Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
A memóriája nem adódik össze, de nem is kell. (Nekem) De egy időben, egy programmal hajtok meg több vga-t. Akár hatot is. Egy konfigban. Hogy milyen programmal és mit csinálok, az most tök mindegy ebből a szempontból. Csak a teljesítmény számít. És a teljesítményük összeadódik. Mondjuk nekem a memória mennyisége nem releváns.
-
Geller72
veterán
Ha valaki annyira "háromdézik', hogy azzal keresi a (nem is kevés) kenyerét, annak quad sli-be meg sem kottyan egy ilyen sor. Egy project során lazán visszajön. Ha pénzt keres a gép, akkor semmi nem számít csak az, hogy a legerősebb konfigod legyen arra a feladatra. Feltéve, hogy behozza az árát.
-
Prof
addikt
Ez mind szep es jo csak mar egy ideje adnak el 880M 8GB DDR5-el laptopokat, az hogy asztaliban meg csak most jonnek szamomra meglepo, mivel a csucsVGA-k araban %-osan a RAM ara kb. sehol nincs annyira elhanyagolhato.
Aki 3D-zik es nem jatszik annak van, hogy 20GB se eleg, en egy 32GB-os VGA-t varnek mar toluk 2015-re!
980-as Nv es hasznalhatatlan ha elfogy a VGA RAM, belassul mint a halal, marpedig mar FullHD tartalomgyartasnal is elfogy a 4GB High poly modelleknel.
-
koncyka
csendes tag
Azért nem gondoltam volna h ilyen hamar ekkora rés lesz konzolok és pc között.
-
Griff55
senior tag
Szerintem a Shadow of Mordor egy kifejezetten jól optimalizált játék volt. Sehol nem volt óriási fps droppom, végig stabilan futott (nem úgy mint a trehány ubifos játékok...). egyedül a magas beállítású textúrák mellett evett sok vram-ot, de ettől még jól megírt/optimalizált játék lett.
-
Jack@l
veterán
Mégiscsak 4x akkora felbontásról beszélünk, amivel a jónép most játszik.
Amúgy nem olyan vészes az sli-vel már:
http://www.hardocp.com/article/2014/10/27/nvidia_geforce_gtx_980_sli_4k_video_card_review/3#.VFFfmh3F_hE
70 fps, bf4 ultrán. -
válasz
osztraksajt #8 üzenetére
Netadó, ugyan kérem mit nekünk az 8gb VRAM-nál. Ennyi VRAM-mal jön a vga adó is.
-
Foxmulder89
senior tag
Ehhez a dinamikus szuperfelbontáshoz is jól jöhet egyes játékoknál.
-
Youri
veterán
válasz
Zsmester89 #31 üzenetére
hát a négykához
-
Geller72
veterán
válasz
Silentfrog #32 üzenetére
Burzsujok..
-
Cathulhu
addikt
válasz
Silentfrog #32 üzenetére
Aaaa, nem voltam en akkora burzsuj, akkoriban csak havernal nyomtuk 20MBon
Az orok dilemma mindig a Dune2 + win3.1 VAGY heroes1 legyen a gepen volt -
bodo753
tag
A lényeg hogy nyomja le a 290-ek árait,na jó inkább kiveszem a kezem a biliből
-
Zsmester89
őstag
Shadow of Mordor Ultra pakkal full hd-ban minden maxon.
Vsync:
Average: 60
Max fps: 90
Min fps: 46Vsync nélkül:
Average: 90
Max fps: 239
Min fps: 50Gigabyte Gtx 980 G1 Gaming
Akkor hova kell a 8gb?
-
Cathulhu
addikt
válasz
Silentfrog #26 üzenetére
Sooot, talan volt meg hasonlo szitu 4MB-os Virge-el is, de az mar olyan reg volt, talan igaz se volt
Viszont igy visszagondolva lehet megiscsak teljesen normalis allapot, jojjenek csak a franya 8GB-osak -
Joshi
titán
válasz
bitblueduck #27 üzenetére
Talán nem a hajszimuláción múlik egy játék megítélése de lehet hogy nem is a fű szimuláción.
Szerintem kell a jó grafika de egy bizonyos szint fölött már nem kellene 1000%-al arra koncentrálni. A játékmenet és egyéb olyan meglátások amiktől jó lesz/lehet egy játék. Gondoljunk csak bele a Max Payne-be, hóóótegyszerű ötlet és lett egy nagyon jó játék. Képregény szerű jó sztori és hozzá egy aránylag jó grafikus motor.
-
Ghard
őstag
Nem véletlen időzítették ezt karácsonyra. Majd a Lidl turkálókosarakból hamar elkapkodják.
-
bitblueduck
senior tag
őszintén szólva én nemsokat várnék se 8GB VRAM-tól se a dx12-től. szerintem a játékok technikailag jóval előrébb vannak, mint tartalmilag. Az előbbi úgy-ahogy fejlődik a másik meg legjobb esetben is stagnál. Amég a textúrafelbontást meglehet oldani erőből, addig a játékélményhez kreativitás kellene ahhoz viszont nem elég a tranzisztorszám növelése sőt nem is kell, mert a hardver már most igen tág kereteket enged az ötleteknek, amiket meglehetne valósítani.
-
tlac
nagyúr
ha nem sokat drágít, nyugodtan rátehetik, legalább nem kell azt nézni, ahogy töltődnek be a textúrák
-
Cathulhu
addikt
Kell a fenenek 8GB-os VGA, meg a vegen megismetlodne az a szegyenteljes idoszakom, mikor a system es a VGA RAMom is ugyanannyi volt (Savage4 16 MB
)
-
Televan74
nagyúr
Rögtön berottyantok a gyönyörtől.Félszegen kérdezem. Kell 8GB VRAM FulHD -ra?
+4GB = +$$$(€€€)(Ft)
-
Joshi
titán
válasz
andris1602 #17 üzenetére
Gondolom csak azért írtál ide mert rengeteg a szabadidőd és egyáltalán nem játszol a legújabb játékokkal Full grafikán. Természetesen még ilyen körülmények között is felesleges a 8GB ram de köztudott hogy egyesek csak a memória mennyisége alapján vásárolnak videokártyát.
-
Geller72
veterán
Ismét valakiknek a trehányságát fizessük meg mi, Kösz, de nem. Akik olyan trehányok, hogy így dobnak össze játékot, azok nem érdemlik meg, hogy mi megvegyük. Talán majd legközelebb (ha lesz nekik olyan) jobban odafigyelnek.
-
Digitalis
senior tag
Megint a szimpla árukapcsolás esete forog fenn Tóth Máriával...
-
andris1602
aktív tag
Lehet, hogy kinőttem a korból.. De amikor fel kellett újítani a gépet, egyedül a 9600Gt maradt a régi.. aztán amikor tönkrement, kiderült, hogy annyira elég nekem az a HD3000
szóval engem ez már nem érint, de mindenképp figyelemreméltó, hogy rá tudnak hegeszteni ennyi memóriát a nyákra.. (meg h szükség is lesz rá
)
-
zapok
aktív tag
És ez most ki a fakkomat érdekel?
Nevetséges... -
bteebi
veterán
A gépemben összesen nincs ennyi RAM
. Hiánypótló, ismét
.
-
gabber01
addikt
Ugyan már, trehányság...hagyjuk már. Jól felfogott gazdasági érdekekből szépen összejátszanak, ennyi.
-
Joshi
titán
"Ja, csak mikor 3 gigát telepakolja csontiog a Battlefield is fullhd-ban, akkor lehet mégiscsak kéne az a 4+, 4K alá, tripla bufferhez..."
És 4k felbontáson szerinted mennyi fps-ed lenne a jelenlegi csúcskártyákkal? Esetleg próbáltad? Ja hogy nem? Hát elmondom hogy még WQHD is nagyon necces full grafikán. Szerintem egyenlőre még nem kell ide a 8GB vram. -
TeeBee73
veterán
válasz
osztraksajt #8 üzenetére
-
Silentfrog
veterán
"Jól optimalizált PC-s portoknál maximum 1-5%-os előnyre lehet számítani az extra memóriából kifolyólag."
Szegény Fraps. Bele fog őszülni mire kiírja a 30 fps helyett a 30.3-mat!
-
osztraksajt
őstag
Ihaj-csuhaj az áldóját, jól belecsapnak a lecsóba ezek a piktorkártya céhesek!
De amúgy belegondoltam, ha feltöltöm a videókártyámat akkor kimaxolom a netadót is egyúttal.
-
dealerman
aktív tag
64 bit ?
Jöjjön már a dx 12,mert ez már nem állapot amit itt megy,teljesen meg fog dögleni a PC-n játszás
-
Jack@l
veterán
"A 8 GB VRAM egyébként nem kritikus fontosságú újítás. Legtöbbször még a 4K-s felbontáshoz sincs szükség ennyi memóriára, így most is hangsúlyozzuk, hogy jó textúra streaminget használó játékok esetében kizárt, hogy a 4 GB-nál nagyobb VRAM-ra vonatkozó igény"
Ja, csak mikor 3 gigát telepakolja csontiog a Battlefield is fullhd-ban, akkor lehet mégiscsak kéne az a 4+, 4K alá, tripla bufferhez...
Aki meg esetleg dolgozik is a videokarival, annak biztos jól jön a + textúramemória.
Pontosan nemtom hogy működik a textúra streaming, de mint minden stramingnél, itt is jól jön a + buffer, nem fogom olyan gyakran látni, hogy pakolgatja ki a képernyőre a textúrákat a játék. -
mekker
őstag
omg gmo
-
törölt tag
Remélem DDR3-al
Tesztek alapján a Mordor HD textúrái sem olyan hű de nagyon szépek, másnak meg jó ideig nem kell még feleennyi sem.
-
D.Orion
veterán
Ki van ez találva:
Bacok én dolgozni, majd vesznek 8GB-os VGA-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest