- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
STC Speed
őstag
Mi a különbség,hogy valamelyik cpu-ra malay,costa rica...stb van írva?
-
hitman5
csendes tag
nekem 4,4GH-zen megy 1,15V-on (alapfesz) 1óra prime 95 blend teszt alatt hibátlanul teljesitett, és 24/7 használom, további +300-400MHz-hez már eszméletlen fesz emelés kell, vagyis 1,25-1,3V, ez már nem éri meg: magas hőfokok, fogyasztás, stb.
-
Crytek
nagyúr
Ez a 4.7GHZ-es tuning milyen hűtővel volt a saját gyárijával ,vagy ha nem akkor milyennel? Gyári hűtő mennyi tuningot bír biztonságosan?
-
Kapszaicin
tag
Nos én sem tudom a választ, de megpróbálom valahogyan leírni. Én nem régiben raktam össze komplett gépet, hétfői napon kezdtem bele az új amd A10es 5800K volt a kiinduló alap, 2200mhzes kingston memóriákkal, 6670 videókártyával. Péntekre az aláírásomban látható konfigért tettem le a zsetont a boltban.
Szinte minden változott péntekre a ramtól a cpu ig az alaplapig a vga ig minden. A felhasználók nem tudják mit akarnak venni, gyors gépet akarnak, látják, olvassák, megértik hogy az AMD a jövő felé megy és nagyon meggyőző gyors keveset fogyaszt, ÚJ.
DE a garafikonokat látva az eredményeket, a jelenlegi játékokat a teszteket hát. Nem biztosak benne hogy belevághatnak az amd megoldásaiba, rendkívül jók az amd új apujai de ott van az INTEL i5 i7 a csapból is ez folyi gyors keveset fogyaszt új csíkszélesség, ott az nvidia Phisyx. "INTEL - NVIDIA" AMD ATI vagyis hát ugye mostmár AMD. Venni akar a felhasználó egy gépet (ÉN) a tesztekből lejön, hogy igen i5 kihajt mindent. jó... vga kártyák, jók minden játékot visznek, megfelelő sebességgel. Aztán ot a direct compute 5.0 az amd uj nagyágyúja a 7900as kártyákban és az újabb játékok egyre inkább ezt fogják használni. kiderül hogy az amd apuja nem megfelelő, nem játékra való. az nvidia nem jó mert ott az amd a direct compute-al. oké.
telefonálgatás: _Helló mégsem inkább intel i5 de az új ivy bridge 50000ig 3450... oké legyen az.
aztán corsair memóriák, 20 körüli alaplap a gigabyte-tól. majd itt stop. megjön a konfig újabb pár éjszaka teszt olvasgatás prohardver külföldi oldalak fórumok. Eredetileg 100ból szerettem volna kihozni a gépet, de később végül megrendeltem az amd záslóshajóját, azaz a 7970-et. a direct compute 5 miatt meg hát majdnem a legyorsabb.
Így született a konfigom. De egy ideig nem kell fejlesztenem. -
-vitya-
őstag
Vajon ha a most összerakott (munkához, nem játékhoz) 3570-eshez az otthon elfekvő NV 6600GT-t mellérakom, az javít bármit rajra, vagy az igazából már csak lassítja az Intel HD 4000-t is?
-
laca500
aktív tag
Igazad van.
Fórumról-fórumra járkálok és próbálom kideríteni, hogy miért is mindenhol az inteleket favorizálják.
Egyszerűen nem kapok kielégítő választ. Mindenhol csak azt mondják, hogy azért vegyek I5-ös procit mert jobb. De mivel? Azzal, hogy FPS-ben mérve 10-15 ponttal többet kap? Na és!? Egy mezei felhasználó úgysem vesz ebből észre semmit, ha csak nem ül a gép előtt stopper-ral. Egy FX 8120 vagy 8150 jóval olcsóbb és nincs olyan dolog amire ne lenne elég. -
Mardel
őstag
FX 8150 helyett ami (iponban) 48.547 Ft (i5-2500k 54.140 Ft) veszel FX 8120-at ami 39.991 Ft és tuningolod a 8150 szintjére órajelen és turbo core-on (amit tuning miatt kikapcsolsz) kívűl nemsok különbség van köztük.
Ha az árat nézem ez ~14-15 ezer forinttal kerül kevesebbe mint az i5-2500k.
Játék szempontjából meg teljesen mindegy hogy 150 fps vagy vagy csak 110. Monitorod úgysem tud 75Hz-nél vagyis 75 fpsnél többet megjeleníteni.Én most egy low budget gépet állítottam össze FX-4100 és HD6850 2 GB társaságában 8GB rammal.
Ez még elég egy ideig, ha kevés akkor max vga csere jön szóba.
Játékra vettem nem videó kódolásra és nem renderelésre. Játékra 4 mag még elég.Felesleges drága procit meg VGA-t venni ha a fejlesztők direkt úgy készítik az újabb játékokat hogy csak a legújabb dolgokkal mennjen rendesen. Lásd Crysis 2 rejtett grafikáit DX 11 módban. Feleslegesen terheli a VGA-t csak azért, hogy az olcsóbb és valamivel gyengébb kártyákat lecseréld mert ugye kell a DX11...
-
ZeroLimit
tag
jó cikk !!
-
GhostRider93
tag
amit írtál hogy mi lesz a jövő, igen nekem az számít mert több mint 1 év múlva fogok új gépen gondolkodni és reménykedem hogy addigra bevezeti az amd is az új gyártásteket (talán 22nm) és képes lesz csinálni egy rendes APU-t ami mellé befogható egy 7870 szintű kari és ki is kapcsolja ha nem meg semmi játék a gépen ezzel 50-60W-ot megspórolva. Ez óriási lépés lenne az amd-nek.Meglátjuk mi lesz.
Anno mikor intel-t akartam venni csak azért vettem AMD-t(athlon5400+ az első 65nm-es széria tagja amd-ben) mert nagyobb teljesítménnyel téll nem sokkal többet fogyasztva sokkal olcsóbb volt mint egy Core 2 duo proci(hasonló teljesítményű) a core duo-k meg ugyanakkora fogyasztás mellett hasonlóan 65nm-es csíkszélességen gyártva minden téren lassabbak voltak persze a 4magos Phenomok(90nm) annyit tudtak mint a 2 magos Core2-k(45nm) viszon felébe kerültek és annyival többet is ettek. Ma hasonló a helyzet, kicsit talán szorosabb (32nm szemben 22nm). -
TGWH
őstag
válasz
GhostRider93 #163 üzenetére
A gond csak az, hogy vannak, akik szó szerint úgy értik, hogy A8/FX mindenre elég, és jobb az intelnél, mert sokkal olcsóbb... Nem számít, hogy i5 +30 fps-t hoz minimum, drága meg rossz.
Egyébként a melegedés. Intel újabb technológiát használ - ezért is drágább, no meg azért, mert nem tud rá mit lépni az amd -, kevesebbet fogyaszt, kevesebb ,,mag'', tehát én még azt sem értem, mitől lenne az amd fejlettebb...A lényeg ott lenne, hogy igp még nem világcsodája, kocajátékosnak elmegy, másnak nagyon nem. Az, hogy az i3 jobban teljesít, mert ,,támogatva'' van, az megint csak olyan dolog, hogy nézze meg az ember mit akar, és ahhoz válasszon procit.
Én mindig azért emelem fel a hangom, mert az amd fanok nem kezelik korrektül a helyzetet. Intelnek rosszabb az igp-je, mindenki tudja, de akkor miért kell azt mondani erre, hogy deazájemdé olcsó meg erősebb''...
Ettől függetlenül megnéznék már egy olyan tesztet, ahol nagyon alaposan, több tucat programmal tesztelnek, hogy i3 vagy A8 jobb-e netezésre, hd videóra. -
GhostRider93
tag
igazad van mindenben.Nem gyorsabb a 3870K lassabb és ebben a kategóriában még nem beszélhetünk 10-ezrekről. Az intel gyorsabb. Ezt talán a támogatások listája kompenzálja kicsit meg hogy 4 tiszta magról beszélhetünk AMD-ben 4 feldolgozószál mellett+erős AGP. Intel-ben ott a HT technológia + a 22nm-es tech. Ha nagy gépet veszek Intel Ati a megfelelő választás kicsiben viszont nekem számít a támogatások száma ezért amd-ati.
-
TGWH
őstag
válasz
GhostRider93 #161 üzenetére
i3 2120 - 33 eFt
A8 3870K - 30 eFtAlaplap:
ASRock A55 Pro3 18,5 eFt
ASRock B75 PRO3-M 18,9 eFt /ASRock B75M - 17,3 eFt/Én akárhogy számoltam, nem jött össze a 10 ezres különbség... Üresjáratban igaz kevesebbet fogyaszt, terhelés alatt már nem.
Játékok alatt kb. egy kategória a két proci, de nem vagyok benne biztos, de 3 játékból kettő mint ha amd-re lett volna írva, a Dirt3 ha jól tudom mindig amd alatt fut jobban, meg a Battlefield is. De ez nem biztos.FX 8150 - 50 eFt
2500K 55 eFt, és össze-vissza veri a tesztekben.Még mindig várok pontos eredményeket, hol lenne jobb az amd. És ne az i3-mat hozd, mert arról volt szó, hogy játékok alatt elég az A8 is, nem kell i5... Mert erre írtam, hogy nem a 30 meg az 50 ezres kategóriát kéne összehasonlítani. Viszont itt a ph!-n is inteleket ajánlanak legtöbbször, igen, valószínűleg azért, mert drágább és rosszabb.
Én nem vagyok intel fan, viszont te iszonyatosan az amd felé húzol. Képzeld el, végignéztem a teszteket, és igen, az 59 eFt-os i5 3570K-t vettem meg, vga-val együtt majd kb. 210 ezer lesz a gép - közel sem négyszáz, és nem apuci veszi -.
És miért azt vettem meg? Mert jobb. Minimum 10 fps-t ráver a 8150-re. Igen, lehetett volna 3550 is (és a 10 fps min különbség megmarad), de hat ezer forint a különbség, annyit meg megér, ha már évek óta tervezem a cserét.
BF 3 esetén, ami tudvalevőleg amd-re van optimalizálva - ami nem is baj, kiemelem, mielőtt megszólnának érte -, 1 minimum fps-sel jobb a 8150.Ha te 200 ezres gépbe phenomot teszel, hát az a te bajod, de látod, kijön az 3570k-val is...
A linken a ramokat hasonlítja össze, nem tudom hogy jön ez ide. Fullhd, közepes beállításokkal játszhatóan elviszi az igp is a Skyrimet, örülünk neki. Ez lesz a jövő. De amíg nem a jelen, kit érdekel? Nekem most kell pc, nem majd win8 + patch-el talán, hanem most. És innentől engem még az sem érdekel, ha az intel lefizet mindenkit, és minden eladott proci után zsidómarslakókat áldoz fel...Még mindig várom a grafikonokat, amik szerint jobb az amd.
-
GhostRider93
tag
A8 csak i3-al van egy szinten árárban szóval ott kell nézelődni i7-nél nem lesz gyorsabb a Trinity sem . Ha meg téll játék kell akkor egy FX bőven futtat minden új játékot egyszerre egy jó grafkarival. Vagy intel is jó csak akkor az alaplap proci is minimum 10e-el több lesz ugyan abban a teljesítményben és nem fog annyival kevesebbet fogyasztani. Amúgy meg ha nem vagy olyan felhasználó aki zsebből kifizet 400e Ft-ot egy asztali gépért nem ajánlott az intel csak ha Intel fan vagy vagy ha apuci aszt veszi. Egy 1-200e-es gépnél elég egy Phenom II,egy jó alaplap AMD chipsettel+Grafkari tetszés szerint. Ki fogja hajtani simán és futni fog minden nem is lassan.
FM2-es konfig, proci összehasonlítás:
http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224-5.html -
TGWH
őstag
válasz
GhostRider93 #159 üzenetére
Jó, akkor most azt írd le, vagy linkelj képet, hol gyorsabb egy A8-as az intelnél.
IGP-t játéknál nem kell nézni, mert úgyis vesz a gépbe az user vga-t. Vagy ha nem, akkor meg minimál játékra vesz AMD-t. -
GhostRider93
tag
A8-as széria nagyon jól sikerült szerintem ezért halasztgatják a kiadást hagyják kifutni.
ÁRAK:i5-3570K 65-75e
i5-3570K 55-60e
A8-3870 25-30e és tömörítésekben lassabb de játéknál Radeonos megoldásnak köszönhetően gyorsabb
FX-8150 50-55e de ez egy Hatalmas CPU, GPU nélkül -
GhostRider93
tag
Igen A10 Procit sokszor bejelentették aztán elhalasztották a debütálást.Pár gyártótól van hozzá eddig néhány alaplap de még azok közül sem végleges az összes. Amit "házilag" összerakott hozzá a gyártó, azzal van néhány teszt de azok is csak mobil platformmal. FM1-et elírtam véletlen. Megfáradtam mielőtt olvastam, írtam és kicsit ideges voltam de az lejött hogy amd párti vagyok pedig csak 1 AMD-s gépem volt/van és 6 Intel-es volt/most 1. Lassan 5-6 éve ugyanazt a teljesítményt és minőséget olcsóbban ki lehet hozni Amd platformból. Az Intel tranzisztor felépítése fejlettebb és a gyártástek is (22nm szemben 32nm) ami annyit jelent több mint 35%-al kevesebbet kellene ennie ugyanakkora teljesítmény mellett, viszont ezzel szemben a 10-20% is csak intelre írt programokon jön át. Nem mondok újat ha a procik felépítésére és az egész alaplap elrendezésének problémájára hivatkozok. Meg ott van a integrált GPU probléma amit az intel fejleszt de meg se közelíti a Radeon-ok fejlettségét így lassú. A CPU részével nincs gond, sztem jól összerakták. Csak az árakkal nem vagyok elégedett.Ez is hosszú lett.
-
TGWH
őstag
válasz
GhostRider93 #153 üzenetére
Kérlek támaszd már alá valamivel. Eddig akárhány amd fant megkérdeztem, egyik sem tudott konkrét bizonyítékot, tesztet, akármi mást felhozni.
-
Prof
addikt
válasz
Nem lesz A10 FM1-be soha. FM2 lesz
-
törölt tag
válasz
Televan74 #154 üzenetére
Októberben jönnek.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Én várom már az A10 , de még sehol sincs. Mikor lesz a boltok polcán?
Addig marad az i5/i7 és az A8/FX széria. -
GhostRider93
tag
Megjegyzem, nem furcsa ,olyan progikkal tesztelnek (kivételesen ebben a tesztben) amit jobban visz az intel, és ezek a procik nem az A8-ra voltak hivatottak válaszolni vagy az FX szériára, hanem az A10-es család pár tagjára. Ráadásul DX10? AMD DX11.1-re van írva (utasításkészlete) persze hogy lassabb 10-es alatt átlagosan 20%-al. (Intel paktáljon le Nvidia-val aztán kopogtasson AMD ajtaján, bár még így sem lenne gyorsabb egy ideig). Nem merik bevallani sokan de intel brutttál sokat költ reklámra, keveset fejlesztésre. AMD A10-e széria FM1-be ültetve pedig még úgy is ,hogy nem 22nm-es(első negyedév után megjelent intelek), könnyen veri a hasonló ÁRkategóriás(nem mondvacsinált kategóriás) intel-ket, fogyasztásban, teljesítményben.!!! köszönöm annak aki elolvasta eme szónoklatot nem bánom ha kitörlik olyan is amilyen de felháborított kicsit amit láttam és olvastam. És elnézést.
-
Mardel
őstag
válasz
Anfänger #150 üzenetére
Én 8GB-ot vennék és azt is 1600-asban.
Hogy miért? Játékoknál nem észrevehető a több MHz. És miért nem 16 GB? Mert a legtöbb játék még mindig 32 bites és nem fog használni 3-4 GB-nál több memóriát.
De ott van pl a Crysis ami telepíthető 64 bites verzióban is, a teszt alapján [link], ahol letesztelték Vista 32-bit 3 GB és Vista 64 bit 6 GB rammal, semmilyen fps növekedés nem volt tapasztalható a 64-bitben több memóriával.
De te döntöd el, hogy mit veszel. -
Anfänger
őstag
Hi all! i5_2500 K-s procihoz 1333 MHz 16 Gb RAM,vagy inkább 1866 MHz 8 GB RAM lenne a jobb választás? Gaméra lesz a gép,könnyed tuning is lesz,4GHz körüli. És ha esetleg nem tuningolok,akkor melyik a jobb választás ami a RAM-ot illeti?
Válaszaitokat elöre is nagyon köszönöm!
-
TGWH
őstag
Ja az, a ph!-s
már válaszoltak, én csak annyit tennék hozzá, hogy máshol ha rámegyek az egyikre - jelen esetben procira -, akkor az lesz a bázis, tehát könnyen meg tudom nézni, hogy a kijelölthöz képest a többi milyen. Ilyesmi jó lenne ide is.
Mondjuk amennyit nézegettem, most tuti vagy két évig csak olyan szinten fogok ránézni ezekre a grafikonokra, hogy erősebb-e, mint a - még úton levő - új ivy procim -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Pl. "A teljes rendszer fogyasztása" címmel rendelkező diagram mivel lett készítve?
Előre is köszönöm!
-
Mardel
őstag
Memory Sub-System Synthetic Benchmarks
Ok, lehet hogy az 1333 - 1600 nem jó példa. Viszont a linkekből az látszik, hogy játékoknál 266 MHz növekedés 2% pluszt jelent az fpsben, programoknál meg szinte elhanyagolható az a kis plusz.
-
ez egy gyakori tévedés, régebben (főleg az Intel FSB alapú megoldásainál) volt benne igazság, de mostanra már nem így van. az 1333/CL7 és az 1600/CL9 amúgy sem jó példa, mert a nagyobb órajel miatt az 1600/CL9-nek alig magasabb a késleltetése (7%), viszont a sávszélessége 20%-kal nagyobb.
-
Mardel
őstag
Memóriáknál az időzítés jobban számít mint az órajel.
1333 MHz CL7 jobb mint az 1600 MHz CL9.
Egyébiránt százalékban nem mérhető az a különbség amin ki vagy akadva.
A másik, hogy gyakorlatban úgy megy, hogy megveszed az 1600-as ramot, amit támogat a lap is meg proci is 1866-ig. De a valóság az, hogy a bios auto beállításban szarik a ram órajelére sőt még az időzitéseire is néha és neked kell 1600-ra álítani 1333-ról és az időzítéseket is SPD értékeire.
-
ZeroLimit
tag
Jó proci de én akkor se cserélem le a core 2 quad q6600 -om nekem ez pont jó
-
Simon02
tag
válasz
csucsbicep #128 üzenetére
Ez oké, meg is érteném, ha gyakorlatban így lenne használva. Ezzel szemben megveszed a nagyobb órajelű ramot, bepattintod, és SPD alapján már megy is - manuálisan nem is kell beállítani. Azt hittem ez egy processzorteszt, és ott ne a memsávszélesség okozzon különbséget..
-
TGWH
őstag
Van különbség a ramok között? Én úgy tudtam maximum nagyon minimális az 1600mhz-es ram-ok előnye.
-
lenox
veterán
Amugy az amd miert hoz ki ugyanolyan memoriabol kisebb memory bandwidth-t?
-
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #125 üzenetére
Ez esetben viszont nem az Intel-t kell szapulni, hanem az AMD-t bátorítani, hogy tessék már a lovak közé csapni.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #123 üzenetére
A jobb árazáshoz komolyabb konkurenciaharc kellene. Ebben a régióban az meg annyira nincs, ahogy a tesztekből is kiderült... :\
Miért ne adja drágábban a procikat az Intel, ha megteheti, mert így is megveszik?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Köszönjük a tesztet, ismét remekelt az intel. Bár az árazása lehetne kedvezőbb is majd.
-
joshua7
veterán
válasz
csucsbicep #120 üzenetére
-
Simon02
tag
válasz
csucsbicep #120 üzenetére
Köszi! Clock to Clock 3-8% különbséget írnak 3770 javára 2600K-val szemben, összesítésben pedig 12% jön ki (a mostani tesztben egy kicsit több). Nem tudom mennyit számít a memória órajel, de az összes tesztben, ahol az szerepel, hogy a memóriasávszélesség hátráltatja, nem reális. Így nincs értelme az összehasonlításnak, mert nem azonosak a körülmények, a 3570K biztos nem 3%-ra lenne a 2600K-tól... Senki sem fogja pl az 1600-as ramjait a SB hivatalosan támogatott órajelein használni
-
7600 GS
addikt
Köszönjük a tesztet Oli, igényes és mindenre kiterjedő, ahogy az lenni szokott.
Tulajdonképpen ez a proci úgy sikerült, ahogy az Intel szerette volna hogy sikerüljön. Gyorsabb a SB-nél, kevesebbet is eszik nála. Persze azoknak nem éri meg váltani, akik SB-ről tennék, de nekem nagyon bejött a váltás egy Phenom II X4 940-ről.
-
Simon02
tag
Ha jól olvastam ki a cikkből, akkor a memóriák a cpu legmagasabb hivatalosan támogatott órajelén jártak (SB 1333, IB 1600)? Mert ha így van az elég nagy nonszensz és indokolatlan hátrányba hozza a Sandy Bridge-t (főleg ha az AMD platformon 1866-on ment a memória)..
-
kovsol
titán
az új i3 szériáról van infó ?
-
törölt tag
A proci valoban nagy ugrast hozott, de azt az Ultrat azert megneznem egy sok fos lerombolt Karkandon... Az i3-2120 + 6970 1920 High-ig volt okes (Motion off). A proci kisebb, de a VGA jobb, szoval azert ketlem (aztan lehetseges...). Mondjuk a rezzenestelen nem mindenkinek jelenti ugyanazt. Ismerek olyan valakit, aki ehhez a jatekhoz az 5770-nel sem igenyel jobbat. En elegge igenylem... csak az aktualis penztarcam nem.
-
törölt tag
Ha lenne pénzem, akkor megmaradt volna a 6970, sőt 7970-re cseréltem volna.
Egyébként itt vettem a hardveraprón őket és 1-1k-t buktam eladásokon. Az i5 viszont tudtam végleges lesz, így azért beballagtam egy megbízható boltba (jó áron volt).
A többiben viszont nagyon igazad van. Amennyibe kerül az a proci (akár újonnan is lehet venni aprón 12-13k-ért), annyiért gyönyörűen megy. Főleg, hogy mondhatni erősebb, mint egy E8400, ami több évesen, használtan is többért megy, mint új G840.
(persze más lap, ddr2 vs ddr3...). Jó kis prockó az no, ez tény. Játékra szerintem három értelmes osztály van a következő rangsorban: G84x (best budget) -> i3-21xx (best buy) -> i5-3xxx (mainstream). Olcsó kis játék gépet lehet kihozni kis pénzből. Egy olcsó Asrock lap, G840, HD5830 és mehet a menet, kb 50-ből ki is jön. Igaz a BF3 multiban csak 1680-ban és low-on fog menni, de abszolút játszható lesz.
-
törölt tag
Kérdés, melyik játékra? Egy hónapja megérett az E8400@4GHz csere. Első körben vettem a tisztes körítést egy G840 mellé. BF3 multiban kicsit kevésnek éreztem. Vettem egy i3-2120-t, ami mellett volt egy HD6970-es kártya. Bizonyos map-okon úgy beesett az fps 20-ra, hogy csak na (1920x1080, minden low és off). Így hát eladtam mindkettőt, hogy megveszem a biztos alap procit (i5-3450), így a gép "magja" már teljesen komplett. A maradék pénzből pedig egy HD5830-asra futotta. Érthető okokból kifolyólag, jobbnak érzem a dolgot úgy, hogy tudom az 5830-as igen kevés. Ha újra bekerülne egy 6950 szerű kártya az i5 mellé, biztos vagyok benne, hogy nem esne le az fps a fent említett alacsony értékre. Azonban valóban a legtöbb játékra elég egy i3, jó VGA-val (valószínűleg a BF3 single-re is).
-
TGWH
őstag
A pentium g is elég lehet játékhoz, ha valakinek csak 18 ezre van procira..
Azért a játékra fullhd-ben kifejezés enyhén erős volt szerintem...
IGP jobb az amd-ben vagy kétszer, ez igaz, de csodát ne várjunk tőle.
Fx 8150: ~47-50 ezer körül
I5 3470 még szép hogy drágább, mint egy 8-10 hónapos processzor... Mennyitől indult az fx, 80 ezer?
i5 3450 ~47-50 ezer
8150 vs 3450 kérdésben meg az is közrejátszik, melyik fogyaszt több áramot. Kerestem, de tesztet nem találtam, csak a nagyobb intelekről, de azokat nem verte le az fx. Ha látsz ilyen tesztet, linkeld kérlek.
De hogy frappáns legyek, az amd fanok válaszával jövök: nem mindegy melyik, úgyis vga limit lesz? -
Prof
addikt
Miért is? A régi Athlon architektúrás A8-al (25k HUF) is mindent meglehet csinálni és még egy 128GB-os SSD is kijön az i5 árából. Játékra fulldhben meg mindegyik bőven elég.
Nem beszélve kisebb felbontáson az IGPje menynivel jobb.
Az Fx8150 meg olcsóbb mint az új i5 és sok helyen veri teljesítményben úgy, hogy még a windows 8 nincs is kint.A sok egyéb prociizzasztó progit meg az emberek nagyon kis százaléka használja.
-
Kösz a cikket már nagyon vártam
-
-
mghltm
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
Ha csak az órajel változott volna, akkor tényleg nem lenne, de egyébként hatalmas ugrás volt a Sandy, és arra tett még egy lapáttal az Ivy.
Ez egy korábbi teszt összesítése: [link]
Itt a i5-3570-et az i7-2600 alá lehetne beszúrni, míg a i5-750-et az X6-1095T alá.Vagy a mostaniban szemléltetve: [link]
Az X6-1100T alatt lenne, mert kb egy ettől alacsonyabb órajelű X6-al van egy szinten.Szóval alaphangon kb +40%-al gyorsabb.
-
haky
senior tag
Ezek az AMD processzorok mekkora rakás sza.ok!
Ami a teljesítményt illeti! -
duke
aktív tag
Ha lehet egyszer vegyetek be a tesztbe egy I5 750-et. Persze nekem I5 750 van, azert erdekelne. Nem mintha barmihez keves volna, csak erdekelne, hogy ahhoz kepest mennyit tud 3570-es, mert megis csak eltelt 3 ev. Az orajelbol kiindulva nem lehet nagy a valtozas a teljesitmenyben. 4.7 Ghz max orajel nem olyan nagy ugras, mert 4.0-4.2 Ghz-en a 750 -esek is mennek.
-
flash-
veterán
én gyakorlatilag annak köszönhetem hogy ilyen procim lett,hogy az asrock x58 alaplapom leégett,de jóváírták(43k)az i7-930 procit meg eladtam 38ért.
ilgy a proci és lap áráért egy kis kiegészítéssel meg tudtam venni a 3570k-t z75pro 3 lappal. -
Televan74
nagyúr
Én nem bántam meg a 3570K megvásárlását. Sok AMD -s proci után, megvettem a Core i5 SB -s notimat. Azok után már nem volt kérdéses, hogy melyik asztali procit fogom választani. És abban is biztos voltam, hogy "K" jelzésűt veszek , hisz még ha soha sem használom ki a tuningot, akkor is tudom hogy lehetőségem van rá(így jártam annak idején a PhenomII 940BE -vel is).
-
fatal`
titán
Még nem tuningoltam, de úgy látom jól jártam a 3570k-val
-
flash-
veterán
nem bántam meg a 3570k-procit,de a tuninghoz nem értek sajna(Asrock Z75pro3 lapom van,Schcye mugen2 hűtéssel)
4500mhz körül terhelés alatt(lynx,prime95)a gép le le veszi a szorzót,és vissza.
Ez normális?mitől lehet?(nincs a speedstep bekapcsolva)
szoval nem tudom hogy emiatt mennyire számit érdemlegesnek egy adott tuning eredmény... -
skydragon
tag
jó kis teszt
-
törölt tag
kár hogy nem olvastam el a tesztet,inkább vásároltam volna i5-3470-t,minthogy i5-3570k.
-
csendes
addikt
Végülis mi értelme ezeknek az integrált GPU-nak ilyen teljesítményű CPU-kban? Különösen a HD 2500 harmatgyenge. A belépő szintű CPU-knál értem, ott olcsóbb az integrált GPU. De aki ilyen CPU-t megvesz, annak a teljesítmény többet számít. Ha meg a vállalati piacra szánják, oda minek a tuning (i5-3570K)? Szóval marketing szempontból én ezt nem értem.
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #85 üzenetére
Grat!
Bennem is örökké mocorog a kisördög, hogy fejleszteni kellene. Viszont megfogadtam, hogy ameddig nem érzem azt, hogy a jelenlegi kevés lenne, nem fogok váltani.
Egyelőre a BF-hez, és a D2-höz bőven elég a 870.
-
-
TGWH
őstag
Szerintem túl jó árban van ahhoz, hogy ki lehessen hagyni
ahogy néztem, +10 ezer nagyon max, ennyit szerintem megér.
-
Valaki mar irta, de egy Flight simualtor X tesztet nem futtatnatok le? Annal prociigenyesebb jatek nincs.
Koszi
-
Oliverda
titán
válasz
fatallerror #75 üzenetére
258
Teljesen felesleges a hűtésen rugózni, mert a rossz hőátadás miatt akár egy 10 kilós, 1 méter magas bordát is rárakhatnánk, akkor sem lenne számottevően jobb az eredmény. A ventilátor vezérléséről és a környezeti hőmérsékletről, valamint a ház nélküli összeállításról már nem is beszélve.
-
krystman
őstag
FullHD-ba miért van olyan nagy különbség a Far Cry-ba, ha FullHD-ba csak a kari számít?
-
mghltm
addikt
-
yarsley
aktív tag
Az intel honlapjan?
Rakerestem az intel processzor araira (angolul) a googleban. Elso talalat.
-
Destructo
senior tag
Nagyon jók a procik,jók lettek a tesztek is,köszi!
-
yarsley
aktív tag
A 3470-nek 184$ a listaara.
Az hogy a szerzo benezet egy arat az elofordul (mondjuk pont az ar elgge sarokpontja egy elemzesnek
), de hogy 66 komtelobol senki nem tud neki szolni, hogy hello elirtad...
Ennyit a sok szakertorol, szegyelljetek magatokat! -
Stan648
tag
Szegény AMD, igen csúfos vereséget szenved a teljesítmény/fogyasztás szempontjából. Nagyon nagy különbség ha több, mint kétszer annyit fogyaszt.
-
talmam
tag
Köszi akik válaszoltak hát nem tudom igazából
én türelmes ember vagyok amint az látszik is az athlon 64 2X ből is látszik
max 55 - 60 ezer a plafon mert ugye kel majd lap is alá meg ram.
És mind munkára meg mind játékra is kelene plusz hogy ha most összerakom akkor később max egy videókártya csere elég legyen neki ennyi igazából
-
Oliverda
titán
válasz
fatallerror #62 üzenetére
Nem, közben fújtam a bordát...
-
fatallerror
addikt
a link alapján ehhez a hűtőhöz nincs venti, venti nélkül használtátok és úgy lett 75 fokos az a tuningos eredmény? mert akkor jókis hűtő ha passzívan ilyet tud
-
Oliverda
titán
válasz
FireKeeper #57 üzenetére
A HD 4000-et már alaposan leteszteltük, a HD 2500-tól pedig jobb ha senki sem vár túl sokat.
-
Gabás
addikt
válasz
FireKeeper #57 üzenetére
játékokra HD2500, 4000
még ha videólejátszást írtál volna… -
stifi
senior tag
ma vettem egy i5-3450-es processzort.
c2duo e8400 platformról váltok, a minimum hogy a teljesítménytöbblet kettéhasítja majd a lakást, és én leszek a legnagyobb király BF3-ban, hiszen bullett time-ban fognak zajlani az események az előző konfigomhoz képest -
FireKeeper
nagyúr
IGP teszt is beleférhetett volna az írásba, és nem elsősorban szintetikus tesztprogramokra gondolok hanem játékokra. tudom, a célközönség lesz@rja hogy mit bír az IGP, de azért árnyalta volna kicsit a képet.
-
törölt tag
válasz
banhammer #41 üzenetére
Ha részletes, alkalmazások szerint bontott diagram lenne, akkor én örülnék neki. Egy ilyen teszttel viszont bármennyire is elismerésre méltó munka, nem tudok mit kezdeni, mert az én processzorom nem szerepel az összehasonlításban, a többi része pedig egyszerűen nem érdekel.
-
kromatika
veterán
jól sikerült a i5-3570K.valószínű hogy majd ha lejjebb megy az ára,kb 1 év múlva ,erre fogok váltani I5 2310-ről.
-
Kapti
tag
AMD-nek legalább az üresjárati fogyasztást lentebb kellene tornáznia, nem értem miért nem sikerül.
Akkor a fogyasztási adat nem is lenne olyan vészes.
-
törölt tag
-
lujó55
addikt
alapos kis teszt
jók ezek a tuningos procik, de vajon mi lesz a z AMD válasza rá?
-
Zorel
senior tag
Jó kis teszt és jók ezek az Ivy procik is, de egyenlőre még nem váltok. i7 2600k-val teljesen elégedett vagyok, i5 2400-ről váltottam és remélem 1-2évig nem lesz vele gondom.
-
Jó teszt
!
Annyit tennék hozzá, hogy aki szeretne tuningolni is (K-s procit vesz), az csak akkor tegye, ha ritkán vagy egyáltalán nem használ virtuális gépeket, mert különben előnyösebb lehet a K nélküli alternatíva.
-
Peddy789
őstag
Nem értem hogy minek venne valaki 3470-et amikor olcsóbb a 3550 és +0,1Ghz
?? vagycsak én nézek el valamit???
-
banhammer
veterán
Mert ennyi erővel sose teszteljünk semmit, csak írjuk a 2002-es adatokhoz, hogy a Core i7-2600 52x gyorsabb, mint az akkori CPU-k?
Menj a Start Menü / Kellékel / Számológépre és számold ki, hogy milyen gyors!Nem is tudom miért de ennek senki nem örülne.
Gondolom te es örülnél ennek. -
Oliverda
titán
válasz
bootforce #39 üzenetére
Hogy érte azt, hogy mennyit hoz?
A VT-d az IOMMU-hoz hasonló megoldás, vagyis egy olyan, chipsetben elhelyezett címfordítási és védelmi funkció, amely a felprogramozása után teljesítményveszteség nélkül teszi lehetővé, hogy a virtualizált operációs rendszerek közvetlenül és egymástól védetten kezeljék az eszközöket. Nagyon leegyszerűsítve ezzel a virtuális rendszer alá is feltelepítheted például a grafikus gyorsítónk meghajtóját, és kihasználhatod annak erőforrásait. Amúgy a VT-d technológiát a processzor mellett a chipsetnek is támogatnia kell.
-
bootforce
csendes tag
A 3470 mikor lesz kapható boltokban? T és S modelleket már láttam a neten olvasgatva.
Illetve azt hiányolom a tesztből hogy a 3470-ben lapuló Vt-d képesség nem lett letesztelve, mennyit hoz az ilyen feature nélküli modellekhez képest. -
Puma K
nagyúr
A teljesítmény/fogyasztás táblázat a kedvencem procik tesztelésénél
-
-
zz top
tag
Jáj, mit kell már ezeket a CPU-kat megint tesztelni, akit érdekelt, már ezer éve megnézte a "számokat". Mindig kicsivel jobb, mint az előző, ennyivel szummarizáltam is a történetet.
Mindig ugyanazokkal a játékokokkal tesztel minden szájt, megy a Krájzisz vórhed, meg a Dört3, de egy nyomorult Flight Simulator X tesztet (add-on -okkal), ahol tényleg számít a CPU, na azt senki nem képes lefuttatni.
Kicsit negatívkodtam, egyébként jó teszt. -
MongolZ
addikt
Érdekes, hogy a CMT-t még kevésbé kedveli, mint az SMT-t
Jó, jó, csak ez előtt mindig azt mondtátok, hogy ha majd lesz az Intel oldalán is APU, akkor lesznek majd kerek APU tesztek. Most lehet, hogy rosszul gondoltam, de azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy nem lesz többet csak CPU teszt. Hiszen most le lett tesztelve a CPU rész, de maga az egész processzor gyakorlatilag nem. Persze, láttunk már eredményeket, de szerintem ez így lenne kerek egész - attól függetlenül, hogy szvsz ezen processzorok célközönsége nem kíváncsi az IGP teljesítményére.
-
Flavius88
csendes tag
Igazából ismét azok jártak a legjobban akik múltév nyarán hozzájutottak nagyon olcsón 2500k-hoz (én 42ért vettem boltban). Ez a teljesítmény még kb 5-6évig abszolúte kiszolgálja az ÉN igényeimet, ha nem menne pár játék akkor elég egy erősebb videókari. Mindenesetre ezek a procik nagyon jók lettek és ha az intel még jobban fejleszti az APU-it akkor egy-két generáció múlva valóban eljuthatunk oda, hogy se vörös se kék oldalon nem lehet rosszul járni.
-
SLYM
veterán
ahogy a videókártyák piacán, úgy a prociknál sincs semmiféle előrelépés. mostanában nem lehet túl sok pénzt értelmesen elszórakozni gépépítésre, dehát ha nem kell nekik a pénzem, akkor majd másra költöm
-
Cyberpunk
félisten
Jók.
De most belegondolva anno elég jó befektetés volt az i7 920. Még egy jó darabig nem kell cserélnem mindenre elég.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Úgy érzem a cikket elolvasva, hogy az asztali Ivy bridge vonalat szándékosan ki akarták herélni (kivéve a csúcskategóriát) az intelnél, szemben a notebook verziókkal, ahol még az i5 verziók is tudnak mindent szinte, amit a "nagyok", csak kisebb órajelen magyarul kevésbé butítva. A kérdés csak az, hogy akkor miért nem adják olcsóbban?
-
Segal
veterán
Szintén zenész
Én is X2-ről váltottam a választásom az i5 3550 esre esett szerintem ez az arany középút a 34xx-nél csak kicsit drágább amit még megérhet a dolog viszont a nagytesónál lényegesen olcsóbb. Vettem mellé egy 6700-as nvidia kártyát és szó szerint minden repül a játákok fullhd felbontás max beállítás, photoshop, kicsomagolás stb tehát minden hihetetlenül gyors lett. Igaz ssd is van a gépbe de a lényeg én ezt ajánlanám. Nekem nem volt fontos a tuning (emellett egyelőre minek?) de van K-s változata is picit drágábban.
Max majd 2 év múlva az akkori csúcs ivy K-s változatát ha emberi áron lesz akár használtan is de egyelőre semmi értelmét nem látom többtizezret fizetni érte pluszba. -
mghltm
addikt
-
jocek91
aktív tag
A 3570K elég jól sikerült és jó áron is van. Most már tudom mit fogok 2600K helyett ajánlani ismerősöknek.
Köszönöm a Ph-s szerkesztőknek a tesztet, informatív és részletes mint mindíg.
-
Nem szeretnék trollkodni, de miért is lenne szerinted jobb? Oké, örök vita pár hónapja az IB vs. SB, meg jönnek a sírások, hogy hát az IB nem tuningolható, meg sz@r, meg minden. Csak a gyakorlat nem ezt mutatja.
Magasabb a TjMax-a (105°C), kevesebbet fogyaszt (kevesebb hőt generál önmagában), és azonos frekin 5-10%-al gyorsabb az IB. Hogy frekiben az SB jobban húzható, nem jelent sokat. A 4,7Ghz-es IB = 4,9 - 5,17Ghz-es SB ugyebár...
-
törölt tag
Szokásos jó teszt, már vártuk a magyar verziót. Köszönjük!
Az i5-3470 szintén egy jól sikerült modell. Árazását tekintve az i5-2500K-val van egy szinten, ami egy nagyjából 55 000 forint körüli árcédulát takar. Aki nem tervez komolyabb tuningot, annak ez a processzor is jó választás lehet, hisz alacsonyabb fogyasztás mellett átlagosan körülbelül 8%-kal gyorsabb az i5-2500(K)-nál.
Ezek szerint én veszett jól jártam az i5-3450-vel, amiért csak 47 ezret kértek hivatalos boltban. Most épp a 3570K órajelén fut (102.8x37 = 3.80GHz).
-
TaS1kaaa
tag
Szerintem akár egy i5-2320 is elég lenne bármilyen szempontból. Egy megfelelő VGA mellett tudja produkálni a géped a fix 60FPS-t bármilyen játékban. Munka szempontból is szerintem bőven elég, hiszen ma már sok programban lehet GPU gyorsítással elvégezni nagy számítás igényű feladatokat (videó renderelés, stb..).
Ha fontos a tuning akkor viszont i5-2500k.
-
VIC20
őstag
válasz
csucsbicep #13 üzenetére
Igen, így volt.
De ennyi?
Akkor ez nem nagy plusz. -
MongolZ
addikt
Az FX-8150-et hogy képes megelőzni a 3670K Cockos Reaperben?
Szépen húzható proci, az Intel gyönyörűen elhúzott az AMD-től...
Jó kis CPU teszt lett. Pedig ez egy APU. Egyébként is, 6 EU-val - ha jól emlékszem - még nem volt teszt. :/
-
csucsbicep
nagyúr
Azt, hogy alapon 1333-ra fogja őket állítani, neked kell kézzel 1600-ra tenni.
joshua7: Tudom, hogy működni fog, csak hivatalosan nem támogatja. Értem, hogy főleg a szintetikus tesztben főleg, de itt ez lényeges, mert több olyannal is mértek és ez meghatározza a végeredményt.
-
joshua7
veterán
válasz
csucsbicep #8 üzenetére
A szintetikus teszteknél leginkább emiatt van különbség.
Egyébként meg hivatalosan nem támogat csak, de gyakorlatban mindkettőbe belerakhatod a 2133-ast is akár.A teszt jó sikerült, különösen a fogyasztás/teljesítmény táblázat durva, főleg az AMD szempontjából.
-
VIC20
őstag
válasz
csucsbicep #8 üzenetére
Ezzel nem igazán vagyok tisztában, segítenél? Az én Sandy-s i5-ösöm mellé is 1600-as RAM-okat tettem, mert az alaplap támogatja. Mi a különbség?
-
talmam
tag
Aki ért hozzá az mit ajánlana most venni ? I5 2500k vagy lattam itt apron feltünoen olcso i7 2600 vagy az uj i5 böl szemezgessek ? Egy athlon 64 2x röl lenne váltás ami mar nem egy mai darab
-
Ptech
addikt
válasz
csucsbicep #8 üzenetére
Szerintem azt nem sokan vennék észre használat közben.
-
csucsbicep
nagyúr
Azért lényeg különbség sok esetben, hogy az ivy 1600-as ramokat is támogat, az sb 1333-val szemben.
-
rudi
nagyúr
Hi-hi, mindenki beírja a fórumra az evidenciát.
Már hogy a fenébe lenne lényegesen jobb az i5-2500K-nál, ha ugyanaz a CPU rész van benne?
-
borg25
senior tag
Ilyen ár mellett én se érzek késztetést rá, hogy lecseréljem a lassan 4 éves Q6600-mat. Szép teljesítménye, de kétszeres ár 2x teljesítmény az valahol egál.
Nem véletlen, hogy az Intel is elmozdult az SSD felé, ha arra költ az ember 40-50e-t akkor az az átlagos használatban jobban meglátszik.
-
franc0
őstag
Jó tuningos példányt kaptatok, így 200 helyett csak 100 hsz lesz a tuningmátyáskodós flém.
Jók ezek a procik, bárki bármit mond.
-
Socket A
aktív tag
Jók lettek de nem annyira hogy lecseréljem a 2500kt
majd a következő generációnál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Open Broadcaster Software OBS
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest