- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Hidd el, hogy egy valamire való, rendesen beállított SSD sokkal gyorsabb egy HDD-nél, de még egy RAID tömbnél is. A HDD/RAID legfeljebb a szekvenciális írás/olvasásban tudja megverni az SSD-ket, de amióta már itt vannak az újabb SSD-k, 6 Gbps-os SATA csatolófelülettel, akár 280 MB/s-es olvasással és 250 MB/s körüli írással, már szekvenciális írás/olvasásban sincs semmi esélyük a winchestereknek. A random írásról/olvasásról, 4k-s blokkok írásáról/olvasásáról és általában az átlagos elérési időről (12-15 ms HDD-nél, 0,1-0,2 ms SSD-nél) már ne is beszéljünk.
A szekvenciális írás-olvasás teszt csak bencsmárkolásra jó, de nem sok köze van a valós felhasználáshoz. Olvass utána. Egyetlen - amúgy súlyos - probléma van velük: az áruk. Fajlagosan nagyon drágák, de ne adattárolásra, backup-ra használd őket, hanem "csak" a programokat tárold rajta, a filmek és SSD-k meg kényelmesen elférnek egy 5400-as/GP HDD-n
.
Amúgy én se dobtam hátast ezektől az SSD-ktől. Jók persze, de lehetnének jobbaj is. Talán majd egy új vezérlővel, és SATA3-as csatolóval
. Remélem tűrhető áron lesznek majd kaphatóak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD BLACK SN850X NVMe 2TB - Új
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest