Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Na ne már hogy behúzd a kéziféket, csacsogjunk még
Hát mit gondolsz, mi vagyok én hogy megoldást találjak a nethálózat fejlesztésére? Arra ott vannak a szakemberek. Mi itt a fórumon csak vitatkozunk az ilyen dolgokon, többet nem tehetünk. És mondd, mi a hülyeség? Neked pl milyen neted van, mennyiért? Elégedett vagy vele? Szeretnél többet a gyorsabbat több pénzért? Vagy akár lassabbal is beérnéd?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
ripla
addikt
válasz dethroner #31 üzenetére
gratulálok. továbbra sem mondtál semmilyen értelmes megoldást, csak a hülyeséget szajkózod tovább, és mivel konkrét érvekkel nem tudsz előállni, így már ez a második kommented, ami átcsapott személyeskedésbe. az előzőnél még gondoltam hátha észreveszed magad, nem sikerült. úgyhogy ez az a pont, amikor elbúcsúzunk egymástól.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Látod, te is csak onlywrite üzemmódban létezel, olvasni és értelmezni azt már nem tudsz.
Azonkívül lehet én vagyok a nagy kalkuttai Teréz anya reinkarnációja és nem csak a magam sirámaival foglalkozom, hanem a bénák és elesettek védelmére kelek. Na, mit gondolsz?
És te vagy az aki beleszól egy beszélgetésbe, ami nélküled már le is zárult, mivel a kolléga nem tudott olyan esetet mondani, amire otthoni felhasználóként ne lenne elég a 30/5Mbit.
Hogyne tudnék a vázolt problémára megoldást. A jelenlegi városokban lévő nagysebességű netre képes infrastruktúrát lebontjuk, a helyére betárcsázós analóg vonalat helyezünk és a felszabadult erőforrásokat beépítjük az elmaradottabb vidéki területeken. Mindenki boldog lesz, a vidékinek is lesz végre relative gyors nete-már amennyire ezt a szánalmas 30/5-ös netet annak lehet nevezni-, a városi ember még végre joggal panaszkodhat hogy szar a net és fejleszteni kéne. Bár, mint a kolléga megfogalmazta korábban, vannak esetek amikor a 2000/192Kbps is elegendő lehet. Na, akkor megvárnám a véleményét, megtalálta-e azokat az eseteket, amikor ilyen nevetséges sebesség is elegendő.Kibicke, ki vagy elégítve?
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
ripla
addikt
válasz dethroner #29 üzenetére
ilyen alapon meg végképp nem értem, hogy miért szóltál bele. mit érdekel téged, hogy az egyiknek jó, a másiknak nem?
akkor lett volna értelme a hozzászólásodnak, ha a felvázolt problémára tudsz adni egy kielégítő választ. te viszont csak azt tetted szóvá, hogy az egyik ne panaszkodjon, amikor van akinek rosszabb. uhhmm... oké. értelme nem sok, de legalább beleszóltál. más helyeken ezt kibicnek nevezik.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz dethroner #27 üzenetére
de, pontosan ezt csinálod. felrovod neki, hogy miért panaszkodik, amikor vidéken ennél vannak rosszabb állapotok is. oké, de az kit érdekel? a kollégának ehhez semmi köze, a vidéki ember tegyen panaszt a megfelelő szerveknél, ha ez fáj neki. a sima irigység beszél belőled.
-
dethroner
veterán
Szó sincs itt arról, hogy "magyaros" véleményt fogalmaztam volna meg és nem kívánom hogy a szomszéd tehene is dögöljön meg. Egyszerűen felhívtam rá a kolléga figyelmét arra, hogy ő azért sír mert fővárosi lakos és nincs 30/5 netnél jobbra lehetősége, mert ez számára néha kevés, de másnak aki vidéken él, elég lehet a 2M/192Kbps is. Szóval vidéken az teljesen elfogadható van csak használhatatlan netet tud csak venni az ember, de a fővárosinak kijár a gigabites. Azt gondolom az ő általa használt 30/5 a teljesen használható kategóriába tartozik és az állami célkitűzés is nagyjából ennek a sávszélnek az elérése mindenki számára.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
ripla
addikt
válasz dethroner #17 üzenetére
ez most egy tipikusan "magyaros" vélemény volt, a kolléga ne akarjon jobbat magának, inkább sajnálkozzon azon, hogy másoknak rosszabb és sírjon együtt a többiekkel. gratulálok.
ahogy hofi is megmondta, a pokolban a magyarok gödre mellé nem kellenek őrök, azok úgyis egymást húzzák vissza. -
Komplikato
veterán
Akkor részletezem: Invitel. 6900HUF, ebből talán 1200 a vonal alapdíj, a többi a net.
Kemény 4Mbps/128Kbps. Már papíron. Na most amikor a feltöltés, ami sokak szerint nem számít átlag webhasználatnál leesik tartósan 40Kbps alá, akkor nem működnek a streaming szolgáltatások, nincs preload vagy simán megszakad. A PHP-s oldalak meg, amikből ugye alig akad, mindenféle hibaüzenettel jönnek be, miszerint a gépem nem válaszolt vagy a gép szerint nem elérhető az oldal. Hát köszi.Na most a múltkor feltettek hirdetést, valami 5900-ért rakás TV csatorna, meg 8Mbps net. Fent volt három napig, majd hirtelen felment az ára 6900-ra, csökkent a csatornák száma és odakerült apró betűvel, hogy az első három hónapban. Az egyetlen konkurencia egy kábeltévés cég volt, aki hirtelen megszüntette a net szolgáltatást. Régebben volt itt mikrós rendszer az összes hátulütőjével, magas ping, drága alapdíj, de az soha nem volt ilyen rossz, még viharban sem. A vicc az, hogy előző ősszel a Telekom meg a UPC is elkezdett zsizsegni, hogy lesznek erre ők is. Most egy évvel később még semmi. Az is egy vicc, hogy a Csepel szigeti optikai gerinchálózat (egykor az Antenna Hungária építette) pár méterre van tőlünk. Ebbe az Invitel beköttette magát valami 3 éve. Na most nekem mindig azt hazudják, hogy nincs optikai kábel a környéken, ezért csak ADSL van, persze abból is ilyen gagyi. Szerintetek ha a kerítésünk előtt 270 centire lefektetett kábeleiket elvágom ami nincs is ott, mérgesek lesznek?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
SkyS1gn
félisten
Az Őrségbe is jöhetne valami net... Őriszentpéteren 10Mbit a plafon az is csak a T-nél horror árakon...
És amikor 3-4 ember használja hát had ne mondjam.[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
őstag
Persze hogy nem, de azért elég gáz 2016-ban hogy agyalnom kell egy másik neten, mert a mostani egyre szarabb... Becsléseim szerint csak úgy lehetne mikróra váltani, ha 10-12m magas tornyot építek és a tetején az antenna már "ellátna" a dombok felett a legközelebbi adóig, csak a sebesség már így kérdéses.
Műhold azt inkább hagyjuk annyi pénzért és még korlátos is.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
MZperX75
addikt
válasz SchumiBácsi #16 üzenetére
A 2 nem ugyan az ,műhold és a mikro.
-
Wesder
félisten
Basszus, azt gondoltam, ha nàlam elérhető az 1Gbit, akk màshol van minimum 50mbit. Ez kicsit lehangoló
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
dethroner
veterán
Én nyugodt vagyok, 100/100 megán elvagyok. Te kezdtél el sírni, hogy kevés a 30/5 megabit neked. Én csak felhívtam a figyelmed rá, hogy vannak sokkal szarabb helyzetben családok tízezrei, akik a seggüket a földhöz vernék a boldogságtól, ha olyan internethez juthatnánk ami neked van. A ping pedig nemcsak akkor probléma ha multizol. Próbálj még 500-1000 ping esetén skype-on beszélgetni, vagy weboldalakat betölteni! Sok alkalommal visszadobja az oldal betöltését a kiszolgáló időtúllépés miatt.
De arra nem adtál választ hogy mire nem elég neked a 30/5 megabit negyede, vagyis ha minden felhasználó a maximumot használja a rendelkezésre álló sávszélből, akkor is jut neked 7,5/1,25Mbit. Ezt kevesled, mert fővárosi vagy, de ahogy te fogalmaztál a bizonyos esetekben elég lehet a 2/0,18Mbit is. Ha elég lehet, akkor neked miért nem elég ennek a sokszorosa?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Persze majd felrak még egy tányérantennát is a kábelnet mellé mert b*sznak hozni 10megánál többet, de azt is úgy hogy elég gyakran összefossa magát. Környéken van mikrós szolgáltató, féláron tudna hozni dupla gyors netet... csak nincs lefedettsége nálam
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
MZperX75
addikt
-
dethroner
veterán
És ha valaki a fővárosban él, akkor jogosan várja el hogy 30/5-nél gyorsabb netet kaphasson? Mondj pár példát légyszíves azokra az igényekre amikre elégséges a 2M/192? Ismétlem, wifin, gyakaran szakadó kapcsolattal, hatalmas válaszidőkkel. Tudsz?
És arra is, amire nem elég a 30/5 negyed része?
Az hogy 1995-ben milyen nettel kezdtél lényegtelen, most 2016 van, a mai kornak megfelelő elérhetőséget kellene a vidéki embereknek is biztosítani, nem csak a nagyobb városokban döngetni a többszáz megás sebességet.[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz dethroner #11 üzenetére
De nem ott élek, hanem a fővárosban ,3km-el mellettünk már megy 1giga bites. 10.000Ft-rt
Ezért 7.000Ft-ot fizetek kedvezményesen.30/5 2008 óta nem tudok feljebb menni. Családi házban ,ha már 4-en neteznek akkor már érezhetően rossz ez is.
Más igényekhez 2M/192 is elégséges.3,6 kbytes/ sec-el kezdem a netet 1995-ben, na az szar volt percenként 6Ft-ért telefon vonalon.
[ Szerkesztve ]
-
Lacok
őstag
"újrakezdődik a roamingdíjak eltörlésével kapcsolatos uniós ötletelés "
Tragikomédia 2.0
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
dethroner
veterán
30/5-nél miért kell jobb?
Élnél csak ott ahol a muteromék, és fizetnél a 2048/192Kbps netért 3000Ft-ot és megtudnád hol lakik az atyaisten A garantál minimum pedig 128/32. Ezenkívül időnként többszázas ping, szakadozó kapcsolat, miegymás. És semmi más nincs, csak ez a wifis, választási lehetőség nulla. Sírjatok csak!A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Bensee
tag
Na, erre nagyon kíváncsi vagyok!
Itt Debrecen-Nyíregyháza között a legnagyobb sqvszélességű internet az 10 mbps, de ez is egy vagyon. Ami van internetszolgáltató is, eszméletlen nagy a válaszidő, ping és drága is. Pedig a házunk előtt fut a régi üvegszálas kábel, ami elvileg a jövőben internetszolgáltatásra tökéletes célt fog szolgálni.
Reméljük, hogy így lesz és ide is eljut az a 100 mbps.Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
MZperX75
addikt
Nagyon jó lenne ,ha lenne gyors net itt XVIkerületben 8 éve hozzák ,a gyorsat ,gyakorlatilag most 30/5Mbit/sec amit garantálnak még mindig,
a NAgybetűs tud adni konkurencia nélkül , olyan áron mint ha 100Mbites hálózat lenne.
Jó ez az optimizmus,csak a tények......ugye -
Sipike19
tag
És még a TARR kft.-ről szó sem esett, remélem a UPC hamar ideér, aztígérik, egy éven belül lesz szolgáltatásuk.
Sipi
-
CSorBA
őstag
Én nagyon örülök ezeknek a szupergyors interneteknek, csak azt nem értem, hogy a jobb szomszédban ott gigás digi, a bal szomszédban ott a gigás digi, a szembe szomszédban ott a gigás digi. De a mi társasházunkban nincs. Mikor érdeklődtem az alábbi "sablonválaszt" kaptam:
Jelenleg nincs információnk arról, hogy mikor lesznek elérhetőek kábeles szolgáltatásaink (kábel tv, internet, telefon) az Ön címén.
Hálózatunk folyamatos bővítés alatt áll, amennyiben kiépítésre kerül sor lakókörnyezetében, szórólapokat fognak kapni.
-
FireShadow
senior tag
Ez technikailag pontosan mit takar "szupergyors internethez szükséges infrastruktúrát"? Nekem már így is szuper gyors, de biztos van még hová fokozni. Fiber mindenhová? Eddig is volt erre arra, milyen engedély kell ahhoz amit eddig is telepitettek?
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
válasz Komplikato #1 üzenetére
Én is inviteles vagyok és ugyan ez a jelenség van.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
dementor
aktív tag
válasz Komplikato #1 üzenetére
Hát igen, az Invitel tényleg 1 őskövület. Egy szerencse, hogy itt Balassagyarmaton van konkurencia és lehet velük alkudozni.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
Komplikato
veterán
"Eddig sem kell azonban várni a hírhedt 29-es körzet lakóinak, a UPC már idén októberben elkezdi fejleszteni Monor és környéke hálózatát, az ADSL-en csordogáló adathalmot 500 Mbit/s sebességgel száguldó nullák és egyesek váltják optikai kábelen."
És Invitel területen? Brutális árakért über ócska net van, nulla konkurenciával."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest