- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
szasanyi #223 üzenetére
Én köztes véleményen vagyok.
Nem a PC haldoklik, hanem a konzol...
10 évvel ezelőtt miről szólt a konzol? Hazamentél, bedugtad a játékot, és nyomtad. Ma miről szól? Vehetsz hozzá egeret, billentyűt, játszhatsz neten, lehet netezni, filmet nézni...
Sőt, ha jól tudom a PSP-re lehet játékot telepíteni is. Mit várhatunk a jövőtől? Lehet majd rajta DVD-t írni, lesz majd rajta OP rendszer, és szövegszerkesztő. Aztán majd jönnek az okosok, és kitalálják, hogy minek vegyél 5 évent új konzolt, elég lesz mejd bizonyos alkatrészeket kicserélni, és olyan lesz, mint az új...hoppá! Ez a PC!Tehát szépen lassan összeér a kettő. Valahol ez visszafelé is igaz, mert ugye ma már a PC is rádugható TV-re, jobbnál jobb gamepadeket lehet venni...stb.
10 év múlva már nem fog ennyire elválni a kettő.
-
H.O.D.
senior tag
Én azért nem vagyok ennyire biztos ebben. Kb. egy konzolra is annyi ideig fejlesztenek játékokat, amíg egy PC egy játékgenerációt kiszolgál hardver tekintetében. Én ha akarom, a mostani gépemen tudok játszani a friss, illetve a 10-12 éves játékokkal is. Te pedig megveszed a PS3-at, mert a PS2-re már nem készítik el az adott játékot. Plusz a konzolos játékok még inkább zsebbenyúlósak, mint a PC-s vonal.
A cikkért amúgy respect
-
Boz
csendes tag
válasz
szasanyi #106 üzenetére
Pedig szerintem lesznek változások, és ez az optimalizáltság rovására fog menni.
"Még mindíg nincs kihasználva a PS3 hardvere, még nem írták meg rá azt a gamet, ami már a legjobb, és jobbat nem fog tudni. Ugyhogy én nem aggódok a szavatossága miatt." -
Én azért elkezdenék "aggódni" picit, mert nem lesz itt túl hosszú kifutási ideje a PS3-nak szerintem. Hogy a fejlesztők ki tudják használni töviről -hegyire a hardver rejtett képességait. Nincs idő rá. Véget ért - mint korábban írtam - a boldog békeidős ps2-es időszak, mikor épp 7-8 év után jönnek ki a ps2 hardverét teljesen kihasználó gammák. Ez mind a konkurencia miatt van. Most van konkurencia, nyomás alatt van a Sony. Teljesíteni kell, gyorsan valami jó játékot kiadni a hardverre, fejlesztési idő rövidül, stb, mert a Microsoft el fog húzni, és akkor megint ki kell/ene rukkolni valami újjal. Persze ez a másik oldalra is igaz, ha megbotlik. Szal szerintem a konzolok se tudják magukat kivonni a pc-s "bajok" - ból előbb utóbb.
-
JoeYi
őstag
és ami másik fontos dolog, és mindig elfelejtik a konzol vs pc összehasonlításban, hogy a PS3 Xbox360 gamék átlagosan 5000 forinttal drágábbak PC-s társaiknál, ami évi 10 játék esetében 50k, két év alatt 100k, és ha az alapgép 100k-s árát is hozzávesszük akkor már 200k-nál járunk, TV nélkül. Ennyiből már lehet korrekt PC-t venni.
Szerintem így teljes a kép.
-
faber24
őstag
Azért ehhez had tegyük hozzá, hogy a konzol hiába bírja évekig lejátszani a cuccokat,
1. A fejlődés megy tovább, 1-2 év után a konzolok már messze nem ütik meg a mércét, újat venni meg több pénz, mint PC-ben ezt-azt lecserélni.
2. 2-3 évente a konzolokból is kijönnek újak. Ugyan ki játszik manapság a ma már 8-10 éves (nem tudom pont, mikor jelent meg) PS1-el pl?
3. Ha a géped normálisan karban tartod, fél-1 évente beleölsz egy kis kp-t, bírja az annyi ideig , mint a konzol.
4. Tény, hogy pár dologban (blue ray, stb) jobb a konzol, de pl. játékon és filmen kívül én még mindig nem tudnám sok mindenre használni, és az meg, hogy a cikkben is írták, vegyek még mellé egy laptopot is...na nem...
5. Én azt hiszem, a PC-s játékok még mindig alatta vannak valamennyivel a konzolosnak, talán több is van kicsit...még akkor is inkább amellett voksolok, ha esetleg (ld. Gears of War) várni kell 1 évet a PC-s portra...Ez mondjuk személyes vélemény részemről, úgy, hogy minidg is PC párti voltam és maradok is, mivel ez a munka- és tanulási eszközöm is, amellyett, hogy szórakozási forrás (konzolból csak PS1 volt ezer éve, nem is lesz más mostanság, jöhetnek akármilyen csili-vili extra vackok...)
Ja, és most rendeltem meg egy elég jó közepesnek mondható (C2D 6550, Gigabyte lap, GF8800 GT, 2 giga 800 MHz ram, 320Giga winyó, Logitech egér, Cooler Master ház, Chieftek táp) konfigot, billentyűzet, monitor és DVD nélkül -ezekből jó a régi is- cakumpuder 195k-ért, tehát szerintem reális pénzből is lehet jó gépet összerakni...
-
rudi
nagyúr
De ott az érem másik oldala is. A konzol mellé a többségnek kell egy normál PC, tehát máris fel lehet számolni vagy 100-150 000 forintot. Ha nem warezolsz, akkor minden új játéknál van pár ezres extra költséged a konzolra. Ha havonta veszel egy játékot, az egy év alatt akár 48 000 forint is lehet, ami elég a PC szinten tartásához. A másik dolog, hogy sokank - pl én is - egyáltalán nem tudják megszokni a gamepados irányítást. A harmadik dolog meg, hogy az ember szépen kinő az egész játszós témából, szóval nem is biztos hogy PC-ről konzolra kell váltania, hanem egyszerűen regisztrálja, hogy őt már nem hatják meg a játékok egyik platformon sem. Szóval eléggé árnyalt a kép, de az tuti, hogy elsőre a konzolok tűnnek nyerőnek.
Leírom az én példámat, Wii-t vettem lassan egy éve.
Alapgép 65k
Zelda 15k
Wii Play 12k
Smooth Moves 12k
extra kontrollerkek 4 játékosra bővítve 40k
classic kontroller 5k
további 4 új játék az olcsóbb angol piacról 31k
klassik játék 3kEgy év alatt összesen 183k, ebből 110k a hardver. Volt még 4-5 olyan játék (további 40-50k), amit megvettem volna, de már nem vagyok az a játékos típus, és/vagy nem lettek olyan jók mint vártam.
Amikor a konzolt vettem A64 X2-s, 2 GB RAM-os gépem volt GeForce 6800 GS-sel, ami lényegében elég volt minden játékhoz. Ha akkor inkább 50k-t költök és felfrissítem a VGA-mat GF 8800 GTS-re, akkor most is elég erős játékgépem lenne, és további 60k figyelne talonban, plus néhány ezressel olcsóbban jöttem volna ki játékos vonalon is.
-
feka007
veterán
-
Boz
csendes tag
Csak azt felejted el, hogy ha te nem is - a gyártók szépen átépítgetik helyetted a konzolokat is. Frissítgetik, betesznek, kivesznek belőle ezt-azt. Milyen jó lett volna, ha az eredeti PS3-ban benne hagyják a PS2-es hardvert? Gondolom neked már a lightos kiherélt verzió van. Aztán meg - szerintem - nemsokára lesz PS4, PS5, ésatöbbi. Veheted az újat megint. Nem lesz itt 10 évig ugyanazzal a hardverrel fogod tolni a gammákat koncepció szerintem. Aztán mi lesz a a visszafelé kompatibiltással??? Gyorsulnak itt is a dolgok, nem jó irányba szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Fél év után ismét elsősorban játékhoz való számítógépeket ajánlunk, és terítékre kerülnek a konzolok is.
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest