- Milyen notebookot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen egeret válasszak?
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Jah azt még hozzátenném, h itthon kizárólag képkocka interpolációval vagyok hajlandó filmet nézni.
Én is tapasztaltam, h más élményt nyújt a képi világ így. De nekem ez még külön tetszik is.
Olyan valószerűvé válik, kézzel foghatóvá. Mintha már nem is álom lenne, hanem életszerű.
Ugye a valóságban sem bemozdulva látjuk a világot magunk körül (kivéve a körhintán, illetve egyáb hallucinogén szerek hatása alatt.).
Amolyan megkönnyebbülést jelent nekem a magas fps egy filmnél, pont úgy, mint egy játéknál. -
Teasüti
nagyúr
Áh így már világos.
Gondolom ez meglátszik az fps-en is.(#61) nuke7
Miért is nem?
Sztem pont ugyanarra való, ha a játékokat nézzük, mint célt. Sőt, állítólag éppen a PC az, amit nem játékra találtak ki. Más kérdés, h a beviteli eszközök mit tesznek lehetővé.
De ha igazak a szóbeszédek, akkor xbox-ra is lehet csatlakoztatni egeret és bill.-t.(#60) Silenzio
A filmeknél elég a 24 képkocka, ha kellően össze vannak mosva: bemozdultak a mozgások. Így egy amolyan álomszerű élményt nyújtanak, állítólag álmunkban is hasonlóképen látunk. De esetemben, meg még sok más monitorszemű esetében hiába a bemozdulás, túl gyakran észrevesszük a szaggatást. A legszembetűnőbb ilyen képi elem az a vízszintes pásztázás. Főleg ha gyors. Aki ebben az esetben nem veszi észre, h szaggat, mint állat... hát azt irigylem.Ültem már be moziba és fájó fejjel néztem végig a filmet, mert folyamatosan szaggatott.
Főleg, mikor rövid záridővel készülnek a felvételek és nincs kellően bemozdulva.
Ha motion blur nélkül nézel vmit, akkor a 24 fps iszonyú kevés. De még a 48 is.
Éles képekből a szemünk még akár 60-nál több képkockát is meg tud különböztetni másodpercenként.
Ez mind csak a tartalomtól függ.
Játék fronton jó példa erre a Need for Speed. Abból is az Underground.
Ha motion blur-ral játszok, akkor még 30 fps alatt is élvezhető marad nagyjából. Ha anélkül játszom, akkor még a micro stuttering-et is észreveszem 60 fps +vsync mellett. -
Teasüti
nagyúr
Jah, a Forza 4 volt az!
Undorítóan nézett ki.
Abban a játékban tényleg nincs semmilyen grafikai beállítás, vagy csak a kiállítási gép volt lekorlátozva?
Jó lenne a grafikája, ha nem vmi 480x360-ban vagy hasonlóan pici felbontáson ment volna.
De komolyan, nem tudom hogy csinálták, vagy ez a játék tényleg ilyen-e, de akkora monitoron milliméteresnek tűntek a képpontok. És legalább jó élesen AA nélkül.(#54) moha21
Jó, átlagon felüli monitorral.
Vagy átlagossal 640x480@125hz-en.
Milyen régen volt már. Oda nem kellett egy havi fizetésből vga-t venni. -
Teasüti
nagyúr
Az AA hiányát könnyen ki lehet szúrni mindegy mekkora a felbontásod.
És a fűrészfogas kép a legtöbbünknél legalább olyan illúzióromboló, mint a 60->30 fps.
Egy 2-4x AA nem olyan óriási pazarlás (főleg ha a leghatékonyabb algoritmusokat használják), de lényeges különbséget hoz, nem úgy mintha teljesen kikapcsolnák.Talán ez is nyomós érv volt az xbox360 ellen nálam néhány éve. Megláttam egy MM üzletben, hogy vmi konzol exkluzív versenyautós játékkal lehet nyomulni (talán Toca, de nem tuti). Odamentem, látom, h a menüben semmilyen grafikai beállítás nincs, out-of-the-box kell vele játszani. Hát akkor indít, de olyan pici volt a felbontása és olyan qrva fűrészfogas volt 19-20-as monitoron, h egy percen belül kiléptem és otthagytam.
Élvezhetetlen. -
Teasüti
nagyúr
Miért?
Konzolosokat ritkán hallottam még panaszkodni, tulajdonképpen te vagy az első.
Kivéve talán, amelyik háznál pc is van.
Én meg úgy vagyok vele, h 30-ért venni egy x360-at, amin kb elmegy minden, talán jobb befektetés, mint a pc fejlesztése. Ami ha játékra van kihegyezve, akkor egy alkatrészt nem kapok ennyiért. -
Teasüti
nagyúr
Nem sok ilyen játék akadt a kezeim közé, ahol elég volt a 30.
Manapság meg már a Vsync se (úgy) működik, mint régebben. Régen ha nem volt meg a 60/75 - vagy akármennyi -, akkor egyszerűen megfelezte, harmadolta a sebességet. De akkor az a 30/25/20 fps fixen megvolt, nem ugrabugrált össze-vissza. -
Teasüti
nagyúr
Nyilvánvalóan.
PC-n is ott vannak az U3-as játékok. Azok mindegyike stabil 60 fps-el megy, meg se röccen.
(Azóta mondogatom, h U3 Engine-nél nem kell jobb grafika, de tökéletesen játszható legyen!)
Vagy HL2.
Aztán az utóbbi évek játékai közül egyikről sem mondható ez el. És mikor egy high-end konfigon nem ugorja meg a 60 fps-t, akkor ott nagy a baj. -
Teasüti
nagyúr
Szánalmasnak tartom, h egy konzolon szaggatnak a játékok.
Az eyecandy-t simán beáldoznám a játékélmény oltárán.PC-sként megint egy kicsit elbizonytalanítottak, látva, h konzolon se garantált az önfeledt játék.
Egységes hardverre nem tudnak betonstabilan futó játékot gyártani, szégyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 3
- Formula-1
- Milyen notebookot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest