Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakszabi
csendes tag
Pfejj ezért szaporodtak el a khail típusú kapcsolók az elmúlt pár évben a piacon.
Borzalmas hallani vagy olvasni, hogy emberek szerint nincs különbség cherry meg például egy khail között. -
Male
nagyúr
-
Locutus
veterán
Összehasonlítási alap nélkül nyilván lehet ilyet mondani, csak egyszer meg ne próbálj valami olyanon gépelni ami arra lett kitalálva
Nekem itt az irodában van ilyen K310 is egy. Eszembe nem jutna azt használni. Bármilyen noname szar jobb nála, hagyományos keycap illetve elrendezéssel. Talán csak egy rosszabbat tudnék mondani a K310-nél gépelésre, és az a vízálló összehajtható szilikon billentyűzet -
nyunyu
félisten
Kinai Omronokra marketingelnek 5-10, ujabban 20 millio kattot.
Japanok adatlapjara csak 1M van irva, de valahogy ketszer annyi ideig birjak, mint a kinaiak...Nemreg lepodtem meg azon, hogy mar 4.5 eve vettem a mostanaban nyuzott kekfogu MX Revo egeremet, es nemi akku rakoncatlankodason, meg oldalso gumirozas malason kivul semmi baja.
Hiaba, megvetel utan megkapta a szokasos kezelest: kinai kapcsolok repultek kifele, japanok mentek befele. Na meg rendes teflon tappancsokat kapott a jo kozerzetemert.Amig kinai kapcsolos egereket hasznaltam (MX700, 1000, elso Revo), addig egyik sem huzta 2.5-2.75 evnel tovabb, egyik sem birta ki az akkor meg 3 ev gariido vegeig.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
FoxiestFox #69 üzenetére
szilikon zsírt én a gomb műanyag burkolatára raktam mert az veszettül akadósan járt.
a mikrokapcsolóknál a neten sokszor látható kis lamella formázásával oldottam meg a gondot.
Eleve hihetetlen hogy az a kis pár milliméteres lemezke ennyit kibírjon.
youtube -
Male
nagyúr
Gép előtt kajálóknak: Logitech K310, ha még lehet kapni... nem szilikon bill, hanem rendes, ellenben mosható
...és még a kiosztása is normális, nem az összevariált, összenyomorgatott. -
nyunyu
félisten
Az mondjuk fura, hoyg egy g700-as logitech egérnél alapvetően nem értem hogyan használódhat el ilyen gyorsan és generálhat dupla kattintásokat, vagy megszakadt lenyomást.
Bal oldali a Logitech altal 15 eve preferalt, egerekre optimalizalt kinai Omron, jobb oldali meg a rendes japan, amit a kilencvenes evekben hasznaltak...
Mostani egereikben mar a kinai Omronra sem mindig tellik, aztan helyenkent meg olcsobb Panasonic nyomogombokat hasznalnak helyettuk.
-
-
gekkoXT
senior tag
igaz, hogy nem billentyűzet, de én most javítottam fel két logitech egerem gombjait is.
Furák ezek a mikrokapcsolók egérben. egy olyan kis körömpiszok méretű fémlap a lelke hogy el sem hiszed, hogy annyi kattintást kibír. Sok videó van a neten ami alapján könnyen lehet újra jól működővé tenni. Azt majd meglátjuk persze, hogy mennyi ideig lesz újra jó.Az mondjuk fura, hoyg egy g700-as logitech egérnél alapvetően nem értem hogyan használódhat el ilyen gyorsan és generálhat dupla kattintásokat, vagy megszakadt lenyomást.
Plusz külön szilikonozni kellett a felső programozható gombokat a bal gomb mellett, annyira nehezen járt maga a műanyag a helyén. -
LámaZ
addikt
Gyerekek, ne vicceljünk!
Van MÁR nekem szilikonos billentyűzetem, nem a 2500, hanem a 4500 ft-os. Most is arról írok.
De!
Oké, hogy mosható, de a hülye gyártója a csatlakozó USB-kábelt – mert sajnos nem WLAN-os! (Hoppá! Az lenne a jó!) – olyan lötyögősen vezette be, hogy egyrészt ki-be járkál a levegő, másrészt a víz is, adott esetben.
Oké, hogy megragaszthatom, tömíthetem ott (mi ragasztja a szilikont, ugye?), de ne az én dolgom legyen a bütykölés, hanem a gyártó csináljon rendes billentyűt!
Amúgy, igen szoktam enni, inni a billentyűzet előtt. Arra már rájöttem, hogy pl. ez a szilikonos csoda nem szereti az olajat, végleges nyomot hagy rajta.(B)(#54) ViZion(/B)
Olvasd el, hogy mit írnak a felhasználók a kivetítős billentyűzetekről!
Melléüt, kétszer üt, agyonüt (idegileg).
Az a technika még nem forrta ki magát. -
ViZion
félisten
ejj, lehet én vagyok szigorú (vagy csóró), de azért egér+bill bő 45k Ft volt, "tiszteljék" meg azzal apa gépét, h kezet mosnak gépezés előtt, és nem ott kajálnak. Kanapén TV előtt enni (nyilván nem pörköltet) én még elnézem, de anyjuk attól is idegbeteg, az meg olaj a tűzre, h én miért hagyom
-
tecsu
addikt
válasz
#20655360 #60 üzenetére
Márpedig ez nálunk is így megy. Mármint úgy, hogy a gyerek maszatos kézzel piszkálja, néha én is kezelem úgy, hogy csokis a kezem stb. Most is alig várom, hogy vehessek egy új bill-t, mert nem lehet már teljesen letakarítani. :-D
Persze ez azért van, mert a számítógépet mindenes gépként használjuk. (Nappaliban azon filmezünk stb.) Amikor csak én használtam hobbira, patyolat tiszta volt. -
törölt tag
Ha rendszeresen a gépnél kajálsz/iszol, hamar szükség lehet a tisztításra. Tele megy kólával, chips darabokkal, máris lehet a földhöz csapkodni (a billentyűket el kell valahogy távolítani...
) és kitakarítani, mert különben soha nem fog működni rendesen.
Ha meg még a hangyák is gyakori vendégek, még durvább a dolog.Az ilyenekre is gondoljon, aki mech billt akar venni.
Eldobható bill. for the win!
-
tecsu
addikt
Leírás és animáció a különböző Cherrykről. Ez jól és gyorsan szemléltet.
Videó a különböző mechanikus bill-ekről. (Erős angol ajánlott a videóhoz.) -
nyunyu
félisten
Pergest okozhat a rossz forrasztas is, amikor maga a kapcsolo es a PCB nem mindig erintkezik.
Ez foleg a mostanaban gyartott termekeknel fordulhat elo, mivel RoHS eloiras 2006-os kotelezove tetele ota szigoruan csak olommentes forrasztoont lehet hasznalni az elektronikai kutyukben, aminek sokkal rosszabbak a mechanikai es elektromos tulajdonsagai, mint a korabbi olmozottaknak.
Olmozott forrasztoonok rugalmasabbak voltak, jobban birtak a hajlitast, csavarast, akkor sem engedtek el, mig a tiszta on az rugalmatlan, konnyen torik, raadasul az olvadaspontja is magasabb, mint az olmozottnak.Ezt mondjuk konnyen lehet javitani: billzet szetszed, kerdeses kapcsolo kiforraszt, beforraszt.
Billzet topikban volt mar ilyenre pelda.
Illetve a pergest szoftveres oldalrol (firmware) is kezelni szoktak: nem azonnal kuldik a billentyu kodjat, amikor zarodik a kapcsolo, hanem megvarjak a kovetkezo olvasasi ciklust, es ha meg akkor is zarva van, akkor biztos, hogy tenylegesen le van nyomva a gomb.
Viszont ez par ms kesleltetessel jar.
Tipikusan 10-20ms-t szoktak varni a ket leolvasas kozott, hogy addigra biztosan elmuljon a kapcsolasi pont koruli tranziens allapot, amikor ide-oda ugralhat a kapcsolo kimenete.
Gamer billzeteknel viszont ez a kesleltetest igyekeznek minimumra szoritani, igy azoknal fokozottan elojohet a prell, plane ha gyengebb minosegu kapcsoloval vannak szerelve.
-
demagóg
aktív tag
Szerintem csalás áldozata lettél. Ha neten rendelted akkor szinte biztos, hogy ez az oka. Az eredeti kapcsoló nem pereg (prell). A Cherry biztosan nem. A kínai vackok, utánzatok igen, mint az egér is mint írtad. Rengeteg billt használunk itt a laborban, sokan ragaszkodnak a mechanikushoz (mindenki olyat kap amit akar, van aki a szilikonos puhát szereti). Egész nap verjük a billentyűket, folyamatosan. Évek után sincs mechanikai probléma ezekkel. Helyi nagykerből szereztük be, a forrás biztos, nem hamisítványok.
Ne sajnáld azokat akik már tapasztalat alapján spórolnak az ilyen billentyűre, ha valaki már használt mechanikusat akkor tudatosan akar megint ilyet (vagy tudatosan nem). A nyomás ereje is egyéntől függ. Azért ezektől a mechanikusoktól már nem kap senki ínhüvelygyulladást, mint anno a titkárnők a mechanikus írógéptől. A kocsi sebváltó esetén is van aki a puha, de takonyban úszó érzést jobban preferálja (némely francia kocsi), van aki a kemény, határozott kapcsolási érzést szereti (pl. Opel). Szóval én nem lebeszélnék senkit sem, hanem javasolnám a próbát ha valaki még hezitál.
-
törölt tag
-
ViZion
félisten
Szomorú. Nekem 2 féle mecha volt, mindkettő tökéletes. Sovány vigasz, de hidd el, ott vmi gyári hiba vagy rengeteg kosz van...
LámaZ: van ez a kivetített bill, olyat vegyél.
Vagy a legolcsóbbat: koszos lesz, veszel másikat. Amúgy nem tudom mit csinálsz vele, amit így kell mosni, enyémen inkább csak por van.
-
nyunyu
félisten
mert egy mozdulattal le lehet kapni a kupakot, és vissza is.
Oooo, ha ez ennyire egyszeru lenne...
Bizonyos kapcsolo+kupak parosok nagyon szorulnak, mert ipari celra vannak szanva, ahol az is elo van irva, hogy milyen magasrol leejtve a billzetet nem eshetnek le a kupakok a helyukrol, sot, ha megrazod oket, akkor nem is lotyoghetnek.
Ezeknel kifejezetten nehez levenni a kupakokat, es ovatosan kell csinalni, mert helytelenul feszitve vagy a kapcsolo stiftje, vagy a kupak aljan levo huvely fog torni.Pl. Cherry G80-3000 szeria ilyen ipari minositessel bir.
Ha jol remlik, a techtour videoban mutatnak is egy ilyen leejtes utani billzettesztet a QC reszletezesenel.Nemreg olvastam, hogy valaki Gateron kupakot probalt rahuzni egy Gateron kapcsolora (aminek vekonyabb a stiftje egy tizeddel, mint a gyari Cherry MX Blacke!), de a kupak nem volt meretpontos, valamiert zsugorodott volt a huvelye, aztan addig eroltette a srac a felhuzast, hogy kettehasadt a huvely.
Mashol meg a Gateron kapcsolok stiftjeire panaszkodtak, hogy konnyebben tornek, mint a Cherryk, szallitas soran megserultek, stb.Erre ertettem korabban azt, hogy a Gateronnak nincs QC-je, az ilyen hibas termekeket a gyartas vegen ki kellene szurni.
Plusz ott vannak nehezito tenyezonek az olcsogagyi papirvekony kupakok, amiket ha nem tobb saroknal tamasztod ala feszites kozben, akkor jo esellyel azonnal tornek...
Igazabol errol szolt volna a tegnapi hosszabb agymenesem a kupakvastagsagrol a billzet topikban.
0.4mm vastag kupakokkal kimondottan vigyazni kell. -
Horvi
őstag
Talán nem csak at erős marketing miatt...
Gondolom az akart lenni -
tothmaxy182
őstag
Nem tudom valaki linkelte-e már a TheVR-os srácok mechanikus billentyűzet bemutatóját. Ha nem, akkor tessék: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest