartom.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz SunMount3r #5 üzenetére
Előrelépésnek mindenképpen előrelépés, 65€ szerintem nem vészes érte.
~40€-ért vannak az Outemu Blue-s TKL rettenetek fix unicorn vomit világítással, ez meg teljes méretű, szebb kupakokkal, nem légkalapács kapcsolókkal...)"Sima" Kailh kapcsolók minőségét, konzisztenciáját régebben nagyon szidták, de azóta felhúztak pár új gyártósort a növekvő igények kielégítésére, azokon gyártott kapcsolók sokkal jobb minőségűek lettek.
Viszont az még mindig kérdéses, hogy a mostani "sima" Red/Blue/Brown/Black Kailh kapcsolók melyik gyártósoron készülnek, valószínűleg a régin.
Új sorról csak annyi biztosat tudunk, hogy a Speed, Pro, BOXED szériák már azon készülnek (ahogy a Razer kapcsolói is)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Zoltn
senior tag
válasz Walter_White #8 üzenetére
És megint elérkeztünk ide. Ez lassan minden topikban előjön, hogy minek ez meg az, mert erre ez is tökéletesen megfelel.
Egy trabantal is el tudnál menni a munkahelyre, mégis mercid van."Music is your only friend. Until the end!"
-
Walter_White
senior tag
Maximalista vagyok a gepemmel de egy A4Tech X7 GV800-as 6500Ft-os billentyuzetem van, ugyan ugy alkalmas jatekra, gepelesre, semmi extra, arra valo amire kitalaltak. Ezeket a Mechanikus billentyuzeteket nemigen ertem mi kerul bennuk ennyibe, ugyan ugy tudsz rajta gepelni, ugyan ugy megjelenik a leutott betu/szam, ugyan ugy mozogsz a jatekban pl .... De veszek 1-et, es kiprobalom, osszehasonlitom, felhasznaloi szemmel, es nem a kapcsolokat nezegetve. 14 napos elallas ugyis ervenyes.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nemrég sikerült egy túlérett körtét felejtenem a laptop táskámban.
Következő hétfőn melóhelyen sikerült konstatálnom, hogy a hétvége alatt dezintegrálódott a gyümölcs, és belefolyt a melós mechámba, aminek ettől ragadtak a gombjai.
Szerencsére nem lett baja, pár kupak levétele után nedves szalvétával áttöröltem, aztán ment tovább.(Mellettem ülő iHívő persze egyből megjegyezte, hogy ezért kell almát használni, mert a körte nem kompatibilis a billzettel.
Sebaj, mi is oltjuk eleget az animáltszar miatt. )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
SaGaIn
senior tag
válasz SunMount3r #5 üzenetére
Hát ebből veszel 2-őt abból MX ből egyet ugyan azon az áron. Nyilván nem annyira jó de a membránnál mindenképp jobb.
Bár én membránosat használok, mert eldobható és jöhet a következő. Egy 35k -s billentyűzet-et sajnálnék ha véletlen beleburulna a teám.
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
SunMount3r
nagyúr
Amúgy ez a Kailh kapcsoló mennyire előrelépés egy membránoshoz képest? Azt tudom, hogy egy Cherry MX-hez képest gyenge, de pl. ez bill.-zet megérhet ennyit? Vagy felesleges pénzkidobás és akkor már gyűjtsön az ember egy rendes MX-esre?
-
Lacok
őstag
Egy újabb csillámpóni edition.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
-
nyunyu
félisten
Egész jól néz ki a 40$-os kínai mechákhoz képest.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Narxis
nagyúr
Jól néz ki. Szép szivárványos.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest