- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
Apropó, itt van ez a progi, amellyel az USB pendrive-ot a hálózaton keresztül el lehet érni. Jó drága, 90 dolcsi. Ismertek freeware alternatívát? (A download.com-on még nem találtam.)
-
tilinko70
csendes tag
köszi a tesztet.nekem a Adata S102 Pro pendrive jön be a legjobban
-
LámaZ
addikt
Adata S102, 32 GB, USB 3.0 Pro pendrive-om van, amelyet egy Samsung 6500-s TV-nél szerettem volna filmrögzítésre használni.
A TV megformázza saját XFS fájlrendszerére, majd elkezdi tesztelni. Végül, kiírja, hogy nem alkalmas rögzítésre. Ezt akkor teszi, elvileg, ha az írási sebesség nem éri el a 8-10 Mbps-t.
Ennyire lassú lenne ez a kb. 54$-ért vett pendrive? -
zoleeno1
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #21 üzenetére
Így van, összességében szerintem még mindig a Transcend Jetflash 780 16G a legjobb vétel. Aminek örülök, mert nemrég vettem egyet mindössze 7.5k-ért. Bár sokat nem használtam még, de ég és föld a régi USB2-es kingston-hoz képest.
-
mepet
addikt
Pendrivenál nálam 2 fő szempont van:
-legyen rajta madzag, vagy lyuk, ahova a madzagot fűzöm (ha ez nincs, 3 napon belül elhagyom)
-normál USB csatija legyen, ne ez a szimpla nyáklap vastagságú, mert ami vékony volt, az eddig egyik sem bírt nálam 1 hónapnál többetA kupak annyira nem érdekel, azt úgyis hamar elhagyom, és anélkül is tökéletes.
A fenti szempontok az elsődlegesek, hiszen a sebességnél jóval fontosabbnak tartom, hogy az adataim ne vesszenek el (és főleg ne kerüljenek illetéktelen kezekbe)...
Ja és az ár is számít, mivel fél éven belül eddig mindegyiket elhagytam (kivéve, amelyik hamarabb elromlott).
Bár mivel van a gépemen USB3 és még ki sem próbáltam, előbb-utóbb puszta sznobizbusból muszály lesz vennem egyet.
-
djculture
félisten
Egyébként ezek is nagyon túl vannak árazva itthon, 10k-ért 64Gb-ok vannak már szlovákba. Persze itthon brutális jogdíjak vannak ezekre is.
-
jilian
addikt
Volt régebben egy progim, amit kimondottan USB -k sebesség mérésére lehetett használni.
Tudja valaki mi volt a progi neve?Egyébként nekem a 32 Gb -os N005 -öm nem értem hogyan tud 70 Mb -tal írni, itt meg ilyen szarul szerepel a 16 -os.
-
hoffman_
nagyúr
Köszi a cikket. Már jó régóta nézegetem az USB3.0-ás írásaitokat, de eddig egyik sem győzött meg - ami persze nem a ti hibátok. Az olvasási sebességek még csak-csak, amikor 110-150 megával olvasnak, de a következő pen legalább 16, de inkább 32 gigás lesz, oda a mai variánsok, kis fájlméretek esetén már nem túl szimpatikusak. Az írási sebességről ne is beszéljünk, volt a tesztben olyan, darab, ami a 2.0-ás 8 gigás sima Voyagerem eredményeit hozta.
Amíg nem kapok minden területen legalább 3-4x gyorsabb sebességet, addig felejtős. Árban lehet kétszer annyi, de a méret is legyen legalább kétszer annyi.
-
Fr3eWar
őstag
És működik
Szétszedtem a pendrive-ot mondván mit veszíthetek, és ilyet még nem láttam
Az alap nyákon van a vezérlő meg 2 memória chip (gondolom 4gigás) mert van egy pici plusz nyák ami egy kis fehér sokpólusú csatlakozón keresztül csatlakozik a nagy nyákhoz, és van rajta két memória chip, gondolom 2x4giga az is így jön ki a 16 giga. És ez volt szétcsúszva, összenyomtam bedug és még a régi cuccaim is fenn vannak rajta. Dec 15óta nem használtam, azt hittem halott. -
Fr3eWar
őstag
Köszönöm azért a próbát.
(#22) pusszycat válasza Fr3eWar (#19) üzenetére
chkdsk nem jó mert még meghajtójele sincs így nem tudom ráuszítani azt sem.
4 gigát lát a 16ból és azt sem lehet megformázni vagy partíciót létrehozni rajta..
azért gondoltam azt a visszaállítós progit.Kép -
djculture
félisten
Én még a pciex vezérlő beszerzésénél tartok. Most már azok is kezdenek normális áron menni.
-
Sátán44
addikt
Egy 16gb-ra ezek közül benevezek hamarosan. A gép telepítéshez szükséges programokat, drivereket ezen tárolnám. A dvd-t már csak win telepítésre használom. Örülök hogy elérhető áron vannak mostmár.
-
Z0mbi
senior tag
mekkora boszme mind!
-
csapee
őstag
Olyan teszt volt mar amiben Usb3-as bovitokartyak versenyeztek. Alaplapon sajnos nincs(de sztem tobbeknek is), erdekelne hogy megeri venni-e?
-
Srodney
senior tag
válasz
ViiiiktorOC #2 üzenetére
nekem még az 1gb-os is elég,habár használatban van a 8gb-os is,persze ritkábban...
-
Angel1981
veterán
Egyre inkább gondolkodom egy nagy kapacitású USB 3.0-s pen drive-on.
Vannak itt is jó cuccok, de továbbra is a Kingston HyperX 64 a fő jelöltem. -
törölt tag
Nem mindegy hogy kupakos-e vagy sem? Leveszed aztán gg
Ez legyen a legnagyobb probléma. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Úgylátszik a JatFlash 780 még mindig jó vétel.
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok, valami nyűgje van az Adata N005 típusú pendriveomnak.
A windows lemezkezelője is csak egy 4gb-s particiót lát, de nem bírja megformázni sem.
Elvileg van az Adata honlapján egy "USB Flash Drive Online Recovery" ehhez kell serial number, de hiába írom be egyszerűen vertification failed-et kapok.
Valaki tudna segíeteni akinek valamilyen adata pendrive-ja van. Hátha más le tudja tölteni.
Az én serial numberem a következő:
120116230B
G16G
ebből elvileg a 12011623 vagy 120116230 kell csak
De próbáltam már mindenhogyMás Adata pendrive serial nem jó, mert másik programot szed le, tehát nem minden típushoz ugyanaz a recovery van.
-
Findzs
addikt
több mint 1 éve használom az adata n005 -ös pendrivomat (sima nem a pro) de mintha írásban jobban szerepelne
az viszont igaz, hogy a kupakot könnyű elhagyni ezért nem is használom, a dobozában van
egy nagy fekete pontot adnék annak a tervezőnek aki ilyen kupakos pendrivokat tervez, kupakos pendrivot már rég nem kéne forgalomba hozni
van egy több mint 10 éves noname pendrivom kupakos amihez adtak 3db pótkupakot amellett, hogy sokkal erősebben rögzül az eszközre, tehát elhagyni is nehezebb
hát ezeknél a trendi új peneknél pótkupakkal még sosem találkoztam
ez álmaim pendrivja jelenleg
[Silicon Power Marvel M60 32GB]
gyors, fémtestü, nincs kupakja és lapos -
PC-rev-RM
tag
Faja tollmeghajtók, bár kulcstartóra felfűzni egyiket sem lesz egyszerű (de ez csak nálam szempont).
A blokkméret ezeknél nem számít? Gyárilag mekkora blokkmérettel jönnek a pendive-ok?
A márkás lassú vs. ismeretlen gyors pendrive esetével én is találkoztam, Intenso névre halgatott a drága, 28mb/s usb2.0-n. A saját Adata Nobility S805 nem igazán megy 20mb/s fölé ugyanazon gépbe dugva, pedig itt tesztgyőztes volt. -
rudi
nagyúr
válasz
Mr President #4 üzenetére
Azok a sebességek, amik 8 MB-os állomáyoknál vannak megadva szinte mindig érvényesk már 1-2 MB-os fájloktól fölfelé. Mondhatni ott minden drájv eléri a csúcssebességét írásban és olvasásban is.
-
paperboy
senior tag
Érdekes, én egy kínai noname 16 GB-os, usb3-as pendriveot vettem potom 2700 forintért, ami kisebb is ezeknél és pl. Fat32-be formázva, usb2-es porton 20MB/s írási sebességgel lehet rá másolni...
-
VIC20
őstag
Kupakos pendrájv nem pendrájv.
Így nálam bukott mind. -
Retekegér
MODERÁTOR
A 16 GB-os S102 Pro 5626 Ft-ért már egész jó áron van, meg is rendeltem.
-
JoeYi
őstag
túl nagyok
-
raper
senior tag
Tetszik az ADATA kisebbik stick-je. Egy ilyenre be kell már ruházni. S már az áruk is elfogadható.
-
Mr President
senior tag
En arra lennek kivancsi, hogy 1 gb-os allomanyokkal mi a helyzet. Tetszik nagyon a kisebb adata pendrive. Marcsak az kell ahhoz h beruhazzak egy 32 gbos valtozatra h merseklodjon az ara. Mondjuk 10k kozelebe
-
adalbert1
veterán
Érdekes az is, hogy a Mach Extreme GX mennyire jól ment pici, 4 GB-os állományokkal
Nem 4 kB-os akart lenni?
A teszt hiánypótlók, kíváncsi vagyok, hogy az első fecskék óta mennyit fejlődtek. -
ViiiiktorOC
senior tag
Lassan ideje egy nagyobb méretűre beruházni!
De ez egy szuper írás! -
lujó55
addikt
Jó kis írás, alapos.
Külön tetszett, hogy hivatkoztatok a korábbi értékelésre és updateltétek
Van választék, az biztos! Nekem mondjuk egy pendrive esetében 50%-al szerepel a külső.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- E-roller topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- További aktív témák...
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 970 PRO 512GB M.2 PCIe SSD
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest