Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz kiskaktusz #299 üzenetére
Thinkpad és Elitebooknál sem gond az ilyen irányú bontás. Meg még sok másik nem üzleti gépnél sem. Meg is tépném magam, ha ilyeneket nem lehetne cserélni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
kiskaktusz
addikt
Már nem azért, de a DELLnél nyugodtan turkálhatsz a gép lelkében, még otthon cserélhetsz winyót is, emg rakhatsz be ssd-t is, meg kiveheted az optikai meghajtót és egy caddy-vel berakhatsz még egy másik ssd/HDD-t, akkor sem ugrik a gari, pláne nem egy szaros RAM bővítésnél..
A sima garanciánál sem és az nbdnél sem. A többi gyártóról nem tudok nyilatkozni, de ne állíts már ekkora baromságot tényként, köszi!
[ Szerkesztve ]
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
buvartacsko
addikt
Arra válaszoltam, hogy szerinted te már régóta ismered ugyanezt a technológiát... mind1. Szrintem nem érted ezt az új Macbook Prot. Nézd meg élőben aztán rájössz miről beszélünk, mert addig csak égeted magad.
Az Andandtech is leírta hogy nincsen minőségromlás akármit állítasz be itt:
de szard le, te jobban tudod.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz buvartacsko #296 üzenetére
Az, hogy van-e minosegromlas szerinted hogy fugg a display meretetol? Max ha nem eleg jo a szemed, akkor nem latod, de ennyi erovel linear scaling, es ugyse latod...
Egyreszt attol, hogy van olyan mac fanboy, aki nem erti egy technologia korlatait, attol meg jo a retina display, masreszt en nem hasonlitottam windowsos megoldast osx-eshez, szoval ugy tunik nem tudod mar, hogy mire valaszolsz...
-
-
Alchemist
addikt
-
ZooLee
senior tag
válasz brumi1024 #291 üzenetére
brumi1024: Hát, nekem az X31-embe igencsak meg kellett, hogy válogassam a memóriát, és a HP nc6220-asom sem fogadott el akármit. Nem a gyári Lenovo vagy HP RAM-ot vettem meg, de meg kellett nézni, hogy melyik Kingstont tudom beletenni (illetve melyiket fogadja el) és az nem az olcsóbb kategória volt.
Nyugdíjas: Nekem sem "Apple memória" van az iMac-ben, hanem Kingston, de az nem a 20e forintos kategória volt, hanem mondjuk a brand 60%-a.
De egyébként úgy gondoltam, ahogy írod, ebbe a kategóriás gépbe már elfogadható a "fix" memória.Z.
-
dani3l
őstag
Eddig valahogy elkerülte a figyelmem a dolog, de az uj retina kijelzö is fenyes, es nem matt, mi?
Hat erre kivancsi leszek en is, mert sokszor rohadt idegesitö tud lenni a tükrözödes..
Remelem 2 ev mulva, mire talan benevezek egy ilyenre, mar lesz belöle matt is.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Hát nem tudom, én vettem egy kingston 4500ft-os 4gb-os modult a lenovo gépembe, és tökéletesen működik. A két gigás modult ami a másik 4gb mellett volt benne pedig átraktam egy fujitsu-ba, és ott is tökéletesen működött. Általában elég befogadóak voltak a laptopok amikkel találkoztam memóriacsere ügyben.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Attól függ melyik gépről beszéltünk. Azt aláirom abszolút, hogy konkrétan ennél teljesen jól van ez igy. De mondjuk egy iMacbe megvenni az Apple brand memóriát az kicsit erős. Ha nem ilyen általánosan értetted, akkor én értettelek félre, sorry...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
nagyúr
Megvehetted eddig is, ahogy Nyugdíjas mondja, közismert a kompatibilis RAM-ok listája. A gari idő lejárta után meg nem fenyeget a garancia vesztés sem, ha a 4-5 éves használatot vesszük alapul, az 1 éves garanciaidő elég hamar letelik. Bár mindez az új szériával ugye okafogyottá válik.
Szerk.: matematikailag megéri "mókolni", bár az utólagos memória- vagy háttértár-bővítést azért nem nevezném mókolásnak.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Konflikt
addikt
de latom, eleg apro, nem teljesen fogalmaztam jol. a lenyeg hogy oriasi a hely 15,6"-on, + a magas pixelsuruseg miatt eleg apro minden ezert altalaban kozelebbrol is nezem, mint egy desktop monitort.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
ZooLee
senior tag
válasz Nyugdíjas #284 üzenetére
Naná, mert amit az Apple (HP, Dell, Lenovo) ad azt is a Kingston csinálja, van, hogy még át sem címkézik. De az a Kingston, amit megveszel, és rendben működni fog, az már nem a 20e forintos kategória, hanem mondjuk 30-35. És akkor legfeljebb ráteszed a gépedre, mert bele már nem egyszerű, vagy ugrott a gari. Ha meg elviszed belerakatni, akkor meg majdnem ott vagy, mintha megvetted volna CTO-ban. Megéri vacakolni?
Ebben az árkategóriában én nem érzem akkora korlátozó tényezőnek a memória nem bővíhetőségét, ezt nem az egységsugarú júzerek veszik, hanem akik tudják mit akarnak, mire kell nekik a gép.
Z.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz buvartacsko #255 üzenetére
2560 pixel szeles monitort hasznalok nap mint nap, es mar gyakran hasznaltam 3840 pixel szeles monitort, nem hinnem, hogy barmi ujat fogok latni.
#256 Nem annyira misztikum ez, az elessegerzetet gyakran nem a legnagyobb frekvenciak adjak egy kepen, hanem a valamivel kisebb frekvinciaju reszletek kontrasztja. De ez kepeknel mukodik, nem gui-nal.
-
Xero
nagyúr
válasz Nyugdíjas #284 üzenetére
Kár, hogy nem lehet utólag bővíteni, de ha ez kell a nagyobb akkuhoz és a kompaktabb mérethez ám legyen.
Hülye példa, de egy autóban sem tudsz olyan egyszerűen motort cserélni, ha rájöttél, hogy neked mégsem a 3l-es benzines kell, hanem a dízel, mert biza sokat mész vele. Mit csinálsz? Eladod és veszel másikat. Most nem jöjjön senki a motorcserével, mert azt összeházasítani az elektronikával és lepapírozni nem olyan egyszerű.
-
ZooLee
senior tag
válasz buvartacsko #280 üzenetére
buvartacsko: Nem kötekedés, arra gondolt, hogy megveszed 8 gigával a gépet, mert úgy gondolod elég lesz, de ha kiderül, hogy mégis akkora fotós vagy, hogy szükséged lenne a 16GB-re, akkor buktad, adhatod el a gépet, és veheted újra újonnan a nagyobbat. Ez pedig egy reális eshetőség, mert a CTO memóriabővítés a gép árának majd' 10%-a, ami már eléggé számottevő...
Jorus: Amire én utaltam, az az volt, hogy a 8GB-os verzió és a 16GB-os verzió között 64.400 Ft a differencia, holott ezt megvehetné a júzer is 20k körüli összegért,
Nem vehetnéd meg, ahogy egy HP, Dell, IBM brand géphez sem tudsz a bontóba' memóriát venni, ugyanilyen drága náluk is. Minden gyártónál azzal garantálják a megbízható működést, amit előírnak az adott géphez.
Z.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz buvartacsko #280 üzenetére
Amire én utaltam, az az volt, hogy a 8GB-os verzió és a 16GB-os verzió között 64.400 Ft a differencia, holott ezt megvehetné a júzer is 20k körüli összegért, ugyanez igaz a háttértár kapcsán is. Tehát eddig a vásárló a későbbi bővítéssel spórolhatott akár 100+k-t is, és ez most már ugye nincs.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Alchemist #278 üzenetére
Ph!-s Apple laptop topikban és itthon azért nem ez a jellemző, inkább 3-4 évre vásárolják a gépeket, kevés kivételtől eltekintve. Emellett az 5-6 éves Mac-ek is vígan mennek probléma nélkül tovább - mint ahogy a többi gyártó notijai is, túlnyomórészt, természetesen.
-
Alchemist
addikt
válasz buvartacsko #273 üzenetére
A pasziánsz pár év múlva is bele fog férni 1 Gigába, Office/ügyviteli programoknak sem fog meredeken nőni a RAM igényük, viszont a fotó- és videofeldolgozó progiknak, CAD-nak szinte nincs annyi memória, amit ne tudnának kihasználni.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Alchemist
addikt
Abban igazat adok Lenox kollégának, hogy egy 2 pixel széles fésűs képnek a másfélszeres kicsinyítés nem fog jót tenni, egy kicsit szét fogja kenni átlag kb. 1.33 pixel szélességben.
De amikor egy pixel közel 0.1 mm, az amúgy is vaskosabb részletek egy valós képen a szem számára folyamatos árnyalatokban és mégis nagyobb felbontásban lesznek leképezve... hasonlóan, mint a ClearType betűk esetén.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Syl
nagyúr
-
cucka
addikt
válasz buvartacsko #273 üzenetére
Azt, hogy mire elég x mennyiségű memória, egyedül az elvégzendő feladat határozza meg, nem pedig az, hogy milyen dátum van ma éppen. Szerintem a memóriabővítés lehetőségét jó lett volna, ha meghagyják, még akkor is, ha kevés az olyan ember, aki pont emiatt fogja nem megvenni a gépet.
(#272) Alchemist
Még egyszer: nem az emberi szem becsapásáról van szó, ezt felejtsd el. Amiről te beszélsz, azt úgy hívjuk, hogy optikai csalódás. Amiről itt szó van, azok a képméretező algoritmusok. (Tehát pl. az árulkodó, hogy a memóriában nem a képernyő natív felbontásának megfelelő méretű képet tárol az oprendszer, hanem annál másfélszer nagyobbat) -
nagyúr
válasz Nyugdíjas #261 üzenetére
Nem tudom most ugyan konkrétan, mire használnék egy MBP-t, de meglátásom szerint kár volt feláldozni a bővíthetőséget a vékonyság oltárán. Az Air-nél érthető a koncepció, ott ez élvez magasabb prioritást, és a felhasználási területet figyelembe véve oda nem is kell különösen nagyobb teljesítmény. Ugyanakkor sokan úgy voltak, hogy megvették az alap MBP-t, és amikor idővel lett még némi zsetonjuk, akkor kapott a gép több RAM-ot, nagyobb háttértárat. Ez ugye most nem játszik, mert kénytelen vagy megvenni a nagyobb tudású konfigot, ha arra van szükséged.
-
-
Xero
nagyúr
válasz #06658560 #267 üzenetére
Unibody-nál azért annyira nem kell merevíteni. A marketing videoban van csavarodási teszt is. Fogalmam sincsen mekkora erővel tekerték meg, de szemmel láthatóan jól tűrte a dolgot.
(#268) cucka: Nyilván. Én ezért is gondolkozom 16GB-ban. A többi 15-ös gépet pedig kár alapul venni. Teljesen más koncepció.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Persze, vágom, de azért mindenképp szokatlan megoldás, a többi Apple notiban pl. lehet memóriát bővíteni utólag, más gyártók gépeinél szintén, főleg 15"-os méretben.
(#263) buvartacsko
Ez elvileg egy munkagép, tehát a "8gb mindenre elég" szöveg itt nem játszik, mert előfordulhat, hogy tényleg nem lesz elég.(#260) brumi1024
Fenn van iFixit-en a szétszerelés - az SSD chipek egy külön kártyán vannak, tehát nincs ráforrasztva az alaplapra. Más kérdés, hogy ez a kártya egyedi formátum, ezért ugyanúgy nem tudod kicserélni, mint a memóriát.[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Ez azért gyönyörű mérnöki munka.
Itt pedig a teljes szétszerelés: iFixit
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz buvartacsko #263 üzenetére
16 fölé amúgy sem tudna menni. Csak nem mérik olcsón az upgrade-et.
Xero: Akinek most elég a 8 annak 2 múlva is valószínűleg elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz buvartacsko #263 üzenetére
A 16 igen, a 8 már necces.
(#258) cucka: Egy szabvány S0-DIMM modul és hozzá a foglalat 3-4x annyi helyet foglalna el. Inkább legyen az alaplapon fixen, de legyen 5-10%-al több hely az aksinak. Persze ez csak az én igényem.
(#265) brumi1024: Én 4-5 éves intervallumban gondolkozom, ott pedig a 8 elég szűkös lesz hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
az a lényeg, hogy az én apukám erősebb
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
cucka
addikt
válasz Alchemist #256 üzenetére
Ez a "jól beállított pszichovizuális hatások" tényleg remekül hangzik, de amúgy valld me, most találtad ki .
A kulcsszó itt a képméretezési algoritmus, aminél a nagy kérdés pontosan az, hogy hogyan működik szövegre meg egyszerű vektoros grafikákra. Fényképek esetén a problémát már rég megoldották (gondolom ezt értetted "jól árnyalt" képek alatt, ami szintén valami ad-hoc kitalált bullshit lehet )Más: érdemes lenne megemlíteni a cikkben, hogy a retina képernyős Macbook-ban volt pofájuk ráforrasztani a memóriát az alaplapra, szóval a boltban eldöntheted, hogy mennyi memória legyen a gépben és akkor annyi is lesz, bővítés nuku.
[ Szerkesztve ]
-
Alchemist
addikt
Fizikai értelemben igaz, amit írsz, viszont ilyen felbontásnál (tizedmilliméteres pixelméret!) és normál, árnyalt képek esetében jól beállított pszichovizuális hatásokkal be lehet csapni a szemet.
Nem véletlenül hívják Retinának...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Alchemist
addikt
Sok múlik azon, hogy a visszakonvertálásnál milyen kiegyenlítési-simítási technikát használnak a szomszédos pixelek között. Ha ez pöpec módon be van lőve, a vizuális élmény lehet jobb, mint az eredeti valamivel kisebb felbontásban.
Ügyes algoritmussal mindig lehet valami boszorkányságot csinálni, aminek hatását nem mindig lehet ránézésre, triviális érvekkel megmagyarázni.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
lenox
veterán
válasz buvartacsko #246 üzenetére
Igen, a meret duplazas terulet negyszerezest jelent, ebben sincs semmi erdekes.
Azert nem akarom erteni, mert en ehhez eleg jol ertek, szoval en tudom, hogy rosszabb lesz.
De akkor kepzeld el 1920x1200-as felbontasban, hogy 1 pixel szeles fekete es feher csikok valtjak egymast pixeloszloponkent, felnagyitod pixelismetlessel 3840x2400-ba, majd lekicsinyited 2880x1800-ba. Mit fogsz latni? Olyan minosege lesz, mint az eredetinek?
-
Alchemist
addikt
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Szerintem nem az ips előnyeire utalt azzal a mondattal a szerző, hanem hogy abban a módban jobban néz ki a skálázott retina mint a régebbi 1200p. A következő bejegyzésben beszél a kontrasztról és a színekről: "When I'm back in the office I'll take some good shots of the wide viewing angles afforded by the new IPS Retina Display. The old MacBook Pro had a really good display but this just takes it to the next level. "
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz buvartacsko #240 üzenetére
Hat az eleg trivialis, hogy ha van egy 1920x1200-as keped, megduplazod a pixeleket, hogy 3840x2400 legyen, es utana 2880x1800-ra kicsinyited, akkor osszesegeben romlik a minoseg. Akkor lenne csak jobb, ha eleve 2880x1800-ra renderelned a kepet.
-
Alchemist
addikt
Szerintem is csúcs és innovatív az Apple kijelzője (és a rugalmasságát támogató oprendszer), csupán handras "nemlúzerlázárjanis" érvelésének azt a pontját tartom gyengének, hogy az a dolog, amivel az ember saját munkájának értéktudatát alátámasztja, az éppen egy RetinaDisplay-es Mac... és - noha van benne igazság - szerintem szükségtelen egy ilyen valóban innovatív megoldás mellett görcsös hasznosságtudattal érvelni.
Mert éppen az újdonság áttörő ereje teszi majd lehetővé, hogy idővel majd az olcsóbb kategóriában is megjelenjen.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Syl
nagyúr
Pedig annak idején pont valami GF2 kártyát cseréltem le erre az Ati-ra, merthogy GF-en nem volt tükörkép a Max Payne II-ben
(#234) dabadab
A 2880x1600 viszont nem ketszerese az 1920x1200-nak.
Vigasztaljon a tudat, hogy rosszul tudod Az előző MacBook felbontását (1440x900) négyszerezték 2880x1800-ra, pontosan mint az iPhone 3Gs->4-nél.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
dabadab
titán
válasz buvartacsko #237 üzenetére
Elnezest, de nekem ez trivialisnak tunik es nem alltam meg levegot venni miatta, innentol fogva nehez nem a kaprazo szemo fanboyt latni a szerzoben. Meg amiatt is elnezest kerek, hogy mernok vagyok es igy hozza vagyok szokva, hogy a muszaki megoldasokat rendesen megnezzem es megtalaljam a problemaikat (mert minden megoldasnak vannak problemas pontjai), ahelyett, hogy tatott szajjal bamulnek.
Egyebkent meg az ertelmezest talan neked kellene kezdeni az egesz es nem egesz szamu tobbszorosnel, amirol tobbszor is ir az anandteches cikk.
DRM is theft
-
Lenry
félisten
-
buvartacsko
addikt
Oké, akkor ne akard megérteni. Hidd azt hogy szar lesz. Nagyon jó hogy tudsz kettővel szorozni, kár hogy olvasni és értelmezni már nem. Olvasd el ezt: [link]
Mégis, hogyan történik mindennek az előállítása? Nagyon egyszerű módon: a Mac OS X (vagy korszerűbben: az OS X) retina módban mindig duplázott méretekkel dolgozik, azaz az 1920×1200 logikai felbontásban, kapaszkodjunk meg, 3840×2400 képpontot rak ki magának a memóriába, aztán ezt visszaarányosítja a fizikai panel méretére, vagyis a 2880×1800 képpontra. Ha screenshotot készítünk, az bizony 3840×2400 képpont méretű lesz, pusztán a képernyőn jelenik majd meg 2880×1800 képpontban. Ez annyira erős gondolat volt, hogy szünetet kellett tartanom a poszt írása közben.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kár értetek. Elment a kedvem...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
dabadab
titán
válasz buvartacsko #232 üzenetére
"ugyanez történt iPhone 3Gs és iPhone 4 váltáskor is"
Nem ugyanez, ugyanis ott minden iranyban pontosan ketszeresere noveltek a felbontast, pont azert, hogy elkeruljek ezt a problemat. A 2880x1600 viszont nem ketszerese az 1920x1200-nak.
"Nem értem , miért nincsen fantáziátok."
Cserebe viszont tudok kettovel szorozni
(#233) Xero: a szobanforgo tavalyi panel nem TN volt? Mert akkor nem olyan nagy waszisztdasz, hogy annal szebb, a felbontasa ellenere is.
"Kár ezen rugózni. Jó lesz ez a kijelző."
Bocs, csak buvartacsko erveit probalom meg kovetni. Azt meg nem mondtam, hogy ne lenne jo, mert persze, hogy jo (es ami ennel is fontosabb: jo iranyba mutat).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
buvartacsko
addikt
Frissítettem a hozzászólásomat.
Illetve nem tudom feltűnt-e de ugyanez történt iPhone 3Gs és iPhone 4 váltáskor is, mindkét telefon kijelzőjén ugyanolyan méretű minden , csak tűéles minden a Retinás iPhoneon.
Illetve ugyanez történt az iPaden is.
Nem értem , miért nincsen fantáziátok.
-
dabadab
titán
válasz buvartacsko #228 üzenetére
Elolvastam, ertelmeztem, a #227-be be is masoltam a vonatkozo reszt.
Te josszDRM is theft
-
buvartacsko
addikt
Ne haragudj meg, de linkeltem kettő darab cikket, légyszíves olvasd el és értelmezd, mert most hülyeséget beszélsz.
A lényeg:
Tegyük fel van két MacBook Prod. Mindkettő 15".
Az egyiknek alapból 1440x900 a kijelzője, melléteszed most ezt a Retina MacBook Pro alap beállítással, ugyanazt fogod látni mindkét kijelzőt, ugyanazok a méretek, csak a Retina rendes felbontása 2880x1800, szóval egy kibaszott tűéles képet fogsz látni magad előtt, ráaádsul IPS panel.
Tegyül fel most, van ugyanez a Retina Macbook Prod, meg van egy másik rendes natív Macbook Prod de ennek 1920x1200 a kijelzője. Beállítod a Retinán , hogy more space, és ha egymás mellé rakod a két gépet, ugyanolyan méretű lesz minden a két gépen, csak ezesetben is , a Retinásnak élesebb szebb képe lesz a 2880x1800 miatt ...
Hidd el nem fog szarabbul kinézni, hanem még jobban is. Erről szólna ez az egész.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz buvartacsko #221 üzenetére
"Miért lenne rosszabb a minőség?"
Lattal mar LCD-t? Barmikor, amikor nem nativ felbontasban (vagy annak egesz szamu tortreszeben) hasznalod, akkor elmosodotta valik a kep, mert a megjelenitendo kep es a kijelzo fizikai pixelei nem esnek egybe. Ezen lehet javitani a DPI novelesevel, de 220 dpi meg nem eleg ahhoz, hogy ezt lathatatlanna tegye.
(#225) brumi1024: "Az anandtech szerint épp hogy jobban néz ki."
Olvasd el akkor ujra: "Apple offers 1680 x 1050 and 1920 x 1200 scaling options that trade a bit of image quality and performance for added real estate."
"És nem szabad elfelejteni, hogy ez egy IPS panel, sokkal jobb, mint a 1080p tn panelek."
Az, hogy IPS-e vagy sem, nem befolyasolja a nem nativ felbontas altal okozott homalyossagot (ezt mondjuk eleg jol tudom, van otthon legalabb harom IPS kijelzo meg ugyanennyi xVA )
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
őstag
válasz buvartacsko #221 üzenetére
Látom először leírtad nyugodtan a kérdést aztán idegbeteg lettél
-
dabadab
titán
válasz buvartacsko #219 üzenetére
Tehat szerinted az lenne a retina display ertelme, hogy meg tud jeleniteni 1920x1200-at egy kicsivel rosszabb minosegben, mintha nativ 1920x1200-as panel lenne benne?
DRM is theft
-
buvartacsko
addikt
Aki nem fogta fel hogy miről szól a Retina Display az olvassal el ezt a bejegyzést: [link]
Illetve itt egy Anandteches link is.
Látszik hogy ha a kijelzőt logikailag 1920x1200-ra állítod, akkor ha csinálsz pl egy screenshotot akkor 3840x2400es kép fog keletkezni.
Ha egymás mellé tennél egy régi 15 inches Macbook Prot aminek 1440x900 kijelzője van , meg egy új Retinás Macbook Prot, akkor a dolgok ugyanolyan méretűek a Retináson is, csak kib. tűéles képet kapsz, és ezt be lehet állítani rendesen 1920x1200ra is, mintha lenne egy "rendes" WUXGA paneles 15 inches Macbook Prod.
Tehát akkor a fenti hozzászólásokból leszűrtem, hogy egy két ember szerint manapság kevés olyan munka létezik amihez kellhet 1920x1200es felbontás, és hülye az aki ilyenre vágyik.
-
Syl
nagyúr
(#212) dabadab
Tudom, valóban rossz példa volt. De a lényeg érthető.
(#213) Alchemist
És egy MacBook Pro nem lehet valakinek a legjobb? Egy Alienware M18x rendben van, de egy Apple már nem?
(#211) predakon
Úgy is van. Ha nem értek hozzá, akkor megmondom a frankót.
Én pl. Indesign-ban dolgozom és egy FullHD felbontás qrva kevés! Ezért két monitort használok. Ha kiválthatnám egy nagyfelbontású monitorral, azonnal rohannék vásárolni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
dabadab
titán
"Nyilván Bill Gates is Ford Fiesta-val kocsikázik."
Ez mondjuk pont rossz pelda, mert a "BG utolso munkanapja a MS-nel" filmben valami tok atlagos autoval ment haza (Ford Taunus talan?), amugy meg a MS-nel eleg kozismert volt az a policy, hogy repulojegyet csak turistaosztalyra vettek, a vezetok sem business classen utaztak.
DRM is theft
-
őstag
válasz Nyugdíjas #208 üzenetére
Igazad van, azt viszont nem hiszem hogy euroban, forintban akármiben mérhető lesz az hogy valaki retina displayen dolgozik.
Jól hangzik hogy "megtérül és produktívabb leszel tőle" pedig nem, ezt azok hiszik el akik befogadják a marketinget meg az online hősök kommentjeit és blog bejegyzéseit.
Ha valaki már eddig is jó volt abban amit csinál akkor nem egy 1.000.000 gép miatt lesz még jobb szerintem.
Aki meg ezt a képminőséget kihasználja az nem laptop 15"on dolgozik hanem 24"-en, innentől meg tök mindegy mi alatta a hardver (az meg kijön az ár negyedéből).PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz predakon #207 üzenetére
Nincsen ezzel semmi baj. Megtehetném én is megvenném. Sőt! Normálisnak tartanám, hogy a munkámból megvehessem amit csak szeretnék. Szerencsésebb helyeken egy idevágó szakmából élő ember meg tudja venni ezeket az eszközöket, mert szüksége van rá, és tényleg lehet produktivabb vele. Az a baj, hogy ez nekünk elképzelhetetlen luxus (nekem is az). De ezért rá haragudni tök kár...
-
őstag
Ezzel a milliomos arccal eddig nem volt bajom de ez az "akarom" cikk kicsit felhúzott, ne magyarázza már be nekem valaki hogy tök normális hogy 1misit fizet valaki egy notebookért...ez hülye
[link]ez meg egy lelkes barom kommentje (talán ő a legelborultabb)
"Hát András, minden tiszteletem, hogy tartod a frontot ennyi korlátolt emberrel, akik még mindig az áron problémáznak, és nem értik meg, hogy ez egy professzionális munkagép, amivel termelni kell és lehet. EGYSZERŰ: Ha nem tudsz kitermelni 730K-t, akkor nem vagy elég jó abban, amit csinálsz a géppel. Legyél jobb egy régebbivel, és akkor megtermeled majd. Nem az Apple a hülye, hanem Te nem vagy kész arra, hogy ilyened legyen. Legyél jobb, ügyesebb, növeld a munkád értékét. A hiba mindig benned van, és nem a körülményekben!!!"Korlátolt vagyok, én ezt nem fogom megérteni
-
dabadab
titán
válasz Konflikt #202 üzenetére
"nalam 15,6" -os a ceges noti, 1920x1080-on. siman jol hasznalhato, pixelt csak kozelrol latok, normalis nezesi tavolsagbol nem."
Akkor te nem latod itt a ph-n a kis i betukon a pontot? Mert az pont egy pixel.
En latom a 14"-es 1400x1050-es T41-en. Sot, azt is latom, hogy be van-e kapcsolva a subpixel AA, mert anelkul minden reces. Te nem?[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
vanhalen
senior tag
"Inkább visszaléptek
A médiaPC-men eddig Win7 futott, de most lecseréltem a Win8 legutolsó bétájára. A TV-n, ha messzebbről is látni akarom a tartalmat, akkor meg kell emelnem a DPI-t, ami Win7-en nem okozott semmi problémát, ellenben Win8 alatt sok helyen homályossá váltak a szövegek (nem karakter alapúak a kiírások, hanem bitmap, ami méret növelés után csúnya). De ami vicces, hogy a menük szétesnek, sokszor az utolsó menüelem felkerül az ablak fejlécébe, ahol vagy csak ronda inverz megjelenésű, vagy nem is működik mert ki sem választható egérrel
Az más tészta, hogy a bölcs Microsoft ugyan beépítette a DPI változtatás lehetőségét, de ez csak a normál UI-ra van hatással a Metro felületre még véletlenül sem, így TV-n elég használhatatlan a bolhafing méretű szövegekkel (az más kérdés, hogy desktop gépen egyébként is egy baromság ez az érintőfelülethez tervezett UI)"Bocs, hogy ezt mondom, de ezen a leíráson feküdtem Sorry, de elképzeltem Annyira, de annyira szívemből szóltál.. Ballmer monnyonle! Billt vissza!
[ Szerkesztve ]
-
Konflikt
addikt
válasz micimacko #81 üzenetére
Ha te egy 15"-os notin a 1080p-s felbontás pixeleit látod (ha jól sejtem akkor most nem 1080p-s a felbontásod), akkor megeszem a kalapom...
nalam 15,6" -os a ceges noti, 1920x1080-on. siman jol hasznalhato, pixelt csak kozelrol latok, normalis nezesi tavolsagbol nem.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Xero
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI SWORD 16HX B13V GAMER LAPTOP
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Air 13" / i5 1.8GHz / 8GB RAM / Választható SSD méret! / Garancia!
- MacSzerez.com - 2019 MacBook Pro 16" / i9 2.3Ghz / 64GB RAM / 1TB SSD / Asztro / 27% ÁFA!
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA401QE-HZ214 Garancia, Fehér, 5800HS/16BG/3050Ti 4GB/1000GB
- HP Envy x360 15-fe0007ne - ÚJ -2-in-1 notebook - i7-1355U, OLED, Touch, GeForce