Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
Jó hír, csak jöjjön és terjedjen mihamarabb.
Fogyasztása nem nagyobb ezeknek a verzióknak?"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Gondwana
addikt
Volt, ahol már Bluetooth 2.2-nek hívták, meg volt, hogy már cáfolták is az egészet a SIG-től.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
hemaka
nagyúr
Igazából magát a bluetooth-ot már nem tartom valami sokra. Inkább wlan szerintem.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
-
littlelion21
addikt
300Mbit/sec...na ez már tetszik...
-
v.tom
őstag
-
BloodRay
veterán
válasz GegeWarrior #2 üzenetére
Jól hangzik, de ha szívja az akksit akkor nem használnám sűrűn.
Hiába gyors, ha bluetooth sztereo fülessel mondjuk alig bír egy-két órát a telefon."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
DuplaZso
aktív tag
10x és 100x. Aha, persze ! Ugyanúgy, mint ahogy a g-s WiFi is 54 megabites...
Értem én, hogy megpróbálják ötvözni a viszonylagos sokrétűséget az átviteli sebességgel, de úgy érzem, hogy a marketingszövegben leírt nagyságrendnyi különbségek egyrészt csupán duplázzák, maximum triplázzák majd a valós sebességet, másrészt az egy helyen összezsúfolódó hasonszőrű berendezések még ezt a növekményt is le fogják majd egymásnak jelentős mértékben rontani.
Egyébként tessék már nekem megmondani ! Egy Bluetooth eszköznek miért kell nagyobb sávszélességet biztosítani annál, mint amit egy minőségi kétcsatornás plusz egy átlagos audió (mikrofonos füles) adatigénye megkíván ? Na, jó ! Legyen az a harmadik csatorna is minőségi, de azzal akkor le van tudva a távvezérlés is.
Valahogy sosem voltam oda a szabványok túlpumpálásáért. (DDR -> DDR2 -> DDR3 -> DDRnyóc például...)
Ha egy rendszer nem jól átgondolt, hamar túlnövi magát. Ha normális alapokra építkezik ugyan, de meg akarják tartani a visszafelé kompatibilitást, a 2. generációfrissítés környékén sokkal jobb alternatívát tud jelenteni egy más alapokra építkező, modernebb ("élvonalbeli") rendszer. (ISA -> PCI -> AGP -> PCI-express)
Arról nem is beszélve, hogy a jelenleg leggyakrabban használt Bluetooth-berendezéseknél az üzemidőt mekkora mértékben rontja le így is a rendszer használata. Horror... -
v.tom
őstag
Azért kell a sebességét növelni, mert a bluetooth alkalmazhatóságát kívánják kiterjeszteni a mostaninál jóval nagyobb területre. Ahol pedig kell a sávszélesség (net, stb.) Lássuk be, hogy nem egy nagy élmény a bluetooth segítségével pl zenét küldözgetni ide-oda, mert lassú. Nagyobb adatmennyiséget átvinni nem igazán lehetséges rajta. Ezen kell változtatni. Nyilván nem csak bluetooth fülesek léteznek a világon, ugye...
Másrészt. Azért ez a dolog a szabványok túlpumpálásával sántít. Ha most össze kéne hasonlítani egy ddr1 memória sebességét, fogyasztását, stb, akkor nem kétlem, hogy melyik jönne ki győztesen. Ez nem a szabvány túlpumpálása. Ez már egy másik szabvány . Egyszerű fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
DuplaZso
aktív tag
A bajom az egésszel csupán az, hogy annak idején a Bluetoothot _nem többmegás állományok átvitelére_ találták ki. S manapság (mert erre a mostani készülékek lehetőséget adnak) minden primitív bunkofonista ezt az eleve kis sávszélességre tervezett kommunikációs üzemmódot akarja használni tucatmegányi empéhármas anyagok másolgatására. Holott például adottak a memóriakártyák (jó, persze, természetesen a gyártók közül némelyek nagyon odafigyelnek, hogy az ő rendszerük véletlenül se legyen kompatibilis a többivel), adott a mára filléres WLAN, az USB-kapcsolat ismerete szinte minden készüléknél jóformán alapkövetelmény, és mégis egy olyan rendszeren akarnak turbózni, amt eleve kis sávszélességű és hatósugarú üzemre találtak ki megalkotói.
Félreértés ne essék, én nem a technikai fejlődéssel szemben teszem le a voksom !
Csupán akkor, amikor ma már minden komolyabb (nagyjából kategórián belül maradva például PDA) berendezés egyik alapeleme a WLAN-modul, akkor egy több nagyságrenddel kisebb áteresztőképességű rendszert nem próbálok csak azért spanolni, hogy egy nagyságrenddel kisebb legyen a lemaradás.
Nem tudom egyébként mennyire ismered a BT rádiófrekvenciás megvalósítását (annak logikai, szabályzási és elektronikai összetevőit), de nekem rádióamatőrként kicsit borsózott a hátam, amikor kezdtem ezeket a dolgokat kicsit mélyebben megismerni az átlagos felhasználókhoz képest.
Szóval... hogy is mondjam ? Nem érdemes egy Trabantból megpróbálni Zsigulit fabrikálni, ha eleve ott áll az eredeti Fiat a garázsban. Sokkal kézenfekvőbb átülni abba.
A DDR-re visszatérve pedig : valóban. A fogyasztás szempontjából a példa nem volt tökéletes, ámde ott alapvetően a gyártástechnologia fejlődése hozta magával a fogyasztáscsökkenést.
Másrészt mindennapi használatban nagy valószínűséggel elenyésző számú juzer venné észre - nem mintha ez ugye könnyen eszközölhető lenne - ha a gépében a memóriát DDR3-ról kicserélnék sima DDR-re. A két típus közt két generációnyi a "szakadék", s mégis csupán a _szintetikus memóriatesztek_ azok, amik 2-3-szoros sebességkülönbséget mutatnak ki. És hangsúlyozom, két generáció köztük a különbség. Na, erre értettem én, hogy túl van pumpálva."Nyilván nem csak bluetooth fülesek léteznek a világon, ugye..."
- Valóban ! Csakhogy valamiért ott, ahol tényleg szükség van sávszélességre, ott fel sem merül a BT használata. És nem csupán a papíron 10m-es hatósugár miatt...Áh, nem ragozom ! A hiba az én készülékemben van...
-
v.tom
őstag
Én értem hogy mi a problémád ezzel, és igazad is adok neked, de mint látod, az emberek nem arra használják a bluetooth szabvány lehetőségeit, amire elviekben megalkották. Ha pedig a felhasználónak ez tetszik, akkor követni kell a felhasználó igényeit. És mindenesetre a integráció híve lennék, ha ez valóban be fog előbb-utóbb következni, ahogy a verebek csiripelik.
-
Daemon09
őstag
Kiváncs ,leszek, hogy mennyire lesz jó. Már nem is nagyon van értelme bluetooth-ot használni, telóból is kiveszem a memkarit és kártyaolvasóval sokkal gyorsabban lehet másolni, mint BT-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- HarmonyOS Next rendszerrel érkezett a Huawei Mate X6
- Építő/felújító topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Vírusirtó topic