Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Az OLED simán tudna 1 kHz-et is... csak az elektronika szab neki inkább határt. Gyakorlatilag instant vált a pixel.
A csúcs az lenne, ha te állíthatnád be egy PWM csúszkán, hogy milyen BFI-t akarsz.
Igaz ennek is van valami tresholdja, mert ha túl nagy a BFI frekvenciája, akkor elveszik a hatása. Ez itt már keményen biológia!
Az történik, hogy a sample&hold megjelenítőknél a képnél a blurt a retina biokémiája adja. Ugyanis ha mondjuk egy kitartott zöld pöttyöt nézel, akkor az csíkot fog húzni a retinádon. Ráadásul a mikroszakkádokkon a szem folyamatosan szkennelgeti és így egy elmosódott csóvát húz.
Míg ha egy adott frekvencián villogtatod, akkor pontsorozatot fogsz látni, mert a retina biokémiailag "resetelődik".
Ezért van az, ha 1/24s framet kitartasz, akkor az ha tű éles akkor is blurosnek látod... míg ha mondjuk ugyan azt 5x villogtatod, akkor javul a mozgásfélbontás., de magán a retinán. Egyfajta biológiai mozgásfelbontás ez, nem a képé.
Viszont ha 1 kHz-el vibrál, akkor ez a hatást már nem tudja követni a retina. PWM-nél so-so láthatóak bizonyos frekvenciák, de jó kérdés, hogy a BFI mozgásjavító hatás meddig érvényes.
Ha valakit érdekel, hogyan működik egy foton elektromos jellé alakulása egy pálcika sejtben [link]
Nem csak, hogy baromi bonyolult, hanem egy fehérje alapú kémiai láncfolyamat...nagyságrendekkel lassúbb mint bármely elektromos kamera szenzor.
én már azon is csodálkozok, hogy látunk mozgásokat
Dehát ez van, Természetanya sokkal de sokkal jobbat is csinálhatott volna, de nem kellett... mert a kardfogút ezzel is megúsztuk. -
PuMbA
titán
" Hány ismerősömtől hallottam, szép meg jó, de így már látszanak a színészek bőrhibái, díszlet bakik"
Na én meg ilyet nem hallottam sose és nem is tapasztaltam magamon, bár én nem vizslatom a képet részletesen
Egy 1 éves időtartamban én is néztem minden kis technikai részletet, de nagyon gyorsan rájöttem, hogy ez csak nekem árt és nem a filmre fogok akkor figyelni.
"Azzal is egyetértek, sok régi filmnek utólag nem feltétlen jó a nagy felbontás"
Ezzel sem értek egyet. Tök jó a régi filmeket nagyobb felbontásban nézni, de megint kiemelem, hogy nem nagyítóval keresem az ilyen dolgokat és nem várok semmi különöset a nagy felbontástól, hogy majd minden tűéles lesz.
-
BiP
nagyúr
"Szerintem a régi így készült filmek határozottan jobba néznek ki, mint a kezdetleges színes filmek a béna színeikkel. "
Ugyanez volt a 3D játékok hajnalán. Tök kezdetleges volt, a 2D játékok akkor még jobban néztek ki, mint a kezdetleges 3D-sek. Aztán csak kiforrta magát.
Remélem, hogy most is ez a helyzet. A HFR a jelenlegi körülmények között még szokatlan, suta. De amint megtanulják a filmkészítők is a fortélyait, jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ősszel a mozikba kerül Ang Lee, sztárokkal készülő sci-fi alkotása, a Gemini Man, és érkezőben az új Avatar is.
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest