- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
András20
csendes tag
Akinek van 24-70-e, nagy ívben tesz rá hogy ilyen, mivel mindezek ellenére ez nem a 300 dolláros Sigma, ami " tökéletes" képet készít. Gyakorlatilag a legjobb objektív ebben a tartományban, köze nincs a "hasonló" Sigma, Tamron és Tokina obikhoz. Sőt a Canon 24-70 2,8L-nél is sokkal jobb képe van. Ha nem így lenne, nem vennék meg 3-4x annyiért, mint az egyéb 24-70 2,8-as objektíveket.
Az hogy egy hasonló olcsó 2,8-as obi általában "lágy" 2,8-on (inkább úgy mondanám, hogy homályos, de aki megvette általában nem ismeri be), nem javítható egy darab szigetelőszalaggal.Akik itt fröcsögnek rá, azoknak vagy nincs, vagy nem is próbálták.
-
FEDman
addikt
Hogy jön ide a Canon?
-
-
Silentfrog
veterán
Ragassza le szigszalaggal? azta...
-
orbano
félisten
furcsa, én azt gondoltam volna, hogy egy ilyen obit letesztelnek "fényáteresztésre": mondjuk rácsavarják egy foglalatra, a frontlencsét hermetikusan letakarják, felkapcsolnak 5 b*szom nagy refit és exponálnak egy nagyot. ha marad a tök fekete, akkor mehet az obi értékesítésre. kezicsokolom. ez még akár futószalagon is tesztelhető lenne fillérekből.
ettől függetelenül tényleg nem kell hanyattesni egy ilyen hibától. kapott a kedves vásárló azonnali megoldást (nem tudom mi nevetséges van a szigetelőszalagban), és javítják is a hibát (gyanítom szervizben). nem pont erről szól egy méregdrága lencse supportja? -
Kinder
senior tag
Ezt egyébként minden ilyen optika tulajdonosa kipróbálhatja: tegyük fel a frontlencsét védő sapkát, állítsuk a gyújtótávolságot 50-55 mm közé, válasszunk 400 vagy magasabb ISO értéket, állítsuk például 1/60 másodpercesre a záridőt, majd tartsuk egy fényforráshoz közel az objektívet úgy, hogy a fókuszvisszajelző ablakát érje a fény.
...de! Még jobb, ha ezt éjfélkor tesszük, péntek 13.-án, piros ruha legyen rajtunk, kávét fél órával ez előtt már ne fogyasszunk, hajfestékből pedig csak a Loreal lehet rajtunk, különben nem reprodukálható a hiba! -
törölt tag
Szép és jó az új skála. A kérdés csak az, hogy vissza is hívják-e az eddig eladott példányokat javításra.
-
forgonati
őstag
Nagyon poén, ahogy egy 2000 eurós objektivet 20ft-os szigszalaggal körbetekeri
Bravó nikon. Bár nekem is Nikon tükrös van, és ettől még nem fogom elhagyni a márkát, de ez akkor is vicces, hogy ilyet tanácsolnak a Nikonnál. Szigszalag
Bár ha belegondolok, jobb megoldás hirtelen nincs...
-
FEDman
addikt
Kicsit tovább görgetve a gondolatmenetet azt kell mondanom, hogy még éjszakai fotózásnál se elképzelhetetlen, hogy előjöjjön ez a hiba.
Például ha éjszaka egy utcai lámpa fénye alatt állsz, de amit fotózol az már maga a vak éjszaka, akkor az expó eltarthat akár percekig is és ezalatt a kis ablakon csak gyűjti-gyűjti a beszűrődő fényt a szenzor. -
FEDman
addikt
Amúgy meglepett, hogy a ilyet tudtak hibázni. Pont a Nikon, akinek a profi vázain még a keresőt is fénymentesen lelehet zárni, hogy hosszabb expóknál onnan se juthasson be semmi kósza fény.
-
FEDman
addikt
Igen, ez normális körülmények között nem igen fog előjönni.
De kérdés kinek mi a normális körülmény? Nem túl elrugaszkodott gondolat, hogy egy profi cuccot néhányan pl kifejezetten profi studióban fognak használni. Elég ha a videóban az iso200-asnál egy sokkal enyhébb mértékben is becsillan az már probléma és egész egyszerűen nem fér bele egy ilyen szintü felszerelésnél. -
FEDman
addikt
Még ha gyakorlatban szinte sose jönne elő szerintem akkor se fér bele ez egy profi objektívnél.
Viszont a videó második felében kiderül, hogy nem is olyan nehéz ezt előcsalogatni. Studió fotózásnál nem ritkán előfordul, hogy a gép felett van pont a fényforrás és hát láthattuk, hogy itt már iso200-nál is nagyon csúnyán bevágott a fény.Nekem is szívem csücske a Nikon, de ez most akkor is gáz.
-
Sicilian
addikt
válasz
Pixelmaster #4 üzenetére
Amit Te írsz az egy másik dolog, hogy másnál is előfordul, de most nem erről van szó !!
Az a lényeg, hogy ha már megveszek 1 több ezer dolláros cuccot, akkor ne szúrják már
ki az ember szemét egy 3 Ft-os megoldással..
Mosolyogjanak akkor is meg legyenek kedvesek, akkor is amikor gond van, nem csak akkor,
amikor az ember kifizeti a méregdrága felszerelést...
Na erről van itt szó -
kricsi81
senior tag
1/125-nél, és ISO 200-400-800-fölött-nél... Mondjuk a 2400Ws stúdióvaku nem gyakori, bár fura, hogy ilyen gyorsan feltölt (pittyeg) a villanás után... szóval nem is biztos, hogy 1/1-en villant.
amúgy persze fel van fújva az egész dolog, mint az antennagate dolog az iPhone 4-nél
-
FEDman
addikt
ááááá, ez durva..
-
válasz
Pixelmaster #4 üzenetére
Ja, nem azért mondtam, mert más nem csinálna hasonló szintű melléfogásokat, én nagyon szeretem a nikon rendszerem - csak mielőtt vásárlok (főleg ilyen drágán), elolvasom a fórumokat, teszteket.
Igazából az a gáz, hogy ilyen áron képesek bagatel hibákkal terhelt terméket kiadni. Ennyiért beleférne, hogy odanyomják 5 lelkiismeretes tesztfotós kezébe, hogy azok életszerű körülmények (dzsungel, nagyváros, sötét éjszaka, napfényes hómező) leteszteljék. Ja, és ha panaszkodnak valamire, azt tessék +hallgatni.
-
Pixelmaster
tag
a Canonnál is voltak már hasonló bakik, szóval nem kell ennyire felfujni a dolgokat, csak az nem hibázik aki nem dolgozik
nem kell itt túldrámázni a dolgokat
-
hja, az obi 1700$ a tengerentúlon, (eu-ban meg kb másfélX ennyi)... Hiába, a nikon sem "nikon minőség" már, én valszleg a simga HSM 24-70-eset venném, ha kéne egy gyors alapzoom... (jelenleg tökéletesen elvagyok a nem-HSM verzióval. másodkézből került 300€-ba, és tökéletes képeket csinál - ja, és nem ereszti be a nem-odavaló fényt, mint ez a drágaság)
Jól tudom, hogy nem az első ilyen típusú bakija ez a nikonnak?
-
Sicilian
addikt
ezen be..artam
"ragassza le fekete szigetelő szalaggal a fókuszvisszajelző ablakát"
ez ám a megoldás, rengeteg kiadott pénzedért cserébe, csak gratulálni tudok..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egyszerű, remélhetőleg végleges javítás érkezett a Nikon AF-S 24-70 mm F2.8G ED objektívéhez.
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest