- Apple notebookok
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
Lehet. Addigra minden profi az ősöreg Thinkpadjével fog virítani, mert az új gépeket nem lehet hozzákötni a profi cuccaikhoz. Ezek a cuccok (projektor, keverő, stb) évek alatt hozzák vissza az árukat, nem lehet pikk-pakk lecserélni múló trendek kedvéért.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
rudi
nagyúr
Intel is olyan trendet pedzeget, hogy pár éven belül nem lesz mai értelemben vett notebook, csak vékonyabb Ultrabook. De amilyen jó üzletemberek, ezt úgy csinálták meg, hogy az első adag vékony gépet eladták jó kemény áron. Milyen sírás lesz majd, amikor az első szériás Ultrákat adnák el 2-3 évesen, és akkor az ő eredeti áruk feléért lesznek már az újak
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
madgie
titán
Egyetértek, 365k az alap iMac a hivatalos bótokban, 300-305 körül adják a HA-n a bazárosok. Nem kérdés, melyik éri meg.
Ma meg a német ebay-en 270 körül ment el egy vadiúj, csak hát az dajcsland only szállítás voltrudi: kicsit amalgám az apple itt-ott. Tömködik a réseket, de elég csúnyán ("új" mac pro, régi tn-es ráncfelvarrt mbp, stb).
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
Igen. Egy gigabites ethernet bármikor megbízhatóbb bármilyen wifinél. Mondjuk hálózaton renderelsz egy 3D modellt. Vagy filmet. Elosztott erőforrások. Én bedugom a kábelt, az tuti.
Az várható volt, hogy elhagyják az optikai meghajtót, ez a trend az ultrabookoknál. Csináltak egy ultra-ultrabookot, de most így nincs notebookjuk. Miért kell az optikai meghajtó? Mondjuk rendezvényeken a mai napig CD-kről játszanak be, vagy DVD-ről vetítenek. És lehet akármilyen csúcs laptopod, nem fogod a 3.5mm-es jack aljazot bedugni a keverőbe. Egy normális hangtechnikus körbenevet egy "kisjack"-el. És hiszed vagy nem, relative kevés ipari projektoron vanHDMIThunderbolt, tőbbnyire D-SUB és RGBHW-t látsz, esetleg ha jó vagy, DVI-t. Egy 12000 lumenes fullHD projit ami 8 éve 10 milla volt objektív nélkül és kerettel együtt 60 kiló nem cserélsz le egy csatlakozó vagy egy csóri laptop kedvéért.[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Prof01
veterán
"Az pedig, hogy nincs értelme a retina kijelzőnek ismét butaság szerintem. Van bőven létjogosultsága, és egészen biztos vagyok benne, hogy 1-2 éven belül minden top termék erre fog ráállni. "
Teljesen egyetértek! Vártam már, hogy mikor fognak nőni notebook-okban is a felbontások végre, és úgy látszik megint az Apple fog utat mutatni a többi gyártónak.
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
madgie
titán
Azért az elég morcos látvány lehet, amikor ezen csillió pixel mellé még bedobja a geek a dokkolóba a retinás ipad-et és air display-en madzag nélkül masodlagos kijelzőnek használja.
Nem mintha nem férne el ennyi pixelnél ablakban is a Full HD videó szerkesztőképe 1:1-ben a csúszkák mellett is
-
Ijk
nagyúr
Na ez jól hangzik, kicsit gáz volt már hogy az ipadba tudnak rendes panelt rakni, a notikba meg nem.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Xero
nagyúr
Már leírtam pár helyen, de ide is leírom, hogy pont ezt vártam.
Az ára ahhoz mérten, hogy mit nyújt teljesen korrektnek mondható.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy MacBook Pro 15" 5-6 éve is 2000$-ról indult, sőt a PowerBook G4-esek is 2400-2500$ körül indultak 10-11 évvel ezelőtt.Én amint lehetőség lehetőség lesz rá cserélem az 5 éves MBP-mat (ami szintén 2000$ volt, csak éppen akkor kicsit mások voltak a bevételek is), egy alap retinára. Az viszont a dolgok jelen állása szerint biztos, hogy Németországban, vagy Angliában vásárolom meg a gépet.
Sajnos az árfolyamkorrekció nagyon nem tett jót az itthoni áraknak.
(#36) zdanee: Ethernet megoldott. Optikai lemezt évente egyszer ha veszek a kezembe. Semmi gond nem lesz ezzel, bár tény, hogy a consumer piacot célozzák meg inkább, ahogy azt Steve olyan sokszor ki is hangsúlyozta.
Az pedig, hogy nincs értelme a retina kijelzőnek ismét butaság szerintem. Van bőven létjogosultsága, és egészen biztos vagyok benne, hogy 1-2 éven belül minden top termék erre fog ráállni.
(#40) radi8tor1: Persze, hogy lehet. A keynote-on meg is mutatták. Az Apple mindig is ilyen volt. Kinyírta a nagy floppy-t, kinyírta a parallel és com portot, majd a scsi-t és az adb-t is és jött az usb. Csak így lehet előre haladni. Ki kell nyírni a múltat.
[ Szerkesztve ]
-
vanhalen
senior tag
"A gigabit ethernet kinyírása a vállalati rendszerbe integrálást gyengíti, gyanítom a Lenovónál és a Dellnél most örülnek, egy kicsit több ThinkPad és Latitude fog fogyni. Az optikai meghajtó kinyírása várható volt, de ilyen árak mellett illene a csomagba betenni egy USB3-as megoldás"
Ezeket most frankón nem értem Komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
Hát, nem lettem meggyőzve. Ennek a felbontásnak igazán egy Cinema Displayen lenne értelme, relative kevés profi vág filmet vagy photoshopozik 13-15.4"-on (alkalmanként persze lehet, de nem ez a normális használati mód). A gigabit ethernet kinyírása a vállalati rendszerbe integrálást gyengíti, gyanítom a Lenovónál és a Dellnél most örülnek, egy kicsit több ThinkPad és Latitude fog fogyni. Az optikai meghajtó kinyírása várható volt, de ilyen árak mellett illene a csomagba betenni egy USB3-as megoldás. A magsafe csati lecserélése kizárólag szándékos avulásnak értelmezhető, lehet új kiegészítőket venni, én pl szeretek külön töltőt tartani otthon és a munkahelyen. Az odáig OK, hogy vékony és halk, de kiváncsi leszek a hőmérsékletére. Reméljük nem lesz egy újabb GPU-leolvadós széria, párszor már elsütötték a G4-es idők óta. Sajnos úgy érzem, hogy ezúttal nem az Apple teremtette a trendet, hanem ő kullog utána.
Ezeken a gépeken készül a legtöbb profi munka filmektől kezdve kiadványokon át zenékig, ezeknek a munkához kéne alkalmazkodni és nem a trendekhez. Egy profinak igenis a mai napig fontos egy optikai meghajtó, másodlagos a vékonyság, elődleges a kompatibilitás és a megbízhatóság.
Az új OSX-ről nem is beszélek, nagyon nem vagyok meggyőzve.Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Ijk
nagyúr
Ugye ez az új kijelző IPS és nem TN paneles?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
vanhalen
senior tag
Nem Keplert kaptak?
(#28) geri Nemt'om nem néztem (csak a keynote-ból rémlik, de mire ideér, ránk nem lesz nagy hatással a mostani árfolyamok miatt..)
(#30) rudi: Ja igenm az EB. Fogadtál is? (Amúgy fura.. azt hittem, a 2009-es nV fiaskó után már csak Intel és Radeon IGP lesz bennük. Nem lehet, hogy valami "driver" problem Ennyire nem lehet jobb nV, asszem eleve többet eszik. Vagy nem?)
[ Szerkesztve ]
-
Prof01
veterán
Nem kell nagyító, régóta létezik megoldás: a betűméret növelése
(Gondolom OSX alatt is megoldható.)
A kép viszont csodaszép lehet!Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
rudi
nagyúr
Nekem úgy tűnt, hogy az Intel és NV összeállt, hogy közösen meg tudják fogni az AMD APU-kat. Ha alapigényed van, akkor elég az Intel az erősebb procival és sima IGP-vel, ha meg nagy az igényed, akkor az Intel+NV páros igyekszik jobb lenni az AMD+AMD-nél, amire
FermiKepler alapon van is esély.[ Szerkesztve ]
-
-
nednez
tag
Durva de az árát is keményen mérik
-
őstag
Miért nem kukázták ki a francba a Proból a 1280-as kijelzőt? Miért szopatnak ezzel, bezzeg az Airben 1440x900 (nem mintha az sokkal jobb volna)
-
rudi
nagyúr
Pontosabban ha pilóta szintű szemed van, akár mikroszkópikus betűket is belőhetsz, ha meg "csak" normális, akkor dupla finmságot kapsz mindkét tengely mentén, szóval a töredezett éleket kb. el lehet felejteni. Meg itt tényleg ki lehet emelni a felhasználói élményt, mert az OS X sokkal korrektebben kezeli a nagyítást-kicsinyítást mint a Win 7, pedig az is rendben van ilyen téren.
-
Prof01
veterán
13,3-ből nincs ilyen kiszerelés. Sajnos az nem sokat fejlődött, azért egy 640M-et belerakhattak volna. Vagy legalább egy jobb kijelzőt...
Egyébként szerintem meg tudták volna oldani a melegedést, ha a vékonyabb Retina MBP-nél is meg tudták...[ Szerkesztve ]
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
Löncsi
őstag
Nem úgy volt, hogy Radeont kapnak a gépek ?
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
fi:zi'k
nagyúr
Lehet későn van már, de ezt területre mérik, nem hosszra?!
"220 képpontot jelent egy négyzethüvelykes tartományban"Ez meg (szinte? ) biztos kevés lesz: "Az 1,8 mm vékony Macbook Pro 2,02 kg"
Szerintem nem véletlen a felbontás négyszerezése az 1440*900-höz képest. Hasonlóan jártak el mint az iphone és ipad esetén, így könnyebb a GUI-t átszabni.---
Mire leírtam, már elhangzott majd' minden.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
madgie
titán
És csendben, sunyiban frissült a Mac Pro is. Mondjuk nem nagy vérfrissítés, ezer éves 5770-ek a raktár mélyéről, no meg a csúcsragadozónak Ivy Bridge sem jutott.
Szerk: hogy troll is legyek: végre nV van a macbook pro-ban
Smani: úgyis most akarok egy olyat (5770) szerezni. Nekem aztán nem kell a metro, meg is orroltam rájuk, hegesztek össze egy hackintosh-t... csak hát nem szereti a lelkem a gtx 460-at
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
brutális kijelző, brutális ár
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Prof
addikt
mm 650M, kis felbontású kijelzővel tuti kis gamer noti , windowst rá
-
And01
aktív tag
"Az új Macbook Air 0,3-1,7 mm vékony"
Abu ezt szerintem javítsd! Vagy én lennék ennyire elmaradva?[ Szerkesztve ]
-
Konflikt
addikt
akarcsak az ipad3 eseteben, itt sem fog valtozni a "logikai keppont", azaz minden marad ugyanakkora, csak eppen 1 pixelt most mar 4 fog kirakni -> minden elesebb, reszletgazdagabb lesz.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Smani
senior tag
2880x1800
aztarohadt -
geri|
aktív tag
bármennyire is ultimate a retinás MBP, szerintem az ára egy olyan szintet üt meg ami átlagember fölé emeli a gépet. nem vitatom, hogy nem is átlagembernek kell egy ilyen masina, de könyörgöm... 730.000 HUF???
Szükséges, nem szükséges teljesen mindegy. Egyéni kompetencia...az viszont nem igaz, hogy a népnek szól. A népnek nem szól egy olyan notebook család, ahol a legolcsóbb 400.000 Ft...
és nem kell jönni az fx-rate hatásával
[ Szerkesztve ]
LiveStrong
-
Konflikt
addikt
2880x1800, awesome.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
vanhalen
senior tag
Jól sejtem, hogy az Ivy ULV ezekben debütált
(#3) radi8tor1: Mert ha sokáig használsz egy új generációs iPad-et, utána rohadtul zavaró a régi 16xx kijelző macbook-on Egyébként, az mikortól "baj" ha nagy a felbontás? Nekem tök új,, (lehet, hogy eddig is volt, csak nem vettem észre tizenX év alatt )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Apple notebookok
- Interactive Brokers társalgó
- One mobilszolgáltatások
- E-book olvasók
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar
- ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256, type-c +SZLA! +GAR!