- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri7619
tag
Ja és még valami..
Sohasem állítottam, hogy egy Noctua NH15 +2 fokra hűti a processzort, miközben a környezetei levegő 25fokos, és egy 150watt hőt termelő processzort van alatta.
Hé... te bort ittál vagy pálinkát? Ja mindkettőt... Jól van!
Érted.... Fasza a jelmondatod.
Én annyit mondtam, hogy nem hiszem, hogy ez az intel csoda, sokkal jobban lehűti a procit amikor teljes terhelésen megy az 5950X, mint mint egy 40 ezres Noctua NH15.
Jó, értem a cikk címét... Környezeti hőmérséklet alá hűti.... igen, ha üresjáratban megy, vagy alig van terhelve ez a 16 magos proci.... csak ennek épp nem sok értelme van.
Mintha kikapcsolt gépnek mérnénk a fogyasztását!
Környezeti hőmérséklet alá legfeljebb egy Ryzen 3700X, vagy ezzel ekvivalens procit képes lehűteni, mert ez 75-80W hőt termel csak full terhelésen! Ja, és persze.. ha nem tuningolod a procit, ez fontos![ Szerkesztve ]
-
Feri7619
tag
Elég sok tudatlansággal kevert gúnyt érzek a soraidban!
Üresjáratban lehűti +2 fokra 370 Euroért ez az üres fejű fogyasztói társadalomnak szánt csodálatos eszköz a processzort, de az üresjárati hőmérséklet a kutyát nem érdekli!
Azt az hőmérsékleti értéket szeretném látni, amikor a 16 mag belendül, mert tegyük fel renderelésre használom a processzor mind a 16 magját, és minden mag gőzerővel megy! Így 150 Watt hőt termel a processzor!
[link]
150W hőtermeléskor, ha 150W Peltieret /TEC/ HŰTŐteljesítményt adsz a képletbe, akkor megkapod a szobahőmérsékletet mert +150W -150W= 0 Azaz hőmérsékletben nincs változás. Persze elméleti síkon.... mert hisz a cpu mag, nincs tökéletes hőátadási környezetben.
Ez idáig rendben van?
Környezeti hőfok alá hűteni 20-22 fokkal, az általam belinkelt Peltier /TEC/ [link] meg tudja csinálni, mert 235W hűtőteljesítménye van, csak sajnos ennek az ára 460Watt elektromos energia!
15V és 30Amper
Vagyis ez a drága Inteles cucc ami 200W össz fogyasztással bír, sajnos ehhez édes kevés!
Te elhitted, hogy teljes terhelésen ez a vacak, a 16magos cpu-t a környezeti hőmérséklet alá hűti....+ 2 fokra, pláne, ha kicsit OC-zuk, és már 200W hőt kell elvezetni róla?
Ja, és még egy info... A Peltier /TEC/ a teljesítményének csupán a felét tudják hűtőteljesítményként produkálni leg jobb esetben is.... de.. olvasgass utána.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5-10600KF Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!