Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
válasz
Adrian Mole #45 üzenetére
Nem is lehet rajta csodálkozni, kis forgalmú ez a fórum. Nagyon kicsi
-
totyax
aktív tag
válasz
Adrian Mole #43 üzenetére
Még tavaly kijött...
-
Adrian Mole
senior tag
Kijött a végleges (sőt, nem is az 1.0, hanem az 1.011 a legfrissebb). Egyre jobb lett a fejlesztés alatt, a körítés is fejlődött (DX verziók fícsörjei, többprocesszoros támogatás).
-
Brent
aktív tag
Sziasztok!
Tényleg nagyon jó ez játék ! Olyan jó, hogy meg is rendeltem. Nézegettem hozzá modokat, találtam kettő olyat is ahol a Magyar Királyság is benne lenne.. bár nagyon lassan haladnak a készítésével ha egyáltalán haladnak vele..
Nagyon király lenne a magyarokkal nyomulni
-
totyax
aktív tag
Én eddig két olyan NPC-t találtam, akit fel lehet venni állandóra a csapatba: Egyikük Borcha, Ő Rivachegben ül a kastély börtönében, és a kormányzótól lehet kiváltani. Jó kis ranger jellegű party skillekkel rendelkezik (scouting, tracking, pathfinding), mindenképp érdemes elmenni érte még a játék elején. A másik Marnid, aki Zendarban lebzsel a kocsmában. Ő pedig jó kereskedő, hármas trade-el (szintén party skill!), egy padded cloth-ért hajlandó csak hozzánk elszegődni.
Véletlenszerű ki hol van, és jóval többet lehet találni mint kettőt - állandóra. Persze egy-kettő kihullik mert a többiek nem bírják. Mindenképpen érdemes minél többet felvenni közülük, mert a képességpontokból az számít akinek a legnagyobb van, mindegyiket specializálva valmire komoly összteljesítményt kapunk, és nem kell a játékos értékes szintenként pontjait ilyesmikre költeni, hanem ténylegesen a vezetői, illetve fegyveres képességekre.
-
Sish
tag
Nincs nagy forgalom...
Pedig nem hiszem, hogy nem lennének rajtunk kívül akik szeretik ezt a gamet.
-
Sish
tag
válasz
Adrian Mole #36 üzenetére
Milyen Dark Knight? Olyan is van? Még addig nem jutottam
-
Sish
tag
Jó kis game! Csak kár, hogy fizetni kell érte. Bár már nem tom hány éve csinálják és még mindig nincs kész... Amúgy én is a hajítófegyvereket részesítem előnyben.
-
Adrian Mole
senior tag
Khm, hétvégén ránéztem a mentett állásomra: a lovagom 34. szintű, az 53 fős bandából ugye 1 én, 2 NPC, a többi Dark Kinight, illetve néhány Dark Hunter (ne vesszen kárba az XP). A két kastély rogyásig emberrel.
Dark Knight gyűjtés öngerjesztő folyamat. Ha egyszer beindul, nem áll meg. Most már akár vadászni lehet a 200+ fős ellenséges War Party-kra, főleg, ha van néhány Dark Knight vagy Dark Hunter a foglyaik között, veszteség sincs. Brutál. -
Verbat
csendes tag
Most láttam, hogy van új verzió. Lehúztam, és épp csak belepillantottam - nem kicsit változott, van egy csomó újdonság, szerintem érdemes vele megint egy kört futni, még ha unta is már valaki. Először meg sem ismertem pl. a térképet
-
Adrian Mole
senior tag
Ha nincs, csak debit kártyám, hogyan tudom interneten megvenni a játékot? Sárga postai gondolom, nem megoldás...
-
Jó kis játék ez a M&B! De mér kérnek pénzt, ha még kész sincs? Inkább haverom nyomja, éshát 6os szint elérve, azt vége
(Amúgy asszem a nomutantsallowed-on találkoztunk a hírrel. Hát igen, war never changes...)
-
becksim
aktív tag
Ebből is az jön le, hogy milyen jól van balanszolva a gém: 3 különféle taktika, és mindhárommal jól el lehet boldogulni...
Majd ha lesz multi, leboxoljuk, hogy melyik a tuti, igazi intelligencia esetén!
A távolsági fegyverek különben azért jók, mert az AI nagyon bután használja a pajzsokat. -
Szabtom
senior tag
válasz
#53172992 #28 üzenetére
A kisebb íjakkal 2-3 fejlövés is kell egy komolyabb, sisakos ellenfélnek. A hajítófegyverek kétszer nagyobbat sebeznek, sőt valamelyik még páncéltörő is. A lovasíjászat skill segítségével ugyanúgy lehet dobálni lóról is. Na most képzelj egy vágtató lóról, lendületből fejbe dobott fejszét. Kb 200 sebzést odavághatsz.
Egyébként a hun lovas taktika már a legelső verziótól kezdve kedvence volt a játékosoknak. De ez csak azért lehetséges, mert nincs igazán veszélyes enemy AI íjász. Ha lenne multiplayer, mindjárt nem lenne olyan jó. -
törölt tag
Hogy miért jók a hajító fegyverek?:S
Én mindíg kétkezes fegyvert és íjat használok, 200-as skill fölött már atom pontos lóról vágtatva simán lehet fejeseket adni egyedül akár sérülés nélkül is ki lehet irtani bármekkora ellenfelet..pajzs minek mozogsz és nem szednek le..vagy leszeded te őket -
wiggen123
senior tag
Eszméletlen jó játék, ajánlom mindenkinek, aki megunta a játékipar manapság készülő sablonos szörnyszülötteit
Kész felüdülés 1 ilyen remek játékkal játszani, már rég nem szórakoztam ilyen jól, mint ezzel.
Kezdőknek annyit, hogy 1-2 csalódás után nem érdemes feladni, nekem is csak a 3. karakterem lett életképes, mert előbb ki kell ismerni a játékot. Érdemes a küldetéseket csinálgatni a fogadósoknál és a kereskedőknél, mert jóval több tp-t kapunk érte, mint a sima csihi-puhival. -
Szabtom
senior tag
Egy megjegyzés új játékosoknak: telepítés után a nehézségi fok elég könnyű. Ez az optionsban állítható, két kapcsolóval: Combat AI és Damage to player. Alapesetben ezek Poor AI és 1/2 Damage. Normal AI és Normal Damage már pont elég komoly kihívás nekem, mazochisták tegyék feljebb.
-
S.J.M.
senior tag
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet várat elfoglalni?
-
Szabtom
senior tag
Félreérthető volt, amit írtam
Én sem hátulról kopjázok, de szemből még kevésbé esélyes. Mindegy. Indítottam egy Kardos/pajzsos/lovas orkot Fantasyben. Óriásvadkan rulez!
Ebben a modban a trollok folyamatosan támadásokat indítanak a Szövetség ellen (kicsit Warcraft szaga van a dolgonak), ezért a határnál állandóak a hatalmas csaták. Elég egyszerű a taktikát használ mindkét oldal: 50-60-as csapatok szoktak ráugrani egy hasonló méretű ellenségre, így a túlerő biztosított. Ami érdekes, hogy a Szövetséges csapatok többször szállnak be vesztes csatába segíteni, mint a trollok. Ami a lényeg, hogy már kis csapattal (10-15 zsoldos) is érdemes ezekbe beszállni a végén, amikor már csak 5-10 lovag marad, mert hatalmas a zsákmány.
Az a tervem, hogy minden páncélból és fegyverből a legerősebbet használom (most vettem egy Heavy Balanced egykezes kardot, nagyon durva 15-ös Erővel), hogy gyorsan fejlődjek, aztán visszatérek a szakadt ork bőrpáncélhoz meg az ócska fegyverekhez, és úgy irtom a punnyadt embereket meg elfeket.Most még nem merek elfek ellen menni, mert szerintem az egész csapatomat szitává lőnék 5 perc alatt.
-
becksim
aktív tag
Hát én sose hátulról kopjázok, hanem szembe babám...
Egyedül az alabárdos muksóknak lehet esélyük, a többi mind fekszik már, mire elérhetne a fegyverével. Ha a célpont lődöz, akkor, míg oda nem érek, addig bebújok a pajzs mögé (mint a cikkben). Akkor lehet csak gáz, ha elakadsz a lóval, és többen körbevesznek, de egy masszív pajzzsal általában ez is megúszható. Viszont ha a lovamat levágják, akkor gyorsan vége a dalnak...
Lovas-kopjás módszerrel néha 8-10 ürgével is simán elbánok egyedül is, lényeg, hogy folyamatosan mozogni kell, és azokra menni, akik kicsit leszakadtak a többitől.
A csapatot főleg a távolsági fegyverek irányába fejlesztem, a csata elején felvezetem őket valami jó helyre, dombtetőre, aztán egyedül rámegyek az ellenre. Amíg engem kergetnek, a népem nyilazza-dobálja őket, én meg egyenként levadászom őket a kopjával...
A fekete lovagok tényleg kemények, de egy frontális kopjás ütközést nem bírnak ki azok se, általában megy a ló is, meg a bábu is egyből a süllyesztőbe -
Szabtom
senior tag
Én unalmasnak találtam a kopjázást, mert valahogy a gépnek hátul is szeme van, aztán kezdheted a körbe-körbe-karikába játékot elölről, hoyg nekifuss.
Viszont kétkezes baltával nyomtam már lóról, na az már jó mulatság! Ha elég magas a skilled ( 150 felett), akkor már egy kézzel is elég jól lehet vele suhintani, hát még ugye lendületből.
De az igaz, hogy az egykezes kard+pajzs+íj a legjobb kombó kezdésnek. Viszont ha valaki ügyes, és kibírja az elejét, a kétkezes vegyverek nagyon zúznak!
A balta mellé a hajítódárdát szoktam még felvenni, az aztán tényleg visz. Fejbe csak egy kell, több csak a fullvértes fekete lovagoknak de azok alól meg a lovat kell kiütni. -
becksim
aktív tag
Én absz. a szálfegyverre esküszöm, lóról...
És természetesen pajzzsal!
Mellé valami ijat, kis szórakozásnak, míg közel nem érnek.
A kétkezes fegyverek szerintem sz@rok, mert lassúak, mint a tök. Ha már nem szálfegyver, akkor valami hosszú, de egykezes kard, hogy legyen mellé pajzs, mert nem szeretem, mikor pittyputty lenyilaznak...
Fogolyszedéshez is szálfegyvert használok, vasrudat, megy vele a chouched lance, de nem szúr, hanem üt. -
Szabtom
senior tag
Akinek van kedve, egyébként megoszthatná a véleményét a fegyverekről, páncélokról. Esetleg a modokról. Én tegnap megnéztem a Gladiatort meg a Fantasy. Az előbbi egyértelmű, az utóbbi meg az elfes, trollos mod, amire sokan vágytak.
(Igen, lehetsz elf íjász!
) A legjobb a vadkanon lovagló troll bandita.
A legjobban a SW modot várom a 808-hoz (nincs kedvem régi verziót feltenni, hogy kipróbáljam), állítólag már dolgoznak rajta. -
Szabtom
senior tag
Az elején 100-asával fognak hullani mellőled a parasztok, körbe kell járni minden várost, és felvenni mindenkit, akit csak lehet a tavernben. Nagy a halandóság, de aki túléli és veled marad, az a legenda része lesz.
Aztán egy idő után már inkább az ellenséges csapatokra kell lecsapni, ahol kevés enemy sok foglyot visz (valszeg egy nagy csapat maradványa egy ütközetből), és a kiszabadítottakat ''besorozni''. Az a poén, hogy így bárkit bevehetsz, még enemyt is (ha pl fejvadászokat ütsz le, akik válogatás nélkül fogdossák az embereket).
[Szerkesztve] -
becksim
aktív tag
Át lehet állni, be kell lopózni az egyik ellenséges városba, és megbeszélni a kormányzóval az ügyet. Asszem jó sokat kell fizetni, hogy ''elfelejtsék'' a bűneiddet.
Tavernákben lehet csak zsoldost fogadni, illetve, fel lehet venni a kiszabadított foglyokat is a csapatba. A kocsmás ürgék bizony gyenge muzsikák, de ők is kapnak xp-t és fejlődnek. 15 parasztból, ha vigyázol rájuk, ki lehet nevelni kb 1 lovagot. (jó nagy a ''gyermekhaladóság'')
-
norbiphu
őstag
sziasztok!
ha beálltam az egyik ''néphez'' akkor már nem tudok átmenni a másikhoz? hol lehet sok zsoldost venni? alig van a tavernákban, ami meg van azok meg farmerek meg ilyen gyenge kis dolgok.
üdv -
littlemole
őstag
Érdekes kis játéknka látszik, nem is hallottam róla eddig.
Már töltöm is hogy kipróbáljam. -
becksim
aktív tag
Én is kb egy éve vettem meg. Akkoriban ellég sokáig elvittem a karakterem, aztán most, hogy fél év múltán kijött a .808, újra feltettem. Annak ellenére, hogy világrengetően új játékelemek nincsenek benne, most is eléggé rákaptam.
Azért ilyen tömeges aréna-fightok nem voltak a 8 előtt, mint most. -
Szabtom
senior tag
Én már másfél éve megvettem a legelső verziót. Ötletes, élvezetes, csak egy idő után uncsi. De érdemes a modok között a fórumon körülnézni, mert van pl Star Wars (fénykardos! ) mod is.
-
becksim
aktív tag
Biggyesztettem még pár tippet a cikk végére.
-
BloodRay
veterán
Érdekesnek tűnik.
(Egész verzió?)
-
S.J.M.
senior tag
Király ez a Mount&Blade éjféltől idáig nyomtam, pedig én nem szoktam csípni az ilyen fajta game-kat. Nagyon király kár, hogy demo.
-
norbiphu
őstag
ú ez nagyon tetszik, el is kezdtem tölteni!
nagyon köszi a cikkért, talán magamtól rá sem találtam volna! -
elit_hun
őstag
hmmm,érdekes,végre egy szaftos kis középkori szimuláció
Új hozzászólás Aktív témák
- i9 9980XE (18C/36T)/ 64GB DDR4/ RTX3060Ti/ 2TB SSD/ Dell Alienware Area51 R5/ garancia/
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- minigép/ i5 6400T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ WiFi+BT/ garancia/ ingyen foxpost
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Retro ASRock P4VM800 Socket 478 alaplap
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest