Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hi!King

őstag

válasz nyisziati #143 üzenetére

Vidéken épp azért több az alkesz, lecsúszott ember, mert sokan elköltöznek a motiváltabb emberek közül, így előbbiek felülreprezentálódnak. Szóval az ok-okozat inkább fordított, persze egy idő után öngerjesztő.

@Dr. Akula:
    Viszont olyan, aki 400-500 nettót keres Budapesten sok van, ami az orvosoknál közszférában mutyi nélkül elképzelhetetlen.

@ronaldo
    Ha csak 84 ezer menne, az nem lenne sok. A nagyobb tétel a munkáltatói járulék, amit az újkommunisták átneveztek szociális hozzájárulási adónak, így már hivatalosan nem is járulék, vagyis nem kell járnia utána semminek, és azt is te termeled ki alkalmazottként, hiszen a munkáltatód a teljes munkaerő költségedet fizeti ki azért, hogy mindennél többet megtermelj neki.

Az egészségügy ennél bonyolultabb, mert a magyarországi magánbiztosítások nem tartalmaznak nagy műtétes ellátást. Azt ugyanúgy államiban csinálják meg, miután a magánpraxisból vagy magánszolgáltatótól benyom oda előre a főállásban kórházi főorvosként dolgozó orvos. Tisztán magánellátás nem létezik egyelőre, a mai magánellátás a hálapénz egy legalizált formája. Emellett a magánbiztosítóknál éves szerződés van, így simán kidobhatnak, ha egyik évben túl sok szolgáltatást vettél igénybe. Amíg nincsen normális magánbiztosítós rendszer, addig sajnos csak illúzió az, hogy a magán alternatívája lehet az államinak. Én úgy vagyok vele, hogy egy krónikus betegség ma Magyarországon biztos halálos ítélet, így addig igyekszek élni és egészséges maradni, amíg csak lehetséges komolyabb kórházi ellátás nélkül, és közben sajnos fizetem a feneketlen kútba a pénzt.

• atike

nagyúr

válasz nyisziati #143 üzenetére

"Vidéken rengeteg az alkesz"

...jézusom... :U

Ezt azért már nem kellene.

De a többi része a hozzászólásnak is díjnyertes... :(

Új hozzászólás Aktív témák