Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Amazon Fire TV stick/box
- Steam Deck
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeSanto
őstag
Remélem mihamarabb megjelenik!

-
Archer
őstag
Utoljára a 2003-at próbáltam, az utána következők kimaradtak az életemből, néha álmatlanul forgolódok éjjel az ágyban emiatt de hát ez van
Amúgy egyetlen gyakorlati hasznát látom, ha valaki szeret (főleg VGA) tuningal ügyködni, ezzel számszerűen mérhető a plusz teljesítmény (bár erre egy játék a legmegfelelőbb), a többi csak annak a bizonyos férfi nemi szervnek a hosszabbítására való. -
Findzs
addikt
"Mivel a program minimálisan DirectX10-et igényelt, ezért csak Windows Vista és Windows 7 alatt volt képes működni, így nem lett olyan ismert, mint a többi, hasonló játék, melyek XP alatt futottak."
szerintem nem ezért nem lett népszerű a játék, hanem azért mert xar volt

-
alibaba78
őstag
Hulye pelda volt, belatom. Ettol fuggetlenul, a 3dmark egy versenyre is buzdito benchmark. Jobb eredmeny, nagyobb elismeres azok koreben, akiket ez erdekel. Igazad van abban, hogy ne ez alapjan valogasson hardvert az egyszeri juzer, de ha mar megvan, miert ne versenyezzen?
Nem az elso, es egyetlen tesztprogram, ami sajat, es megmagyarazhatatlan pontozasi rendszert alkalmaz (lasd cinebench).
-
Morden24
nagyúr
válasz
Perillustris
üzenetére
Tudom, de aki utánanéz, annak felesleges a 3Dmark is

-
Morden24
nagyúr
válasz
Perillustris
üzenetére
Na de pont ez az, amire nem jó, mert nem azt mondja meg, hogy az általad preferált programokban/fogyasztásban/akármiben milyen változás áll be a hardvercserétől, hanem azt, hogy mennyivel ér több "pontot". És pont az a gond, hogy ebből kiindulva bizony megéri lecserélni az X4-et a PII-re még akkor is, ha csak aknakeresőt futtat egyébként a delikvens, hiszen "a 3démák 3500 ponttal többet adott, zsííír"...

-
Robi BALBOA
őstag
Ne is legyél rá kíváncsi, ez most sokkal ígéretesebbnek néz ki!

Eddig amik tetszetek 3dMark03,06. A 06 az igazán komoly volt, nagyon tetszet benne a HDR, az akkori 6600gt extrem Sli-ben kapott vagy 2800 pontot
, de legalább rohadt szép volt(akkori viszonylatban, mondjuk most sem csúnya). -
Morden24
nagyúr
válasz
alibaba78
üzenetére
Igen, csak amikor az Alfáddal legyorsulod a bömöst, akkor egy valós úton, valós körülmények között, valós ellenfél ellen teszed ezt.
A 3DMark egyiknek sem felel meg.
Amit te mondasz, az annak felel meg, hogy az én gépemen gyorsabban bútol a Windóz, vagy jobban fut a Krájzisz.
Próbálom szavakba önteni: a kocsinak az a funkciója, hogy elinduljon, menjen, haladjon. Ez a funkció megfeleltethető azzal, hogy te belelépsz a pedálba, és leelőzd a bömöst. És egy verseny két autó között így dől el.
Ezzel szemben a 3DMark megberregteti a kocsid motorját, villogtatja a lámpáit, le és felhúzza az ablakokat, majd azt mondja rá, hogy 547. Aztán az enyémet is, arra meg azt, hogy 671. -
alibaba78
őstag
For example: Allsz a piros lampanal az oreg 164-es alfaddal, es melled all egy 3-as bmw. Turaztatja a kiscsavo motort, invitalva ezzel versenyre. Lampa zoldre valt, es elrajtoltok. A 164-es alfa ugy otthagyja a bomost, hogy orom nezni. Atlag juzer vagy az alfaddal? Igen. Jo erzes volt bebizonyitani, hogy a Te, sajat kis masinad ugy megy, mint egy alom? Ofkorsz.

Kicsit elrugaszkodtam.
Autom nincs, de legalabb van egy masinam, amivel versenyezgethetek.
Ertelme van? Nincs! Es? Kit erdekel? 
-
alibaba78
őstag
Akkor annak mi ertelme, hogy Fekete Laci sulyos targyakat az oleben tartva rohangal egy palyan par kulfoldivel? Vagy, mikor 2 ember, hosszu botokat hasznalva, felvaltva lokdosik be a golyokat egy hatalmas asztal szelein, es sarkaiban elhelyezett lyukakba? Esetleg, mikor 2 ember, egymassal szemben ulve, babukat rakosgatnak egy pepita tablan, es kozben vadul utogetik azt a szerencsetlen orat minden mozdulat utan?
Mindegyikben az a kozos, hogy engem rohadtul nem erdekel, de el tudom kepzelni, hogy esetleg Teged, vagy masokat igen, ezert elfogadom.
Engem a 3dmark sem erdekel. Akkor most alljak be moged, es fikazzuk azokat, akik ezt a programot hasznaljak versenyzesre? Szomoru, hogy igy allsz hozza. Tobbet neztem, es nezek is ki beloled. -
Manitou
veterán
De jó még a Vantege-ot se láttam lefutni

-
feka007
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Csak ironikusan mondtam, de amekkora szar lett a Vantage, el tudnám képzelni.. Kb olyan 2004-es grafikai szint DX10-zel, mindez 10 fps-sel.. Sztem a 05 sokkal jobb volt. Bár én eleve utálom a programot, én is megszoktam nézni az új vidkarit vele, de csak annyi. Szerintem összehasonlításra se alkalmas, mert a játékokban legtöbbször nem az mutatkozik meg, amit mutat, szval kb lószarra se jó, max menőzésre a fél milliós géppel.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Perillustris
üzenetére
megmondom én ezt mindenféle segédprogram nélkül is, hogy ha mondjuk beteszel a gépbe egy 5850 helyett egy 5870-et, akkor 100%, hogy mindenhol teljesítménynövekedést fogsz látni... vagy ha egy athlon2 250-et lecserélsz egy phenom2 965-re, akkor is

ott van a sz@r a palacsintában, hogy normális viszonyítási alapot sem ad az eredmény: csak azt tudod, hogy ebben a hasztalan tesztben hogy teljesít a konfigod... van n+1 játék, ahol közel nem ilyen mértékű lesz a sebességkülönbség, mint amit a 3dmark mutat... bár ilyen szép és egyszerű lenne minden, hogy az itt látott teljesítménynövekedés érvényes lenne mindenhol... ebben az esetben lenne igazán értelme ennek a tesztprogramnak is... mellesleg, amit itt is említettek előző kommentben: a 3dmark-osok eladták már magukat pár soron, mellesleg a gyártók is szeretnek 3dmark-ra drivert optimalizálni... ez meg csak vakításnak jó innentől, mert hiába teljesít 10%-al többet a konfigod új driverrel, ha játékokban semmi különbség nincs...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Perillustris
üzenetére
Pl. saját magad meg tudod egyértelműen állapítani, hogy ha beteszel egy erősebb processzort vagy jobb VGA-t (vagy plusz egy VGA-t), akkor mekkora teljesítménynövekedés érhető el.
És mit érsz vele, ha megtudod, hogy az 50.000 forintos befektetésed 1675 pont javulást okoz?
Mert azt értem, hogy ha van egy kedvenc játékom, és az 50.000 forintos befektetésem okoz +30FPS-t, vagy be tudok kapcsolni X funkciót, esetleg magasabbra állíthatok látványjavító lehetőségeket teljesítményromlás nélkül - esetleg komolyabb vizekre evezve: ugyanannyi teljesítmény esetén kevesebbet fogyaszt, vagy nagyobb teljesítmény esetén ugyanannyit, vagy talán halkabban működik az eszköz, kevésbé melegszik stb. -> ezek értelmes dolgok, de ezekből egyiket sem mutatja meg a program. -
Morden24
nagyúr
ez alapján bárki összehasonlíthatja gépét egy másik konfiggal...
Na de pont erről beszélek.
Ha van egy jó gépem, amin az általam választott játékok kiválóan (számomra megfelelően) futnak. Akkor miért érdekel, hogy másnak hány pontot ad ez a program? Olyan, mintha az autóink súlyát hasonlítanánk össze. Számnak szám, csak semmiről semmit nem mondott.Az a baj ezzel a programmal, semmire nem jó, csak arra, hogy tuningosok versenyszerűen összehasonlítsák az OC hardverüket. Ebben látok rációt (versenyszinten), otthonra viszont tényleg csak virtuális kukihosszabbítóként van értelme.
Stabilitástesztnek is ótvar.
akkor minden képességét bemutatja majd a progi a dx11-nek
Ez remek, csakhogy ebből megint nullát profitál egy home user. Engem legalábbis nem boldogítana, hogy a vásárolt gépemen (ami teszem azt, dx11-es) fut (akadozva) egy program, ami techdemo-nak gagyi, játszani meg nem lehet vele.
ha pedig hihetünk a futuremarknak
Én egy olyan cégnek, illetve annak termékének nem adnék hitelt, akiről már nem egyszer derült ki, hogy kilóra megvehető.
magánfelhasználónak nem kell megvásárolnia
Ezt speciel nem tudtam. Akkor ingyen nincsen értelme. Ez mondjuk előrelépés, tényleg

Amúgy ez a gépösszehasonlítós mizéria: miért is lesz jó nekünk, ha mondjuk összehasonlítjuk a kettőnk gépét, és én 16500 pontot score-olok, te meg 17000-et? Milyen infót tudtunk meg ebből azon kívül, hogy a te géped a 3DMark-ot "jobban" futtatja?
És azért nevezem értéktelen szarnak, mert 1. értéktelen, hiszen semmilyen értéket nem ad hozzá a felhasználói élményhez (illetve mondom, e-pénisz pumpának valószínűleg kiváló, de erre meg nem mondok semmit), 2. szar, mert nem egyszer bebizonyosodott, hogy nem valósak az eredmények (vagy azért, mert a Futuremark részrehajló, vagy azért, mert a gyártók a 3DMark-ra optimalizálnak drivereket - mindkettőre volt már példa).
-
Perillustris
senior tag
Viszonyítási alapnak van értelme. Pl. saját magad meg tudod egyértelműen állapítani, hogy ha beteszel egy erősebb processzort vagy jobb VGA-t (vagy plusz egy VGA-t), akkor mekkora teljesítménynövekedés érhető el. Persze a játékok alatt ez nem lesz ilyen kerek, de ez nem a program hibája.
Lehet ezt okosan is használni, ez a mondanivalóm lényege.
-
Manbal
senior tag
magánfelhasználónak nem kell megvásárolnia, lesz úgy is ingyenesen futtatható változat, amiben a default beállítások lesznek... ez alapján bárki összehasonlíthatja gépét egy másik konfiggal... persze aki csak arra megy hogy 1-2 ponntal de megverjen másokat, annak szerintem sincs értelme...

ha pedig hihetünk a futuremarknak (elég nagyot buktak a vantage-el szal sztem igen), akkor minden képességét bemutatja majd a progi a dx11-nek, pl. a direct compute technológiát is, ami egy elég érdekes manapság még kiaknázatlan terület

-
juliabrilke
veterán
Már látom előre, hogy mekkora nyafogás lesz itt, hogy az egyes gamer pc-ken miért 10-15 fps-t produkál csak.

-
feka007
veterán
Ennek már gondolom Doom 1 szintű grafikája lesz és 5 fps-sel fog futni, a legutóbbi 3DMarkból ítélve..

-
GAbre
veterán
De rohadt szép!

Azért néhány helyen még náluk is akadt....
Kiváncsi vagyok,h ez performans,vagy milyen beállításon ment.. -
pzstm
titán
átnevezték a Crysis2-t?

-
Sirandrish
legenda
Szerintem igenis nagyon jó dolog ...
Már előre látom hogy pár év múlva Olimpiai Sportág lesz belőle...jönnek majd a nagyarcu emberek akik fagyasztóba rakták össze a gépüket aztán két klikk, fordul a kamera az edzőre és elkezdi ordibálni : "héééj..hisz ez csak 45K...csak nem huztad 11Ghz-ig azt az istenverte procit...mondtam hogy a nagyobb hűtőt kell megvenni"

mephi666: én ugy csinálnám meg hogy ha nem érsz el 15K pontot akkor robbanna a VGA
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mephi666
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
kíváncsi vagyok, mikor tesznek ebbe az ökörségbe achievement-rendszert
pl:
- érj el x-ezer pontokat
- fél órán belül futtasd minimum +10/20/30% teljesítménykülönbséggel
- futtasd a benchmarkot 1nap alatt 100-szor
- futtasd loopban a benchmarkot 30/60/90 napon keresztül
- stb![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
azért megnézem, mit szól majd a 9600gt-hez, de szerintem nyekkenni fog nagyot szegény kártyám

#19: mi azért kb '99 óta mindig megnéztük az aktuális 3dmark-ot, hogy az újabbnál újabb ficsőrök hogy mutatnak, szidtuk kicsit a programozókat, hogy optimalizálni nem nagyon tudnak és félretettük... a kapott pontértéket meg kb. lesz@rtuk, miután egyre jobban látszódott, hogy melyik gyártó indul hátszéllel...
ez a mostani is szerintem ilyen sorsra fog jutni... -
Morden24
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Dehogynem. Kicsivel kevesebb értelme van, mint hogy megállapítsuk, melyikünk tud messzebbre hugyozni erős szembeszélben

-
Nem lesz szar a grafika az már egyszer biztos.

-
Morden24
nagyúr
Évről évre kiadják ezt az értéktelen szart, és én meg évről évre meglepődöm, hogy meg lehet élni abból, hogy az emberek fizetnek egy olyan programért, ami képzeletbeli, csak önmagához viszonyítható számokkal díjazza a számítógépüket, ami azon kívül, hogy ki mennyire geek, semmit sem reprezentál

szerk.: Az már egy másik történet, hogy még azt sem csinálja jól, amire kitalálták. Ezt a szériát vajon a zöldek vagy a pirosak vették meg kilóra? Emellé még betehetik egyébként a böngészők sebességét mérni próbáló, szintén teljesen értéktelen alkotásukat, és eladhatják egy szép nagy "Just For Morons" Collectors Edition-ként.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
NV -ket szeresse majd sztem, amúgy a mai játékoknak szebb grafikájuk van mint a 3Dmárkoknak.

-
munky
őstag
éljen...
off
-
Sirandrish
legenda
uh, ez igen...már nagyon várom....hogy elérjek rajta vagy 6 pontot
-
"így nem lett olyan ismert, mint a többi, hasonló játék, melyek XP alatt futottak."
Szerintem nem ez volt a játék legnagyobb problémája

-
Robi BALBOA
őstag
Én arra leazek kíváncsi, hogy hogyan viszonyul majd az Ati és az Nv karikhoz, HD5800(hatalmas nyers számítási kapacitás) vs GTX470/480(kisebb számítási kapacitás, de erősebb tesszelláció).
Amúgy a grafika jónak tűnik, szépek a textúrák.(már amennyire egy ilyen videóból ezt ki lehet venni) -
Gude
senior tag
Megizzasztom vele a karimat!!Kíváncsian várom

-
Manbal
senior tag
Hát kiváncsi vagyok, mennyire lesz "odabaszós" a grafika, és hogy mennyire fogja tényleg kihasználni a vasakat (nem csak a videókarit!)... de az eddigiek alapján a látványra nem panaszkodhatunk majd

-
littlelion21
addikt
Hurrá!
Pont a napokban gondolkodtam el, hogy mi az ami hiányzik az életemből....hát a 3dmák11 nem jutott eszembe.
-
^Clown
addikt
Sokak kedvenc játéka nemsokára érkezik

Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- 3D nyomtatás
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 13. nap: Trine Classic Collection
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy egyetlen gyakorlati hasznát látom, ha valaki szeret (főleg VGA) tuningal ügyködni, ezzel számszerűen mérhető a plusz teljesítmény (bár erre egy játék a legmegfelelőbb), a többi csak annak a bizonyos férfi nemi szervnek a hosszabbítására való.

, de legalább rohadt szép volt(akkori viszonylatban, mondjuk most sem csúnya).
Autom nincs, de legalabb van egy masinam, amivel versenyezgethetek.