Hirdetés

Játszanék, de mivel? Összeszedtünk minden tudnivalót a gaming platformokról

Összefoglaló azoknak, akik most kezdenének játszani, és szeretnék felmérni a lehetőségeket.

Hirdetés

Bevezető

Az utóbbi időben rengeteg ember kényszerült arra, hogy szabadideje (vagy akár munkaideje) nagy részét az otthonában töltse, ami néhány hónappal ezelőtt még rémálomnak tűnhetett, most viszont, hogy a bezártság a hétköznapjaink része lett, nincs más választásunk, mint elfogadni és igyekezni a legjobbat kihozni a helyzetből. Ez a felállás bizonyára sokakat rávett arra, hogy olyan dolgokat próbáljanak ki, melyekre eddig nem jutott idő – ilyen lehet például egy régen megvett könyv kiolvasása, egy (vagy inkább több) megkezdett sorozat befejezése, különböző sportok, nyelvtanulás, vagy akár a videojátékozás.


[+]

Olvasóink nagy része valószínűleg tisztában van a különböző játékplatformokkal, de biztos vannak, akiket a mostani kényszerhelyzet vett rá, hogy elkezdjen ismerkedni ezzel a világgal. Számukra készítettünk egy általános áttekintőt, melyben sorra vesszük a különböző lehetőségeket, megismertetjük őket a legnépszerűbb és kevésbé népszerű hardverekkel és szolgáltatásukkal, összefoglaljuk, hogy melyiknek milyen előnye és hátránya van, illetve példaként megemlítünk néhány olyan címet, amire mindenképp érdemes vetni egy pillantást.

Pár hónapja még a gamerek számítottak különcnek, ma már sajnos a bezártság a normális
Pár hónapja még a gamerek számítottak különcnek, ma már sajnos a bezártság a normális (forrás: Cherwell) [+]

Fontos megjegyezni, hogy cikkünk kizárólag a jelenleg is elérhető platformokkal foglalkozik, vagyis olyan gépekről és szolgáltatásokról nem lesz szó benne, melyek már kifutottnak számítanak, továbbá a már bejelentett, de még nem forgalomban lévő konzolgenerációk sem kapnak benne helyet – utóbbival kapcsolatban bőven lesz még anyag lapcsaládunk hasábjain.

Igyekeztünk – tudásunknak megfelelően – a lehető legtöbb olyan információt összegyűjteni minden platformmal kapcsolatban, melyek egy vásárlás előtt álló felhasználó számára hasznos segítségnek bizonyulhatnak, cikkünk azonban nem összekeverendő egy lépésről lépésre levezetett beüzemelési útmutatóval, hiszen ilyen célú anyagból rengeteg található az interneten. Hogy mégis adjunk egy kis extra segítséget a vásárlás és a használatbavétel között elakadt felhasználóknak, mindegyik platformnál belinkeljük a vonatkozó fórumtémákat, ahol az adott témához jobban konyító fórumozók és tanácstalanabb társaik cserélhetnek eszmét egymással.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés