- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ptech
addikt
A termékek hűtéséről egy 12 cm-es, hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik, mely a gyártó bevallása szerint hallkan végzi a dolgát.
A "halkan"-t csak egy l-el kell írni
-
proci985
MODERÁTOR
tehát akkor az első szériás epsilon/everest egy túlméretezett BS2 volt? én úgy láttam valamit azért változtattak (ahogy néztem a BS dizájnja 600Wig ment... bár ez megmagyarázná miért voltak olyan gyengék
). a BS2vel ahogy néztem a teszteket nem voltak problémák. persze, nem ők voltak a legjobbak (seasonic beles corsair 650 akkoriban jött ki és csinált viccet a konkurenciából) és a meleget kifejezetten utálták, de azon kívül egész jól teljesítettek. más kérdés, hogy a corsair650 volt akkoriban 28k, az FSP 500GLN meg 16k, nekem meg annyi plusszt nem ért meg a tudása.
igazából amit én problémásnak olvastam az a 700as és 1010es széria volt. a 900as ahogy néztem átment a teszteken (na nem szépen, de átment specifikáción belül).
Antec azt hittem csak egy részét veszi beszállítóktól. mondjuk a Delta bél az megmagyaráz sokmindent.
04ahgy: és mindezt szeretnéd mondjuk 15k izé 30k alatt, ha már álom?
-
04ahgy
nagyúr
Hát, elég lassú a haladás...
300W-os tápot akarok, atomra túlméretezett, 25A-es és 0,1ohm-os RDSon MOSFET-es primerkörrel, teljes híddal, vastag rézzel a trafóban, magas frekvencián és kisveszteségű porvason. Schottky diódákat akarok mindenhova máshova. Mégvastagabb szekunder tekercselést kérek, és szimpla, 12V-osat, az egyszerűség jegyében. 0,005 ohm RDSon MOSFET-eket kérek kettőt párhuzamosan, sorosan és párhuzamosan a kimenő feszültséggel, szinkronegyenirányítóként. Megoldható, tudjuk, láttunk már ilyet. 5V, 3,3V feszeket ebből megcsinálja a külön kapcsoló konverter. 90%-os feletti hatásfokot akarok.
Passzív PFC-t is szeretnék bele, sok rézzel és vassal, hogy a táp a tranzienseknek is ellenálljon, a primer kondi se szenvedjen, és önvédelmi eszközként is tekinthessek a tápomra a súlya miatt...
Álmodom.
HGyu
-
14adam
addikt
Remélem ennek is harisnyázottak leszenek a kábelei,és,hogy kék szinűek lesznek a csatik.Egy 350-esbe tuti befektetek.ideje lecserélni a 300-as pnf -emet
-
Enton
addikt
Ha neadj isten új táp kelle tuti ilyet vennék!
-
Dyno
veterán
BS 2 nem igazán volt nyerő, emrt pölö a régebbi everest/epsilon ugyan ugy a gLN alapra épült mint a BS 2 is.Zalmanokkal ugyan ez a helyzet HLN bél ami kicsit jobb hatásfokú mint a GLN.
Az új Everest/Epsilon meg egyenlőre nagyon rendben van 600W alatt flötte vannak velük elég komoly problémák.
Az Antec meg ugye tudod, hogy beszálítótól veszi a beleket?Delta, CWT, FSP, Seasonic.
Amit meg írtál Signature Delta beles. -
oliba
őstag
válasz
dangerzone #16 üzenetére
Ja, nekem elturrant kétszer, ez meg nyekereg és hangos...Pár ismerősnek szintén problémás az FSP-je. Én ott tartok, hogy soha többé FSP
Óccsó PNF kategóriák még jók, de afölött már kapni jobbat is abban az árban.
-
orbano
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
az everest annyira nem sikerült jól. a ZEN400 remek volt, a BS1-2 szintén (Zalman 460 valaki?), viszont az Everestnél kissé lemaradt az FSP belsőben. az első szériák ciceregtek (rossz jel), aztán a feszszabályozás se állt mindig a helyzet magaslatán (szabványon belül volt, de egy FSPtől többet várt volna az ember).
szóval remélhetőleg jól sikerült a felújítás, mert egyébként az Antec (Signature series) és a Seasonic (X series) őrült módjára fejleszt, értsd köröket vernek az FSPre hatékonyság és feszültség tekintetében. egyenlőre árban is, de az idővel szokott csökkenni (és a kevésbé jó modelljeik azért annyira nem drágák).
-
Chaser
legenda
-
PH-User
addikt
Biztosan jók lesznek ezek is.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
dangerzone #13 üzenetére
Hát igen...
Az én BS I-esemben is kiégett a kapcsoló ledje, de egyébként kiválóan működik, lassan 5 éve.
-
dangerzone
addikt
Remélem ezeknek a bekapcsológombja már nem csesződik el.
-
orbano
félisten
a bronze minősítés mit is takar pontosan? lehet cserélem a (szintén FSP belsős) kis zalmanomat.
-
04ahgy
nagyúr
Nagyon jó, hogy újított a Bluestorm szérián az FSP. A tápok a klasszikus kinézetnek örvendenek, és tetszetősek, a régi Bluestorm doboz azonban jobban tetszett. A bronze a leggusztustalanabb.
HGyu
-
rudi
nagyúr
Fontos részlet, ami didyman FSP-s kondenzátoros felfedezéséhez kapcsolódik: a héten mértem egy BluePower II Prót, és annak már nem olyan kirohadós CapXon bemeneti kondija van, mint a régebbi modellnek, hanem jó kis TEAPO - szóval lehet örülni
-
D.Orion
veterán
FSP Bluestorm 350W 80Plus Bronze. Ez kell nekem.
-
Móci
addikt
Reméljük jó belsővel jönnek, s bátran lehet majd vásárolni őket értelmes áron.
-
Ribi
nagyúr
Furcsa, hogy nem írták le külön a 12V ág terhelhetőségét.
-
lsc
nagyúr
Végre nem 500 W fölöttiek, az értékek jók, remélhetőleg ebben a hibában nem érintettek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új generációs Bluestorm termékcsalád egy Pro és egy Bronze szériát is tartalmaz.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest