Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
De. Sok TV-nél - Rádiónál dolgoztunk még Magyarországon a súdiókban (Tematik, Telemedia, Iko, Imc, TV2, RTL, Magyar rádió, Duna, Hír, Class, Neo) sehol nincs Mac. De hogy mondjak neked újat a BBC sem használ Mac-et, pedig ott nem játszanak kicsiben, és stúdióból is van annyi mint a szemét, és nem igénytelen stúdiókról van szó, hanem komoly cuccokról.
Ez ilyen urban legend amivel a Mac-esek szeretnek dobálózni, hogy 2000-ben mekkora király volt a Mac, igen (VOLT) ma sehol nincs.
Aki komolyan gondolja ma már nem fejleszt Mac-re broadcast programot, max hagyományból (Rhozet, Grasvalley), de már az Avid sem annyira nyomja (Semennyire) Szóval nem.
Az hogy a menő amcsi DJ-k Mac-et hasznának MP3 keverésre, meg a menő magyar hülyegyerekek a "DJ Pult" mögött, azt ne nevezzük stúdiónak.
-
válasz
hallador #118 üzenetére
Videóvágós, hangszerkesztős, ipari világot a Mac Pro-val együtt bukta
Ha hangszerkesztős (stúdiós) világot még nagyon nem. De ezzel az iránnyal fogja.Az Apple-kütyümánia épp olyan gyorsan hagy majd alább, ahogy kezdődött, csak az a kérdés, mikor jön el ez az idő. Ekkor nagyon fogja hiányolni a cég az évtizedes hűséges vásárlóit, akik hátán felkapaszkodott a mai szintre.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alchemist #119 üzenetére
"..ééés már látom magam előtt az Apple betörését az autópiacra:
Formatervezett iCar, 70 centivel rövidebb, mint a Smart, 1,5 litert benzin per 100 km... végsebesség 65 km/ó.
"60-65 km/ó a legtöbb (városi) embernek elég bárhova elérni"
..."
Ilyen már évtizedek óta van, mopedautónak hívják. Legismertebb gyártója a francia AiXAM...
-
Alchemist
addikt
A fogyasztása iciri, ami jó az üzemidőnek
Ha az ARM "ott lenne" teljesítményben, már a fogyasztása sem lenne olyan kicsi (+ kijelző, Wifi és a többi elektromos alkatrész fogyasztása)
Egyébként ha már innováció, miért ne lehetne egy 150 g-os aksiban akár 200 Wh-nyi szufla?
...ééés már látom magam előtt az Apple betörését az autópiacra:
Formatervezett iCar, 70 centivel rövidebb, mint a Smart, 1,5 litert benzin per 100 km... végsebesség 65 km/ó.
"60-65 km/ó a legtöbb (városi) embernek elég bárhova elérni"
-
hallador
addikt
Hát srácok Ti aztán jól összehoztatok egy szép kis felesleges vitát.
Pár gondolat:1.
- Az Apple az IOS stabilitását használhastóságát tökélyre feljesztette. (Jó magas áron, de a tények magas dolgok).
- A saját felhasználótáborának megelégedettségi szintje az ARM alapű eszközeikkel, szinte tökéletesen harmonizál.
- Az apple nem akarja megtartani a prof piacot (MacPro szenvedés, xServe termékcsalád teljes legépítése)
- A notebook piacon az AIR-en kívül egyáltalán nem sikeres cégről beszélünk, kolonc, mint 3 - 4 év múlva nyereséges üzletágnak nevezhető (Nem vagyok jós de ez látszik)
- Csodálkoznék, ha 5 év múlva az az Apple árulna még 17"-os macbook prot, de az sem kizárt, hogy a 15"-os sem lesz piacon.
- Az iMac még sikeres lehet, kérdés meddig él majd.2
- Az Apple hardver eladásainak, bevételeinek jó nagy részét, (nem tudom de tippelek 80%), a mobil eszközökből és az Air-ből szerzi.
- KB 5 éve már csak a fotó piacon szeretik kérdés meddig? Videóvágós, hangszerkesztős, ipari világot a Mac Pro-val együtt bukta.Végkövetkeztetés:
Az Arm tökéletesen meg fog felelni az Apple felhasználók 80 %-ának. De lehet hogy többnek.
-
Vladi
nagyúr
de hogy én mióta mondom ezt... mert azért egy arm már ott van teljesítményben, hogy elég. A fogyasztása iciri, ami jó az üzemidőnek. Egy t60 szintű minőségi gépbe építve... ajj nagyon baba lenne.
meket nem vennék.
-
Suker10
tag
Nem látod az összefüggést?
Szerintem a lényeget nem látod. Nem értelmezed megfelelően a szöveget.
Próbáltam segíteni.
Az emberek nagy része azért vesz telefont, mert böngészésre használja (fehér betű kék alapon), zenét hallgat, filmet néz, szép a színe, szép a formája, "szép" képeket csinál, van hozzá cicás tartó...
Nem az érdekli, hogy milyen processzor van benne, hogy épül fel a kernel, hogy fut rajta egy CAD program. -
ROBOTER
addikt
Figyelj, én nem vagyok egy mai értelemben vett liberális gondolkodású ember, de azért ne menjél már le valami szélső X oldali politikus szintjére. Ez nem a Mein Kampf hanem egy fórum.
Ha komolyan gondoltad amit leírtál, örülj neki hogy nem nyerítesz az intelligenciától. De úgy látom, ezt te is érzed, ahogyan óriásit hazudva meghátráltál és komplementernek állítottad be ezt a két mondatot:
"M I N D E N K I azért vesz telefont, hogy pl. videót/zenét/képet szerkesszen, 3D modellezéss"el foglalkozzon, programozzon rajta, mérnöki munkájában segítse, tudományos kutatásokra használja?"
vs.
"Ez az egész valahol a felhasználók igénytelenségét jelzi. Ők azok a felhasználók, akiknek közük nincs az informatikához, csak a divatot követik, ezért kell nekik telefon, táblagép stb."
-
Suker10
tag
Tehát mindenki azért vesz telefont, hogy pl. videót/zenét/képet szerkesszen, 3D modellezéssel foglalkozzon, programozzon rajta, mérnöki munkájában segítse, tudományos kutatásokra használja? Nos, ezt nem tudtam...
Tévedhet az ARM és tévedhet az Intel is, csak te nem.
Segítek: ezeket nem én találtam ki.
Az igénytelenséget nem negatív értelemben használtam. -
ROBOTER
addikt
"Ez az egész valahol a felhasználók igénytelenségét jelzi. Ők azok a felhasználók, akiknek közük nincs az informatikához, csak a divatot követik, ezért kell nekik telefon, táblagép stb."
Nekem egy évet kellett volna gondolkodnom, hogy ennyire demagóg ökörséget kitaláljak.
-
Suker10
tag
Ettől majdnem leestem a székről.
Még viccnek is rossz.
GeForce 8800 GT (2007): 336 GFLOPS
GeForce 8800 GTX: 400 GFLOPS
GeForce 9800 GX2: 770 GFLOPS
GeForce GTX 480: 1350 GFLOPS
GeForce GTX 680: 3 TFLOPS
GeForce GTX 690: 5,7 TFLOPS
GeForce 8600 GT (2007): 120 GFLOPS
Redeon HD 4870: 1,2 TFLOPS
Radeon HD 5870: 2,75 TFLOPS
Radeon HD 5970: 4,7 TFLOPS
Radeon HD 7970: 4,3 TFLOPS
Radeon HD 6990: 5,1 TFLOPS
Intel HD Graphics 3000: 130 GFLOPS
Radeon HD 2600 Pro: 150 GFLOPS
Radeon HD2900 XT (2007): 475 GFLOPS
Radeon X1950 Pro (2005): 250 GFLOPS
Radeon X1900 XT (2006): 360 GFLOPS
Radeon 9800 Pro (2003): 45 GFLOPSPlayStation 2 GPU (Nvidia): 1 GFLOPS
PlayStation 3 (Nvidia RSX): 500 GFLOPS
Xbox GPU (Nvidia): 5-6 GFLOPS
Xbox 360 (ATI Xenos): 240 GFLOPS
Hollywood GPU: 10 GFLOPSAdreno 200: 1-3 GFLOPS
Adreno 220: 3-10 GFLOPS
Adreno 225: 12-13 GFLOPS
Apple A4: 1,6 GFLOPS
Apple A5: 12 GFLOPS
Apple A6: 25 GFLOPS
Nvidia Tegra 2: 4-5 GFLOPS
Nvidia Tegra 3: 8-12 GFLOPS
PowerVR SGX540: 3 GFLOPS
PowerVR SGX543: 7-8 GFLOPS
PowerVR SGX543MP2: 12 GFLOPS
PowerVR SGX543MP3: 19 GFLOPS
PowerVR SGX 543MP4: 25 GFLOPS
Mali-400 MP4: 7-10 GFLOPS
Mali-T604: 50-60 GFLOPS
ARM Cortex-A8: 1 GFLOPS
ARM Cortex-A9: 1,4 GFLOPS
ARM Cortex-A9 (két mag): 2,4 GFLOPS
Intel Pentium III: 2.2 GFLOPS
Intel Core 2 Duo: 27 GFLOPS
Intel Core 2 Quad: 55 GFLOPS
Intel Core i7: 150 GFLOPS
Intel Xeon E5-2600: 160 GFLOPS
Intel Larrabee: 2 TFLOPSARM Cortex A5: 1 500 MIPS
ARM Cortex-A8: 2 000 MIPS
ARM Cortex A7: 2 800 MIPS
ARM Cortex-A9 (2 mag, 1,5 GHz): 7 200 MIPS
ARM Cortex-A15 (4 mag, 2,5 GHz): 35 000 MIPS
AMD Phenom II X6: 80 000 MIPS
AMD FX-8150: 110 000 MIPS
Intel Core i7 2600K: 130 000 MIPS
Intel Core i7 3960X: 180 000 MIPS, ~150 GFLOPSA GPU-nak kb. 10 év a lemaradása, de inkább nagyobb, a többit ne is említsük. A látszat néha csal.
Egyébként maguk az operációs rendszerek (iOS, Android, Bada, Symbian OS, Windows Phone, BlackBerry OS, MeeGo) korlátozott teljesítményre (memória, CPU) vannak optimalizálva. Ezért tűnnek gyorsnak. Az a "sok szempontból jobb architektúra" valójában nagyon hasonló, hiába RISC.
Csak viszonyításképpen: A harmadik generációs iPad (Apple A5X) lényegesen lassabb az Intel Atom N450-nél. Egy 2009-es kis teljesítményű processzorról beszélünk.
A fiatal szó nem értelmezhető. Mi fiatalabb?
Mi kezd beérni? Az Intelnek nem érdeke egy nagyságrendekkel gyorsabb processzor megalkotása, pedig megtehetné. Itt inkább arról van szó, hogy az Intel szeretne betörni arra a piacra, az ARM pedig a hordozható kis teljesítményű számítógépeket célozta meg. Nem hinném, hogy az ARM komoly sikereket érne el, nem csak a teljesítmény miatt. Ez az egész valahol a felhasználók igénytelenségét jelzi. Ők azok a felhasználók, akiknek közük nincs az informatikához, csak a divatot követik, ezért kell nekik telefon, táblagép stb. Megelégszenek a kis kijelzővel, kis teljesítménnyel, a kevésbé komplex alkalmazásokkal. Nézd meg, mennyi telefont adtak el úgy, hogy egy 15 évvel ezelőtti asztali számítógép teljesítményét sem érik el. Újra feltaláltak pl. olyan játékokat, amik egy Commodore 64-en futottak 30 évvel ezelőtt. Ez nem probléma, és nem a legendás számítógép lebecsülése, csak igénytelenség, van pozitív oldala is, "a lényegen nem változtat". Mindent el lehet adni, ha jól csomagolod. Az emberek rengeteg pénzt el tudnak szórni felesleges dolgokra úgy, hogy észre sem veszik. Ebben nagy szerepe van a médiának, a közösségi hálóknak stb. -
pakriksz
őstag
nekem a telefonomban pontosan egy Broadcom BCM21553 van ARMv6 utasításkészlettel 832mhz-n. Nuku hw gyorsítás. Most kivágtam egy részletet egy xvid filmből 640x 242 1 mbit körül, "szabvány" sd 16:9-es xvid. Röccenés nélkül megy. De próbáltam már nagyobb függőleges felbontású 4:3-as videot is, annál is ez a helyzet.
Szóval vagy valami hulladék romod van ami felszabálja az cpu-t (sámsung, hátécé bugui), vagy valami nagyon gagyi videolejátszóval próbálkozol.
-
Male
nagyúr
-
pakriksz
őstag
"Egy magos A9 @ 1GHz, egy 624x352-es xvidet nem tud szaggatás mentesen lejátszani procierőből, én ezt tapasztaltam, emlékeim szerint ugyan ezt viszi már egy 366-os Celeron is."
Akkor rosszul tapasztaltad, mert az én A7-es 800mhz-s telefonom izomból viszi az xvidet (nincs rajta semmilyen formátumra hw gyorsítás), h264-el már nem birkózik meg.
Ugye nem hd xvidet próbáltál, mert az persze hogy nem viszi. De azt egy 366-os celeron sem. Sőt szerintem rosszul emléxel, mert sd xvidre is már kevés a celeroncs. divx-et talán még elvitte, de xvidet tuti hogy nem.
Egyébként arm és arm között is van különbség. Pl a tegrák arról híresek hogy sokmagosak, és olcsók... viszont 1 magjuk sokkal gyengébb mint mondjuk egy exynos magja.
-
vicze
félisten
Most direkt kitérő válaszokat adsz vagy mi?
Nem írtam semmit hogy az Ultrabook honnan jön, nem is cáfolok meg semmit amit írtál, mert így van. Azt írtam, hogy melegednek, és hogy lefelé skálázott CPU van benne, amivel a te állításaidat cáfolom... (De hát ha arra nem tudsz érvelni...)Az Air-t azért veszik mert könnyű kicsi és vékony, ennyi. A felhasználók 0,1%-ka használja arra amire te, a többi meg arra amire én írtam. Munkára ott a Pro, arra van kitalálva. Az eladások igazad van hogy a HW miatt ugrottak, de azért mert tényleg hulladék HW-ja volt az Air-nek, ezért nem is csinált más olyan típusút, mert inkább a netbookkal próbálkoztak, a vékonyítás helyett. Az Air olcsó ezért veszik, ahogy az iPadet is. ARM-mel lehet még olcsóbb még nagyobb üzemidős.
Az egyesítésről, meg majd beszéljünk 3év múlva... Akkor fogja az MS is meglépni, ekkor kell az Almának is. (Teljesen összekevered a consumer piacot, a professzionálissal.)
-
tobal
tag
A cég szempontjából szerintem nem rossz döntés, hogy próbálják a hardverplatformjaikat egyesíteni. Az is látszik, hogy mivel a mobileszközök terén igazán sikeres az Apple, a Mac-eket is ebbe az irányba próbálják elvinni, magyarul egyre inkább közelítenek a konzumer piacok felé. Komoly gépeket egyre kevesebben vesznek, szerintem logikus az Apple lépése.
Más dolog, hogy rám ne számítsanak ebben a szegmensben, mint lehetséges vevőre. Az sem egy rossz mellékhatás, hogy így valószínűleg el fog tűnni a Mac-sznobizmus a művészek világából, mert nem lesz olyan erős Mac gép, ami az ő igényeiket kielégítené, így egyre többen rájönnének, hogy egy PC+Linux kombóval egy ugyanolyan stabil, használható és hatékony rendszert kapnak, negyed annyi pénzért.
-
Male
nagyúr
Nem, nem kell addig... ha csak kevés van, és az nem megbízható, akkor arra nem szabad alapozni, max tippelni. Ha van értelmes teszt, arra már lehet.
Egy magos A9 @ 1GHz, egy 624x352-es xvidet nem tud szaggatás mentesen lejátszani procierőből, én ezt tapasztaltam, emlékeim szerint ugyan ezt viszi már egy 366-os Celeron is. Még ha 100%-nak vesszük a teljesítmény növekedést az ARM esetén a magok számával (ami kizárt), akkor is egy négymagos A9 is valahol egy P3 szintjén van ebben. Értem én, hogy nagy lépésekben nő a teljesítményük, csakhogy amíg távol vagy a csúcstol, addig könnyű nagy lépésekben fejlődni, így ez nem fog örökké tartani.
-
big-J
őstag
Azt, hogy egyes tesztekben az A9 3x gyorsabb mint az A8, és némelyikben 10-15%-kal, nem lehet mással magyarázni, mint hogy ezek a tesztek nem, vagy gyalázatosan gyengén multithreaded-ek. Ha egy kétmagos atom is belekerült volna, már érne valamit az a megállapítás.
Közben már rég 4magos A15 van terítéken, és amire az apple egyáltalán közel kerülne a dologhoz, A57-el kellene számolni, desktop-ba abból is 8-16 magossal.
Ehhez vedd hozza, hogy egy generációval mennyit feljlődik az arm, és mennyit az intel: 2700k > 3770k kemény 10% gyorsulás.
-
suraki
tag
Na ez már jó kiindulási alap, kösz!
Azt nem igazán látom, hogy ez mennyire releváns az Anand GPU mérisei kapcsán és az A6-os CPU-ja hogyan viszonyul az itt mértekhez, de ezzen már legalább lehet rágódni.
Én nemvagyok egy hw teszter szaki, de még csak egy szépen fejlett geek sem, így kénytelen vagyok az ilyen adatokra támaszkodni, plusz a személyes tapasztalat. Ez utóbbi alapján minden próbált atomos gép hulladék, de nem minden ARM-os gép használható. -
Íme: [link]
Ez egy értelmezhető teszt. Minden hardver gentoo linuxot futtatott.
Résztvevők:
1 magos Cortex A8 @1GHz
2 magos Cortex A9 @1GHz
1 magos Atom N450 @1GHzJól látszik, hogy a 2 magos A9 már eléri egy 1 magos Atom teljesítményét azonos órajelen. A másik, ami jól látszik, hogy az ARM többmagos skálázódása elég gyér. Ebből pedig kábé az jön le, hogy a mai 4 magos, magas órajeles A9 CPU-k (pl Note2 @1,6GHz) sem érik el teljesítményben a 2 éves (!!!) 2 magos Atomokat (N550). Ha ehhez hozzávesszük a tdp értékeket (N550: 8,5W, Exynos 4412: 4-5W), akkor máris nem olyan hatalmas az ARM teljesítmény/watt előnye egy régi, gyenge gyártástechnológiás (45nm) x86-tal szemben.
Ahogy egyre nagyobb és éhesebb ARM procik készülnek, úgy vesztik az hatékonyságukat a gyenge skálázódás miatt. Ha egy nagyon erős procit akarnának kihozni, ami a mai x86-tal versenyezhetne - mondjuk rengeteg magot alkalmazva -, akkor hamar visszájára sülne el a dolog, és a energiahatékonysági mutató máris az x86 irányába dőlne.
-
JulWCZar
senior tag
Nehany eszrevetel:
(1) Az egesz "Inspired by Intel" ( lol
) ultrabook az izmos MacBook Air apropojan van. Meg a tokozast is az Apple rendelte meg anno. Amig az Air nem ultrabook volt, nem kellett tizedennyi embernek sem.
Az Air eladasai mult nyar ota az egekbe emelkedtek, mert egy vekony, szexi laptop gyorsabb volt, mint a 2009-es MacBook Prok.Erdemes utananezned, milyen megdobbento reszet teszik ki az Apple MacBook eladasainak az ultrabook Airek, ez mind az elmult bo egy evben ugrott meg.
De szerinted a "brikaknak" mindegy, mert csak Facebookoznak. Igen nagy aranytevesztesben vagy. Az Apple vasarlok ugy ugrottak az izmos Airre, mint tyuk a takonyra, tavaly ota tenyleg csak a hulyek vettek 13-as MacBook Prot (aminek meg a felbontasa is kisebb).
(2) A jelenlegi Air 4/8 GB memoriaval rendelheto. A virtualis gepek memoriaigenye annyi, amennyit akarsz. Az enyem egy kimaxolt tavalyi modell, 4 GB memoriaval, elfut egy teljes, 100%-ban productionnal egyezo webszerver a teljes kodbazissal, es meg egy virtualis gep Windows XP-vel, IE debuggolashoz. Ez ket virtualis gep, es ennek a tetejen dolgozom.
(3) A web igen izmos front end koddal futo webes alkalmazasok fele halad. Es ma mar mindenki hasznal tabokat a bongeszoben, szoval ez sokszorozottan terheli azt a rendszert is, amit csak bongeszesre hasznalnak. Netbook teljesitmeny senkinek nem kell. Ultrahordozhato laptop teljesitmeny sem. Azt tudta a 2010-es, Core 2 Duos Air, es senkinek nem kellett. Erre te most le akarsz a userek torkan nyomni egy durvabb kompromisszumot.
Az Apple nem lep el ebbe az iranyba, mert nagysagrendileg ugrottak az eladasai, amint kompromisszummentesse tette az Airt.
(4) Az Apple hosszutavu strategiajaban az iOS / OS X egyesitest varni a legnagyobb tevedes. A ket platform homlokegyenest mas filozofian alapul, barmelyik nyer teret a masikon, az a karara valik annak.
Az OS X is kap iOS-es featureoket, es az okoszisztema szepen egyuttmukodik az iCloudon keresztul, de ezen felul ongyilkossag barmelyiket is a masikra eroltetni.
-
suraki
tag
Te is tudod hogyan futnak ezek a bárki számára elérhető tesztek. Van akinél éppen a vírusirtó fut a háttérben csak lövése nincs róla, a másiknál a torrentkliens izzik csak elfelejtette, a harmadik meg abban leli örömét, hogy meghamisítja a teszteredményt és így tovább de ha elég sokan futtatják akkor statisztikailag is használható eredmények jönnek ki amiket botorság lenne pusztán viccként kezelni. Lehet ezeket az adatokat a helyükön kezelni és nem csak elbagatelizálni.
Szóval ha tudsz olyan teszteredményeket amit irtál ne tarts magadban mindenki okulására fognak szolgálni, de addig is abból kell és lehet (!) főzni ami van.
Persze nyugodtan homokba is dughatjuk a fejünket, csak szerintem meg annak nincs semmi értelme. -
Male
nagyúr
Mondjuk ami kivitelezhető teszt: FullHD h264-es kódolású film lejátszása prociból (nem GPU-val)... megy vagy nem megy... RAR tömörítés, azonos végeredménnyel (a beállítás nem feltétlenül azonos ehhez... talán van iOS-re is... Androidosat találtam, így gyanítom igen), időben mennyi és egy C2D-n ugyan ez mennyi... Ha mondjuk ebben a kettőben hozza egy C2D teljesítményét, akkor azt mondom oké.
Az a proci teszt, ami azonos processzorra 900 - 2200 pont között szór, az egy vicc, ezen szerintem kár vitatkozni.
-
vicze
félisten
Te itt valamit nagyon félreértesz vagy technikailag nem vagy képben.
Az ULV az nem csak down clock, hanem részben más a felépítése is az asztalihoz képest magok száma, L3 mérete, integrál GPU sebegessége, memóriavezérlő sávszélessége stb... Minden esetben az asztalit butítják lefelé. A TDP meg nem 17W, hanem 14-25 között mozog turbóval 25, hogy ki hogyan számolja a TDP-t az egy külön mese. Nem azt írtam, hogy a GHz-vel arányos a teljesítmény, hanem a fogyasztással. Ki a halál adogatja össze a GHz-ket?
Az adatokat meg konkrét processzor tesztekből veszem, amik a számítási sebességet hasonlítják össze.
Amúgy a 2.0GHz-s ULV pont a 17 és 35W határán van, és inkább a 35 felé megy, ezért is problémás az Air és minden Ultrabook melegedéseHol írtam, hogy nyertesnek jön ki az ARM??? Azt írtam, hogy 3éven belül eléri az asztali szintet, tényleg olyan nehéz ezt megérteni?
Komolyan a HW virtualizáció kit érdekel? Egy Air szintű netezős, szövegszerkesztős gépről beszélünk, a fenének nem kell több virtuális gép, elég RAM sincs benne hozzá... (Nem te van az Air fő piaca ne magadból indulj ki és nem neked fog az Apple HW-t gyártani, hanem a lehető legnagyobb tömegnek.)
Az utasítás készlet homlokegyenest más semmi köze a x86-hoz, nem is kell hogy legyen, nem igazán érted úgy látom a Apple hosszútávú stratégiáját, ami végül is iPaddel elkezdett. -
suraki
tag
a GPU-t benéztem, az iPad elvi maxát hasonlítottam egy valós teszthez. Vagyis a valóságban alig karcolja egy HD3000-es elvi teljesítményét. Biztos a Real Racing 3 bemutatója szédített meg.
A CPU meg annyi amennyi...szivesen látok más teszteredményeket is ami szerinted nem vicc. -
suraki
tag
válasz
Alchemist #84 üzenetére
szó sincs róla, ez egy mezei "nesze neked" teszt, ami kitűnően szimulálja a "majd hülye leszek optimalizálni" fejlesztési elvet és ezzel lefedi a felhasználói alkalmazások 90%-át.
Viszonyításhoz ettől még jól használható mert nagyságrendeket nem torzít...szóval szerintem ez beleillik az én alátámasztó teszt kritériumaim közé.
A tévedékel elkerülése végett egy ilyen tudású asztali géppel még 5 évvel ezelőtt sem biztos, hogy boldog lettem volna,ma meg pláne nem, hiszen egy mai új átlaggép ennek mind CPU mind GPUban legalább 3-4szeresét nyújtja. -
Male
nagyúr
GPU gyári adat... gyári adat szerint a 9800GT az meg 336 GFLOPS...
Procit nézem... hát érdekes eredmények vannak ott:
"Intel Core 2 Duo E4500 2206 2 Windows 32-bit 2217"
"Intel Core 2 Duo E4500 2200 2 Windows 32-bit 1728"
"Intel Core 2 Duo E4500 2199 2 Windows 32-bit 958"Vicc ez a teszt.
-
suraki
tag
Csak viszonypontul:
egy iPad 4-es CPU teljesítménye egy Core2Duo szintjén van, a GPU pedig egy Geforce 8800-9800 magasságában. És itt egy nyiszlett, félkilós, passzívhűtéses tablettről beszélünk. (Hozhattam volna példának a Nexus 10-et vagy más hasonló vasat is, a lényegen nem változtat.) Az ARM egy fiatalabb és a jelek szerint sok szempontból jobb architektúrát tett le az asztalra ami mostanra kezd beérni. Már nagyon ideje volt kicsit megkavarni azt a poshadt állóvizet amit az intel kavargat pár évtizede. -
JulWCZar
senior tag
Hardveres virtualizacio?
Hogy birja a sok threadet amit egy desktop OS kuld ra?
Utasitaskeszletek?Nem koltoi kerdes, nem tudom, de tippem van.
Az a feature keszlet, es az az egyenletes teljesitmeny, amit egy x86-os Intel chip ma tud, azt nem ket nap beerni. Es meg az Intel is sokszor megbotlott ezen a hosszu uton.
A 3X-6X lassabb pedig baromsag. Nem tudom honnan szedted.
Mar csak az orajelek miatt sem jon ki. Turbo modban az asztali egy magon 20 GHz-es?. Ne rohogtess.A teljesitmeny sem linearis a TDP-vel, nem veletlenul dragak az ULV chipek. Ha igy lenne, eleg lenne az asztalit downclockolni, nem vennek ezt 346 dollarert.
Ha hasonlo aranytevesztesekkel operalsz, amikor az ARM potencialjat mered fel, nem csodalom hogy nalad nyertesnek jon ki.
-
pakriksz
őstag
válasz
Alchemist #74 üzenetére
nem lesz több, évek óta így megy... növekszik az armok teljesítménye nem is kicsit, de a fogyasztás 1-2w körül marad. Nem is olyan rég 1-2w-t fogyasztott egy 1 magos a6, ma meg kb ugyanennyit egy 2 magos, magonként is sokkal nagyobb teljesítményű a9.
Az az x86-ra jellemző hogy alig tudnak teljesítménynövekedést elérni azonos fogyasztással.
-
pakriksz
őstag
Ha nem a task managert nézed, más program is ugyan onnan szedi a marhaságot (a kerneltől).
"Nekem volt Athlon-os laptopom, 1 hét után eladtam, annyira vacak volt, Melegedett mint a barom, és zabálta az energiát. Ugyanolyat vettem intelbe, és messze jobb volt." na hát erről beszéltem, a "zemberek" így gondolkodnak.
Az nem merült fel, hogy a laptop gyártó egyszerűen elcseszte a hűtést?
Főleg azért mert az amd fénykorában az úgy volt, hogy bizony az azonos intel p4-ek sokkal többet fogyasztottak, főleg a prescottok, és még gyorsak sem voltak (athlon64-hez képest konkrétan lassúak voltak), na meg a 3x-os ár is ott volt. Nem véletlenül dobták az egész p4 vonalat a kukába, de azért beszedtek belőle jó sok pénzt, az "okos" vásárlóközönségnek köszönhetően. -
Alchemist
addikt
3x lassabb az ULV mint a mobil és 6x mint az asztali, kb. TDP-vel arányosan csökken a teljesítmény
Ez a TDP-s teljesítményarányítást honnan veszed?
2 GHz az ULV órajele, ha az asztalid 6x gyorsabb, akkor abban 4 mag van és legalább 6 GHz-en jár.Cortex-A57
Azért a növekvő teljesítménnyel jóval több lesz a TDP, mint 1,5 W...
-
NGA
addikt
"nem kell belinkelni, a task manager baromságokat mér
"
Nem a task managerben néztem. És ismét megnéztem egy nagyobb állománnyal, simán kiüti mindkét magot fullra.
Nekem volt Athlon-os laptopom, 1 hét után eladtam, annyira vacak volt, Melegedett mint a barom, és zabálta az energiát. Ugyanolyat vettem intelbe, és messze jobb volt.
-
suraki
tag
Ha valaki a marketing és a profit szavakon sikeresen túlverekedte magát, akkor rájön, hogy nem az ördögtől való az ötlet. Már most lazán hozza egy csúcskategóriás tablet egy belépöszintű mezei laptop teljesítményét és kész az az alap architektúra ami akár desktop vagy szerver vonalon is megállná a helyét, gyakorlatilag csak a szándékom múlik mikor és ki fogja megugrani ezt a váltást elsőnek. Az Apple a centralizát fejlesztéseknek köszönhetően az egyik legvalószínűbb jelölt a listán. De tisztán látható, hogy mások is ebbe az irányba mozognak (pl AMD). Az biztosra vehető, hogy ha lépnek nem 1-2 modellt fognak áttenni, hanem a teljes Mac palettát. Sztem ez 2-3 év, addigra már 8-16 magos "gigászok" lesznek a mindennaposak és szerverekben ez csak sokszorozódik majd. Az egységes hw platform az Apple-nél pedig jobb átjárhatóságot, kevesebb hibalehetőséget és gyorsabb felesztéseket eredményez...nem hangzik ez olyan rosszul.
Persze nincs nekem különösebb bajom az x86-tal sem, de ha azonos áron tudnak gyorsabb és kevesebbet fogyasztó kütyüket is építeni, nem fogom fujjolva eltolni magamtól. -
pakriksz
őstag
Az intel azért piacvezető, mert:
-alapból az volt, ugyan is az ibm pc-hez kezdetben kizárólagosan gyárthattak procit, és a jogok is övék
-az is maradt mert az alternatív gyártóknál (amik csak a monopolium ellenes törvény miatt voltak életbentartva) élet-halál ura volt.
-elhitették a zemberekkel, hogy csak az ő cpu-juk jó, a többi hulladék dzsunka másolat.
-aztán jött az amd, kicsit túlnőtt a csicskás szerepen, jobb cpukat gyártott. Persze a zemberek nagy részét ez nem érdekelte, mert az intel (pentium) a jó, amd hulladék. Ezért ugye jöttek az inteles kedvezmények azoknál a cégeknél akik nem gyártottak amd-s cuccot, amin biztos lehet viccelődni, csak hogy el is ítélték őket emiatt, igaz vicc szerű birságokat kapott az intel. De ez csak évekkel később történt meg, az AMD a jó kis athlonok fejlesztésébe ölt pénzből nem sokat láttott, hiszen akármilyen jó volt, alig nőtt a részesedése, az intel trükkjeinek köszönhetően, az elmaradt bevétel miatt kevesebb fejlesztés az amd-nél, a kevesebb fejlesztés miatt lecsúszás, amitől még kevesebb fejlesztés...Szóval az intel azért piacvezető, mert mindig is az volt, és az erősebb kutya... és a fost is el tudja adni (pentium4, atom).
Versenyt nem sokat tapasztalt, most fog talán.
-
Mister_X
nagyúr
Nem hülyeség ez, csak most kicsit bekavarnának, de rendesen. Kell a konkurencia a Windows RT ellen (tapis MacBook?), ráadásul ezzel nőne a MacBookok amúgy is nagyon jó üzemideje.
-
pakriksz
őstag
nem kell belinkelni, a task manager baromságokat mér
Futtass egy régi 1 szálú programot, arra is azt fogja írni hogy egyenlően van terhelve az összes mag.
Én írtam magamnak egy kis végtelen ciklusos tesztprogramot. 4 magos procin 1 szálon indítva kiírta a task manager hogy mindegyik mag 25%-on van terhelve(pedig csak 1 mag van 100%-on, tudom mert én írtam a programot), és a teljes terhelés 25%... 2 szálon már mind 50%, és így tovább.
Valam nagyon hozzávetőleges sacc értéket számol, ki tudja hogyan.
A legmegbízhatóbb a többszálúság megnézésére, hogy ha egy program használatakor 100%/magszám környékén tanyázik a terhelés (érdemes a folyamat terhelését megnézni), az bizony 1 szálú nagyrészt. Ha ettől jelentősen eltér akkor TALÁN nem.
Nálad az a 60% azt jelenti, hogy csutkára nyom 1 magot (50%), és a másik magon meg a rendszerfolyamatok futnak (10%).
-
Sir Ny
senior tag
válasz
szilagyiv #66 üzenetére
,,Az Intel nem azért lett piacvezető"
ez mondjuk nem igaz, nem ezért lett piacvezető. Azért lett és maradt piacvezető, mert
- sok gonosz ember minden egyes boltost megfenyegetett, hogy ha nem akarja a kislányát holnap darabokban látni, akkor csak inteles gépet adjanak el (AMD-t így csak fiúk apjai tudtak eladni, ami sacc/kbaz összes boltosok fele)
- és mert a konkurenciája elfaszkodja az egészetaz, hogy most miért piacvezető: mert nagyon jó termékeket gyárt
-
szilagyiv
senior tag
Símán csak arról van szó, hogy az Apple az efféle pletykák kiszivárogtatásával akarja lealkudni az árakat. Persze, licencelhetnének ARM technológiát és egymás mellé rakhatnának nyócvantíz Cortex nemtommi magot, és akkor még az is lehetne, hogy azonos fogyasztással kihoznának egy procit, de a gyártása (vélhetően) baromi drága lenne.
Az Intel nem azért lett piacvezető, mert sok gonosz emberrel összeesküvést elméltek ki, hanem mert jó cuccokat tudnak felmutatni! A megoldást az egyenletre a fogyasztás/teljesítmény/gyárthatóság (kihozatali arány, meg az ára persze) arányszámok adják meg. -
zoltanz
nagyúr
Sztem nem lesznek olyan lassúak majd azok az ARM-es procik, jók az Intel Atom-os megoldások, de bennük lévő GPU -k elég karcsúak.
Az meg, hogy átírja-e az Adobe a PS -t az csak attól függ mennyi ilyen gépre tudják eladni. -
ROBOTER
addikt
Áhh, rosszul teszteltél. Képtelenség, érted? Képtelenség!
A photoshop angol nyelvű leírásában is benne van, hogy ha több szálra akarod bontani a folyamatot, manuálisan szét kell szeletelned a képet, és más-más számítógépeken futtatni. Sőt azt is leírják, hogy a GPU támogatás csak azért van benne, mert az erotikus portrék szerkesztése közben a bal alsó sarokban jó ha fut a Call of Duty.
-
NGA
addikt
Én is elinditottam a PS-t, behivtam egy képet, igaz nekem csak 2 magos a gépem, de a képfeldolgozás közben mindkét processzormagot használta.
P8400-as proci van csak benne 4 giga rammal, meg a Win8, a cs6-os PS-t futtattam, és 2300x2000-es volt a kép, és mindkét mag felment 60%-ra. Ha kell, rakhatok be screent -
vicze
félisten
Ez a processzor mitől lesz baromi erős? 3x lassabb az ULV mint a mobil és 6x mint az asztali, kb. TDP-vel arányosan csökken a teljesítmény. Az ARM most 1,5W-nál tart és a fogyasztás nem is fog változni, de a teljesítmény drasztikusan nő minden évben. A Cortex-A57 már simán desktop szintű teljesítménnyel bír, és a heterogén felépítés és egyebekről nem mondtam semmit. Az Intel se véletlenül erőlködik olyan kínkeservesen az Atommal...
És rohadtul nem arról van szó, hogy holnap fog váltani az Apple ARM-re hanem úgy kb. 3év múlva, ha egyesíti az iOS-t és a OSX-et.
-
ROBOTER
addikt
-
Sir Ny
senior tag
hiába poénkodsz, és nem állítod nyíltan, de akkor sem igaz, hogy a magok számával lineárisan nőne a teljesítmény (akár ps alatt)
néha látok tesztet, ahol processzorok vannak tesztelve i=1..n aktív maggal. nagyjából úgy néznek ki, hogy a második! mag bekapcsolása jelent +60% teljesítményt, és nagyjából gyökfüggvény alakúan csökken. (persze ez csomó mindentől függ, elsődlegesen a használt szoftvertől)
-
ROBOTER
addikt
Nem, halál komolyan gondolom.
Múltkor a volt anyósom képét fotosoppoltam, rányomtam egy zajszűrést, hogy szebb legyen, de nem bírta a gép. Elindítottam a rendszerfigyelőt, és meglepődve láttam, hogy csak 1 mag dolgozik a négyből, 105%-on. A maradék 3 mag -7%-on állt.
Elővettem a notebookot, és a két szeme között kettévágtam a volt anyósom. A két félképet feldolgoztam a két számítógépen külön-külön, majd az asztalin összetoltam a két félképet egy panorámaszoftverrel, ami elsőre tévedett és küklopsz lett a vénasszonyból, mert a két szemet azonosnak ítélte. Igaz, ez is csak 1 maggal ment, de ezt már ki bírtam várni nagy nehezen, elmentem addig WC-re, amúgyis megjött a képtől az ihletem.
Végül kiderült, hogy nem lett szebb, de tanulni jó kis lecke volt.
-
arn
félisten
szimplan megvehetnek az egyre kevesebbet ero amdt.
-
-
Nem biztos, hogy 480 mp lesz az a számolás. Inkább örökké fog tartani, mivel az adobe-nak nem nagyon lesz "kedve" megírni az ARMra kihegyezett verzióját annak a hatalmas programcsokornak. Még ha meg is lépik, szerintem nem a CPU-t fogják számoltatni, hanem valamilyen GPU-t és akkor OpenCL és társai lesz a cél. Ez talán még megléphetőnek mondható az Adobe szempontjából, hisz a számításigényes kódon sokkal nagyobb értékben osztozna az x86 és ARM verzió. De már eleve az kérdéses, hogy a sima Mac-ek is ARM processzora fogna épülni, hisz a MacBook-okról szól a cikk. Nem is látom sok értelmét, mivel ma már az asztali már nem trendi, így marad workstationnek vagy semminek. Technikai szempontból sem tudom elképzelni, hogy valaha ARM alapú lesz az összes Mac, mert itt már sokkal kevésbé számít a fogyasztás és a méret.
-
ROBOTER
addikt
"nem hiszem, hogy 15 gépen egyszerre akarsz Photoshoppolni, hogy aztán egy végeredményt kapj."
Sőt wazze, amikor fotosoppolsz, akkor az i7 négy magjából is csak egy megy, mert a fotosop tipikusan olyan feladatokból áll, ami nem párhuzamosítható. Sőt ezért van a fotosopban egyre durvább GPU kihasználás az x-edik verzió ota.
Minél tovább vitatkozunk, annál durvább dolgokat írsz.
-
Sir Ny
senior tag
,,így gyakorlatilag ez az első olyan operációs rendszer, mely a táblagépektől kezdve az erősebb asztali PC-kig egységesen képes lefedni a termékskálát. "
há, sokáig kellett várni, hogy a sok blabla közt feltűnjön az első bullshit
még hogy a win8, mikor a linux már a legelső tableteken ott szorgoskodott - win8 azóta sincs
persze routertől szuperkompjútáig skálázódik, miközben minden lehetséges területen az egyik (ha nem a) legjobb
-
Nem így van. Csak úgy, olyat készíthetnek, amilyet tudnak. A valóságot erősen befolyásolják a fizikai korlátok. Akárhány elemzést, tanulmányt, bármit olvastam, akár ARM, akár független forrásból, mind azt mondja, hogy a lehetőségek pillanatnyi határát feszegetik az aktuális ARM-os megoldások. Tehát vagy semmi értelme az egész gondolatmenetnek, vagy az Alma többet tud az ARM-ról, mint maga az ARM.
(#48) ROBOTER
az össszes
Maradjunk annyiban, hogy bizonyos szerverfeladatokat át lehetne venni ARM-mal. Ott sokkal egyszerűbb az erőforráselosztás, nem hiszem, hogy 15 gépen egyszerre akarsz Photoshoppolni, hogy aztán egy végeredményt kapj. -
JulWCZar
senior tag
Itt egy pelda:
Intel® Core™ i7-3667U Processor
(4M Cache, up to 3.20 GHz)Ket lenyeges adat:
Max TDP: 17W
Recommended Customer Price (TRAY): $346.00Ez egy baromi eros processzor, 17W-ot fogyaszt.
Nem kell osszeeskuves elmeleteket gyartani a gonosz Intelrol, mert
(1) Az Apple akart AMD aput az Airbe, sot, elsodlegesen azt akart, de az AMD elkesett / nem volt megbizhato millios tetelu szallitasra
(2) Az Intel 346 dollart ker ezert a CPU-ert. Nyilvan valamivel olcsobban kapja az Apple, de hidd el, faj nekik is ez az ar. Ennek a feleert mar iPhone-t gyartanak, es ez csak egy CPU.De az Intel elkerheti ezt a penzt, mert nincs senki a kozeleben sem.
Es meg valami: nem fog az Intel a kezere ulni a kovetkezo 5 evben. Ha az ARM 5 ev mulva beeri a mostani ULV Core procikat, az edeskeves lesz.
-
kizárólag ez a lényeg
Na ne má', ez ostobaság. Tudod nagyon jól, hogy ez nem igaz.
Csak hogy olyat mondjak, amit te is a bőrödön érzel:
Ha egy photoshop munkamenet során 30 filter után 15mp-et számol a gép, ezután meg 480-t, akkor elküldöd az az Almát melegebb éghajlatra, függetlenül attól, hogy ezt kevés áramból hajtotta-e végre vagy sem.Vagy saját problémámból:
Ha egy ProTools munkamenetben a 85 tracken 27 virtuális hangszerrel valaki elindítja a lejátszást és a cpu terhelés kiakad, és emiatt nem tudja folytatni munkát, és fagyaszthatja le a csatornákat, akkor az Alma nyithat külön helpdesk vonalat csak anyázásokat hallgatni.Aztán, hogy otthoni bohóckodásra, facebooknézégetésre, fórumhuszárkodni ki mélyen csilivili vackot használ csilivil oprendszerrel, az tök mindegy, oda, tényleg elég egy random ARM is, de akkor meg minek neki MacOS? Erre most is ott vannak a random droid tévé-okosítók ARM procival.
-
pakriksz
őstag
úgy jön ide hogy abban jobb az arm. Tehát ha lenne értelme egy teszem azt 4x akkora magokkal rendelkező 4x olyan gyors armot gyártani, akkor gyártanának... de nincs mert mobil eszközökbe az alacsony fogyasztás a lényeg, a teljesítmény rovására. intel mellett pedig nem tudnak megmozdulni desktop piacon akkor sem, ha gyártanának egy destop i7-eket verő 10w-os tdp-s csoda procit.... Mert az intel befenyíti a kereskedőket, pc gyártókat ahogy az athlonoknál is tette és nem fognak vásárolni ilyen csodaprocit, na meg az x86-ra írt programok sem futnának rajta(nem is engedné az intel még az emulációt sem).
Tehát itt nem nemtudásról van szó, hanem nem akarásról...
-
Hurrá!
Végre nem fognak DTP-zni macen, és nem lesz kavarás, hogy most miért nem ugynolyan mégse a macen készült eps vagy pdf, mint a win alatt, pedig minden beállítás ugyanaz... -
ROBOTER
addikt
-
JulWCZar
senior tag
Es meg egy dolog, ezt Anand emlitette egy podcastben:
Ha az Apple komoly, modern, 64 bites, x86 szintu ARM proci fejlesztesebe fog, hatalmas problemakba fog futni.
Anand egy Pentium 4-est hozott fel peldanak, amit egy bug miatt vissza kellett hivni. Az Intel is hibazott, nem is egyszer, es ok nem ma kezdtek.
Nem hiszem hogy hopsz, egyik naprol a masikra bejelentik, hogy one more thing, itt az x86 vero Apple ARM chip. Hosszu ut lesz ez.
-
letepem
aktív tag
válasz
mrhitoshi #30 üzenetére
Teljes mértékben egyet kell értenem! Kicsit erősítene AMD költségvetésén is, valamint még jobb innovációkra sarkallná az AMD-t hogy versenyképes legyen. Egyetlen egy dolognak kellene sikerülnie : annak a fránya kihozatalnak és AMD csipek lennének Apple gépekben aminek én személy szerint örülnék, mivel ahhoz képest hogy "jóval" kisebb gyártóról beszélünk, mégis sokkal fair-ebb a customerekhez való hozzáállása.
-
JulWCZar
senior tag
Az Airnek az a lenyege, hogy baromi eros. Ultrabook != Netbook.
Hogy az ARM mikor er fel ide, hat, az nem most lesz.
Jelenleg a Core i5-os Airemen fut virtualis gep Ubuntu szerverrel ugy, hogy nem veszem eszre hogy nem lottem le es tovabbra is megy a hatterben.
Baromi gyors legyen szo zip fajl tomoritesrol vagy fenykep szerkesztesrol.
Egyszerre harom bongeszo fut, rengeteg tabbal (igaz Flash csak klikkre).
Nem hiszem, hogy az ARM egyhamar kivalthatna, mar a Core 2 Duo is keves volt, ezert lett a 2011-es ultrabookizalodas.
Ha mostanaban ARMoznak, jobban visszalepnek, mint a Core 2 Duos Air korszakban, es a szolgaltatasokrol nem is beszeltem, amit egy modern x86 processzor nyujt.
-
ROBOTER
addikt
Egy rohadt szó nincs a cikkben arról, hogy a mostani processzorokat tenné az Apple nagyobb gépekbe, mégis mindenki a teljesítményen van kiakadva...
Az ARM-ok teljesítmény/fogyasztás aránya egyáltalán nem rosszabb, mint az Intel processzoroké, és ez az egyetlen lényeg.
Nézzétek már meg, most jön a 64 bites licencelhető mag. Miért gondoljátok, hogy ebből egy 8 magos cucc visszalépés lesz?
-
pakriksz
őstag
A mai armok teljesítményvilága az, hogy azonos teljesítményt 25%-al kisebb fogyasztással hoznak, alacsonyabb áron mint egy x86.
Ha lenne értelme az abszolút teljesítményre is rá tudnak menni, de nincs. Lásd az amd-t is lenyomja az intel a pénzével és a trükkjeivel, pedig annak van egy pár százalékos részesedése deskopon. Na most az armnak nincs, na meg a játékok és egyéb programok is jelenleg még x86ok.
Először az intelt kell legyengíteni, utána lehet a desktopon változtatni. Az egy szép álom hogy valaki csinál egy jó cpu-t és lenyomja az intelt. Nem úgy van az. Az erősebb kutya... elve érvényesül, ha a szegmensben egy szinte monopolcég van. -
pakriksz
őstag
hajrá! intel kapja a szopóálarcot, desktop pc biznisz zuhan, a legnagyobb vásárlója az epl is otthagyná, végre közeledik az idő hogy az elavult x86-tól a monopol desktopprociktól megszabaduljunk
és lehetséges legyen a desktop pc bizniszbe egy új belépő (most nem az, mert az intel úgy is izomból lezúzza).
-
mrhitoshi
veterán
Nem értem. Akkor miért nem fordulnak az AMD-hez ? Hiszen ők állnak a legjobban, ilyen szempontok szerint.
-
-
Peat;)
veterán
Ha technikailag ennyire egységes lenne minden akkor túlságosan szélesnek tűnne a termékkínálat. Pl. egy ipad és macbook air között ha csak a design lenne más az lehet kicsit kevés lenne már különösen a mostani árkülönbözet mellett. Így annyira nem nagy érdekük, max akkor ha a többi terméket visszafognák fejlettségben, de a konkurencia miatt ezt nem lépik meg szerintem.
-
whitezo88
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz
szilagyiv #21 üzenetére
Senki sem mondta, hogy a pro részleg is ARMos lesz.
Air-t nem masszív cpu giényes dolgokra használják, inkább szaladozni.
Szóval Pro-val továbbra is lehet szerkeszteni amennyit akarnak.
Illetve ahogy ROBOTER is írta, sok magot lehet beletolni ha kell powa.Valamint ugye Win8 RT is elvan ARMon, szóval ott is mehet a dual boot.
Bár 2 oprendszert csinálni Intelre és ARM-ra már kicsit necces. -
szilagyiv
senior tag
Ha az Apple átvált ARM-ra, akkor a nagy erőforrásigényű alkalmazások PC-n fognak tovább létezni - videó-, fotó-, zenszerkesztés - amikben eddig az Apple komoly pozícióban volt.
De ugye az említett piac viszonylag szűk, vagyis nem lehet eladni az első héten 3 milliót az ilyen tudású gépekből, ezért - gondolom alaposan kikalkulálták - inkább süllyesztik.Profit mindenek felett!
-
nbg
senior tag
válasz
DeltaPower #11 üzenetére
Valoszinuleg ok sem fognak az Apple szaja ize szerint fejleszteni... Legalabb is hosszutavon biztos nem. Bar aztan a franc se tudja, mire lennenek hajlandoak egy kis extra piaci reszesedesert...
-
rudi
nagyúr
Szerintem az átlagfelhasználó már ma többet nyerne, mint veszítene azzal, ha az Airben ARM és iOS lenne. Lehetne egy valóban 12 órás passzív gépe, a webezés, multimédiázás meg irodázás közben pedig nem nagyon érezne lassulást.
-
DeltaPower
addikt
Az utolsó bekezdés alapján (szerintem) teljesen kézenfekvő lenne hagyni a francba az intel-nvidia párost és AMD-vel szövetkezni.
-
-
nbg
senior tag
Az Apple szemszogebol logikusnak tunik, de mundjuk arra kivancsi leszek, hogy egy mai desktop teljesitmenyet mikorra eri el egy ARM-os megoldas. Igaz laptopokban a jelenlegi/elegseges teljesitmeny mar hamarabb realizalhato lesz.
-
Szerintem az iPhone-ból tanulva nem fognak többé mobil munkaállomásokat gyártani. A felhasználónak az számít, hogy legyen vékony és trendi. Valószínűleg így többet jóval fognak eladni, sokkal magasabb profittal (nem kell erős drága hardver). Az agyonvékonyítással ez már előre látható volt.
-
Nem hülyeség, hisz másképp nem lehetne még tovább vékonyítani ezeket a hatalmas prémium vágódeszkákat.
-
whitezo88
nagyúr
nem biztos hogy a legjobb ötlet, Intel miatt teljes értékű Win7-et lehetett futtatni legalább.
-
FRENK1988
veterán
yuppi profitmaximalizálás
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hírek szerint az Apple fontolóra vette a teljesen ARM-os kínálatot.
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Apple Macbook Air M1 256 GB kiváló állapotban eladó
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- 103 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest