Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Nekem most is van kettő.
-
hallador
addikt
válasz
T. Almeida #9 üzenetére
És a Te notebookod egyik jellemzője sem hasonlít egy IBM által készített ThinkPad-ra. Szóval a kolléga arra akart utalni, hogy igen az a notebook amit használsz, annak az ég egyetlen egy világon semmi köze egy valódi IBM thinkpadhez... Ez van van ilyen,
(#24) Kronos3000
Na igen ezek szerint szerinted egy mai ThinkPad is tudja azt minőségben mint a 8 éves géped? Igen?
(#29) Kronos3000
Nem nem általánosít, hanem a TP a Tx30-s széria óra hanyatlik, ennek az Tx40 volt a legalja, de ha igazán ThinkPad mániás vagy, mint én is voltam, akkor a T60 volt az utolsó Thinkpad 2007-ben. De már akkor is azt mondták, hogy ez a ThinkPad már nem az a ThinkPad.
Szóval nem kell ezt általánosításnak gondolni, akinek a kezében volt T20, T40/42/42 annak ez nem ThinkPad ilyen egyszerű. Hogy Szerinted ez általánosítás, az egy dolog, nagyon sokan úgy gondolják, hogy a két hatalmas törés volt a TP-életáben:
T60 - T61 váltás
Tx20 Tx30 váltás. Az is már 5 - 6 éve volt.Azóta nem javult a helyzet túl sokat. Ugyan a Tx40-es buktát itt ott kiküszöbölték, de ennek semmi köze nincs mát a Tx20-hoz sem. Nem, hogy a t40/60-as szériához.
Lehet általánosításnak nevezni, de azért a tények makacs dolgok.
-
-
szakallasgy1
tag
Én almás gépről váltottam Thinkpad t430-as gépre (63 e ft volt a gép, pöpec állapotban). Pontosabban egy macbookról 2007-es gépről váltottam. Eredetileg egy i5-s macbook prot szerettem volna venni, de azok valahol 150-180 környékén kezdődnek.
Kb harmadáron vettem egy olyan gépet, amit egy használt macbook proért háromszor annyit kellett volna fizetnem, jah és még a Thinkpaden is elmegy az os x
. De az már más tészta...
Gyakorlatilag az első pc-s lapotopom ez a t430-as.
-
válasz
Cingáriusz #41 üzenetére
Szerintem inkább gamer notit keresel.
i5-6300HQ és 512Gb SSD, egy T400 házban, VGA csati helyén pedig DP, 3db USB és egy Thunderbolt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Kronos3000 #24 üzenetére
T400-asok jók, de már olcsók a hasonló képességű MacBook Pro 15 (2009) is.
-
törölt tag
válasz
Cingáriusz #41 üzenetére
Dell7567 majdnem, csak abban nincs DVD, helyette külön hely az SSD-nek, és a HDD-nek. Ez kb 420. És új Thinkpad anyaghasználat, magyarul vigyázz rá, mert hímes tojás, nem munkagép
-
Tubi2
senior tag
válasz
Cingáriusz #41 üzenetére
Ez a konfig elvinné az árat egymillió forintig.
-
Ha én állíthatnám össze a gépem, akkor
- T530 ház
- DVD helyén beépített 2tb hdd
- 250Gb sdd
- hdmi kimenet
- i7-7700hq cpu
- 15,4-es fhd IPS kijelző
- 2x8gb ddr4
- dedikált 1050ti vga
- billentyűzet világítás -
válasz
scarbantia #34 üzenetére
"...a célcsoport akinek csinálják, az túl igényes és művelt..."
Filthy Elitebook, Macbook, Latitude stb. peasants!
-
kromatika
veterán
Hmm.kíváncsi lettem.
-
totron
addikt
válasz
Kronos3000 #29 üzenetére
Csak az arány a nem mindegy. Ha a fröccsöntött vonal dominál már évek óta vagy csak az létezik, akkor szubjektív/tömeges nosztalgiáról beszélgetünk, ha időnként becsúszik egy-egy szégyentelenebb produkció, akkor fogalmazhatunk így, ahogy te is tettél, szerintem.
-
-
dabadab
titán
válasz
scarbantia #34 üzenetére
"Tippre szerintem 13.3"-os lesz"
Annál szerintem nagyobb. Nézd meg a képet: ha olyan kicsi lenne, akkor a billentyűzetnél elég vékony lenne a káva és a kép jobb alsó sarkába már nem jutna Thinkpad
-
scarbantia
aktív tag
Én bizakodó vagyok. A 40-es széria után, ha csak kicsit is, de talán felfele jön egy a Thinkpad. Tényleg csak kicsit, de nekem a P széria igazán üdítő kivétel, ha lenne benne rendes billentyűzet, nem nagyon tudnék belekötni. Az eddigi tesztek a masszív építést is dicsérik. Végre olyan kijelzők (is) vannak, amik tényleg jók, akár grafikára is.
Ez a retró Thinkpad csak azért gáz, mert ennek alapnak kellene lennie, nem egy különleges szériának.
Biztos lesz valami felára, de ha nem csűrnek el vele valamit nagyon, akkor szerintem nagyon sikeres lesz.
Az a célcsoport akinek csinálják, az túl igényes és művelt ahhoz, hogy ne csak egy annak látszó hulladék legyen, hanem valami rendes laptop. Meglátjuk.Egyébként esélyes, hogy nem 16:9-es kijelzőt kap, hanem 3:2, vagy 16:10 képarányút. Tippre szerintem 13.3"-os lesz. (afféle X301 utód)
-
tecsu
addikt
válasz
Kotomicuki #32 üzenetére
Akarod mondani, az előbbi és úgy igazad is van. ;-)
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
Kronos3000 #29 üzenetére
"Minden gyártó gyárt ipari hulladékot,és használható eszközöket is."
Sajnos, az utóbbi a gyakoribb és a valószínűbb, egyre inkább!
Tehát, igazi meglepetés volna, ha a nosztalgiamodell csak megközelítőleg is olyan minőségű volna, mint a méltán hírneves kezdeti modellek... (5k $-ért) -
törölt tag
Nekem is van pár itthon. A kedvenc az X201T. Nem bírok megválni tőle, pedig már iszonyat sokat kibírt. A T400-at váltotta, de az is aktív üzemben van. Van még működő X61 is, Nyúztam sokáig a T61 wide változatát, Valahol akad egy T40, de az a szokásos GPU hibát hozza, javítani meg minek, Egy még mindig működő T20 nosztalgiára
És van egy T420. Ez lett volna a váltónoti az X201 helyett, de pár hónap után inkább visszatértem a kisebb, CPU-ban valamivel lassabb, de kinyírhatatlan X201-re. A többi T-t megnéztem, fogdostam, aztán csalódottan tettem vissza. Nagyon úgy fest, hogy nem lesz többet új Thinkpad-em, mert jobbak a konkurensek minden téren, de főleg strapabírásban, ami elsődleges egy terepnoti felől.
A korábban linkelt fotó alapján ugyanaz várható, mint az Apple esetén, hogy visszarakják a régi színes logót brutális felárral, nulla innovációval. -
.mf
veterán
válasz
Kronos3000 #24 üzenetére
"Ostobaságokat írni könnyű."
Szarkazmust értelmezni nehéz. Főleg, ha nem alaptalan.
T43 (vagy 42?) óta 5-6 generáció járt a kezeim között, most is egy T440-ről írok, és sajnos ennyi generáción át elég szomorú trend rajzolódik ki. Nem tudom, használtad a régebbieket ÉS az újabbakat is a 400-asodon kívül. A billentyűzet siralmas, az összerakási minőség, masszívság nyomába sem ér, a szoftver konkrétan bugos, portok száma lecsökkent, ahogy a rendelési opciók is. Az utolsó generációval még nem volt dolgom, remélem valamicskét javultak a dolgok, de visszasírom a régiek minőségét. -
válasz
T. Almeida #12 üzenetére
T420 <3 (feleségem használja)
-
Tubi2
senior tag
válasz
Kronos3000 #24 üzenetére
1440x900
-
Kronos3000
senior tag
-
Tubi2
senior tag
Nehogy 3310-es pofáraesés legyen.
-
aronocs
tag
Véletlenül úgy alakult a minap, hogy egy otthon elfekvő T43-ról home office-oltam. Azt a gépelési élményt már egy T410 sem tudja. Nosztalgia </off>
-
joey04
titán
Azt már megerősítették, hogy a pöcökegér természetesen ott lesz gépen, és a billentyűzetre sem fog panaszkodni senki.
Naná, mert ha mégis, akkor törlik a kommenteket mint a Linuxos balhénál.
-
tecsu
addikt
A nagy durranás az lenne, ha rá lenne írva: IBM.
-
OgreImre
senior tag
R50p imádtuk.
-
.mf
veterán
válasz
T. Almeida #9 üzenetére
Tartósabban T43-as szériától T450-ig, bár néhány korábbival is találkoztam, igaz azokkal csak futólag. Azok alapján ez volt a kirajzolódó trend, egy kis szarkazmussal fűszerezve.
-
És olyan megbízhatóra, mint amit anno az űrbe is elvittek. Manapság sajnos már az üzleti gépeknél is előfordul, hogy x darab szervizes kört is megélnek.
-
dabadab
titán
A fenti kép alapján igen, kék lesz az enter, illetve David Hill (a Thinkpad részleg főtervezője) még elhintette, hogy három trackpoint sapkát adnak hozzá és klasszikus fekete gumírozott külseje lesz, a billentyűzete meg fasza (a kép alapján előszedhették a régi raktárkészleteket, mert ránézésre nem szigetes, hanem tisztességes billentyűzete lesz).
-
^Clown
addikt
T60 házban adjanak ki valamit
-
dabadab
titán
Remélem, 4 milliméternél semmiképpen nem lesz vastagabb
-
-
.mf
veterán
"Idén van a legendás notebook 25-ik születésnapja, és a Lenovo állítólag valami különlegességgel készül erre."
A jelek afelé mutatnak, hogy valami minden eddiginél hitványabb retek konzumer szar lesz, és 4999 USD-ért, csak hogy tudják mondani, hogy nincs is ötezer
Gagyi rövidutas összezsúfolt szigetes billentyűzet, tartás nélküli repedező zsanér, rollcage-mentes recsegős behajlós tejfölműanyag ház, alacsony fényerejű és tükröződő 1366×768-as kijelző, normális port-kínálat és dokkoló hiánya, gyenge hűtés miatt throttlingoló U-s proci, pár használat után kh-s fejhallgató-csatlakozó, bugos fingvantage szoftver, ... soroljam még?
Hová süllyedt ez a márka is... -
Gdi
senior tag
Annyira lesz retro, hogy kék lesz rajta az enter, meg lesz külön TP gomb?
-
Attici
őstag
Remélem lesz benne floppy meghajtó is!
-
bacsis
Közösségépítő
a rajongók felől érkező igényekre. Tekintettel arra, hogy ezek általában a retro irányba szoktak hatni,
Nem retro-ra vágyunk, hanem egy normális, használható, kompromisszummentes laptopra, úgy mint régen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Idén van a legendás notebook 25-ik születésnapja, és a Lenovo állítólag valami különlegességgel készül erre.
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest