Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen monitort vegyek?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- SSD kibeszélő
- Mini PC
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
válasz
Totheground #61 üzenetére
Én is a 16 gigásról beszéltem.
Olvasd el figyelmesebben, amit írtam.
-
Totheground
addikt
válasz
manchester85 #60 üzenetére
Én a 16 gigás verzióhoz néztem, az ikon200+2 év lánccal 115k. A 32es valóban +25k.
-
manchester85
veterán
válasz
Totheground #58 üzenetére
Sajnos nagyon nem ugyanannyiba kerül. Az S II. 115 ezer 2 év előfizetéssel, az iPhone 4 pedig majdnem 30 ezerrel drágább. Most ne menjünk bele a két készülék összehasonlításába, ez egy 1 éves készülékért, egy úgymond kifutó modellért a pofátlanság netovábbja. (Más kérdés, hogy felhasználói élményben, szolgáltatásban évekig nem lesz kifutó, de csak hagy némi rossz szájízt az emberben, ha bejelentik az 5. generációt)
Ikon illetve MM csomagokban is drágább, nagyjából 15 ezer forinttal. Kártyásan pedig 40 ezerrel. Pár hónappal ezelőtt csak az ikon vagy MM díjcsomagokat hasonlítgattam volna, de a sima előfizetést muszáj számításba vennem, mióta megjelent a like díjcsomag, ugyanis egy go!net csomaggal karöltve az nálam verhetetlen díjcsomag. De egyébként nincs kizárva, hogy az S2 ára pillanatok alatt esni fog a T-nél hisz a bevezető ár gyakran nagyon magasra sikerül. Egyébként szerintem használtan kb. azonos lesz az áruk, egy csúcs samsung, csúcs HTC kb egy év lemaradásban van ár tekintetében az iPhone-nal szemben. Két év múlva egyik se fog többet érni 50 ezer forintnál. Ekkora ugyanis az iPhone 4 már az iPhone 3G pozícióját fogja betölteni, tehát az 50 ezerrel még hízelgő is voltam.
-
dugesz77
őstag
Nem ferdítettem semmit,te értetted félre a mondani valómat.
Az iphone 3g-3gs szerintem abszolúlt nem drága telefon a többihez képest.
Ellenben jól tartják az árukat a használt piacon.
A droidos telefonokat nagyobb értékvesztéssel lehet eladni.
Az előfizetést sem értem azzal mi a gondod.Egy havi 5k-s előfizetéssel egy árba van egy normálisabb droid mondjuk htc desire-s és egy 3gs.Felhasználói élményben kb egálba vannak.
Amit meg ha észrevettél volna külön gondolat volt,hogy én iphone-al egy hypephonos vérgazdag ember vagyok.Ők nem a 100k-s droidukkal. -
Remus389
veterán
Az a ferdites a mondandodban hogy 100.000 ftos droid es a 77 ezres iphone kozott kabe az elofizetes ararban nagy kulonbseg van, volt. Mert ugy allitod be hogy a dragabb(ami nem igaz) droid, nemcsak hogy dragabb de tobbet is esett az ertekebol. Ez azert ferdites, mert ismim 3gs-t vett 40-ert, de ket evig 10.000 ft en nem sokkal kesobb galaxy s egy evig 5200 a kotelezo(utana valthatsz akarmilyen csomagba a legolcsobb 1200 ftosba is). Olcsobb a droid hiaba esik jobban az aruk, az iphone-nal vegul sokkal tobbet koltesz(persze ha sokat beszelsz akkor nem, de pl tre mobilnal jo magasak a percdijak). Ket ev utan kabe az o 3gs-e fog erni mondjuk 40-et az sgs pedid 35-ot, na bumm(beszerzesi ara is magasabb volt 10-zel), de legalabb nem kotelezo minden honapban kiperkalni a tizest, ami ha megszorulsz es sporolnal nem jo.
-
Remus389
veterán
válasz
Totheground #53 üzenetére
60-70, nem 50-60. Megnyugtattal mert egy tizessel mondtal csak kevesebbet.
-
dugesz77
őstag
Hát azért nézz körbe a használt piacon.
Egy 3G még mindig 40-50 körül megy a 3GS 60-70 között.
Én pl 2 éve vettem a 3G-met 56 k-ért ikon 200-al. 3G is azért lett mert okos telót akartam.Lehetett akkoriban választani HTC Diamond vagy Samu Omnia meg az első Droidos telók közül hasonló árban.Nézz körbe most melyiknek mennyit ér.
Persze már akkor megkaptam,hogy "kékvérű" meg "hypehonos" meg a többi marhaságot. De amikor ők vették a 90-100-ks droidokat mélyen hallgattak.Amiket most jó ha 30-40-ért beszámolnak nekik.
Minden nézőpont kérdése.
A i4 árát viszont még mindig sokkalom előfizetéssel de használtan ügye nem nagyon lehet venni.A 3GS 77k 2 év rablánccal nagyot azon se fogsz bukni ha 2 év múlva el akarod majd adni.
Hidd el, piszkosul tartják az árukat. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
manchester85 #43 üzenetére
Lényeg a lényeg, nálam nem szempont a majdani eladási érték. Lehet akkor nem merném megvenni ami tetszik.
Szvsz minden műszaki cikk rossz befektetés.. -
madgie
titán
-
Remus389
veterán
lehet, viszonylag jól tartják az árukat
ha pl most veszek egy új i4-est(ami az eddigi legjobb iphone) 160-ért, akkor két év múlva lehet már csak 50-60ért tudom eladni, vagy még annyiért se hisz addigra a 6os vagy 7es iphone lesz a menő
tehát 100.000 Ft a veszteség, az mindenképp sok
értem a logikát, de mindenképp buksz sok pénzt
arról nem is beszélve hogy 1 éve Magyarországon amíg hiánycikk volt fantasztuikus ára volt(hallottam 300.000-et is)
-
Alex91
félisten
Azért vedd figyelembe, hogy az Apple termékek ujonnali bolti ara általában a termek eletciklusanak végéig ugyanannyi! Mig a többi telorol (PC-rol) ez nem mondható el! Szerintem ezért is tartják jobban az árukat. Mert te megveszed a boltban 200k-ért az Apple cuccot, es az fel év múlva is 200k lesz a boltban. Mig megveszel egy másik telot 150k-ért, ami fel év múlva mar a boltban is csak 100k-t ér...
-
Remus389
veterán
válasz
manchester85 #43 üzenetére
ne okoskodj, honnan tudod 2 év múlva mennyit ér? egy iphone-on többet buksz mindenképp, mint akármilyen más mobiljoz képes, lehet jó áron tudod eladni, de annál jóval magasabb áron vetted, a beszerzési ár és az eladási ár között hatalmas szakadék tátong
szóval ez olyan twisted logic
-
madgie
titán
Én is szeretem, pont azért írtam, hogy alapból használom, de ha például nekiállok GarageBand-et tolni, akkor kinyomom, mert ott gyakran előfordul, hogy négy ujjat kell használni. Ha bekerülne a Beállításokba a programonkénti beállíthatósága, az jó volna. Zenecuccoknál ki, többinél mehet
-
manchester85
veterán
válasz
Quasi_modo #41 üzenetére
De ezt mondod. Nem is befektetésnek szánja az ember, hisz akkor keresne is rajta, nem?
Ha az számít, mennyit fizetsz ki valamiért, akkor az miért ne számíthatna, hogy mennyiért tudod eladni? (Már ha el akarod adni, persze). Mind2 esetben arról van szó, hogy mennyibe van neked egy termék. És ha jól tartja az árát egy drágább gép, akkor nincs annyival többe, mint amennyivel drágább egy másiknál, ami mondjuk eladhatatlan. Nem tudom, ezen amúgy mi nem világos. De ettől függetlenül, az az elv, hogy valaki nem teszi pénzzé az elavult gépeit, számomra az is érthető, hisz ezzel az erővel, olyan, mintha lizingelné csak az ember, de aki tudja, hogy pénzzé fogja tenni, még mielőtt már csak a méhbe lehetne vinni, annál szerintem teljesen érthető, hogy az értéktartást is figyelembe veszi. Autókat, ingatlanokat is elajándékozol, miután "kinőtted"?
Persze, azok nagyobb tételek (bár rohangál a városban pár autó-motor, ami kevesebbet ér, mint egy iPhone sztem) ők is dobják el, ha újat vesznek?
Tudod, aki a kicsit nem becsüli... Persze egy kínais szakadt farmert nem fogok pénzzé tenni, de ha egy telefon ér még 30-40 ezret, azt sztem bátran el lehet adni.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
manchester85 #40 üzenetére
Nem befektetésről van szó
Hát nem ezt mondom ?(Kutyához nem kerül, mert most csak macska van. Bár az is eltünt négy napja...)
-
manchester85
veterán
válasz
Quasi_modo #38 üzenetére
Igen, korábban is írtad, hogy amit te megveszel, azt már nem adod el. (Rokonhoz, unokatesóhoz, kutyához kerül, stb
)
Nézőpont kérdése, de nagyon is logikus dolog figyelembe venni, mennyire értékálló egy telefon. A magyarázat egyszerű: 2 évente a legtöbb ember lecseréli a mobilját, így szerintem nem mind1, hogy mennyit ér majd 2 év múlva a mobilod. És ma már az érintőképernyőből eredően a készülékek is egyre jellegtelenebbek, személytelenebbek, szinte csak a virtuális tartalom, ami egyéniséget ad nekik, megőrizni, és hasonlítgatni se sok értelme van szerintem. Miért kéne értékállóságban aranyat venni? Amit használsz, annál nem lehet szempont, hogy értékálló legyen, csak ami a falon vagy a nyakadban lóg?
Nem befektetésről van szó, hanem költségkímélő szempontokról, amiben az ár és az értékállás egyaránt tényező lehet, már amennyiben meg tudsz becsülni egy tárgyat azután is, hogy számodra már elavulttá válik.
-
madgie
titán
Nem szaggat az, nekem most is aktív az iPad egyesen. Más kérdés, hogy megértem, miért nincs benne hivatalosan: ebben a formában bugos a kicsike. Elindítasz pl. egy Rock Band-et, jön egy szóló, négy ujjal kéne nyomnod, erre appot akar váltani így megakad a progi. Ezer más helyen beleütközhetünk ilyenbe, talán ha kivételeket adhatnánk meg a multigestures-nek, jobb volna. Így most mindig fut a beállítások a háttérben, hogy le tudjam gyorsan kapcsolni a legyezgetést, ha nem kell.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
manchester85 #31 üzenetére
Egy terméknél az ár-érték arány egy fontos szempont. Na, ugyanennyire fontos az is, hogy mennyire értékálló
Az első fele igaz, a második fele részemről nem. Azért veszek egy ilyen cuccot, mert használni akarom, és teszek rá, hogy mennyit ér majd x idő múlva.
Szigorúan szvsz.
Mint már írták: értékállóság témában aranyat kell venni... -
Alexios
veterán
Nem sok különbség van az i4 és 3gs processzora között, cserében az i4-nek nagyobb a felbontása. Ha szar lesz a 3gs-re a szoftver, míg i4-en vígan futkorászik, akkor az most az apple sara lesz(mert ugye a 3g-3gsben teljesen más architektúra van, ez a 3gs - i4 párosra nem mondható el)
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
Totheground #34 üzenetére
Laggol iPhone 4-en az iOS 5 beta?
-
Remus389
veterán
azért van rendesen lagg és nem túl gyors, ez a 3GS gyenge processzorára vezethető vissza(már nem elég erős), vagy a bétás szoftver miatt?
-
Cyrin
addikt
Az ár-érték arány fontos, ezt kell mérlegelni az apple termékek esetén is.
-
manchester85
veterán
"befektetésnek veszek elektronikai cuccot" ellen."
Egy terméknél az ár-érték arány egy fontos szempont. Na, ugyanennyire fontos az is, hogy mennyire értékálló, hisz ez határozza meg, hogy a következő cuccot mennyiért fogod tudni megvenni. Már, amennyiben el akarod adni a korábbi cuccot. Ha ez nem szempont, akkor az ár-érték arányt se érdemes nézni, nem? Ezt fel bírod fogni valamennyire?
-
Dotcom
aktív tag
iHater? kicsit üldözési mániátok van, nem?
most sem az iCuccok ellen szóltam, csak a birkamarketing, és a "befektetésnek veszek elektronikai cuccot" ellen.
Ezek egyikének sincs köze az apple termékekhez, annál több köze van viszont a emberek érdekes gondolkodásmódjához, és azok formálásához.
Nektek meg szokás szerint elgurul a gyógyszer, mindjárt androidot kiáltotok (ez megaLOL úgy önmagában is), személyeskedtek, és milyen jól megértitek magatok ebben, hiába... a nyáj ereje -
AkosL
aktív tag
visszatérve a témához....
Azért az ipad 1-be beletehették volna a multi gestures-t. Nem értem, miért maradt ki.
-
k.
őstag
Nálam a laptoppal volt hasonló. 2007ben Sony notit vettünk 270k-ért. Ha akkor Apple Macbookot veszünk 280k-ért, akkor a 3 éves noti nem 80k-ért hanem a duplájáért! lett volna eladható. És azért az nem mindegy. Mostmár macbook pro-m van, a 2.5 éves gépek 200k körül mennek, szóval eléggé tartja az árát a cucc. Lehet, hogy drága, de az árát is nagyon jól tartja.
-
tommjee
senior tag
válasz
Davidoff91 #2 üzenetére
Appstore van Flash progi 9$ ha jól emlékszem én leszedtem a törtet de nem müszik !
-
manchester85
veterán
Meg mp3 lejátszót, meg fényképezőt meg gpst. Egyenként mind köröket verne a legjobb fényképezős mobilra, legjobb mobilos gps-re, és még olcsóbbra is jönne ki.
Hagyjuk már ezt a marhaságot, pont arról szól részben az egész okostelefon piac, hogy ne kelljen több kütyüt magunknál tartani. Ha valakinek fontos a rádió (ezt meg tudom érteni, sokkal jobban, mint mondjuk a bluetooth-os fájlküldözgetést, hisz erre tényleg nincs alternatív megoldás, csak wifi közelben, vagy ha emberesen fizetsz az adatforgalomért) akkor annak igen is lehet ez tényező, és nem az a megoldás, hogy vegyen 1000ft-ért egyet, mert ezzel az erővel egy rakat feature-re elmondhatnád még, hogy vegyen hozzá céleszközt. 200 ezerért senki nem akar külön kütyüt magánál hordani, amit elvileg a telefon is tudhatna. Én speciel tudnám tolerálni a helyzetet, de nehogy már az legyen hülye, aki elvárna valamit egy eszközben, ami a többi platformon a legtöbb készülékben elérhető.
-
ben11
őstag
Én asztali gépen is úgy tekintek a flash-re, mint szükséges rosszra. Kifejezetten örülök, hogy a telefonom nem támogatja..
-
k.
őstag
válasz
Davidoff91 #2 üzenetére
Androidos telóm van, a flash szar. Nekem bele ne rakják a szifonba-most készülök szifont venni-, mert azonnal kikapcsoltatnám.
-
Bdanyy
addikt
ilyenkor elgondolkozom hogy 2 éve nyáron akitől vettem az i8910et 3gsre cserélt ami egyrészt olcsóbb is volt, másrészt most dupla annyiért eladható és meg mindig frissitik szemben az enyemmel ami kb egy év után kapott egy hiányos bugfixet és kész ennyivel support letudva magyarországra.
-
beccyboy
aktív tag
válasz
Davidoff91 #2 üzenetére
Remélem azért előbb lesz benne FM rádió.
Tudom, hogy van internetes, de egész más feeling, meg drágább is... -
Totheground
addikt
Apa kezdődik...
-
blex
senior tag
válasz
Davidoff91 #2 üzenetére
szerintem ettől nem kell félni..
-
Z0C!
őstag
erről az ájfónról még mennyi bőrt lehet lehúzni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az iOS 5 legfontosabb újítása az iPhone 3GS számára is elérhetővé válnak, vagyis csupán néhány apróság hiányzik majd a repertoárból.
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest