- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Most direkt kitérő válaszokat adsz vagy mi?
Nem írtam semmit hogy az Ultrabook honnan jön, nem is cáfolok meg semmit amit írtál, mert így van. Azt írtam, hogy melegednek, és hogy lefelé skálázott CPU van benne, amivel a te állításaidat cáfolom... (De hát ha arra nem tudsz érvelni...)Az Air-t azért veszik mert könnyű kicsi és vékony, ennyi. A felhasználók 0,1%-ka használja arra amire te, a többi meg arra amire én írtam. Munkára ott a Pro, arra van kitalálva. Az eladások igazad van hogy a HW miatt ugrottak, de azért mert tényleg hulladék HW-ja volt az Air-nek, ezért nem is csinált más olyan típusút, mert inkább a netbookkal próbálkoztak, a vékonyítás helyett. Az Air olcsó ezért veszik, ahogy az iPadet is. ARM-mel lehet még olcsóbb még nagyobb üzemidős.
Az egyesítésről, meg majd beszéljünk 3év múlva... Akkor fogja az MS is meglépni, ekkor kell az Almának is. (Teljesen összekevered a consumer piacot, a professzionálissal.)
-
vicze
félisten
Te itt valamit nagyon félreértesz vagy technikailag nem vagy képben.
Az ULV az nem csak down clock, hanem részben más a felépítése is az asztalihoz képest magok száma, L3 mérete, integrál GPU sebegessége, memóriavezérlő sávszélessége stb... Minden esetben az asztalit butítják lefelé. A TDP meg nem 17W, hanem 14-25 között mozog turbóval 25, hogy ki hogyan számolja a TDP-t az egy külön mese. Nem azt írtam, hogy a GHz-vel arányos a teljesítmény, hanem a fogyasztással. Ki a halál adogatja össze a GHz-ket?
Az adatokat meg konkrét processzor tesztekből veszem, amik a számítási sebességet hasonlítják össze.
Amúgy a 2.0GHz-s ULV pont a 17 és 35W határán van, és inkább a 35 felé megy, ezért is problémás az Air és minden Ultrabook melegedéseHol írtam, hogy nyertesnek jön ki az ARM??? Azt írtam, hogy 3éven belül eléri az asztali szintet, tényleg olyan nehéz ezt megérteni?
Komolyan a HW virtualizáció kit érdekel? Egy Air szintű netezős, szövegszerkesztős gépről beszélünk, a fenének nem kell több virtuális gép, elég RAM sincs benne hozzá... (Nem te van az Air fő piaca ne magadból indulj ki és nem neked fog az Apple HW-t gyártani, hanem a lehető legnagyobb tömegnek.)
Az utasítás készlet homlokegyenest más semmi köze a x86-hoz, nem is kell hogy legyen, nem igazán érted úgy látom a Apple hosszútávú stratégiáját, ami végül is iPaddel elkezdett. -
vicze
félisten
Ez a processzor mitől lesz baromi erős? 3x lassabb az ULV mint a mobil és 6x mint az asztali, kb. TDP-vel arányosan csökken a teljesítmény. Az ARM most 1,5W-nál tart és a fogyasztás nem is fog változni, de a teljesítmény drasztikusan nő minden évben. A Cortex-A57 már simán desktop szintű teljesítménnyel bír, és a heterogén felépítés és egyebekről nem mondtam semmit. Az Intel se véletlenül erőlködik olyan kínkeservesen az Atommal...
És rohadtul nem arról van szó, hogy holnap fog váltani az Apple ARM-re hanem úgy kb. 3év múlva, ha egyesíti az iOS-t és a OSX-et.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hírek szerint az Apple fontolóra vette a teljesen ARM-os kínálatot.
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest