- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Tegyük hozzá, hogy akár konzol, akár számítógép a kiszemelt, azok ára miatt már eleve nem beszélhetünk "olcsóságról", hiszen 100.000-200.000 forint a legtöbb embernek bizony sok pénz.
És fontos tényező a gépekhez elérhető játékszoftverek ára is. Az új konzolok ~18.000-25.000 forintos új játék árai (bár lassan már több PC játék is ilyen árszinvonalon indít a piacon) véletlenül sem jelentik azt, hogy az ember "olcsón" tudna játszani.
Ha "gyári megoldást" keresünk, még mindig egy régi C64 konfig a legolcsóbb, egy magnóval, pár kazettával, azokon pár tucat játékkal. Az már elég tartalmas szórakozást jelent pár 10.000 forintért összesen.
Hasonló a cikkben is említett "retro remake" konzolok valamelyike a beépített pár tucat játékkal, de lehet kapni olyan változatot is, ami fogad gyári kazettákat (régi eredetit is), és ahhoz még létezik olyan kazetta is, ami sok száz címet tartalmaz.
Ezeket még lehet "olcsó" megoldásnak nevezni.
Egy új PC konfig, vagy új konzol viszont a kijelzőtől (akár tévé, akár monitor) függetlenül is drága mulatság.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz pomorski #163 üzenetére
Több, mint amennyinek most maradéktalanul örülni tudnék.
És hogy milyen gépeken játszottam? Hát "Commodore 16", "Commodore Plus4", és "Commodore 64" gépek, valamint szintén "Videoton TVC".
Ám az első masina egy "VIDEOTON SPORTRON Pong" konzol volt még a '80-as évek elején.
Megjegyzem, ezek bármelyike kiváló szórakozás még ma is, a cikkben említett megoldásokon kívül is.
-
Piftuka
veterán
Én a harcnál akadtam el. Egyszerűen hihetetlenül hatástalan voltam a gyakorló módban is.
(Pedig hát azért van vagy 35 év számítógépes játék tapasztalat mögöttem... )
Amennyire könnyen és jól sikerült beletanulni az első rész irányításába, annyira nem tudtam még csak beletanulni sem ebbe az újabb megoldásba.
Azért majd nekifutok megint, hiszen nem véletlenül vettem meg (ráadásul ezt még nem is csak a Steam-en, hanem dobozos, limitált kiadású változatban is) a játékot.
Az első rész története pedig pazar volt. Ezek után kíváncsi vagyok a folytatásokra is!
-
Piftuka
veterán
válasz macilaci78 #8 üzenetére
"Ez a cikk a #maradjotthon kampány meglovagolása és az új belépők "eligazítása". "
Igen, ez egyértelmű volt, és abszolút jó dolog.
Én is azért javasoltam a fő "kibeszélős" topic-ok feltüntetését, mert biztosan sokan a cikkekkel, illetve a cikkeken keresztül találkoznak a Prohardver tartalmával.
Nagyon hasznos lehet minden ilyen újoncnak, aki éppen hardvert készül vásárolni, hogy rögtön megtalálja a vonatkozó fórumtémát.
-
Piftuka
veterán
Kontrollerrel még nem néztem, de az első tapasztalatok alapján könnyen el tudom képzelni.
Az első résszel összesen 345 játékórát töltöttem, mert elértem a maximális szintet, minden küldetést teljesítettem, minden szükséges tárgyat megszereztem, stb.
Az arra jellemző harcrendszer szerintem kifejezetten érdekes és frappáns volt; egérrel.
A második résznél viszont elakadtam a tutorial arénában. Borzalmas a teljesen megváltoztatott (erre vajon miért volt szükség!? ) irányítás... Nem boldogultam vele. Fel is adtam. Pedig most már jó rég óta várja a Steam könyvtáramban, hogy végigjátsszam...
Mindennek tetetéjbe ott van az áttekinthetetlen (és szó szerint átlátszó) inventory... Az első rész tipikus "PC-s" volt, ezen viszont látszik, hogy konzolra készítették. Hiba volt.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Hasznos kis összefoglalót hoztál össze, Sid! Köszönöm a közösség nevében!
Nagyon jó, hogy a cikk mindegyik részénél feltüntetted az ajánlott fórumtémákat! Erről eszembe jutott az, hogy a jövőben minden cikk és teszt alatt nagyon hasznos volna ez az információ!
Megoldható kérlek, hogy így legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM