- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Kb mint amikor felvilágosítottak, hogy a T61-esben attól még nem megy a trim windows alatt, hogy az állapot lekérdezés szerint mennie kéne, mert az csak azt jelzi, hogy alkalmas rá... aztán kerestünk egy drivert, amivel valóban megy. Az egyik desktop gépeknél felsorolt driver volt a megoldás. Zseniális.
Tegnap kicsit játszani támadt kedvem (steam akciók). Na elővettem a desktop gépet. Először csak integrált hd3200 grafikával... beletelt két órába mire rájöttem, hogy a microsoft féle driver aktív, hiába telepítettem a legfrissebbet. Persze azért jártam így, mert a catalyst telepítő nem szól, hogy tati, ez a kártya már a legacy driverrel megy, tedd fel azt. Hanem szépen feltelepült az ms féle kasztrált verzió mellé az új vezérlőpult és meg néztem, hogy miért nem tudom beállítani, hogy ne fekete kerettel mutassa a képet natív felbontásban. Ez utóbbi mondjuk azért van, mert az ati/amd azt gondolja, hogy a buta felhasználók nem tudják beállítani a tv/monitoron, hogy ne nagyítson bele a képbe, ezért az az alapértelmezett, hogy kicsinyíti a kiadott képet. Ez ótvar képminőséget ad natív felbontáson is. Rendes driverrel persze utána már át tudtam állítani, minden felbontásban külön-külön. Mondjuk ez utóbbi úgy tudom linuxon is megvan. Teljesen idióta hozzáállás a cég részéről.
Nameg a windows szokások hülyeségei: mikor drivereket cserél kérdés nélkül. A driverek elvileg opcionális frissítések, de néha mégis rátolja, ha be van kapcsolva az automatikus frissítés. Szereztem már pár ősz hajszálat amd és nvidia gpu-val szerelt gép kapcsán is ezzel a hibával. Sebaj, egyre több játék jelenik meg linuxra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Monitor hiba topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest